Gehavend Ajax komt tekort tegen Man. United: 0-2

16 februari 2012
-
Europa League
-

Een door vele blessures gehavend Ajax kwam in de eigen Amsterdam Arena tekort tegen Manchester United. De Amsterdammers verloren met 0-2 na een 0-0 stand bij rust.

Manchester United speelde in een laag tempo. Ajax speelde verzorgd en aardig voetbal. De ploeg wist daaruit niet al teveel te creëren, maar kon wel aardig meespelen. Ajax leek op slag van rust aanspraak te maken op een penalty. Sulejmani ging onderuit, maar de scheidsrechter wilde niets weten van een strafschop.

Na rust ging Manchester een tempo hoger spelen. Ajax kwam in de problemen en moest dan ook de 0-1 toestaan. Ashley Young kon in het strafschopgebied vrij kappen en draaien en schoof de bal vervolgens door de benen van Vermeer binnen. Ajax kwam daarna in ieder geval optisch weer terug in de wedstrijd. Qua kansen kwam de ploeg niet verder dan een gevaarlijk schot van Eriksen. In de slotfase besliste Hernandez de wedstrijd door de 0-2 te maken.

Lokomotiv Moskou wint met 2-1 van Athletic

Lokomotiv Moskou heeft in de eerste wedstrijd thuis met 2-1 gewonnen van Athletic de Bilbao. De winnaar van dat treffen speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van Ajax - Manchester United.

De Boer: we misten stootkracht voorin

Frank de Boer gaf tijdens de persconferentie aan dat hij zijn elftal niet vond brengen, wat ze kunnen. "We hebben alleen een kans tegen United als iedereen 100 procent is. Dat vond ik niet. In de eerste helft speelden we goed georganiseerd, maar waren we een beetje twijfelachtig in balbezit. In de tweede helft misten we stootkracht. De eerste tegentreffer viel toen we al onder druk stonden. De 2-0 ontstond uit een mooie aanval. Daar droop de klasse van af."

De Boer: in Manchester gaan we voor de 0-3

'In Manchester gaan we voor de 0-3', zei De Boer met een knipoog op AD.nl. 'We moeten op Old Trafford gewoon hetzelfde spelletje spelen en er gewoon voor gaan. Maar wil je doorgaan, moet er wel iets heel verrassend gebeuren. Dat weet je van te voren eigenlijk al tegen United.'

De Boer: wél genoten van de Ajax fans vanavond

Frank de Boer was na afloop realistisch. Hij vond het verschil in kwaliteit én leeftijd te groot om een kans te kunnen maken op een goed resultaat. De Ajax coach kon tijdens het duel wel genieten van de sfeer. 'Ik heb wél genoten van het publiek dat 93 minuten achter de ploeg heeft gestaan.'

[video] Aissati: "Lijden veel balverlies"

[video] Vertonghen: "United dodelijk in omschakeling"

Ajax: Toby Alderweireld

Kenneth Vermeer, Vurnon Anita, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dico Koppers ('63 Nicolai Boilesen), Siem de Jong, Ismael Aissati, Christian Eriksen, Aras Özbiliz ('79 Jody Lukoki), Dmitry Bulykin ('60 Ricardo van Rhijn), Miralem Sulejmani

Opstelling Manchester United FC

De Gea, Jones, Ferdinand, Evans, Fabio, Nani, Carrick, Cleverley ('61 Scholes), Young ('76 Valencia ('86 Welback)), Rooney, Hernandez

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Manchester UnitedAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax- Manchester United
sthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - Manchester UnitedAjax Foto Side: Ajax - Manchester United

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.