Transparent
Inloggen
Sluiten

Nog maar twee overwinningen verwijderd van de titel

21 april 2021 13:05

Ajax is nog maar twee zeges verwijderd van de 35ste landstitel. Zondagmiddag kan de schaal na een jaar uitstel dan eindelijk de lucht in, maar eerst zal donderdagavond afgerekend moeten worden met FC Utrecht. Dit duel stond in februari al op de planning, maar werd vanwege het strenge winterweer afgelast. Door het programma van Ajax in zowel de TOTO KNVB Beker als de Europa League kan de wedstrijd nu pas ingehaald worden.

Al 50 keer eerder speelden beide teams in Amsterdam tegen elkaar voor de competitie. Gezien de historie lijkt Ajax weinig te vrezen te hebben van FC Utrecht, want 39 ontmoetingen werden in een zege omgezet. Het duel kende 6 keer geen winnaar, terwijl FC Utrecht 5 keer wist te winnen. In het seizoen 1976/1977 werd de grootste zege behaald. Mede dankzij vijf treffers van Ruud Geels werd met 7-0 gewonnen. Vorig seizoen werd nog met 4-0 gewonnen van de club uit de Domstad.

Ajax speelde dit seizoen al vier keer eerder tegen FC Utrecht. In de voorbereiding eindigde een oefenwedstrijd in een overtuigende 5-1 zege, terwijl in de interlandperiode van vorige maand Ajax met 2-1 te sterk was in een besloten oefenwedstrijd. De uitwedstrijd in de Eredivisie eindigde in een 0-3 zege, terwijl beide ploegen elkaar ook tegen kwamen in de TOTO KNVB Beker. Na een krankzinnige tweede helft schoot Dusan Tadic Ajax in de laatste minuut naar een 5-4 zege. Dat leidde uiteindelijk naar de bekerwinst tegen Vitesse afgelopen zondag.

De selectie van FC Utrecht kent één speler met een verleden in Amsterdam. Verdediger Django Warmerdam speelde in de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk meer dan 50 wedstrijden voor Jong Ajax. De selectie van Ajax kent daarbij ook meerdere spelers die ooit het shirt van FC Utrecht droegen. Sean Klaiber maakte afgelopen zomer nog de overstap, terwijl Zakaria Labyad diezelfde stap zette twee jaar geleden. Trainer Erik ten Hag werd eind 2017 direct overgenomen van FC Utrecht. Ook Sébastien Haller droeg het shirt van FC Utrecht.




Tags

utrecht knvb titel afgelast bekerwinst droegen eredivisie geels hag haller historie jong klaiber krankzinnige labyad landstitel lucht sean sebastien strenge tadic uitstel vitesse winterweer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal