Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Ajax wint ook in Servië en treft Panathinaikos


Tijdstip
1 augustus 2024
Stadion
-
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
-


Ajax wint ook in Servië en treft Panathinaikos; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax wint ook in Servië en treft Panathinaikos

Ajax heeft vanavond de volgende voorronde van de UEFA Europa League bereikt. In Servië was een 1-3 overwinning voldoende na de 1-0 overwinning van vorige week in Amsterdam. Doordat Panathinakois haar wedstrijd op bezoek bij Botev Plovdiv met ruime cijfers won, wachten de Grieken de komende twee donderdagen als tegenstander van Ajax in de volgende voorronde.

Na een 0-0 ruststand en een eerste helft waar nauwelijks iets in gebeurde kwam Ajax acht minuten na rust op voorsprong dankzij een goal van Josip Sutalo. De Kroaat was alert bij een via keeper Lazeric afvallende bal en tikte snel binnen. Lang kon Ajax niet genieten van die voorsprong, nog voordat het uur bereikt was maakte de kort daarvoor ingevallen Lazar Nikolic de gelijkmaker al. Ajax leek zich op te moeten maken voor een moeilijk laatste half uur van de wedstrijd maar mocht Jorrel Hato danken voor zijn prachtig bekeken schot dat de kruising inzeilde. De jonge linksback van Ajax was kort daarvoor ook al dichtbij met een volley die rakelings langs de kruising zweefde. In de blessuretijd mocht ook Bertrand Traoré zijn rentree met een doelpunt opluisteren, via de binnenkant van de paal schoof hij de bal in het doel voor de 1-3.

Daarmee weet Ajax dus dat het doorbekert in de voorronde van de UEFA Europa League en dat Panathinaikos dus de volgende tegenstander wordt. Historisch gezien een mooie tegenstander waartegen Ajax de eerste Europese prijs uit de clubhistorie wist te pakken. Ajax begint 8 augustus op bezoek in Athene terwijl Panathinaikos een week later op 15 augustus de omgekeerde weg aflegt voor de return in de Johan Cruijff ArenA.


Traoré: "Ik ben heel blij weer thuis te zijn"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Traoré: "Ik ben heel blij weer thuis te zijn"

Na afloop van de met 1-3 gewonnen wedstrijd op bezoek bij het Servische FK Vojvodina stond de maker van het laatste doelpunt Bertrand Traoré voor de camera's van Ziggo Sport om samen met Noa Vahle en Youri Mulder terug te blikken op de wedstrijd: "Ja, natuurlijk. Ik denk dat de fans ook blij zijn vanwege de overwinning, ik ben ook blij met de overwinning en om de fans weer te zien. Ik ben blij om het Ajax-shirt weer te dragen en om de Ajax-fans ook gelukkig te maken. Ik maakte al een goal bij mijn debuut en nu ook weer bij mijn rentree. Met de overwinning daarbij is het een perfecte avond. Nu moeten we ons opladen voor volgende week donderdag.""

Over zijn wedstrijdfitheid en zijn terugkeer bij Ajax: "Ik voel me fris maar nog niet honderd procent fit, ik ben ermee bezig met de technische en medische staf. Ik probeer zo snel mogelijk volledig terug te zijn, ik heb nu pas een week meegetraind met het team dus het moeilijk te zeggen wanneer ik precies weer volledig wedstrijdfit ben. Het seizoen duurt nog lang dus ik wil zo snel mogelijk weer volledig terug zijn. Het is heel speciaal om voor deze club te spelen en goals te mogen maken, ik ben heel blij weer thuis te zijn."


Berghuis: "Genoeg ruimte voor verbetering"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Berghuis: "Genoeg ruimte voor verbetering"

Na afloop van de met 1-3 gewonnen wedstrijd op bezoek bij FK Vojvodina stond ook de ingevallen Steven Berghuis voor de camera's van Ziggo Sport om samen met Noa Vahle en Youri Mulder terug te blikken op de wedstrijd: "Ja, wel fijn. Sowieso om de verplichting als Ajax zijnde om hier te winnen, het was op zich best een goede ploeg. Al maken we ze ook beter door de fase waar we zelf inzitten, wel hebben we het goed afgemaakt hier, al is er nog genoeg ruimte voor verbetering."

"Ja, dat moet groeien, we zijn daar als team heel hard aan het werk, we stoppen er alles in om dat voor elkaar te krijgen. Je ziet dan ook dat we goede fases met matige fases afwisselen. Hopelijk kunnen we daar snel een vaste lijn in krijgen. We zullen dat elke wedstrijd steeds een beetje uit moeten gaan breiden. Vandaag was redelijk. We zijn moeilijk aan onze kansen gekomen. Via de flanken doorheen komen, er is echt voldoende ruimte voor verbetering. We hebben een goede sfeer in het team, er wordt in iedereen geïnvesteerd, in alle jongens. De fans hebben vandaag ook een goede rol gespeeld, geweldig dat ze hier helemaal naartoe zijn gekomen."

Over eventuele versterkingen en de van Jordan Henderson gekregen aanvoerdersband: "Versterkingen? Ik snap je vraag, daar zou ik graag op antwoorden maar dat is aan Alex. Als hij mijn mening vraagt zal ik die geven. Ik snap je vraag, maar het is niet netjes en eerlijk om daarover te praten. Ik weet ook niet waarom Jordan mij de aanvoerdersband gaf. Jordan is in alles onze aanvoerder, ik voel me heel prettig met hem als aanvoerder. Officieel ben ik de tweede captain na Bergwijn, dus logisch dat hij hem aan mij geeft maar ik hecht er niet zoveel waarde in, Jordan is echt onze aanvoerder."


Farioli: "Volgende uitdaging komt al snel"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Farioli: "Volgende uitdaging komt al snel"

Ook trainer Francesco Farioli verscheen na de wedstrijd tegen FK Vojvodina voor de camera's van Ziggo Sport om samen met Noa Vahle en Youri Mulder terug te kijken op de wedstrijd: "Heel blij voor het team en de spelers. Ze hebben er alles aan gedaan om de volgende ronde te bereiken en ik vind het geweldig om te zien dat we daarin geslaagd zijn. Er is alleen geen tijd om ervan te genieten of te rusten want volgende week wacht onze volgende uitdaging al, met de wedstrijd tegen Panathinaikos. Het was vandaag een goede wedstrijd van ons, we hadden wat efficiënter kunnen omspringen met onze kansen maar hebben ook momenten gehad in de wedstrijden die echt beter moeten. Het is moeilijk te zeggen hoe ver we zijn in onze voorbereiding, of om dat uit te drukken in een percentage. Ik denk dat er in iedere wedstrijd verbetering mogelijk is en daar moeten we naar streven. Stap voor stap komen we er wel maar we weten dat we nog veel moeten verbeteren. Het was niet gemakkelijk vanavond hier te spelen maar ben wel heel blij met de overwinning."

"Ik focus me op de spelers die hier zijn. Ze geven er alles voor om hier succesvol te zijn. Laten we over enkele weken kijken hoe we er als team voorstaan. Nee, er valt nog niks te melden over een transfer van Daniele Rugani, enkele weken geleden hebben we als club al aangegeven niet te makkelijk of snel geld uit te kunnen geven en dat we eerst moeten verkopen. Zolang dat niet gebeurd is, komen er geen nieuwe spelers. Zo is de situatie nu eenmaal."


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Josip Šutalo ('53)
Goal
1-1 Andrija Radulovic ('59)
Goal
1-2 Jorrel Hato ('85)
Goal
1-3 Bertrand Traoré ('90)

Opmerkelijk: Ajax bekert door en treft Panathinaikos in de volg

Scheidsrechter
Kardesler
Toeschouwers
4.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Kenneth Taylor ('30)
Kaart
FK Vojvodina: Aleksa Vukanovic ('37)

Opstelling Ajax

Carlos ForbsChuba AkpomChristian Rasmussen


Kenneth TaylorKian Fitz-JimJordan Henderson


Jorrel HatoJosip ŠutaloYouri BaasDevyne Rensch


Remko Pasveer

Wissels:

'46 Branco van den Boomen voor Kenneth Taylor
'60 Mika Godts voor Carlos Forbs
'60 Steven Berghuis voor Christian Rasmussen
'71 Kristian Hlynsson voor Devyne Rensch
'80 Bertrand Traoré voor Chuba Akpom


Opstelling FK Vojvodina

Caleb Zady SeryBamidele YusufAleksa Vukanovic


Njegos PetrovicMarko PoletanovicUros Nikolic


Lucas Barros da CunhaDjordje CrnomarkovicCollins SichenjeMihai Butean


Lazar Carevic

Wissels:

'43 Mihailo Ivanovic voor Aleksa Vukanovic
'57 Lazar Nikolic voor Uros Nikolic
'57 Andrija Radulovic voor Mihai Butean
'76 Marko Velickovic voor Bamidele Yusuf
'75 Vukan Savicevic voor Marko Poletanovic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 6 1-3 (1-1)
 5 1-2 (0-0)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-2 (0-0)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-2 (0-0)
11  5 1-3 (0-1)
12  5 1-2 (0-0)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 1-3 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jorrel Hato (26 -> 5,0)
2. Bertrand Traoré (25 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (16 -> 3,0)
4. Josip Šutalo (14 -> 2,0)
5. Branco van den Boomen (8 -> 1,0)
6. Remko Pasveer (6 -> 0,0)
6. Jordan Henderson (6 -> 0,0)
6. Youri Baas (6 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (5 -> 0,0)
10. Niemand (2 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
11. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Diant Ramaj (0 -> 0,0)
11. Mika Godts (0 -> 0,0)
11. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
11. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
11. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
11. Gaston Avila (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
11. Silvano Vos (0 -> 0,0)
11. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
11. Jakov Medić (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Carlos Forbs (0 -> 0,0)
11. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
11. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
11. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
11. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Youri Regeer (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
11. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
11. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
11. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
11. Borna Sosa (0 -> 0,0)
11. Julian Rijkhoff (0 -> 0,0)
11. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Als we net zo veel kansen krijgen als vorige week maak ik mij geen zorgen (als ze er wel ff 3 inschieten) Blijft het lang 0-0 moet ik het nog maar zien. Is daar 36 graden morgen en onze verdediging oogt niet echt lekker. We gaan het zien.
Ik heb geen Ziggo en en men zegt dat ik via de Ziggo Go-app een account kan aanmaken, dit ook gedaan maar geen zin om via Tablet of telefoon te kijken. Is er iemand die weet of je de wedstrijd ook los kan kopen via Ziggo? (eenmalige aankoop)
Helemaal ruk dat alles achter een betaalmuur zit tegenwoordig.

Pasveer-Rensch-Sutalo-Baas-Hato-Henderson-Taylor-vd Boomen-Fobs-Traore-Berghuis.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als je een redelijk nieuwe smart-tv hebt kun je daar de app openen.

Heb je een oudere tv dan kan je ook via een Chromecast naar de tv streamen (kost momenteel €42 inclusief verzendkosten op Bol).
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nee is wel nieuwe TV, heb ook geen zin in gedoe dacht koop ik die pot even met 2 drukken op de afstandsbediening, maar geen idee of Ziggo dat gaat aanbieden.
Maar thanks voor je tip :)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb ook geen Ziggo sport en kom niet vorder dan het kunnen downloaden van de Ziggo app naar een apple tv en die heb ik niet.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan moet je hem ff op tablet of telefoon bekijken.
Schijt irritant.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je kan toch gewoon streamen via je telefoon naar je tv… zit zo een gek icoontje op je telefoon als je de wedstrijd kijkt, dan direct naar je tv, zo doe ik het ook. 1 druk op het icoontje 💪🏼🙈
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zolang je tv nieuw genoeg is dat de meeste recente versie van de Ziggo Go app ondersteunt wordt wel ja.

Oh en je laptop/pc via een HDMI kabel verbinden met de tv kan ook nog.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Voor 5,99€ kan je de wedstrijd kopen via het ziggo kanaal 😉
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik zal het probleem voor eens en altijd de wereld uithelpen.

1. Ziggo free aanmaken, via de webbrowser op de laptop naar ziggogo.tv en dan inloggen met je accountgegevens.

2. Dan via Windows instellingen je (laptop) beeld casten naar je smart tv.

Zo heb ik het geregeld en dit werkt als een trein. Mits je een laptop hebt die casten naar smart tv ondersteunt maar dat moet haast wel.

Geen HDMI kabel nodig. Da's 2015 werk.

Succes en bij vragen hoor ik het wel.
+1/-0

2 maanden geleden
De scheidsrechter gaf 96 gele kaarten in 21 wedstrijden? Klinkt pittig veel. Hopelijk houden we het hoofd koel.
+1/-0

2 maanden geleden
Ondanks dat dit een team is waar Ajax eigenlijk geen moeite mee mag hebben vrees ik een hele moeilijke avond.
+5/-0

2 maanden geleden
Goed te zien via Youtube. Zoeken op Ziggo Ajax
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb een chinees kasje van 20 euro en daar zit de Ziggo app op een account aanmaken en klaar is kees.😀
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een dramatisch team is het. Zit niks in.
Vd Boomen, Bergwijn, Brobbey en Berghuis moet toch een impuls geven aan dit team volgende week tegen Heerenveen. Anders is het weer janken dit seizoen.
+4/-0

2 maanden geleden
Rensch vreselijk, Rasmussen….. Akpon? Wie. Echt zo kunnen we wel even doorgaan. Baas sterk Sutalo ook wel ok .
+2/-0

2 maanden geleden
Ik zie t niet hoor. Dramatisch elftal. Te veel Ajax onwaardige spelers en ik ben bang dat het ook dit jaar niet betert.
+3/-0

2 maanden geleden
Tsja van dit soort tegendoelpunten kijk ik echt niet meer op. Triest zootje, geen druk op de bal, alle ruimte geven om te voetballen en naar achteren blijven lopen, en de aansluiting hobbelt terug en us steeds te laat.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik probeer mezelf maar voor te houden dat de helft van wie we nu zien nu spelen,niet meer terug zullen zien over een maand ofzo. Althans dat moeten we hopen dat het zo zal zijn
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat hoop ik ook.
Maar wie koopt ons leeg??
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik help het je hopen. Want wie wil deze spelers tegen een aardige prijs overnemen ? Welke club (s) is of zijn zo wanhopig ?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik help het je hopen. Want wie wil deze spelers tegen een aardige prijs overnemen ? Welke club is of zijn zo wanhopig ?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hoop liever dat er iemand met een toverstok zwaait dat de huidige spelers ineens de sterren van de hemel spelen. Ik zie eerlijk gezegd niet veel veranderingen straks..
+2/-0

2 maanden geleden
Mooi geplaatst schot , mooie goal van Hato !
+3/-0

2 maanden geleden
Gewonnen van een zeer povere tegenstander, maar goed we zijn door . Het was echter absoluut niet best.
+2/-0

2 maanden geleden
1e balcontacten meteen goed en dreigend van Traorè, fijn dat hij terug is. Vd Boomen ook goed. Stop met die onzin aan het begin vd wedstrijd, die gasten meteen opstellen.
+4/-0