Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax moet de crisis in Friesland een halt gaan toeroepen

6 maart 2020 15:29

Zaterdagavond zal Ajax het opnemen tegen sc Heerenveen. Na vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden moet in Friesland de crisis een halt worden toegeroepen. sc Heerenveen staat in de Eredivisie op een tiende plek en is daarmee de koploper van het rechterrijtje. De Friezen hebben de laatste periode vooral veel moeite thuis. Eind november werd voor het laatst gewonnen voor de competitie.

Gezien de historie zal Ajax wel met vertrouwen richting Friesland af kunnen reizen. Van de voorgaande 27 competitiewedstrijden in Heerenveen werd er 15 keer gewonnen. Heerenveen wist 6 keer te winnen, terwijl het duel ook 6 keer in een gelijkspel eindigde. In het seizoen 2011/2012 werd met 0-5 de grootste zege geboekt in Heerenveen, terwijl Ajax ook meerdere keren met vier doelpunten verschil wist te winnen. Dat lukte vorig seizoen ook. Eerder dit seizoen werd in Amsterdam nog met 4-1 gewonnen.

Kik Pierie, Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar droegen het blauw-witte shirt met de Pompeblêden. Aan de zijde van sc Heerenveen zijn ook spelers te vinden met een verleden in Amsterdam. Sven Botman wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, terwijl ook Ricardo van Rhijn in Amsterdam heeft gespeeld. Bij de Friezen is bovendien Hennie Spijkerman de assistent-trainer. Die functie vervulde hij bij Ajax ook al in eerste instantie onder Henk ten Cate en later ook onder Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer. Na het ontslag van Keizer werd ook Spijkerman op non-actief gesteld.
Tags

heerenveen friesland halt keizer spijkerman toeroepen blauw boer bosz botman cate droegen eredivisie historie huntelaar pierie pompebleden rechterrijtje rhijn toegeroepen ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal