Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax geeft teken van leven door met 1-3 bij Heerenveen te winnen


Tijdstip
7 maart 2020
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Ajax geeft teken van leven door met 1-3 bij Heerenveen te winnen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax geeft teken van leven door met 1-3 bij Heerenveen te winnen

Nee, het was nog steeds niet goed wat Ajax voetballend liet zien maar er werd wel weer eens gewonnen. Na een zwakke eerste helft kwamen de Amsterdammers bij Heerenveen op een gelukkige wijze door Dusan Tadic op voorsprong waarna het tien minuten later 0-3 stond. De 1-3 van Mitchell van Bergen deed er niet meer toe. Door de lastige uitwedstrijd in Friesland winnend af te sluiten geeft Ajax de concurrentie toch een signaal af van: jullie zijn nog niet van ons af.

Maar het moet wel echt beter. Wat zeker positief was trouwens: het debuut van Jurriën Timber. Coach Erik ten Hag had er voor gekozen om zowel Edson Alvarez als Perr Schuurs op de bank te houden en Timber, prima spelend in Jong Ajax, een kans te geven. Ondanks dat Timber al binnen tien minuten nogal makkelijk een gele kaart kreeg gepresenteerd van scheidsrechter Manschot maakte de youngster een prima indruk. Dit smaakt naar meer. Speelde Ajax goed? Nee, verre van dat. Op het hobbelige veld in Heerenveen begonnen beide teams redelijk voorzichtig aan de wedstrijd met een thuisploeg dat loerde op de counter terwijl Ajax meer aandacht besteedde aan de diverse posities bij balverlies dan normaal. Maar, dit gezegd hebbende, het was nog steeds ver onder de maat wat de gasten aan de bal lieten zien. Kansen uitspelen was nog steeds een moeilijk iets al was Lassina Traoré dreigend en had er vaker veel meer ingezeten als de laatste bal goed was geweest.
Maar ook Heerenveen toonde zich gevaarlijk. Vooral als Chidera Ejuke aan de bal kwam kraakte Ajax af en toe maar de aanvaller van Heerenveen was wederom in de afronding weer wat wild al was er wel een keer een prima redding van André Onana, in feite de huidige natuurlijke leider van Ajax, vereist. Onana kwam wel goed weg toen Ejuke breed legde en Alen Halilovic van een meter afstand tegen de bal aanliep in plaats van binnen te tikken. De rust brak aan met 0-0 en het beloofde weer een lastige avond voor de Amsterdammers te worden. Na de pauze lachte dan echter eindelijk weer eens het geluk Ajax recht in het gezicht. Het was weer eens een tijdje geleden maar nu, op het moment dat de nood het hoogst was, gebeurde het weer. Na een rommelige aanval werkte een Heerenveen-speler de bal in de voeten van Dusan Tadic die daardoor 0-1 kon maken en even later was het wederom de Serviër, voor de pauze hard optredend tegen Sergino Dest, die kon scoren toen Nicolas Tagliafico inzette. Van dichtbij tikte de aanvoerder binnen: 0-2. Tadic had al de hele wedstrijd glimpen van een verbeterde vorm laten zien en stond ook aan de basis van de derde goal door Traoré te bedienen. Het was vervolgens aan Quincy Promes om de rebound via de onderkant van de lat binnen te schieten: 0-3. Een ongekende luxe ineens voor het eerder zo improductieve Ajax: drie goals in een kort tijdsbestek.


Mitchell van Bergen deed vervolgens nog wat terug door, ook omdat Dest verzuimde een been uit te steken, knap de verre hoek te vinden: 1-3. In de problemen kwam Ajax echter niet meer waardoor de koppositie nog steeds gewaarborgd bleef. De zege betekende toch een behoorlijke domper voor de concurrentie die hadden gerekend op nieuw puntenverlies van de zwalkende Ajacieden. Dat was misschien nog wel de grootste winst van een avond waarin Ajax opnieuw niet echt wist te overtuigen maar wel dus won. Vaak is dat de opmaat voor een goede serie.


[video] Highlights sc Heerenveen - Ajax


Marco van Basten: "Vorm is een dun lijntje"

Marco van Basten, analist bij FOX, vond het optreden van Dusan Tadic prima. Ook richting medespeler Sergino Dest. Van Basten: "De aanvoerder stak het vuurtje aan, dat is wat je nodig hebt. De energie die vrijkomt moet je dan wel vertalen in nuttige dingen, volgens mij gebeurde dat."

De ex-spits van de Amsterdammers zag ook dat 0-1 van Dusan Tadic wonderen deed voor het vertrouwen. "Zo snel kan het gaan, dan gaat ineens het balletje beter rond. Zo'n dun lijntje is het nu eenmaal. Zo'n gelukje heb je dan even nodig. Maar Ajax wint hier een hele lastige uitwedstrijd, dat doen ze goed."


[video] Timber na debuut: 'Dit is het echte werk'


Jurriën Timber: "Je wil geen rood pakken tijdens je debuut"

Ook debutant Jurriën Timber verscheen voor de camera van FOX. We maakten vervolgens kennis met een welbespraakte tiener. Hoe beleefde hij zijn debuut? Timber: "Zwaar, logisch. Ik zat al een tijdje op de bank bij het eerste dus had weinig gespeeld. Bij een sprintje op links voelde ik het al in de kuit en hamstring."

De jonge verdediger zag niet echt aankomen dat hij ging spelen. "Het was verrassend al zag ik het gisteren wel een beetje, vandaag hoorde ik het pas officieel. Ik had gezonde spanning. Ja, Onana gaf mij het vetrouwen. Hij zei dat ik hetzelfde moest doen als anders, zoals je altijd speelt."

Dan als een echte routinier: "Belangrijkste zijn vandaag de drie punten, dat was weer even geleden." Het werd de debutant niet makkelijk gemaakt door scheidsrechter Manschot door al snel tegen geel aan te lopen: "Je wil geen rood pakken tijdens je debuut. Ik was even te laat, even een momentje om van te leren."


[video] Daley Blind zag nooit een team dat uit elkaar viel


Dusan Tadic: "Dit was fijn voor iedereen die Ajax lekker vindt"

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic stond de pers weer eens te woorden in gebroken Nederlands. Dit leverde een grappig uitspraak op: 'Deze zege was fijn voor iedereen die Ajax lekker vindt." Maar het was duidelijk wat hij bedoelde. "Deze was heel belangrijk."

De Serviër maakte een opgeluchte indruk. "De laatste wedstrijden liep het niet goed en dan krijg je frustratie. Er is dan geen rust, zeker als je achterkomt. Moeilijk. Voetbal is emotioneel, zeker als je te vaak verliest als Ajax zijnde." Hoewel er werd gewonnen was het voetbal nog steeds niet om over naar huis te schrijven. "We moeten balvaster zijn, dan kan de tegenstander ook niet counteren. De winst is echter nu enorm belangrijk."

Dan nog even over het incidentje met Sergino Dest: "Als ik de bal zou verliezen dan zouden we tegen een counter zijn aangelopen. Een beetje emotioneel mag in het voetbal, dat is goed. Ik heb ervaring en probeer te helpen. Zowel hem als het team. Hij is een goede jongen en een goede speler."


[video] Waar is de Ajax connectie Promes & Ziyech? 'Ze verwachten dat we kunnen toveren'


Erik ten Hag: "Dit soort wedstrijden winnen is voor ons normaal"

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports opgelucht na de zege tegen sc Heerenveen. "We hebben een moeilijke week achter de rug en zitten in een slechte fase, maar we moeten iedere wedstrijd winnen. Als we niet winnen, is het niet goed", aldus Ten Hag. "Dit soort wedstrijden winnen is voor ons normaal. We zijn nu weer op de goede weg."

Volgens de trainer van Ajax is geen enkele wedstrijd makkelijk. "Maar ik zag nu wel een team dat er voor streed en passie had. Ze waren met elkaar bezig en dan komt de overwinning naar je toe, omdat wij zoveel kwaliteit in de ploeg hebben om het verschil te maken", zo gaf hij aan. "Iedere wedstrijd kan ik wel dood gaan analyseren. Natuurlijk willen we altijd verantwoordelijkheid aan de bal hebben, maar we staan op een slecht veld te voetballen tegen een tegenstander die heel compact staat. Dan valt er wel eens een balletje verkeerd.'

Zijn ploeg dwong uiteindelijk na rust de zege af. "Maar dat had in de andere wedstrijden ook gekund als we niet zo veel onnodig balverlies zouden lijden of bij spelhervattingen alerter zijn. Dan komt het naar je toe, dat maakte vandaag het verschil", zei hij daarover. "Vandaag zag ik de focus, de bereidheid en commitment naar elkaar toe. Als je zo strijdt, komen de resultaten door."


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Dusan Tadić ('58)
Goal
0-2 Dusan Tadić ('60)
Goal
0-3 Quincy Promes ('63)
Goal
1-3 Van Bergen ('68)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
25.950 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Jurriën Timber ('12)
Kaart
sc Heerenveen: Kongolo ('89)

Opstelling Ajax

Quincy PromesLassina TraoréDusan Tadić


Lisandro MartínezHakim ZiyechDonny van de Beek


Nicolás TagliaficoDaley BlindJurriën TimberSergino Dest


André Onana

Wissels:

'68 Ryan Gravenberch voor Hakim Ziyech
'82 Edson Álvarez voor Jurriën Timber
'85 Klaas Jan Huntelaar voor Lassina Traoré


Opstelling sc Heerenveen

Van BergenEjukeHalilovic


VeermanFaikKongolo


FloranusBotmanDresevicVan Rhijn


Bednarek

Wissels:

'72 Hajal voor Faik
'72 Odgaard voor Halilovic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 1-3 (0-2)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-2 (0-0)
14  5 1-3 (1-2)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dusan Tadić (68 -> 5,0)
2. André Onana (43 -> 4,0)
3. Jurriën Timber (27 -> 3,0)
4. Quincy Promes (11 -> 2,0)
5. Donny van de Beek (9 -> 0,5)
5. Lassina Traoré (9 -> 0,5)
7. Sergino Dest (3 -> 0,0)
8. David Neres (2 -> 0,0)
8. Hakim Ziyech (2 -> 0,0)
10. Daley Blind (1 -> 0,0)
10. Lisandro Martínez (1 -> 0,0)
12. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
12. Bruno Varela (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Joël Veltman (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Kik Pierie (0 -> 0,0)
12. Carel Eiting (0 -> 0,0)
12. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
12. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
12. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
12. Siem de Jong (0 -> 0,0)
12. Razvan Marin (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
12. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
12. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
12. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
12. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
12. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
12. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
12. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Ryan Babel (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Wij winnen morgen bij Heerenveen. Heerenveen voetbalt en heeft veel ruimte achter de verdediging.

Onana-Dest-Alvarez-Martinez-Tagliafico-Blind-vd Beek-Promes10-Ziyech-Huntelaar-Tadic.
+2/-0

7 maanden geleden
Onana zegt net bij de NOS: we zijn beter dan hun, nu moeten we het ook laten zien.

Dit is de crux bij heel veel spelers. Ze denken dat ze beter zijn, misschien zijn het ze het ook wel, als iedereen in vorm en fit is, maar daarmee win je geen games.

Hakim, Tadic, Babel, Blind, Promes, Beek al die guys...

Zij moeten het laten zien maar als ze denken dat ze beter zijn en je laat het niet zien wordt je kapot gemaakt op het veld.

Geen woorden maar daden...

Ajax kan net zo hard in het mes lopen bij Heerenveen als bij AZ, Heracles, Utrecht, wat De zwart van VI al aangaf, Heerenveen counterploeg, snelle jongens....

ALS TEN HAG EN HET TEAM DAT NU NIET ZIEN......zijn ze blind.

Ten Hag wil niet aanpassen de spelers ook niet, ze geloven in de tactiek en hebben er veel succes mee gehad, maar 1 ding moet wel gebeuren. Dest en Nico moeten meer achter blijven en op safe spelen. Veel te gevaarlijk wat zij steeds doen.

Een slimmere behoudendere uitvoering van het Ajax spel is nu noodzaak.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Om eerlijk te zijn, ik begin moedeloos te worden. Tadic moet niet lullen maar opstaan . Leider , Ziyech moet nu tonen waarom hij 40 miljoen waard is. Schuurs moet echt richting Italië verhuurd worden. Mist Hardheid !
+1/-0

 
7 maanden geleden
Babel terug naar Turkije. Huntelaar met pensioen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat zal ook gebeuren. Maar hebben we nu niks aan. Huntelaar kan zijn 2e kampioenschap winnen.... Hopelijk lukt het hem. Verdiend hij.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Alle spelers moeten ophouden met lullen sommige hebben Het te hoog soms in de bol..

De ligt is wissel in principe in italie
Frenkie krijgt veel kritiek zelfs nu
Schone speelt degradatie voetbal samen met Klaassen...

9 van 10 keer is het buitenland gewoon gaar....

Geen woorden meer.... Keihard bloed zweet en tranen...

Vanavond is Heerenveen de favoriet.
Hoe gek het ook klinkt.

Ajax en de spelers moeten zich opnieuw heruitvinden.

Traore is jong, nederig en snel en beresterk. Fit.

Deze guy moet bediend worden door de rest. Laat hem maar rennen en vechten.

Speelt Traore basis? Hij gaat scoren. Mark my words.

( I was wrong... Maar Ajax wint wel met hem in de basis.. Ook vitesse uit)
+1/-0

7 maanden geleden
Ik zou met een rechtspoot op rechtsbuiten en linkspoot op links er moeten voorzetten komen naar de spits en het veld moet breed worden gehouden. Traore in de spits. Snel, sterk, hongerig. 20 voorzetten in de 16 van links en rechts en je hebt 2 goals al. Zo simpel kan het 4-3-3 systeem zijn.

Anders moet je 4-4-2 spelen. Meer defensie en behoudender. En twee spitsen waarmee je het elftal meer opbouw mogelijkheden geeft.

Tadic en huntelaar scoren nauwelijks meer. Ik zou dus Traore op de 9. Promes rechtsbuiten en zyech of Tadic Linksbuiten. Nu komt er aanvoer naar de 9.

Steeds weer in de fuik lopen met z'n allen je hebt er niks aan. Dest en nico behoudend spelen en Alvarez met Blind achterin. Alvarez verdiend meer vertrouwen ipv steeds wisselen plus hij kan scoren.

3 punten zijn belangrijk maar Ajax moet eerst meer zorgen dat de organisatie en defensie staat. Daar begint het. Wat heb je aan dat aanvallende spel als je zoveel ruimte weggeeft en zelf niet scoort.

Ajax moet meer afwachten als een roofdier en dan toeslaan. Zoals tegen Real.
+1/-0

7 maanden geleden
Timber dus... Dit in het kader van "altijd morrelen aan je centrale duo doet wonderen" :). Lekker voor het vertrouwen van Alvarez en Schuurs dit... Tadic in ieder geval uit de spits, dat is iets. Kom op Ajax!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Timber is wel snel denk dat die daarom kiest voor hem.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
7 maanden geleden
Heel fragiel centrum, een niet fitte Blind met een 18 jarige debutant. Als Timber een fout maakt wordt hij gelijk gefileerd.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad ga er maar aanstaan; debuteren in Ajax 1 in deze vorm...
+2/-0

 
dwtk (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Heeft het boven verwachting goed gegaan. Chapeau voor deze jongen.
+1/-0

7 maanden geleden
Promes - Traore - Tadic of ziyech daar is het meest wijze. Ben blij dat Traore speelt. Hij is fit, snel en sterk. Als de rest hem gaat bedienen met goede ballen gaat hij scoren. Een rechtspoot op rechts en linkspoot op links vooral als het niet lekker gaat. Ajax speelde zijn beste wedstrijd met Neres op Linksbuiten.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als de rest hem gaat bedienen met goede ballen , gaat hij scoren. Dan zullen ze toch eerst hem moeten bedienen met goede ballen en goede ballen daar schort het al een tijdje aan.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Het valt en staat met goede ballen. Een spits heeft goede ballen nodig.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Een spits moet de situatie creëren dat ze goede ballen kunnen geven.
Heb gister extra op hem zitten letten, ik ben totaal niet overtuigd van hem.
Ik zag een paar keer een bal gewoon strak bij de eerst paal waar hij het momentum gewoon mist, voor je man komen en binnen prikken maar hij blijft altijd achter de verdediger.
Zijn techniek liet hem een paar keer in de steek met wat ruimte in de 16 en het is gewoon geen top afmaker als die ene kans dan eindelijk wel kom.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Misschien heb je gelijk. Maar een spits moet je ook soms wat meerdere wedstrijden in de punt zetten en heeft ook een team nodig met vastigheden.

Ik denk dat je Traore past echt kan beoordelen als je hem nu tegen Twente en feyenoord ook in de basis zet met het huidige team en dan daarna gaat kijken of hij geschikt is.

Klaas Jan in de spits hoeft van mij niet meer, misschien alleen de laatste 12 min.

Dat Tadic gebeuren op 9 werkt alleen maar tegen bepaalde sterke tegenstanders die zelf ook aanvallen zoals Bayern, Real in het verleden. Daarom deden ten Hag en Schreuder het ook. Later werd het standaard omdat Dolberg zichzelf helemaal kwijt was.

Traore moet je nu of de kans geven een paar wedstrijden...anders slaat het nergens op.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Mijn visie op de wedstrijd en de situatie in het algemeen:

De opstelling staat naar mijn mening haaks op de woorden van Erik ten Hag tijdens de persconferentie.
Als de spelers teveel uit positie gaan lopen (met name v.d. Beek en Ziyech) dan speel je als het treft met maar één echte middenvelder (Martinez) en wordt je dus logischerwijs op het middenveld helemaal overlopen.

Oftewel:
Met KPN Hussel opstellingen win je geen wedstrijden.

Mocht Ajax van SC Heerenveen winnen dan is het een incident, dan is het ook geluk en grotendeels ook pure onkunde van SC Heerenveen.
+1/-1

7 maanden geleden
35 minuten gespeeld en voor het eerst een goede kans. Verder is het zeer matig wat Ajax laat zien. De opbouw is traag , onnauwkeurig en voorspelbaar, maar vooral slordig. 74 % van de passes komt aan, maar dat zijn de obligate passjes naar elkaar. De passes die er moeten toe doen komen niet aan.
+2/-0

7 maanden geleden
Wat komen we goed weg zeg. Weer dat slordige onnodige balverlies en iedereen voor de bal. Ze leren het gewoon niet. Over het hele veld zie je het steeds terug de backs, het middenveld, zo slordig steeds. Hier moet je als trainer en supporter moedeloos van worden. Grote monden maar het blijft onsamenhangend.
+1/-0

7 maanden geleden
Ziyech wisselen en nooit meer opstellen. Ten Hag op de terugweg achterlaten in de achterhoek, lekker weer spelen met 60 meter in de rug. En nu Klaas Jan er in.
+1/-3

7 maanden geleden
Een goal is nu zo belangrijk voor dit team...

Iedereen smacht naar een overwinning nu.. Hoe boeit niemand...
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Jajajaja..... Eindelijk.... Scoren... Tadic!

En nu ook meteen 0-3!!

Het is je gegund Ten Hag... Je bent een goede peer.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Haha puur geluk dat we niet achter kwamen voor de rust. Is dat Tadic het opeens op zijn heupen kreeg.
1e helft drama.
2e helft geeft hoop. Twente thuis komt goed uit.
Daarna naar de scheepswerf in Rotterdam. Ik houd mijn hart nog vast.
Timber mooi debuut.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
FC Twente thuis, het enigste positieve eraan (momenteel) is dat het een thuis wedstrijd is.

De scheepswerf in Rotterdam (haha!), als we daar op wat voor manier dan ook weten te winnen dan kan dat echt wel eens de ommekeer zijn. Verders daarover: Dat gaat echt een ouderwetse krachtmeting worden! Heerlijk! Nu al zin in!

Ook:
Ik heb net het interview met Timber gezien. Kalm, rustig, met beide voetjes op de grond en een stoere strijdersblik in de ogen. Mits hij tijdig weer fit is (kramp) gewoon staan laten!

Man van de wedstrijd: Tadic. Wat een vuur, wat een gretigheid en wat een fitheid!
Voor een keer de frustratie uiten op het veld is prima, het moet niet een gewoonte worden. Doe het vooral maar in de kleedkamer en op het trainingsveld.

Verders 1e helft niet gezien, 0-0 dus gauw vergeten tweede helft wel gezien (er zit gelukkig echt nog wel voetbal in de ploeg) en de tweede helft gezien met dank aan het gratis Fox Sports zender pakket van KPN.
Shout out naar Emilio van de KPN klantenservice!

Tot slot:
Aan Erik ten Hag, technische staf en spelers:
Wanneer de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma staat moet dan moet incidenteel echt weer structureel zijn (vertrouwen, inzet, voetbal en dus wedstrijden winnen) anders heb je tegen dit Feyenoord echt een probleem.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Verder Bogarde erbij laten..?

En tegen Twente weer net zelfde 11 zoveel mogelijk en op zelfde posities. Al denk ik dat het beter is voor de 9 dat Promes op rechts staat en Tadic op links.

Nog 9 finales.

En dan is het seizoen voorbij. Bizar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Zeker! Bogarde gewoon erbij laten. Poulsen kan ter zijner tijd ook wel ervaring opdoen bij Jong Ajax. Is dat ook weer opgelost.

Yup. Echt wel dezelfde elf opstellen maar dan ook iedereen op dezelfde posities.
Waarom: ik kan een heel verhaal afsteken / typen maar ik houd me bij het gezegde van: Never change a winning team.

Ik zou pas bij een ruime voorsprong (4-0, 5-0, 5-1) weer een klein beetje gaan experimenteren.
Voor de rest is het vastigheid / continuïteit wat voorlopig de klok slaat want dat zorgt weer voor de broodnodige automatismen en een goede hiërarchie.

Al is het cliché, het grote doel is winnen in de Kuip. En op basis van de eerder genoemde vastigheid en continuïteit voorzie ik een hele mooie overwinning in de Kuip en een flinke stap richting het kampioenschap.

FC Twente thuis, de lat legt hoog dus hoe ziet die lat eruit:
Publiek vermaken en werken aan het doelsaldo.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het grote doel is de volgende wedstrijd winnen. Dat is het grote doel in mijn optiek. Ajax kan van iedereen verliezen en Twente thuis dus ook.

9 finales. Wedstrijd voor wedstrijd.
+1/-0

7 maanden geleden
Laten we blij zijn met de 3 punten. Het lek is echter nog niet boven, als je ziet hoe veel ruimte Dest zijn tegenstander bij het tegendoelpunt geeft. Weer een snelle counter waarbij de back te hoog staat. Het bleef slordig, en nog steeds te nakkelijk balverlies. Maar nogmaals winnen is op dit moment belangrijk en inderdaad het maakt niet uit hoe. Zeker niet op dit moment in de fase waarin het elftal zit.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Winnen is het belangrijkst nu. Maar dat de eerste helft Ajax net zo goed 0-2 achter had kunnen staan is duidelijk. Maar het team heeft nu ook wat geluk nodig. En Dest moet eruit zodra veltman of Mazraoui terug zijn. Als je in je eerste seizoen bij het eerste niet ff wat feedback kan hebben van je aanvoerder dan moet je nog veel leren.
+2/-3

 
7 maanden geleden
ik denk fat je hier ook fout zit, Dest is vele malen beter dan Mazraoui , het is nog een jonge speler en moet nog veel leren maar heeft zeker meer potentie.
Ajax heeft eindelijk een keertje de mouwen opgestroopt en ik had ook de eerste helft er een goed gevoel over, ok ze lieten weer veel ruimte in de verdediging , maar het ging toch veel beter als de wedstrijden hier voor ,dit geeft toch weer hoop voor de volgende wedstrijden ,maar die mouwen moeten wel opgestroopt blijven.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Ik heb meer met een goede en fitte Mazraoui. Ook qua persoonlijkheid. Lengte. Flair. Scoort. Zie bayern, benfuca, uit bij real - de sliding.
+1/-1

7 maanden geleden
Ergens heb ik het gevoel hier op het forum dat sommigen hoopten dat Ajax zou verliezen en dat dan de trainer eruit zo geschopt worden...

Ik kan het verkeerd hebben...
+2/-1

 
7 maanden geleden
Denk dat je het verkeerd hebt.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Ik denk het niet
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik hoop dat jullie gelijk hebben.....
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Denk dat je vergist! De meeste spelers gaven niet thuis ondanks het riante salaris. Daar kun je de trainer niet op afrekenen. Ze vergeten dat ze profs zijn en dat is ernstig.!
+1/-0

7 maanden geleden
Iets met een zwaluw en nog geen zomer maar goed we moeten ergens beginnen.
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe men heeft gewonnen is onbelangrijk al wint Ajax nog 9 X met veel geluk en mazzel. Het boeit mij ff niet. Ajax speelde met Liverpool vorig jaar het mooiste voetbal van de wereld en er is maar 1 reden waarom dat mooie team niet meer bestaat. Omdat Ajax bijna onmiddellijk word leeggeroofd als ze zo goed zijn. CL hadden ze kunnen winnen met dat team dit seizoen. En dan hadden ze tegen Liverpool een vuist kunnen maken met frenkie, de ligt, schone en wat nieuwe aankopen voor de breedte.

Dat Ajax het nu een tijdje moeilijk heeft is gewoon jammer.

Winnen is nu de remedie.

9 finales, volgende Twente thuis.
+1/-0

7 maanden geleden
We moeten nu niet denken dat het weer goed is. Bij de rust had het ook 2- 0 voor herenveen kunnen zijn. Endan waren de poppen weer aan het dansen
+2/-0