Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax opent Europese seizoen met topaffiche tegen Liverpool

20 oktober 2020 12:17

Voor Ajax begint woensdagavond eindelijk het Europese seizoen. Direct wacht er een topaffiche, want Engels kampioen Liverpool komt naar de Johan Cruijff ArenA. Liverpool wist een jaar geleden de Champions League te winnen en bekroonde een geweldig seizoen door in juni van dit jaar de Premier League te winnen. Het einde van een jarenlang trauma, omdat de inmiddels 19-voudig kampioen al 30 jaar wachtte op de landstitel.

Ajax speelde in Europees verband één keer eerder tegen Liverpool. In december 1966 kwamen de Engelsen naar Amsterdam voor wat uiteindelijk de beroemde mistwedstrijd zou worden. Ajax wist iedereen te verrassen door de Europese grootmacht met liefst 5-1 te verslaan. Klaas Nuninga maakte die avond twee doelpunten, terwijl ook Cees de Wolf, Johan Cruijff en Henk Groot tot scoren kwamen. Twee weken later werd dankzij twee doelpunten van Cruijff met 2-2 gelijk gespeeld in Engeland.

Liverpool kwam bovendien drie keer in vriendschappelijk verband in actie in Amsterdam. In 1977 troffen beide ploegen elkaar in het Amsterdam 7x toernooi, een toernooi dat in 1975 werd georganiseerd ter ere van het 700 jarig bestaan van Amsterdam. Ajax wist met 2-1 te winnen. In de seizoenen 2001/2002 en 2003/2004 troffen beide teams elkaar voor het Amsterdam Tournament. Met respectievelijk een 3-1 zege en een 0-0 gelijkspel betekent het dat Ajax nog nooit een wedstrijd van Liverpool verloor.

De selectie van Liverpool kent vier spelers met een verleden in de Eredivisie. Nederlands internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn bij iedereen bekend, maar ook jeugdinternational Sepp van den Berg behoort tot de selectie van manager Jürgen Klopp. Hij speelde inmiddels zes officiële wedstrijden in het eerste elftal. Afgelopen transferperiode werd bovendien de Griekse linksback Konstantinos Tsimikas aangetrokken. Hij speelde in het seizoen 2017/2018 een seizoen op huurbasis voor Willem II.




Tags

liverpool topaffiche arena bekroonde berg dijk engeland eredivisie jarig klopp landstitel mistwedstrijd nuninga sepp tournament trauma tsimikas virgil wachtte wijnaldum wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht