Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax zorgt voor nieuwe sensatie na winst in Turijn


Tijdstip
16 april 2019
Stadion
Allianz Stadium
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


Ajax zorgt voor nieuwe sensatie na winst in Turijn; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zorgt voor nieuwe sensatie na winst in Turijn

Ajax heeft voor een nieuwe sensatie in Europa weten te zorgen. Nadat in de vorige ronde titelhouder Real Madrid al van het veld werd geblazen, wist de ploeg van Erik ten Hag ook topfavoriet Juventus kansloos te laten en was de 1-2 overwinning eigenlijk veel te weinig gezien het spelbeeld. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt zorgden voor de doelpunten.

Ajax had het in de eerste minuten lastig met het spel van Juventus en zag bovendien na tien minuten ook nog Noussair Mazraoui uitvallen met een enkelblessure. Langzaam kreeg de ploeg steeds meer grip op de wedstrijd en de eerste grote kans was dan ook voor Ajax. Een beetje gelukkig kreeg Donny van de Beek de bal voor zijn voeten, maar zijn inzet ging over het doel.

Na bijna een half uur spelen lag de bal plotseling aan de andere kant in het net. Na een corner kon Cristiano Ronaldo volledig vrijstaand de 1-0 binnen koppen. Langs de zijlijn ontplofte Erik ten Hag van woede, omdat hij van mening was dat er een overtreding werd gemaakt op Joël Veltman. Scheidsrechter Turpin werd door de VAR naar de zijkant geroepen, maar op de beelden was te zien dat Matthijs de Ligt degene was die de duw uitdeelde en de treffer bleef dan dus ook staan.

Lang konden de Italianen echter niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de goal van Ronaldo was het alweer gelijk. Hakim Ziyech raakte de bal bij een afstandschot helemaal verkeerd, maar daardoor kwam de bal wel voor de voeten van Van de Beek en hij kon de 1-1 binnen schieten. Even werd er gevreesd voor buitenspel, maar daar bleek geen enkele sprake van. Omdat er in de resterende minuten weinig meer gebeurde, zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

Net zoals een week geleden in Amsterdam vloog Ajax bij de start van de tweede helft uit de startblokken. Een schot van Van de Beek was al een eerste waarschuwing en al snel werd Ziyech na een fantastische aanval vrij voor doelman Szczesny gezet. De inzet van Ziyech werd door een uitstekende redding van de Poolse keeper uit het doel gehouden en hij wist met moeite ook een uitstekend afstandschot van Van de Beek over het doel te tikken.

Na een uur spelen werd Juventus plotseling gevaarlijk, maar de inzet van invaller Kean ging naast het doel. Twee minuten later was er opnieuw een enorme kans voor Ajax nadat Tadic aan de rechterkant helemaal vrij stond na een uitstekende counter. De Serviër besloot echter om een pass richting Ziyech te geven en die kon nog net verdedigd worden. Niet veel later kreeg Ziyech na een opnieuw geweldige aanval een opgelegde kans, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

Het leek wachten op de volkomen terechte voorsprong en halverwege de tweede helft was het raak toen De Ligt met een uitstekende kopbal voor de 1-2 wist te zorgen. Dit keer had Szczesny geen antwoord, waardoor de meegereisde uitsupporters ontploften van vreugde.

Juventus moest daardoor alles op alles zetten, omdat het twee doelpunten nodig had om naar de halve finale te kunnen gaan. Daardoor kwamen er enorme ruimtes voor Ajax om te counteren. Neres werd met een uitstekende lange bal vrij voor de keeper gezet, maar omdat de Braziliaan met links moest schieten, ging de bal niet in het doel. Tien minuten voor tijd leek Hakim Ziyech de wedstrijd te beslissen nadat hij met een schitterend schot in de verre hoek raak schoot. Vanwege buitenspel werd de treffer echter afgekeurd.

De Italianen probeerden wel aan te zetten, maar Ajax bleef eenvoudig overeind. Zelf kreeg het ook geen kansen meer, maar de 1-2 overwinning en daarmee een plek in de halve finale van de Champions League was een feit. Daarin zal Manchester City of Tottenham Hotspur de tegenstander zijn. De wedstrijd in Londen eindigde vorige week in een 1-0 overwinning. Woensdagavond is in Manchester de return.


[video] Veltman: 'Schöne heeft op de tafel gestaan'


Matthijs de Ligt: 'We flikken het weer. Ongelofelijk'

In gesprek met Veronica was Matthijs de Ligt uitzinning van vreugde. "We flikken het weer. Ongelofelijk", aldus De Ligt. "Als je de hele wedstrijd kijkt hoeveel kansen we hebben gehad en hoeveel we gecreëerd hebben. We maken de kansen dan niet af en dan word je best wel gek. Uiteindelijk flik je het dan wel."

De aanvoerder kreeg de opmerking dat dit nog een grotere stunt was dan de winst in Madrid. "Maar wij weten wat we kunnen. Juve wist ook wat wij konden. Dat hebben ze in de thuiswedstrijd al gezien", zo gaf hij aan. "Vandaag hebben we laten zien dat we een heel sterke ploeg zijn en dat we het ook teams als Juve heel lastig kunnen maken."

Aanvankelijk had Ajax het nog lastig met het spel van Juventus. "Dat weet je hier in dit stadion. Coachen is er niet bij. Het is zo hard qua geluid. Dat is zo mooi die ambiance", zei hij daarover. "In het begin hadden we het nog even lastig, maar uiteindelijk doen we het heel goed."

Uiteindelijk zorgde De Ligt er met zijn treffer voor dat Ajax nu in de halve finale staat. "Prachtig. Die bal komt hoog voor en ik denk 'ik ga er voor'. Ik kop hem perfect in de hoek", aldus de verdediger. "Het is bizar. Het is niet normaal. Ik heb er geen woorden voor. We zijn zelf heel trots, de supporters zijn trots, de hele stad is trots. Dit is bizar."

De Ligt kreeg de vraag of Ajax de Champions League ook kan winnen. "We zitten in de halve finale. We hebben Real Madrid en Juventus uitgeschakeld. Twee beoogde titelwinnaars. We gaan zien hoe het verder loopt en zien wel waar het eindigt", zo gaf hij aan. Een voorkeur voor Tottenham Hotspur of Manchester City heeft hij niet. "Het zullen allebei lastige wedstrijden worden, maar dat waren deze twee ook. Ik kijk er heel erg naar uit."


[video] Schöne: 'Ik ben heel trots op dit team'


Donny van de Beek: 'Het is fantastisch dat we dit mee mogen maken'

Donny van de Beek gaf in gesprek met Veronica aan dat hij het nog niet helemaal kon beseffen. "Het is fantastisch dat we dit mee mogen maken. Het is niet normaal. Je ziet de emotie bij iedereen. Dit is echt geweldig", aldus Van de Beek. "Ik ben zo blij en tegelijkertijd word je zo emotioneel. Zo mooi is het. Fantastisch."

Van de Beek was bij zijn treffer geen moment bang voor buitenspel. "Nee, ik wist zeker dat ik geen buitenspel stond", zo gaf hij aan. "Ik wist dat als Hakim hem niet goed raakt, ik hem misschien mee kon nemen. Dat deed ik goed en nu schoot ik goed binnen. Bonucci zei al dat er nog eentje achter stond. Ik wist gelijk dat het geen buitenspel was."

De vreugde in de kleedkamer was groot. "Iedereen is door het dolle heen. Met Ajax in de halve finale. Wie had dat gedacht? Vooraf heeft iedereen ons uitgelachen", zei hij daarover. "Maar sowieso is dit voor heel Nederland goed. Voor de punten en het hele Nederlandse voetbal is dit gewoon fantastisch. Maar uiteraard met name voor Ajax."

De score had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen in Turijn. "Uiteindelijk moet je misschien wel met 1-4 winnen. Dat zou zelfs niet gek zijn. Maar je wint met 1-2", aldus Van de Beek. "Op basis van de eerste helft waren zij de betere. Daarin moet je eerlijk zijn. Maar op basis van de tweede helft waren wij veruit de betere ploeg."


[video] Blind lust wel een pilsje nu


Frenkie de Jong: 'Er is heel veel blijdschap'

Frenkie de Jong had nauwelijks last van zijn hamstring gehad. Dat gaf hij aan in gesprek met Veronica. "Aan het einde van de wedstrijd voelde ik het een beetje, maar er zat zoveel adrenaline in. Dan voel je het bijna niet", aldus De Jong. "In de eerste helft hadden we het moeilijk en waren zij iets beter. Ze kwamen ook verdiend op voorsprong. Ik was zelf in het begin ook iets slordig. Maar in de tweede helft hadden we op de eerste vijf minuten na sowieso de betere kansen en hadden we eigenlijk meer moeten winnen dan 1-2. We weten wat we kunnen. Als de ruimtes groter worden, hebben we gewoon een heel goed positiespel. We hebben creatieve jongens voorin en dan weet je dat je kansen gaat krijgen."

Gevraagd werd met welke gedachte Ajax het veld in ging, omdat Juventus bekend staat dat ze alles onder controle hebben. "We proberen altijd hetzelfde te spelen. Het was 1-1, dus voor hun is dat lastiger dan voor ons. Als wij er één maken, wordt het heel lastig voor ze", zo gaf hij aan. "Je voelt dat ook een beetje bij ze. De ruimtes werden groter en dan hebben wij een team die er tussendoor kan voetballen en tot grote kansen kan komen."

Of de winst in Madrid of in Turijn beter was, kon hij niet zeggen. "Het was allebei goed. Juventus is een iets meer georganiseerde ploeg en daardoor is het iets moeilijker. Maar het is allebei top", zei hij daarover. "De blijdschap is ook een beetje hetzelfde. Tegen Real Madrid hadden we zelfs een slechtere uitgangspositie en geloofden we er ook in. Nu hadden we zeker ook het vertrouwen en hadden we een goed plan. Ongeloof is er niet echt, maar wel heel veel blijdschap."

Vooruitkijken op de halve finale en een eventuele finale tegen Barcelona wilde de middenvelder nog niet. "We kijken nu weer naar Groningen. Dat is heel belangrijk voor ons", aldus De Jong. "Het is kort dag met vliegen en zo. Maar we kijken er gewoon naar uit."


[video] Donny hoorde zelfs Juve-fans klappen


Erik ten Hag: 'Ik ben geweldig trots op mijn team en op mijn staf'

In gesprek met Veronica gaf Erik ten Hag aan dat Ajax het in het begin nog lastig had met Juventus. "Vooral in het begin was het een vechtwedstrijd. We stonden organisatorisch wel goed, maar we konden heel moeilijk onder de druk uit komen. Juventus zette heel opportunistisch druk", aldus Ten Hag. "We wisten dat we die storm moesten overleven. Er waren een paar momenten dat het lukte, maar heel weinig. Organisatorisch stonden we goed en laten we heel weinig toe."

Het vertrouwen binnen de ploeg was wel groot. "In je opportunistische speelstijl moest je wel de rust bewaren. Er zaten nog wel een paar dingen in die we beter konden doen, maar dat hebben we in de tweede helft omgezet", zo gaf hij aan. "Door bijvoorbeeld met twee zessen te spelen vlak voor de verdediging. Dan komen de halfruimtes open en kunnen backs uit laten zakken. Dan kom je aan het voetballen. Je weet daarbij dat als je zo'n fase in de tweede helft overleeft het steeds moeilijker wordt, want ze kwamen niet in hun spel en kregen de druk er niet op. Dan komen de kansen. In de tweede helft kregen we drie of vier honderd procent kansen. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd veel sneller in het slot moeten gooien. Dan is het prettig dat we een standaardsituatie nodig hebben om de bevrijdende treffer te maken."

Een vergelijk met de wedstrijd in Madrid wilde hij niet maken. "Dat is een heel andere wedstrijd", zei hij daarover. "Real wilde meer voetballen en kwam naar voren. Zij zette niet zo gestructureerd en agressief druk als Juventus deed. Dus in de eerste helft konden we daar er heel makkelijk tussenuit spelen. Nu hadden we daar in de eerste helft veel problemen mee. Maar nogmaals, we laten ook niks toe."

Voor Ten Hag was het persoonlijk ook een mooie avond. "Maar daar gaat het niet om. Het gaat om Ajax, om het team. Ik mag daar leiding aan geven", aldus Ten Hag. "Ik ben geweldig trots op mijn team en op mijn staf. We hebben dit samen gerealiseerd. Ik vergeet nu heel veel mensen, maar daar gaat het wel om. Het wij-gevoel. We hebben het met heel veel mensen gedaan en dit is een prachtige ervaring."


[video] Matthijs de Ligt: 'Frenkie zei vlak voor de corner dat dit mijn moment zou worden'


Edwin van der Sar: 'Een toppresatie van Erik en de trainers en uiteraard ook de spelers'

Ook bij algemeen directeur Edwin van der Sar was na afloop de blijdschap groot. "Dat is bij de hele club. Bij de spelers, op de tribune, bij de fans", aldus Van der Sar in gesprek met Veronica. "We wilden in de thuiswedstrijd al een overwinning krijgen, maar dat hebben we niet gehaald. Het begin was lastig in de eerste tien minuten, maar daarna gingen we voetballen. Een beetje zoals we in de andere wedstrijd gespeeld hebben. Als je dan ziet wat dit elftal kan doen tegen zo'n team, dan is de blijdschap heel terecht denk ik."

Van der Sar moest bekennen dat hij op de tribune helemaal gek werd."Je ziet een kans missen voor 1-3 en een bal die er in gaat wordt afgekeurd. Ik weet niet eens waarvoor. Buitenspel of zo. En dan misschien nog een penalty met de VAR. Als het dan 2-2 wordt met nog anderhalve minuut heb je ook nog wel kans. Maar voor ons viel het goed", zo gaf hij aan. "Een toppresatie van Erik en de trainers en uiteraard ook de spelers. Het is heel gaaf dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Je bent met een project bezig en soms lukt het niet in één keer. Als je dan ziet wat er nu gepresteerd wordt en het niveau. Ook de spelers die er in komen. Veltman die er in komt, Sinkgraven die amper gespeeld heeft en dan zo'n wedstrijd mag doen. Gaaf. Dit is waarvoor je al die jaren investeert en al die jaren werkt. Al die jaren gezeik. Dan is dit lekker."

Financieel levert de halve finale ook weer een hoop op, maar daar krijgt de algemeen directeur niet naar. "Het gaat om het sportieve. Voor de naam, de manier waarop Ajax moet en wil spelen. Waarop mensen ons kennen. Dit gaat wederom de hele wedstrijd over. Dit is veel belangrijker dan geld. Geld interesseert me niet. Natuurlijk moeten we spelers betalen, transfersommen, jongens gaan weg en contracten moeten hoger. Natuurlijk hebben we een organisatie die betaald moet worden, maar dit is voetbal. Dit is waar het om gaat", zei hij daarover. "Het is geen David tegen Goliath. Ajax is een grote naam in de wereld van het voetbal. Qua begroting zijn we de onderste, maar als je twee keer echt de betere bent en de wedstrijd eerder hoort te winnen kun je alleen maar trots zijn als Ajacied voor het voetbal in Nederland en naar alle mensen die hier aan getwijfeld hebben."


[video] Ajax Op Rapport: Blind een 9, Ten Hag een 9! De Ligt & Van De Beek een 8,5!


Donny van de Beek: '34ste minuut kan geen toeval zijn'

In gesprek met Voetbal International gaf Donny van de Beek aan het extra mooi te vinden dat hij juist in de 34ste minuut wist te scoren. "Een heel mooi moment om belangrijk te zijn: de 34ste minuut. Dat kan geen toeval zijn. Heel bijzonder, dat vergeet ik echt nooit meer", aldus Van de Beek, refererend naar het rugnummer van Abdelhak Nouri.

De vreugde was groot aan Amsterdamse zijde. "Iedereen is door het dolle heen: met Ajax in de halve finale. Als je dit van tevoren had gezegd had iedereen ons uitgelachen. Voor heel Nederland is dit fantastisch. Dit vergeet ik nooit meer, wij allemaal niet", zo gaf hij aan. "Iedereen feest met elkaar, ook de jongens die er net buiten vallen gaan helemaal los. We zijn echt een team. Als je iets wilt bereiken, moet je dat met z'n allen doen. En we hebben er met z'n allen voor geknokt."

Ruimte voor verbetering is er nog wel volgens de middenvelder. "Vlak voor mijn goal was ik er ook al dichtbij", zei hij daarover. "De tweede helft waren wij veruit de betere ploeg en hebben we ze bij vlagen weggespeeld. Misschien moet je wel met 1-4 winnen. Bijzonder dat je dat kan zeggen tegen een team dat bijna niets weggeeft."


[video] Frenkie de Jong genoot al tijdens wedstrijd


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 C.Ronaldo ('28)
Goal
1-1 Donny van de Beek ('34)
Goal
1-2 Matthijs de Ligt ('67)
Scheidsrechter
Turpin (Fra)
Toeschouwers
41.507 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Juventus: Can ('69)
Kaart
Juventus: C.Ronaldo ('90)

Opstelling Ajax

David NeresDusan TadićHakim Ziyech


Frenkie de JongDonny van de BeekLasse Schöne


Noussair MazraouiDaley BlindMatthijs de LigtJoël Veltman


André Onana

Wissels:

'11 Daley Sinkgraven voor Noussair Mazraoui
'82 Lisandro Magallán voor Daley Sinkgraven
'88 Klaas Jan Huntelaar voor Hakim Ziyech


Opstelling Juventus

C.RonaldoDybalaBernardeschi


MatuidiPjanicCan


SandroBonucciRuganiDe Sciglio


Szczesny

Wissels:

'46 Kean voor Dybala
'64 Cancelo voor De Sciglio
'80 Bentancur voor Bernardeschi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
10  6 1-2 (0-0)
11  6 1-2 (0-0)
12  6 1-2 (0-0)
13  6 1-2 (0-0)
14  5 1-2 (0-1)
15  5 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.60. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Daley Blind (90 -> 5,0)
2. Matthijs de Ligt (75 -> 4,0)
3. Donny van de Beek (71 -> 3,0)
4. Daley Sinkgraven (8 -> 2,0)
5. Frenkie de Jong (6 -> 1,0)
6. Joël Veltman (5 -> 0,0)
6. Hakim Ziyech (5 -> 0,0)
8. André Onana (4 -> 0,0)
8. David Neres (4 -> 0,0)
10. Dusan Tadić (1 -> 0,0)
11. Maximilian Wöber (0 -> 0,0)
11. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
11. Carel Eiting (0 -> 0,0)
11. Václav Černý (0 -> 0,0)
11. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
11. Lasse Schöne (0 -> 0,0)
11. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
11. Luis Manuel Orejuela (0 -> 0,0)
11. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
11. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
11. Dani de Wit (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
11. Rasmus Kristensen (0 -> 0,0)
11. Kaj Sierhuis (0 -> 0,0)
11. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Dennis Johnsen (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Mitchell Bakker (0 -> 0,0)
11. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
11. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
11. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Bruno Varela (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Uitleggen kan ik het niet maar ik heb het gevoel dat we de voetbalwereld laten bewonderen door een fenomenale wedstrijd van ons aller AJAX.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Gelukkig, ben ik niet de enige..
+1/-0

 
8 maanden geleden
Mag ik jullie glazen bol ook een keer lenen? :P
+1/-0

8 maanden geleden
Eerste 20 min overleven, nog mooier een goal maken. Nu al nerveus!
+1/-0

8 maanden geleden
Over de wedsstrijd van vanavond valt vooraf geen zinnig woord te zeggen. Ik verwacht een loodzware wedstrijd waarin winst geen verassing behoeft te zin, maar een pak op de broek niet ondenkbaar. Alles zal afhangen van de concentratie, vorm van de dag en een en ander moet ook een beetje meezitten. Mijn grootste zorg vormt toch de backpositie, zowel Veltman als Mazraoui vind ik als back twijfelachtig. Ze maken te vaak fouten in dit soort wedstrijden waarbij ze om te herstellen zeer makkelijk domme gele kaarten oplopen en rood is ook niet ondenkbaar. Ik hoop echt dat het hele elftal in goede doen is waarbij ook van belang zal zijn of Zyech niet te veel onnodig baverlies zal leiden en de precisie van zijn schoten en passing accuraat zal zijn.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Wordt lastig hoor.

Zo hey, Juventus wordt even naar de klote gespeeld in de tweede helft.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Met een 1-2 uitslag komt Juventus nog goed weg ook! We waren goed, dit was de beste 2e helft van Ajax in jaren. Helemaal niets op af te dingen. Man of the match Donny v.d. Beek en ook de scheids floot geweldig. Als je kijkt naar de tweede helft speelde dit Ajax als een kampioen.
+2/-0

8 maanden geleden
Wat een kansen die tweede helft zeg ! Voor het zelfde geld win je hier met 1-4 ! Dit zou ik na de eerste helft niet voor mogelijk gehouden hebben. Iederen heeft zich helemaal leeggeknokt voor dir resultaat. Jammer voor Zyech, raakt hij eindelijk deze wedstrijd een bal fatsoenlijk is het buitenspel, maar ook hij heeft zich leeggeknokt. Dik verdiend en gefeliciteerd met het bereiken van de halve finale. Soms was het slordig en geen te beste passing en dan toch tot zo veel 100% kansen komen , het zegt genoeg over de voetballende kwaliteiten van dit Ajax
+3/-0

8 maanden geleden
Dit is pas het begin!!
+1/-0

8 maanden geleden
Wat een avond! Ik ben emotioneel gesloopt...
+3/-0

 
8 maanden geleden
Joh! Ik liep te ijsberen voor de TV! :-) Soms de tweede helft ook schelden vanwege de gemiste kansen! En voor mijn gevoel duurde de blessuretijd echt heel erg lang! :-)
Al met al:
INDRUKWEKKEND en MEMORABEL! :-D
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Geen woorden voor. In de jaren ‘90 keek je naar Ajax en wachtte je af met hoeveel je zou winnen. 0-2 in Madrid, prachtig destijds, maar je keek er niet echt van op. Panathinaikos; verliezen in het OS en het in Griekenland afmaken met 0-3, normaalste zaak van de wereld. Collega’s (PSVers) zeiden vandaag dat Ajax wel zou gaan winnen of 2-2 zouden spelen. De Ajacied (ik) dacht dat we 3-1 zou verliezen. Hoe mooi is dit? Als het 2-4 zou zijn, was dat gerechtig geweest. Mooi man. Ik voel me weer even dat joch uit de jaren ‘90. Buikschuiver van Overmars het mooiste moment van de dag haha
+4/-0

8 maanden geleden
We hebben lang moeten wachten en net als in 1995...eigenlijk uit het niets verslaat Ajax de ene na de andere absolute topclub van Europa. Nog 1 uit Engeland dan ook maar ;-)
Bewondering alom de wereld, zegt genoeg mensen. Eindelijk weer het trotse gevoel terug !
+3/-0

8 maanden geleden
ik zei het toch, al onze ajax,we gaan de finale winnen!!
+1/-0

8 maanden geleden
Kijk de eerste post bovenaan, ik heb er maar een woord voor. Trots op mijn cluppie AJAX.
+1/-0

8 maanden geleden
Oja bijna vergeten "Wat was Donnie goed hè" , wat een topper is dat zeg. Ik hoop wel dat hij nog een jaartje blijft.
+1/-0

8 maanden geleden
We gaan Frenkie missen, zijn voetbal, zijn lach.....Marc hou die rest zoveel mogelijk bij elkaar. Please !
+1/-0

8 maanden geleden
Spurs it is! Ik denk niet verkeerd !
+1/-0

8 maanden geleden
Toby, Chris en vooral Jan: Welkom thuis! Hopelijk spelen jullie met knikkende knieën jullie allerslechtste wedstrijd(en) ooit :)
+2/-0

 
8 maanden geleden
En dan Sanchez nog...
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja zeker. Die mag van mij een basisplaats krijgen bij Tottenham op doel.
+1/-0

8 maanden geleden
Nu ik weer met twee voeten op aarde sta vraag ik me eigenlijk af wat die Mexicaan (hoe heet ie ook alweer?) die voor Lyon koos i.p.v. Ajax nu denkt. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Diego Lainez en koos voor Real Betis. Die zal wel spijt hebben.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja klopt. De rest had ik goed. ;-)
+1/-0