Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gaat voor nieuwe stunt in Turijn

15 april 2019 12:42

Ajax zal dinsdag gaan voor een nieuwe stunt. In Turijn is dan Juventus de tegenstander en bij winst of een gelijkspel van minimaal 2-2 zal de ploeg van Erik ten Hag naar de halve finale van de Champions League gaan. Indien het duel dinsdag ook eindigt in een 1-1 gelijkspel zal de verlenging plaats vinden en eventueel strafschoppen.

Met oog op de wedstrijd tegen Ajax kregen in de competitiewedstrijd tegen SPAL liefst negen spelers rust die vorige week in Amsterdam in de basis stonden. Bij een gelijkspel zou de ploeg zes wedstrijden voor het einde al verzekerd zijn van de landstitel, maar de B-ploeg verloor met 2-1.

Ajax zal het in Turijn moeten doen zonder Nicolás Tagliafico. De Argentijn kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart en is om die reden geschorst. Liefst zes spelers van Ajax staan voor het duel in Italië op scherp. Bij een volgende gele kaart zullen Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Daley Blind voor een wedstrijd geschorst zijn.

Afgaande op de historie belooft het weinig goeds voor Ajax. Ajax speelde vijf keer eerder in Turijn en wist nog nooit te winnen. Drie keer werd verloren, terwijl twee keer gelijk werd gespeeld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Italië troffen was in februari 2010 in de tweede ronde van de Europa League. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel. Juventus ging toen door omdat het in Amsterdam met 1-2 had gewonnen.




Tags

turijn juventus beek belooft blind hag historie jong landstitel schone spal tagliafico verlenging ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos