Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Schlemielige eigen goal Tagliafico komt kansen missend Ajax duur te staan: 0-1


Tijdstip
21 oktober 2020
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
SBS 6


Schlemielige eigen goal Tagliafico komt kansen missend Ajax duur te staan: 0-1; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Schlemielige eigen goal Tagliafico komt kansen missend Ajax duur te staan: 0-1

Ajax kwam verrassend goed voor de dag in de eerste Champions League wedstrijd van het nieuwe seizoen maar moest toch onverdiend het onderspit delven tegen een zeker niet groots Liverpool. De enige goal van de avond kwam ongewild op naam van Nicolas Tagliafico die tien minuten voor de pauze een voorzet ongelukkig in eigen doel werkte: 0-1. Ajax verzuimde om zelf te scoren want liet minstens drie opgelegde kansen onbenut terwijl Davy Klaassen ook nog eens de binnenkant van de paal teisterde.

Bij de bezoekers was uiteraard Virgil van Dijk niet van de partij terwijl men ook nog eens doelman Alison moest vervangen. Ajax kon echter geen beroep doen op Antony terwijl de andere revelatie van het nog zo prille seizoen, Mohammed Kudus, al na zes minuten op het gras ging zitten vanwege een knieblessure. Zo op het eerste gezicht ging de middenvelder er doorheen bij het landen dus de kans op een behoorlijk kwetsuur is helaas aanwezig. Quincy Promes werd zijn vervanger waardoor het Ajax van deze avond zijn definitieve vorm kreeg. Daley Blind stond overigens op het middenveld en Lisandro Martinez was in de ploeg gekomen als centrale verdediger. Blind speelde vervolgens een puike partij.

Na een wat warrige openingsfase kreeg Ajax het steeds betere van het spel. Dat resulteerde na een half uur in een opgelegde kans voor Promes die echter vanaf vijf meter op het been van Adrian mikte. Even later was het aan de andere kant raak. En hoe ongelukkig: Tagliafico maakte de meest curieuze eigen goal uit zijn loopbaan waarschijnlijk: 0-1. Een domper van jewelste voor Ajax dat bezig was aan een behoorlijk goede wedstrijd. Davy Klaassen speelde een sterke pot als onvermoeibare aanjager bijvoorbeeld en Dusan Tadic was voorin als vanouds aan het verdelen. De beste man was echter David Neres, de Braziliaan lijkt eindelijk op weg naar zijn oude vorm. Dat bewees hij op slag van rust door met een geniale bal Dusan Tadic alleen door te steken maar de aanvoerder besloot tot een fraaie boogbal welke door Fabinho op knappe wijze middels een omhaal van de lijn werd gehaald. Misschien had een doffe knal hier meer soelaas geboden.

Meteen na de pauze had Ajax echt alle pech van de wereld toen een prima aanval werd besloten met een verwoestend schot van Klaassen want zijn inzet spatte tegen de binnenkant van de paal uiteen. Wat een misfortuin. Na een uur ging Jürgen Klopp ineens zijn hele voorhoede wisselen, dit was blijkbaar vooraf afgesproken. Nu zat dit bewierookte trio behoorlijk in de achterzak van de Ajax-defensie maar toch was het opvallend. Het werd er echter niet beter op voor de gastheren want nu kwam er nog meer strijd, nog meer duels. Een echte loopwedstrijd welke een slijtageslag opleverde. Coach Erik ten Hag ging ook wisselen en baarde vooral opzien door in de slotfase zowel Klaas-Jan Huntelaar als Lasina Traoré te brengen. Hierdoor werd het echt kick and rush en was het eigenlijk wachten op de 0-2. Deze viel echter niet en Ajax kreeg zowaar diep in de toegevoegde tijd nog een aardige kans. Invaller Jurgen Ekkelenkamp mikte echter net over waardoor de Amsterdammers achterbleven met nul punten. Dat was onrechtvaardig gezien het vertoonde spel en de uitgespeelde kansen. Naast de nederlaag baart vooral de blessure van Kudus zorgen want als deze smaakmaker voor langere tijd uitvalt dan wordt het een wel erg dure avond voor Ten Hag en technisch directeur Marc Overmars.


Van der Gijp over de wissels van Ten Hag: "Waar slaat dit op?"

Analist René van der Gijp was na afloop niet te spreken over de wissels van Ajax-coach Erik ten Hag: "Davy Klaassen en David Neres waren met afstand de beste spelers en die haalt hij eruit. Dan komt Labyad in de plaats en is gelijk al je diepte weg. Waar slaat dit op? Leren ze op de cursus om je beste spelers eruit te halen."

Wim Kieft vult aan. "Vind wel dat Ajax op dit niveau tekort komt, ik weet wel dat Antony en Kudus er niet bij waren maar toch viel me dat wat tegen." Van der Gijp bleef maar klagen over de wissels. "Dan kun je gelijk net zo goed stoppen."


Uitblinker Klaassen over zijn wissel: "Ik weet niet, je mag er vijf wisselen he"

Erik ten Hag is vaak ondoorgrondelijk, ook vandaag weer. Over zijn vijf wissels raakte menig kenner niet uitgesproken. Opvallend was zeker ook het feit dat uitblinker Davy Klaassen voortijdig naar de kant moest. Klaassen: "Waarom dat was? Geen idee, je mag er vijf wisselen he. Nee, ik ga niet vragen waarom want de trainer heeft wel wat anders aan zijn hoofd op dat moment dan mij uitleggen waarom ik eruit moest."

Over de wedstrijd kon de als nooit weggeweest zijnde acterende Klaassen kort zijn. "We krijgen grote kansen, daar moet er zeker eentje van in. Ik denk dat een punt wel verdiend was geweest."


Erik ten Hag: "We vergaten de trekker over te halen"

Ajax-coach Erik ten Hag toonde zich na afloop trots op zijn team. "Ja, ben trots op ze en moet een compliment geven. Vergis je niet: de intensiteit op dit niveau is hoog. We vergeten alleen de trekker over te halen, dat laatste procentje ontbrak."

Ten Hag had een paar grote kansen geteld. "Zeker vier van honderd procent denk ik, daar moeten er op Champions League-niveau twee van in."


Daley Blind: "Ons spel kan beter maar hadden puntje verdiend"

Daley Blind speelde weer ons op het middenveld. "Ja, de trainer had goed uitgelegd wat hij van me wilde. Ik denk dat het wel okay uitpakte." Natuurlijk kon de routinier niet tevreden zijn over het resultaat. "Gezien de kansen hadden we zeker recht op één doelpunt maar het gaat in de top om details. Ons veldspel kon echter nog wel beter."


Wijnaldum: "We hebben een weg gevonden om toch te winnen."

Liverpool-speler Georgino Wijnaldum verscheen na afloop opgelucht voor de camera van SBS 6. "We wisten vooraf dat het lastig ging worden want we missen veel spelers en een uitwedstrijd in de Champions League is altijd moeilijk. Zeker hier bij Ajax want dat is een hele goeie ploeg. Toch hebben we een weg gevonden om te winnen."

De Nederlandse international was wat verrast door de opstelling van Ajax. "Ik had gedacht dat ze hun eigen spel zouden spelen maar ze pasten zich wat aan. Toen we de namen zagen wisten we niet precies wat het plan was maar dat werd na de aftrap redelijk snel duidelijk."


Ryan Gravenberch: "Dit niveau is een andere intensiteit"

De 18-jarige Ryan Gravenberch speelde tegen Liverpool zijn eerste wedstrijd in de Champions League. "Dit is een andere intensiteit zeg. Het gaat op en neer zeg."

Het was zwaar voor de jonge speler. "Er wordt veel van je verwacht, ik had de pijp best leeg."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eigen doelpunt Nicolás Tagliafico ('35)
Scheidsrechter
Brych (Dui)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Liverpool FC: Milner ('38)
Kaart
Liverpool FC: Alexander-Arnold ('80)
Kaart
Ajax: Quincy Promes ('90)

Opstelling Ajax

David NeresDusan Tadić


Daley BlindMohammed KudusDavy KlaassenRyan Gravenberch


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezPerr SchuursNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'9 Quincy Promes voor Mohammed Kudus
'73 Zakaria Labyad voor David Neres
'73 Jurgen Ekkelenkamp voor Davy Klaassen
'84 Klaas Jan Huntelaar voor Daley Blind
'84 Lassina Traoré voor Perr Schuurs


Opstelling Liverpool FC

ManéFirminoSalah


JonesMilnerWijnaldum


RobertsonFabinhoGómezAlexander-Arnold


Adrian

Wissels:

'46 Henderson voor Jones
'59 Minamino voor Salah
'59 Shaqiri voor Mané
'59 Jota voor Firmino
'90 R.Williams voor Milner


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-3 (0-2)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
10  4 1-2 (0-1)
11  4 0-4 (0-2)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 1-2 (0-1)
14  4 1-2 (0-1)
15  4 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Davy Klaassen (64 -> 5,0)
2. David Neres (31 -> 4,0)
3. Daley Blind (27 -> 3,0)
4. Ryan Gravenberch (15 -> 2,0)
5. Lisandro Martínez (14 -> 1,0)
6. André Onana (13 -> 0,0)
7. Perr Schuurs (8 -> 0,0)
8. Dusan Tadić (5 -> 0,0)
9. Noussair Mazraoui (1 -> 0,0)
9. Jurgen Ekkelenkamp (1 -> 0,0)
9. Nicolás Tagliafico (1 -> 0,0)
12. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
12. Bruno Varela (0 -> 0,0)
12. Joël Veltman (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Kik Pierie (0 -> 0,0)
12. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
12. Carel Eiting (0 -> 0,0)
12. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
12. Quincy Promes (0 -> 0,0)
12. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
12. Siem de Jong (0 -> 0,0)
12. Razvan Marin (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
12. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
12. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Sergino Dest (0 -> 0,0)
12. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
12. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
12. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
12. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
12. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Ryan Babel (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Antony Matheus dos Santos (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
De achterhoede is bekend. Voorin verwacht ik Promes, Tadic en Antony aangezien Neres nog meer speeltijd nodig heeft om op topnivo te komen.
Kudus en Klaassen zullen zeker spelen op het middenveld maar ik verwacht dat Gravenberch plaats moet maken voor Alvarez in deze clash. Jantje beton ipv van voetballer Gravenberch dus. Ik kan mij daar zeker iets bij voorstellen maar of het de juiste beslissing is zal de wedstrijd uit moeten wijzen.
+1/-0

12 maanden geleden
Bijzonder feitje:

tegen Liverpool spelen Daley Blind en Davy Klaassen weer samen een CL game met Ajax.
7 jaar geleden speelden ze samen ook samen tegen Barcelona en wonnen met 2-1.


https://www.voetbalstats.nl/opstelec.php?wid=2015link
+2/-0

12 maanden geleden
Jammer dat Antony dus blijkbaar niet gaat spelen....zuur voor die gast ook.
Lijkt in hele goede vorm voor de goal.

Dan zou ik met Promes(RA) - Tadic - Neres (LA) in de aanval spelen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Beetje klaar met die privacy regels, hoezo is Antony "niet fit" ? PCR test niet ok ?
+1/-1

12 maanden geleden
Jammer geen Anthony. Dan "maar" Neres in zijn plaats. Go AJAX! Nu al zenuwachtig.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Ik ook. Zou zo mooi zijn als Neres weer helemaal het op zijn heupen krijgt!
Onana, Klaassen, Blind, Huntelaar, Mazraoui, Tagliafico, Stekelenburg, Neres en Tadic de ervaren mannen waarvan sommigen al meerdere keren ook al tegen Liverpool hebben gespeeld met een Everton, United of Southampton en ervaring in de CL.

Versus een Kudus, Gravenbergh, Schuurs, Traore die nog nauwelijks of nooit CL in de benen hebben.

Spannend!!
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Geen Anthony is wel een gemis, nu al terwijl het pas zijn eerste CL wedstrijd zou zijn.
Ik ben bang dat de lege JCA, geen publiek, een groter gemis is voor deze ploeg.
Maar ik ben wel optimistisch, ik vind Liverpool redelijk overschat op een paar spelers na.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Antony is een groot gemis, ik denk dat hij 3 klasse beter is dan Promes.

Maar nu moeten Promes, Neres, Tadic het maar laten zien.Wat ik belangrijk vind is dat Ajax gewoon alles geeft en vecht als leeuwen en als team.

Deze wedstrijd was veel 'eerlijker' (relatief begrip) geweest in 2018-2019 als finale, waar beide teams hun beste spelers nog hadden. Ajax is 5 basisspelers verloren, waar Liverpool in principe niemand kwijt is geraakt - tenzij blessures natuurlijk en ze konden alleen maar doorbouwen.

Liverpool is favoriet en aan zijn stand verplicht om te winnen. Juist als underdogg ligt de kans voor Ajax. Maar net als een Aston Villa of Everton moet Ajax gewoon voor de winst gaan. Nooit geschoten is altijd mis.
+2/-0

12 maanden geleden
professor ten hag liverpool de beste ploeg van de wereld denk het niet denk dat bayer munchen beter is hij moet morgen ook niet zeggen dat hij ook anthony moet missen kwats want de laatste 2 wedstrijden heeft hij hem misbruikt om bijna niet op te stellen
+1/-0

12 maanden geleden
Ik zie wel mogelijkheden hoor. Ajax heeft wederom heel veel talent en ervaring en lijkt op tijd de vorm en kracht te hebben gevonden, veel talent ook weer dit jaar. Kudus, Klaassen vind ik super aankopen. Jammer dat Antony niet meedoet.
Hopelijk en bijna zeker start Tadic op 9 en niet Traore, die is niet klaar voor de CL, is geen Ajax materiaal vind ik. Vind zelfs Labyad daar beter waar ik ook van denk dat het nooit Ajax materiaal gaat worden.
hopelijk staat Promes ook zo dicht mogelijk bij het doel van Liverpool want mee voetballend is hij dramatisch.
Eigenlijk zou Tadic hangend op links met Huntelaar in de spits en daaromheen Neres geen slechte oplossing zijn.
Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe goed dit middenveld gaat spelen, gravenbergh klaasen kudus is een CL waardig middenveld, desnoods maar ook liever niet MAartines voor Gravenbergh mocht het anders lopen. Een breker is ook belangrijk.
Wat heerlijk dat Onana en Tagliafico er gewoon nog zijn, samen met Tadic en Blind brengen ze zoveel ervaring.
Liverpool is aangeslagen en niet het team van 2018/19, missen hun leider.
We gaan gewoon stunten, 2-1
+2/-0

12 maanden geleden
Martinez in de basis is heel verrassend.

Dit is allemaal heel verassend.

Pakt het goed uit, hulde aan Ten Hag en staf.

Mijn eerste reactie: wijs, maar tegelijkertijd is het elftal helemaal niet 4-4-2 gewend.

Maar goed, switchen van systeem kan altijd tijdens de game.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Wel heel leuk voor Martinez die eigenlijk gewoon een goed jaar heeft gedraaid vorig jaar. De 4-4-2 keuze zijn ze inderdaad niet gewend maar met drie spitsen had Neres continu achter die turbo van Robertson aan moeten rennen en amper aan voetballen toegekomen. Dat zag je afgelopen weekend ook al gebeuren bij Rodriquez van Everton in de eerste helft. Robertson was de gevaarlijkste aangever toen. Laten we hopen dat Neres op deze manier voetballend weer op de Neres van vorig jaar gaat lijken.
Ik verwacht trouwens niet dat Blind op het middenveld speelt. Ik denk dat Martinez daar gaat spelen. Superleuk affiche deze wedstrijd. Kan mij niet voorstellen dat dit een saaie wedstrijd gaat worden.
+1/-0

12 maanden geleden
1. Het is super raar om deze wedstrijd te bekijken zonder fans en entourage.

2. Ajax biedt erg goed partij.

3. Promes, man hoe kan je die kans missen. Tadic en hij hadden beiden moeten scoren.
+1/-0

12 maanden geleden
Dikke pech tot nu toe, onfortuinlijk tegendoelpunt. Liverpool kan wel steeds makkelijkvoorzetten vanaf links , maar tot aan de own goal van Nico zonder echt gevaar. Jammer dat Kudus al zo snel uitviel , want Promess is echt een verzwakking, had ook moeten scoren , maar faalt hopeloos. Je kunt duidelijk zien dat Neres nog lang niet zijn oude niveau heeft al is dat niet verwonderlijk. Ajax zal een tandje bij moeten zetten en vooral voorin scherper zijn.
+1/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax kan gewoon nog scoren tegen dit Liverpool en dit was bijna 2 keer gebeurd de eerste helft. Alles kan nog gebeuren. Trots op hoe ajax speelt. Schuurs, Martinez. Heel goed. Ajax speelt moedig.

Ten Hag kan alleen maar trots zijn.

Klopp heeft al zijn spelers nog vergeleken met 2018-2019, Ten Hag is er een stuk of 6 kwijt. En dan valt Kudus ook nog uit, die goed begon en de man in vorm Antony.
Wauw. Antony zie ik zo 2 keer scoren tegen dit team.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Zwaar balen dit. Neres, Martinez, Schuurs,Blind erg sterk.
Belachelijke wissels overigens.
+4/-1

reactie verwijderd

 
12 maanden geleden
Hebben wij dezelfde wedstrijd gekeken??
+3/-0

 
12 maanden geleden
Compleet kansloos? Wauw. Ajax had op 1-0 moeten komen en 3 x sowieso moeten scoren.
Scoort Promes wordt het een hele andere game.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Haha Vincent Bijlow.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Freakshow, je naam zegt al genoeg. Zoek maar een ander forum om te trollen.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Je moet wat als je eigen club morgen pas in actie mag komen in het Europese B toernooi.
+2/-0

12 maanden geleden
Eerste helft en 1e deel 2e helft kun je gewoon op 3-1 staan. Na de wissels van de drie aanvallers van Liverpool geen fatsoenlijke aanval meer op de mat gelegd, leg mij dat nu eens uit?
Het laatste kwartier met de "stormrammen" en alle ballen naar voren Ajax onwaardig. Wederom geen tactisch sterke wedstrijd van Ten Hag qua wissels.
+2/-2

 
12 maanden geleden
Ik vond die aktie wel sterk. Ff wat anders. Traore en KJ waren fit en gretig.
Hun akties zorgden voor bijna een goal met Ekkelenkamp, die Ajax onwaardig overschiet.

Soms moet je overgaan op plan B.

Ter verdediging van Ten Hag, Kudus en Antony de beide mannen in vorm waren er niet bij. En zorgden ervoor dat zijn eerste plan niet door kon gaan. Promes maakte het team meteen minder.

Ik denk dat Ten Hag en staf het juist heel goed hebben gedaan deze wedstrijd en dat Ajax veel vertrouwen geeft voor de hele campagne.

Ajax verloor thuis ook van Real in 2018-2019 maar Ajax verdiende een 2-2.
Nu verliest Ajax, maar ze verdienden in ieder geval wel een gelijkspel.

Ik ben trots op het team en de staf.
En nogmaals Klopp bouwt al jaren aan zijn team, same players.
Ten Hag moet elk jaar weer terug na de tekentafel.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Niet mee eens, Liverpool mist een aantal sterkhouders en wisselt zijn hele miljoenen voorhoede waarvan allen Mane eigenlijk goed was. Daarna brengt Klopp wat lopers er in we weten daar geen tactisch antwoord op dan alleen alles in een trechter te gooien. Je moet blijven voetballen, ruimtes opzoeken in plaats van dichtgooien. Zijkanten benutten als je dan toch ballen voor gooit slingeren. De 2 backs van Liverpool stonden vrij hoog maar bij elke bal die Ajax veroverde in eigen 16 werd geen gebruik gemaakt van die openliggende ruimtes of Onana strooide weer met slechte voorzettingen. De 1e helft is iets om op voort te kunnen bouwen, maar het was zeker de laatste 30 minuten bar slecht.
+1/-1

 
12 maanden geleden
Ik snap wat je zegt en ik ben het er gedeeltelijk mee eens.
Velen spelers waren kapot denk ik na 75 min met deze hoge intensiteit.
Ten Hag keek naar zijn wissels en heeft dit geprobeerd, door het verlies van Kudus, Anthony en Promes was er al in waren er niet veel kleuren meer en hij had nog 2 spitsen.

Spurs deed dit ook tegen Ajax en het hielp 2 x.
Voor hetzelfde geld scoort KJ of Ekkelenkamp en wordt het 1-1 en dan zegt iedereen, wel done.

Maar voor jou gedachte valt ook iets te zeggen. Maar ja. Keuzes.

Ajax heeft moedig gevochten en de kampioen van Engeland getrotseerd.
Dit zal het team vertrouwen geven. En als je een nieuw team bouwt dan zie je vaak dat het pas in december - januari het echt begint te lopen.

Ajax moet gewoon door blijven gaan en elke game voor de winst gaan en zien waar het eindigt. Met Anthony en Kudus was dit misschien wel een veel betere game geworden voor Ajax. Tuurlijk, idem met Virgil en Allison.
+1/-0

12 maanden geleden
Jammer Ajax was gelijkwaardig aan Liverpool en had met Klaassen, Promes, Tadic drie 100 % kansen.

Surrealistische wedstrijd. Die waarschijnlijk heel anders was gelopen met publiek?
Het publiek had namelijk echt gevoeld dat Ajax hier kon winnen.

Promes valt op dat hij gewoon niet goed genoeg is voor de basis.

Martinez super sterk, wat een kanjer. Schuurs ook. Blind. Klaassen.

1-1 was het meest eerlijke geweest. Ajax mag trots zijn dat ze weer zo spelen met een nieuw team tegen de kampioen van Engeland en 1 van de beste teams van de wereld.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Grappig dat sommige hier denken dat Liverpool zonder Becker en van Dijk een soort pec zwolle is.
Het team waar ze gisteren mee speelde zou in de eredivisie gewoon kampioen worden met gemak.
+3/-0

12 maanden geleden
Je kunt niet zeggen dat we geen kansen hebben gekregen. Liverpool zwijnt vanavond enorm. Hier krijg je een zure smaak van in je mond . Deze wedstrijd kon en had gewonnen moeten worden. Ik heb een zeer matig Liverpool gezien. Ajax heeftver voor gestreden maar staat onterecht met lege handen. Blind en Martinez waren voor mij de beste , Davey ook een dikke voldoende. Gravenbergh, Schuurs, em Mazra soms te wisselvallig, wisselde zeer goede periodes af met onnodige slordigheden. Neres op de weg terug , maar heeft nog een weg te gaan. Tadic matig en Promes zwak. Snap best dat je va banc probeert te spelen met 3 spitsen , maar als de voorzetten te onnauwkeurig zijn schiet je er echt niets mee op . Maar wat resteert is het feit dat we onnodig deze wedstrijd hebben verloren, terwijl we Liverpool de baas waren.
+2/-0

12 maanden geleden
Falend Ajax, jammer van tagliafico, maar toen had t vuur er in gemoeten! Maakt niet uit! T is een Corona jaar , mogelijk een verloren jaar! Kampioen is voor mij toch t einddoel voorlopig!
+1/-1

12 maanden geleden
Je eigen als Ajax zijnde aanpassen aan de tegenstander, dat was bij voorbaat al gedoemd te mislukken.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Niet helemaal waar. Antony was weggevallen.
En met 4-3-3 spelen tegen 1 van de beste team in de wereld heb je wel 2 vleugelaanvallers nodig die uitzonderlijk goed zijn. En die waren er niet.
Het was apart, maar wel begrijpelijk. Daarnaast speelt Ajax altijd super aanvallend.
Wat Ten Hag nu deed was wijsheid.

Vandaar Promes eruit en Martinez erin. Martinez heeft veel meer de snelheid om te corrigeren achterin als ze counteren. De verdediging was heel goed vandaag.
En dat tegen Salah, Firminho en Sane. Ook Schuurs deed het uitstekend. Fijn.

Als het 0-4 was geweest, was ik het met je een geweest. Maar Liverpool wankelde een aantal momenten tegen Ajax en kwam super goed weg. Ajax had 3 keer moeten scoren vandaag. En dat je dat kan zeggen tegen Liverpool, betekend dat het goed ging.

En vergeet niet dat Ajax nog ingespeeld moet raken op elkaar met het huidige elftal.
Als ze zo doorgaan dan spelen ze over 2 maanden nog veel beter en hopelijk kunnen ze nog punten pakken en 2e worden.

Kudus en Antony zijn nieuwe aankopen die de laatste weken echt het verschil maakten.
Met hun had Ajax nog veel meer kans gemaakt want ze zijn beide in vorm en gretig als jonge honden.
+3/-0

12 maanden geleden
Ajax was super, Promes behoorlijk uit vorm.
Het is me niet duidelijk waarom Antony niet speelde, je komt ook kwaliteit te kort op de bank, dat is duidelijk, vage wissels.Klaassen is toch duidelijk een aanwinst en super jammer fat Kudus uitviel
Maar dit Ajax is zeker niet kansloos om international mee te draaien.
+3/-0

12 maanden geleden
professor ten hag heeft gisteren vergeten zijn medicijnen in te nemen denk ik. promes geen bal geraakt had met de rust al gewisseld moeten worden. dan haalt hij de beste A spelers eruit en zet zijn slechtste B spelers erin schandalig. en wisseld te laat. tadic speelt als een oude man. labyad en traore nooit meer opstellen zet ze maar op mark plaats. waar blijft de echte spits voor ajax ???
+3/-1

12 maanden geleden
Sowieso met Hakim, Donny bv nog wel in dit team was Liverpool denk ik met 2-1 naar huis gestuurd. Maar goed, dat is achteraf.

Van Dijk was er niet bij, maar die Fabinho is ook een tank. Zoveel verschil is er helemaal niet. Kreeg een 9 bij de BBC volgend mij.

Atalanta uit nu. Weer een kwart finale team. Ik ben benieuwd.
+1/-0

reactie verwijderd

12 maanden geleden
Conclusie:
Ajax is niet afgeslacht zoals de meeste kenners in de media vooraf dachten, het almachtige Liverpool. Schei toch uit.
Uitslag had wel hoger uit kunnen vallen, zeker in het laatste kwartier.
Van de andere kant, als Ajax zelf zijn kansen maakt, dan had Ajax kunnen winnen.
Gelijkspel was rechtvaardig geweest.
Verloren door een mislukt schot dat toevallig tegen een been aankomt.

Ten Hag, verraste met opstelling en tactiek. Pakte niet eens slecht uit.
Door het gevoerde transferbeleid in de Corona crisis, mist de bank wat extra kwaliteit.
We kunnen er over zeuren maar we zullen het ermee moeten doen.
+5/-0

nieuws-redacteur 12 maanden geleden
Het wegvallen van Kudus is echt een drama voor Ajax op korte termijn. Een buitenmeniscus duurt meestal een maand of 3(incl revalidatie) maar kan ook langer worden. Zie Neres.

Met wat mazzel is hij er na de jaarwissel weer bij maar we zullen zien. In de tussentijd moet Ajax het zonder hem rooien en gezien het ultra-drukke programma kan het niet anders dat we Alvarez ook regelmatig gaan zien. Botte pech dit.
Wanneer Antony weer inzetbaar is kan Ten Hag er ook voor kiezen om Tadic of Neres op 10 te laten spelen. Dat zou niet eens zo gek zijn.

Een keer Brobbey een kans geven als centrumspits kan ook. Wat mij betreft is hij zeker niet minder dan Traoré bijvoorbeeld.
+1/-0