Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax te sterk voor PAOK na heerlijke wedstrijd


Tijdstip
13 augustus 2019
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Ziggo Sport


Ajax te sterk voor PAOK na heerlijke wedstrijd; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax te sterk voor PAOK na heerlijke wedstrijd

Ajax heeft zich weten te kwalificeren voor de vierde voorronde van de Champions League. In de Johan Cruijff ArenA werd het Griekse PAOK Saloniki met 3-2 verslagen. In een spectaculair duel waarbij beide ploegen streden voor iedere meter wist Dusan Tadic twee strafschoppen te benutten, terwijl Nicolas Tagliafico ook tot scoren kwam.

Ajax ging direct fel van start en ging vol op jacht naar de openingstreffer. Na tien minuten kreeg Donny van de Beek al een uitstekende kans om de score te openen toen hij via een magistrale bal van Hakim Ziyech voor de keeper werd gezet. Doelman Paschalakis wist echter net redding te brengen. Omdat de ploeg in de opboeuw erg slordig was en achterin erg kwetsbaar oogde, kon PAOK er vaak gevaarlijk uitkomen. Ajax kreeg al een waarschuwing toen Akpom de bal voor het inschieten had, maar hij schoot de bal over. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak toen notabene oud-jeugdspeler Diego Biseswar de bal vanaf rand zestien hard in het doel schoot.

Die tegentreffer leek Ajax eindelijk wakker te schudden, want het tempo werd hard omhoog geschroeft. Na een klein half uur ging de bal op de stip toen David Neres een duw in zijn rug kreeg. Dusan Tadic zag zijn inzet echter gekeerd worden. Ajax kreeg opeens kans op kans en vlak voor rust ging de bal opnieuw op de stip, dit keer na hands van Biseswar. Tadic ging opnieuw achter de bal staan. Paschalakis koos weer voor dezelfde hoek, maar de aanvoerder van Ajax schoot de bal door het midden en de gelijkmaker was een feit.

In blessuretijd van de eerste helft werd Hakim Ziyech diep gestuurd en leek hij de uitgelezen kans te krijgen om voor rust nog Ajax op voorsprong te zetten. Ver buiten het zestienmetergebied werd hij echter door de Griekse keeper getorpedeerd. Tot woede van iedereen bij Ajax werd er door de scheidsrechter echter niet ingegrepen. Na een korte blessurebehandeling kon Ziyech het duel ook weer verder hervatten.

Direct na rust was het Ajax dat weer vol de aanval zocht. Ziyech was al snel dichtbij de voorsprong met een verre boogbal, maar zijn inzet kon door Paschalakis spectaculair uit het doel worden getikt. Uit de corner die volgde scoorde Joël Veltman bijna toen de Griekse doelman zijn kopbal niet onder controle kreeg, maar hij wist de bal nog net te pakken voordat een van de Ajacieden kans kreeg om de rebound in het doel te schieten. Ondanks dat Ajax vol de aanval bleef zoeken, bleef PAOK ook gevaarlijk via de counters. De bal leek na een voorzet van Biseswar vrij voor het intikken, maar de bal werd gemist, terwijl na een uur spelen PAOK met vier aanvallers er vandoor ging na balverlies van Noussair Mazraoui. Ajax stond nog met maar twee man achterin en kwam goed weg dat de Grieken het slordig uitspeelden.

Ajax bleef maar drukken en halverwege de tweede helft kreeg Lisandro Martinez opeens dé kans om Ajax op voorsprong te schieten na een uitstekende bal van Ziyech. Opnieuw wist Paschalakis echter net redding te brengen, maar ondanks dat PAOK bleef loeren op de counter, leek het wachten tot de voorsprong voor Ajax zou volgen. Het duel leek een beetje dood te bloeden, waardoor Erik ten Hag een klein kwartier voor tijd nieuw elan bracht met Klaas Jan Huntelaar in de spits. Een minuut na zijn invalbeurt was het eindelijk raak toen Nicolás Tagliafico op knappe wijze de 2-1 wist binnen te koppen na een hoekschop van Ziyech.

Vijf minuten voor tijd ging de bal voor de derde keer op de stip nadat bij een nieuwe hoekschop zowel Huntelaar als Tagliafico een duw kregen. Wederom ging Tadic achter de bal staan en opnieuw schoot hij binnen, waardoor de 3-1 een feit was en het duel werd beslist.

In de resterende minuten probeerden de Grieken nog wel aan te zetten. Biseswar werd gevaarlijk, terwijl Akpom met een spetaculair schot van afstand de paal raakte. Uiteindelijk was het Biseswar die in de derde minuut van de blessuretijd nogmaals tot scoren kwam, maar de zege kwam voor Ajax niet meer in gevaar.


[video] Highlights Ajax - PAOK


Dusan Tadic: 'Wij moeten in de Champions League komen. Dat is voor ons het belangrijkste'

In gesprek met Ziggo Sport gaf Dusan Tadic aan erg blij te zien dat Ajax wist te winnen van PAOK Saloniki. De aanvoerder was echter ook kritisch over het spel. "We hadden het wel beter moeten doen. Het begin van het seizoen is altijd moeilijk voor ons. We hebben veel spelers moeten wisselen en dat is altijd moeilijk", aldus Tadic. "We moeten compacter spelen, beter druk zetten en de ruimtes tussen de linies beter benutten. Deze dingen moeten we echt gaan verbeteren."

Tadic mocht liefst drie keer aanleggen voor een strafschop. "Die spanning is altijd lekker. Maar het is niet goed dat je die eerste strafschop mist. Je moet gewoon sterk blijven in je hoofd en gefocust blijven", zo gaf hij aan. "Ik vond het geen lastige beslissing om de tweede penalty ook te nemen. Ik moet de verantwoordelijkheid nemen, dat is het belangrijkste. Ik ben een van de oudste spelers en moet altijd die verantwoordelijkheid pakken."

Voor Ajax wacht nu een duel in de play-off ronde van de Champions League. "Dat is lekker", zei Tadic daarover. "Wij moeten in de Champions League komen. Dat is voor ons het belangrijkste."


[video] Ten Hag: 'Trots op de vechtlust'


Donny van de Beek: 'Ik ben blij dat we hem uiteindelijk eruit hebben kunnen trekken'

Donny van de Beek gaf in gesprek met Ziggo Sport aan dat het zwaar was tegen PAOK. "Het was een heel pittige avond. Ik ben blij dat we hem uiteindelijk eruit hebben kunnen trekken, maar vraag niet hoe", aldus Van de Beek. "Het is gewoon een heel lastige ploeg om tegen te spelen. Ze zakken in, schieten de bal lang en hebben voorin heel sterke spitsen. Ook in de as waren ze sterk en daar hadden we in de counter veel moeite mee. We stonden soms ook niet goed als we aan het aanvallen waren en dan lag het helemaal open als ze gingen counteren. Het was in de organisatie niet goed."

Voor de middenvelder is het ook wennen dat hij nu op het middenveld samenspeelt met twee andere spelers dan vorig seizoen. "Het heeft natuurlijk tijd nodig om dat helemaal fijn te krijgen", zo gaf hij aan. "Om elkaar aan te kunnen voelen heeft gewoon tijd nodig, maar dat gaat zeker goed komen."

Uiteindelijk is het resultaat het belangrijkst volgens de middenvelder. "Straks hoor je niemand meer over hoe wij gespeeld hebben, maar gaat het vooral om het resultaat", zei hij daarover. "Dat is uiteindelijk goed geweest. Maar er moet nog een hoop beter, dat is wel duidelijk."


[video] Veltman: 'We zijn zoekende, maar blij dat we door zijn'


Erik ten Hag: 'De weerbaarheid en de teamspirit vond ik geweldig om te zien'

Erik ten Hag was in gesprek met Ziggo Sport erg trots op het karakter van zijn ploeg. "Het was een heel hectische wedstrijd. Er gingen een heel veel dingen niet goed, maar de teamspirit was ongelofelijk. Ook de weerbaarheid nadat we achterkwamen. Je moet dan toch maar weer je rug rechten en dat hebben ze gedaan", aldus Ten Hag. "Ook die penalty missen. Dat is ook een domper. Je moet daar als ploeg maar mee om kunnen gaan en dat hebben ze uitstekend gedaan."

Over het spel van het middenveld en de restverdediging was Ten Hag niet te spreken. "Daar was ik heel erg ontevreden over. Onze restverdediging en ook de restverdediging bij onze spelsituaties. Als die ballen er dan uit vallen, gaan we in plaats van zakelijk zijn met de bal dribbelen of ballen verliezen daar. Je zet ze dan in de counter en dan zijn ze ongelofelijk gevaarlijk", zo gaf hij aan. "Dat hadden we in Griekenland ook al gezien. In de analyse hadden we het ook weer gezien, maar toch overkomt het ons weer een paar keer en dat mag niet."

Ten Hag had ook een hoop goede dingen gezien. "We hebben bij vlagen heel mooie aanvallen op de mat gelegd en bij vlagen ook heel goed er doorheen gespeeld. We hebben kansen gecreëerd en de weerbaarheid en de teamspirit vond ik geweldig om te zien", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Biseswar ('23)
Goal
1-1 Dusan Tadić ('43, penalty)
Goal
2-1 Nicolás Tagliafico ('79)
Goal
3-1 Dusan Tadić ('85, penalty)
Goal
3-2 Biseswar ('90)
Scheidsrechter
Pawson (Eng)
Toeschouwers
53.942 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('26)
Kaart
PAOK Saloniki: Pelkas ('30)
Kaart
PAOK Saloniki: El Kaddouri ('50)
Kaart
PAOK Saloniki: Paschalakis ('55)
Kaart
Ajax: Sergino Dest ('61)
Kaart
PAOK Saloniki: Giannoulis ('65)
Kaart
PAOK Saloniki: Leo Matos ('84)
Kaart
Ajax: André Onana ('90)
Kaart
PAOK Saloniki: Crespo ('90)
Kaart
PAOK Saloniki: Limnios ('90)

Opstelling Ajax

David NeresDusan TadićHakim Ziyech


Daley BlindDonny van de BeekRazvan Marin


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJoël VeltmanNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'46 Sergino Dest voor Razvan Marin
'78 Klaas Jan Huntelaar voor David Neres
'89 Dani de Wit voor Donny van de Beek


Opstelling PAOK Saloniki

AkpomPelkas


BiseswarEsitiEl KaddouriLeo Jaba


GiannoulisCrespoVarelaLeo Matos


Paschalakis

Wissels:

'63 Swiderski voor Pelkas
'71 Limnios voor Leo Jaba
'82 Misic voor Esiti


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-2 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-2 (2-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-1)
10  5 3-1 (1-1)
11  4 2-1 (1-1)
12  4 2-1 (1-1)
13  4 2-1 (1-1)
14  4 2-1 (1-1)
15  4 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dusan Tadić (93 -> 5,0)
2. Lisandro Martínez (90 -> 4,0)
3. Nicolás Tagliafico (44 -> 3,0)
4. Hakim Ziyech (38 -> 2,0)
5. Donny van de Beek (20 -> 1,0)
6. Klaas Jan Huntelaar (12 -> 0,0)
7. Daley Blind (10 -> 0,0)
8. Niemand (6 -> 0,0)
9. Joël Veltman (4 -> 0,0)
9. David Neres (4 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (2 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (2 -> 0,0)
11. Sergino Dest (2 -> 0,0)
14. André Onana (1 -> 0,0)
14. Kasper Dolberg (1 -> 0,0)
14. Razvan Marin (1 -> 0,0)
17. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
17. Maximilian Wöber (0 -> 0,0)
17. Daley Sinkgraven (0 -> 0,0)
17. Carel Eiting (0 -> 0,0)
17. Václav Černý (0 -> 0,0)
17. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
17. Lasse Schöne (0 -> 0,0)
17. Frenkie de Jong (0 -> 0,0)
17. Luis Manuel Orejuela (0 -> 0,0)
17. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
17. Dani de Wit (0 -> 0,0)
17. Noa Lang (0 -> 0,0)
17. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
17. Rasmus Kristensen (0 -> 0,0)
17. Kaj Sierhuis (0 -> 0,0)
17. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
17. Dennis Johnsen (0 -> 0,0)
17. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
17. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
17. Mitchell Bakker (0 -> 0,0)
17. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
17. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
17. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
17. Bruno Varela (0 -> 0,0)
17. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
17. Kik Pierie (0 -> 0,0)
17. Quincy Promes (0 -> 0,0)
17. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
17. Siem de Jong (0 -> 0,0)
17. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Ik moet stiekem wel lachen altijd om ten Hag met zijn fases, projecten e.d maar ach beter dan al die dooddoeners en oneliners die dagelijks worden uitgesproken in de voetbalwereld. Ik heb het volste vertrouwen in morgen. Ik gun Huntelaar wel een basisplaats. Wat een strijder en g gemotiveerde speler is dat zeg. Wij gaan gewoon de CL groepsfase halen!!
+1/-0

10 maanden geleden
Meteen al een Europese finale game aan het begin van het seizoen. Super belangrijk voor het team en de club dat er morgen gewonnen wordt.

Ik heb het al een paar keer gezegd, maar zoveel mogelijk met vastigheden spelen dat helpt de mannen die er vorig seizoen stonden en de nieuwe guys.

Los van blessures:

Onana

Mazraoui - Alvarez - Blind - Tagliafico

Marin - Van de Beek - Martinez

Zyech - Tadic - NeresSleutel keuzes:

Blind centraal achterin en Tadic in de spits.
vervolgens speel je weer met de CL aanval van vorig seizoen en Blind weer centraal achterin met zijn matties Nico, Andre, Nous.

Centraal naast Blind zou ik Alvarez zo snel mogelijk in de basis zetten.

Al snap ik wel dat Ten Hag hem rustig brengt.

Morgen dan....

Blind met Schuurs?

Al is Schuurs nog niet klaar voor CL niveau.

Blijft over dan veltman achterin, maar die is te klein.

Mangalan is niet goed genoeg.

Blind Alvarez is het beste duo.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Martinez is kleiner.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Klopt. Blind- Alvarez dus.
Blind - Martinez is CL te klein.
Als Schuurs morgen speelt, mogen we hopen dat we meer scoren dan hun. Schuurs is nog niet meedogenloos genoeg.
Veltman - Martinez kan niet als centrum. Beide te klein.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Met Alvarez beginnen lijkt me te vroeg voor morgen, wellicht invallen komende zaterdag tegen VVV.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Misschien. Ten Hag kan het zien en weten.
Maar Alvarez gaat in de basis komen. Hij gaat onze nieuwe cv worden. Dat is mijn verwachting. Hoe eerder hij erin komt hoe beter.
Voorzetten van de zijkant zijn op dit moment zonder de Ligt ontzettend gevaarlijk. Nico, Onana, Nous, Veltman....Schuurs.
Niemand is sterk in de lucht.
+2/-0

10 maanden geleden
Vanavond is meteen zo'n wedstrijd dat Ajax alles heeft te verliezen en PAOK niets.
Het is dus meteen zo'n super belangrijke wedstrijd. Ajax moet 100 % gefocussed zijn. Op 90 % ga je niet winnen van ze.
Hoop dat de vaste waarden tot op het bot gemotiveerd zijn. In principe is het vanavond meteen al knock out CL.
+1/-0

10 maanden geleden
Als je vanavond niet wint, dan is Donny weg natuurlijk. Terecht ook denk ik, want dan beter dit jaar dan volgend wanneer je direct CL groepsfase zou moeten spelen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zou genoeg zeggen over vd Beek als dat zo zou zijn. Vond het al raar dat vd Beek vorig seizoen stond te dreigen dat die weg wilde toen die 3x op de bank begon.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Goed begin wat betreft combinaties voorin. Alleen zie je dat de spelers nog niet op elkaar ingespeeld zijn. Het belooft wel veel goeds voor de rest van het seizoen.


Achterhoede is wel gewoon kut..
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind het te sledcht om aam te gluren.... alles gaat fout. Verdediging is kansloos in zijn geheel. Allen van de Beek oké. Wat doet Marin trouwens in dat veld?
+2/-0

10 maanden geleden
Ontzettend slevht verdedigd weer. Eerst Blind en daarna Veltman die de bal slecht wegkopt, al sta ik daar bij Veltman niet van te kijken. Ajax speelt voorin te voorspelbaar alles wordt doot het midden gebreid en dat staat overvol. Nu dan een pingel die er niet ingaat gaat lekker
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind dat ze het voorin wel goed doen... ALS ze de bal krijgen.. de achterhoede is zoals ik eerder al zei gewoon kut. Hier gaan we het dit seizoen echt niet mee redden.
+2/-0

10 maanden geleden
Dan heb je ballen, petje af
+1/-0

 
10 maanden geleden
De eerste had eigenlijk opnieuw genomen moeten worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad !
+1/-0

10 maanden geleden
Volgens mij is dat gewoon rood voor de keeper. Ziyech houdt zich nog in en die keeper komt als een torpedo op hem af.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Die keeper is een clown, die spoort niet.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zei het tegen Emmen al, maar Veltman centraal kan echt niet. Waarom doet Schuurs ineens niet meer mee dan?
+3/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal eens. De twee in het centrum moeten elkaar aanvullen. De fysiek van Schuurs met een voetballer met gif en techniek er naast. Ik ben benieuwd naar Alvarez. En misschien kan Martinez het probleem van het verdedigende middenveld oplossen, want daar ligt continu een zee van ruimte. Dat kan Blind niet in zijn eentje en Marin heeft op dit moment nog een te lage handelingssnelheid. In de CL in ieder geval, tegen Emmen kan hij prima mee.
+1/-0

10 maanden geleden
We mogen niet klagen. Achterin staat het nog niet goed en dat moet echt heel snel opgelost worden. Verder is te merken hoe ontzettend belangrijk Frenkie de Jong was. Je mist gewoon een speler die constant aanspeelbaar is en het spel goed verdeelt. De kans is groot dat we een paar keer op onze bek gaan voordat het echt begint te lopen..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Middenveld staat óók voor geen meter zo. We hebben nu mazzel. De 1e penalty had dan wel opnieuw genomen moeten worden, maar die 2e was echt geen penalty.
+1/-0

10 maanden geleden
Slecht voor je hart zo'n wedstrijd. Ajax mist nog cohesie. Hard geknokt voor deoverwinning, maar het had ook andersom kunnen zijn. Achterin wordt te veel getwijfeld en is men niet daadkrachtig genoeg. . Ajax lheeft ook te vaak onnodig en slordig balverlies en dat is niet alleen van dit seizoen. Zo help je je tegenstander steeds weer in het zadel. Ook de omschakelijk gaat nog niet echt best, dus is er van restverdedigiing te weinig over. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk. Iedereen wil maar naar voren , maar dan wordt de bal weer te makkelijk verloren . Er is nog veel werk aan de winkel. Werklust is er ontegenzeggelijk en daar bereik je in deze fase gelukkig een ronde verder..
+1/-0

10 maanden geleden
Door het verliezen van de Ligt en de jong hebben we een jasje uit gedaan. Dat wordt gewoon heel duidelijk. Het nieuwe elftal heeft gewoon ook nog wat tijd nodig om aan elkaar te wennen. Ajax speelt met zoveel risico soms. Onnodig. Alvarez moet er snel in. Mazraoui laat het ook nog niet zien. Promes, had wel in mogen vallen. Eerder. Neres en Zyech hadden eerder mogen gewisseld.
Martinez speelt wel goed. Positief. Hoe Dani de Wit zich laat uitspelen tegen Bisewar....Lekker invalbeurt.

Maar goed resultaat is nu het belangrijkst. Doorgaan.
+1/-0

10 maanden geleden
Zo weer 10 jaar ouder.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Echt he? Zo onnodig ook allemaal.. Op gegeven moment kreeg ik zelfs Spurs flashbacks na de 3-2..

Maar goed, het kan alleen maar beter.. hoop ik.
+1/-0

10 maanden geleden
Goh wat was ‘t billen-knijpen vandaag. Geen rust en scherpte bij de meesten. We kunnen Martinez en onze huis Argentijn met Beek Blind heel dankbaar zijn, de meeste anderen haalden maar een mager zesje.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Onana; Mazraoui, Alvarez, Schuurs, Tagliafico; Blind, Martinez, Vd Beek; Ziyech, Tadic, Neres. Die zou ik wel eens willen zien spelen zo... ;-)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Alvarez achterin ASP. Martinez doet het wel echt goed. Blind moet alleen in de laatste man positie, hij heeft die ervaring als zijn vader.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Blind kan ook achterin, maar dan missen we op het middenveld een, tja, Frenkie de Jong... ;-) Wat vind je van de suggestie om Propper te kopen?
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik weet niet hoe goed hij nu is en of hij past bij Ajax eerlijk gezegd. Ik weet het niet. Als je fulltime bij Ajax werkt en een mooi salaris krijgt, neem ik aan dat ze wel iemand weten te vinden, tijd genoeg om spelers te bekijken. Ajax heeft bakken vol geld. En als het zo matig blijft moet Ajax misschien nog voor 31 augustus een twee spelers kopen. Topclubs in Europa kopen ook nog in de maand augustus spelers als hun selectie gewoon niet sterk genoeg is. Ajax heeft qua naam en prestige de beste naam sinds 1996, dus spelers halen financieel en qua prestige is nu veel makkelijker. Misschien moet Ajax Maarten de Roon halen als rots in de branding met dit gevaarlijke en riscio volle spel. Frenkie en de Ligt konden gewoon door hun snelheid en duelkracht ook sliding zetten en tackeles op de beslissende momenten. Top voetbal is een kwestie van details. Dat zagen we gister ook.

4-3-3 is gewoon een hele risico volle strategie. Werkt alleen als iedereen 100 % is en vecht en je hebt kwaliteit nodig in de as. Schone (ook) laten gaan kan nog weleens een grote fout zijn geweest. Maduro zei al bij VI, je mist een schone nu, want hij kan de balans bewaren. Maar goed je moet nu door. vrije trappen corners van hem zijn ook van een extra kwaliteit vergeleken met hakim. Schone had gister een vrije trap misschien wel gescoord. Hij loop 1/ 3 pogingen. Specialist. In de as heb je hele complete voetballers nodig.

Ten Hag heeft nog nauwelijks tijd gehad om een elftal te slijpen en vorig jaar stond het elftal in de zomer, alleen Blind en Tadic zette hij er gewoon bij.
Nu mis je drie key spelers. Ik zei het al eerder. Schone is gewoon een key speler. Maar goed. Overmars dacht als speler. Hij verdiende nog een avontuur en wordt steeds langzamer. Maar Pirlo ook en wat was hij nog goed op zijn 35-37e. Maldini ook. Die doen alles op inzicht. Beste verdediger waar Zlatan ooit tegen speelde? Maldini. Hoe oud hij ook was. Maldini speelde hem eruit. Zlatan kon niets bereiken tegen hem. Das kwaliteit. Marin, Eiting en Mazraoui, we moeten nog zien of zij wel de as spelers zijn die CL niveau zijn. In 4-3-3 moet 70 % van de spelers in vorm zijn anders is het zo groot risico. Gister waren teveel spelers niet in vorm. Ze hebben ook niet echt zin in deze voorronde dat speelt ook mee. Snap ik, maar je moet. Promes en Huntelaar verdienden eerder een kans. Zyech en Neres en Tadic waren alle 3 niet in vorm. teveel op auto piloot.
+1/-0

10 maanden geleden
Een goed resultaat en naar mijn mening een prima wedstrijd.

Waarom:

We zijn dus weer een ronde verder en vroeger hadden we dit soort wedstrijden (vooral na een achterstand) verloren.
Nu is het helemaal niet meer bang achteruit voetballen maar de boel afbluffen dus vooruit voetballen en dus goals maken!

Heerlijk trouwens die veerkracht zo vroeg in het seizoen als de ploeg duidelijk nog zoekende is.
Dat zegt echt veel over de teamgeest die erin zit. Is ook wel eens anders geweest.

Mijn man van de wedstrijd is dan ook de gehele ploeg want je wint samen en je verliest samen.
Nu al spelers eruit gaan halen die of slecht speelden of goed speelden is nergens goed voor. Dat komt later in het seizoen wel.

Ter afsluiting lekker filosofisch:
Ajax is als wuifend riet, het komt altijd weer omhoog!

:-)
+1/-0

10 maanden geleden
Bleh, wat een slechte wedstrijd. Verdediging met gaten, Marin en Mazraoui beiden onvoldoende op het middenveld.
Europees moet het beter, Ten Hag heeft nog werk te doen.
+3/-0

10 maanden geleden
Deze wedstrijd liet zien waarom er Geen top club interesse heeft in Ziyech. Bizar veel balverlies.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Deze wedstrijd liet ook zien waarom we enorm blij moeten zijn met Ziyech: hij is betrokken bij iedere aanval. Enige waar ik me gisteren aan stoorde waren zijn vrije trappen. Voor de rest ging bijna alles vooruit via hem. Dat gehamer op zijn balverlies vind ik maar onzin. Als iedereen gisteren doet wat hij moet doen, heeft Ziyech gewoon 3 assists op zijn naam.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zyech was niet in vorm. Hij kan veel beter, dan scoort hij twee keer. Maar de hele aanval was niet in vorm. Ze dachten, thuis PAOK winnen we dik met 3-0. Teveel zelfvertrouwen. Terwijl je 3 key spelers mist en nog niet in vorm bent. PAOK was het een unicum om door te gaan. Deden er alles aan. Bisewar heeft wel laten zien dat hij top is en zou zo bij Ajax kunnen spelen. Maar als deze man 2 keer scoort, hoe dan straks in de CL? Als we het weer halen...en halen ben je aan je stand en deze selectie verplicht. Dit jaar wordt een extra examen, hoe goed is Ten Hag echt? Of waren Frenkie en de Ligt echt zo fabelachtig goed. Als Frenkie de Jong echt zo goed is, is hij voor veel te weinig verkocht. Eredivisie of niet. Maar als Frenkie op dit moment de beste middenvelder is ter wereld met de punt naar achter spelen, dan is Frenkie meer waard dan Pogba, Countinho of Eriksen omdat hij de moter is van elk elftal Ajax, Oranje of Barca. En als hij de beste mid is dan weten we ook waarom Ajax zo makkelijk kon voetballen vorig seizoen en zo goed was. Frenkie.

Conlusie: Frenkie is voor een liddle prijs verkocht.
Daadwerkelijke prijs als iemand hem wil van Barcelona nu?
150 miljoen euro of meer zelfs. wat een grap.
+1/-0

10 maanden geleden
Valt nog heel wat werk te doen voor Ten Hag dat is wel duidelijk.
Want als ze zo spelen in de CL gaan ze niet overwinteren.
Als het Ten Hag weer lukt om in de CL te komen en te overwinteren dan is hij echt een topcoach. Frenkie en de ligt opvangen is bijna onmogelijk. Maar je zag ook in 1992 toen ze Bergkamp en Jonk kwijt raakten dat ze 3 jaar later de CL wonnen. Litmanen stond op. Alvarez zo snel mogelijk in de basis. Ik voel wel iets voor Neres op de 10 en Promes op de linkervleugel. Blind en Alvarez centrum. Martinez Beek en Neres op middenveld. Het is toch een kwestie van zoeken en het centrum is gewoon heel belangrijk. Corners tegen en voor zijn gewoon nu ontzettend gevaarlijk. Zonder huntelaar en de ligt zijn we bijna ongevaarlijk en verdedigend is iedereen zo klein.
+1/-0

10 maanden geleden
Als iedere Ajaxfan hou ik ook van aanvallend voetbal, maar deze strijdwijze was wel erg naïef. Met een viermans voorhoede (vd Beek is er ook een van) en aanvallende backs met voortdurend teveel man voor de bal. Schrijnend dat er tijdens de wedstrijd niet werd ingegrepen. V.d. Beek zag dat ook wel, maar vertikte meer naar achteren te spelen. Ajax heeft gewoon mazzel gehad, ondanks dat het veldspel beter leek.
+1/-1