Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax geeft overwinning in de blessuretijd weg tegen NEC


Tijdstip
18 februari 2024
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax geeft overwinning in de blessuretijd weg tegen NEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax geeft overwinning in de blessuretijd weg tegen NEC

Ajax heeft vandaag in blessuretijd 2 punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen NEC. Brian Brobbey en Forbs scoorden en Hato scoorde in eigen doel. In blessuretijd maakte Roberto González de late gelijkmaker voor de bezoekers.
Jayden Banel maakte zijn basis debuut en Julian Rijkhoff maakte in de blessuretijd zijn debuut in de Eredivisie.

De thuisploeg mistte vandaag Steven Berghuis, nadat afgelopen donderdag ook al Steven Bergwijn ontbrak. Jayden Banel mocht zijn debuut in de basis maken. Daarnaast keerde Benjamin Tahirović terug in de basis, wat ten koste ging van Chuba Akpom.

Na 6 minuten kwam Ajax op voorsprong door een aanval die via Henderson en Taylor uiteindelijk door Brobbey werd klaargelegd voor Banel. Via Brobbey werd Cillessen uiteindelijk verrast door het veranderen van richting en zo kwam Ajax op 1-0. De VAR keerde het doelpunt toe aan Brobbey.

NEC kreeg een snelle kans op de gelijkmaker, maar het schot van Bart van Rooij werd gered door Ramaj. De volgende kans was voor Proper, maar ook dit schot leverde weinig problemen op voor de Duitse Ajax doelman.
In de 20e minuut mocht Henderson aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Hlynsson, maar het schot van de Brit was wel geplaatst maar niet hard. Cillessen kon simpel redden.

Sontje Hansen kon na 25 minuten scoren in de stadion waar hij zijn debuut maakte in 2019. De aanvaller kon lang doorlopen, maar stuitte op Ramaj.

Brobbey vocht mooie duels uit met Philippe Sandler, waar beiden de grenzen opzocht. Brobbey kreeg helaas een aantal keer het nadeel van de twijfel.

Hoedemakers kreeg van grote afstand een schotkans, maar de bal ging richting de tweede ring.

Vlak voor rust gaf een aantal slordige passes een kans weg, waar de bal via Verdonk en Hansen bij Sano kwam, maar gelukkig was Ramaj snel zijn doel uit en blokte het schot van de Japanner.

In de rust geen wissels en de eerste kans na de thee was voor NEC. Hansen mocht voorgeven van Gooijer en Ogawa kon inkoppen, maar deed dat naast de goal van Ajax.

De eerste kansen voor Ajax waren voor Brobbey en Hlynsson, waar Brobbey op Cillessen stuitte en Hlynsson over schoot. Brobbey had echter al buitenspel gestaan, dus een doelpunt was niet door gegaan.

Jayden Banel kon niet verder na 57 minuten na een ingreep van Calvin Verdonk en werd vervangen door Forbs.

Na een uur spelen werd het 1-1 door een eigen doelpunt van Hato. Hansen bediende Chery die de bal voor de goal bracht. Ramaj kon niet bij de bal en Hato moest ingrijpen met Sano in zijn rug, maar met zijn sliding werkte hij de bal in het eigen doel.

Van ’t Schip voerde een dubbele wissel door na 65 minuten waar van den Boomen en Martha kwamen in de ploeg en Tahirović en Taylor gingen naar de kant. Martha ging rechts voorin spelen en Hlynsson zakte terug naar het middenveld.

Brobbey kreeg geel toen hij na een overtreding geen vrije trap kreeg en zijn onvrede uitte richting scheidsrechter Nijhuis.
Ramaj blonk uit toen Sandler Verdonk bediende en laatstgenoemde met een omhaal het probeerde, maar de Duitser snel reageerde en wist te redden.

Nadat een duel tussen Brobbey en Sandler niet als overtreding van de verdediger werd beschouwd kwam de bal bij Forbs, maar zijn schot werd makkelijk gered door Cillessen.

Henderson kreeg een kans na terugleggen van Brobbey, maar de bal ketste af op een verdediger en kon makkelijk worden gepakt door de Cillessen.

Na 75 minuten voerde NEC een driedubbele wissel door, waar de entree van oud-Ajacied Schöne noemenswaardig was. Zijn entree in de ArenA was namelijk zijn 434e duel, waarmee hij nu de buitenlanders met meeste wedstrijden in de Eredivisie is.

Met nog iets meer dan tien minuten te gaan kwam Ajax op 2-1 via Forbs. Hlynsson speelde Brobbey in, die de opkomende Forbs aan zag komen. De aanname van de Portugees was niet geweldig, maar half vallend werkte de vleugelaanvaller achter Cillessen.
Vlak voor het begin van de blessuretijd mocht Schöne nog aan zijn specialiteit wagen. Zijn vrije trap eindigde echter op de lat en ondanks dat Ramaj de bal even kwijt was ging de bal daarna achter.

Pereira schoot nog op doel uit een voorzet van Verdonk, maar dat was een makkelijke vangbal voor Ramaj.
Hierna mocht Julian Rijkhoff ook zijn Eredivisiedebuut maken, na afgelopen donderdag al te zijn ingevallen.

In de blessuretijd ging het toch nog mis voor Ajax. Schöne gaf voor, Ogawa kon niet aan de bal komen en Roberto González werkte van dichtbij binnen en zette de stand weer op 2-2.


Brobbey: "Dan komt de frustratie naar boven"

Brobbey baalde zichtbaar voor de camera's van ESPN. De spits was belangrijk met een doelpunt en een assist. Bij zijn doelpunt gingen veel credits naar Jayden Banel en Brobbey gaf zelf aan ook blijer te zijn met zijn assist op Forbs: "Ik gaf de bal mooi mee aan Carlos. Ik zag niet hoe hij hem afmaakte, maar hij maakte hem af. Uiteindelijk spelen we hierna nog gelijk en ik denk dat het niet goed is. Ik denk dat de eerste goal wel echt van mij is. Ik weet niet of hij tegen mijn arm of heup aankwam. Ik denk tegen mijn heup. Het is gewoon mijn goal."

Vandaag pakte Brobbey weer een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding, waar Brobbey aflopen donderdag nog werd geprezen dat hij kalm bleef. Brobbey zei zelf: "Hij moet gewoon een vrije trap geven. Dan komt de frustratie naar boven en dan moet ik misschien niet doen. Hij trekt gewoon mijn schoen uit. Ik zie wel wat mijn broers hebben gestuurd, maar zij zijn er streng op dat ik niet moet reageren richting de scheidsrechter."


Henderson: "Het is balen dat je het zo weg geeft"

Jordan Henderson gaf ook aan zeer teleurgesteld te zijn met het gelijkspel: "We hebben teleurgesteld en hadden moeten winnen. We vechten er hard voor, hebben donderdag een zware wedstrijd gehad en dan is het balen dat je ze zo makkelijk tegen krijgt. Ik denk dat we alles hebben gegeven, maar we konden het niet volhouden."

Bij zijn komst was er veel te doen over de fitheid van de Engelsman, maar zijn eerste vier wedstrijden heeft hij alle vier volledig uitgespeeld. Henderson over zijn fitheid: "Ik voel me goed. De laatste tien á vijftien minuten had ik wel last, het is even afwachten de komende dagen."

De oud-speler van Liverpool werd nog gevraagd in hoeverre Ajax kan verbeteren richting het Liverpool van een paar jaar geleden, wat het counter pressen bijna tot kunst had verheven. Henderson zag nog veel ruimte tot verbetering van Ajax, maar durfde zich niet aan een vergelijking tussen zijn huidige team en zijn eerdere team van een paar jaar geleden.


Van 't Schip: "Aan de bal brachten we te weinig"

Van 't Schip vond dat er vandaag niet heel veel goed ging in zijn ploeg: "Het blijft wel hoe belangrijk Berghuis en Bergwijn zijn voor ons. Aan de zijkanten is dat als zij wegvallen goed zichtbaar. Dan blijft er een hele jong ploeg over en gaat het vertrouwen ook weg. Je verliest de bal heel snel, omdat je graag naar voren wilt. Dan help je NEC in de wedstrijd en dan mis je een bepaalde volwassenheid. Aan de bal brachten we te weinig."

In de tweede helft probeerde de trainer met de wissels wat te veranderen aan het spel van Ajax, wat maar wisselend lukte volgens van 't Schip: "Het geeft wel aan hoe de kracht van de selectie is. Je moet wel wat doen en spelers laten staan die er doorheen zitten of geblesseerd zijn. Branco brengt wat anders en met Carlos en Ar'Jany probeer je spelers neer te zetten die hem meer mogelijkheden geeft. Daardoor kwam er wat maar structuur is, maar dat was niet voldoende."

Tot slot had de trainer het nog over het uitfluiten van Kenneth Taylor en de situatie over mogelijk geblesseerde spelers voor donderdag: "Ik heb daar al eerder over gezegd dat ik vind dat het echt niet juist. We moeten onze spelers blijven steunen, ook als we het moeilijk hebben. Hij verzet veel werk en ik denk dat Kenneth ook erkent dat hij meer wil en kan, maar om hem de kop van jut te laten zijn is niet eerlijk. In deze fase speel je wedstrijden en dan draait het veel om herstellen. Hopelijk hebben we donderdag zo veel mogelijk spelers beschikbaar."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Brian Brobbey ('7)
Goal
1-1 Eigen doelpunt Jorrel Hato ('61)
Goal
2-1 Carlos Forbs ('79)
Goal
2-2 González ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
53.521 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Brian Brobbey ('67)
Kaart
Ajax: Kristian Hlynsson ('87)

Opstelling Ajax

Kristian HlynssonBrian BrobbeyJaydon Banel


Benjamin TahirovićKenneth TaylorJordan Henderson


Devyne RenschJorrel HatoJosip ŠutaloTristan Gooijer


Diant Ramaj

Wissels:

'57 Carlos Forbs voor Jaydon Banel
'65 Ar'Jany Martha voor Kenneth Taylor
'65 Branco van den Boomen voor Benjamin Tahirović
'90 Julian Rijkhoff voor Brian Brobbey


Opstelling NEC

SanoOgawaHansen


ProperCheryHoedemakers


VerdonkBaasSandlerVan Rooij


Cillessen

Wissels:

'76 Pereira voor Baas
'76 Schöne voor Hoedemakers
'76 Olden Larsen voor Hansen
'84 González voor Proper
'84 Sow voor Van Rooij


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  2 3-1 (1-0)
12  2 4-1 (1-0)
13  2 3-1 (1-0)
14  2 3-1 (1-0)
15  2 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Brian Brobbey (40 -> 5,0)
2. Diant Ramaj (34 -> 4,0)
3. Niemand (6 -> 2,5)
3. Jordan Henderson (6 -> 2,5)
5. Julian Rijkhoff (4 -> 1,0)
6. Kristian Hlynsson (3 -> 0,0)
6. Branco van den Boomen (3 -> 0,0)
6. Carlos Forbs (3 -> 0,0)
6. Devyne Rensch (3 -> 0,0)
10. Jorrel Hato (2 -> 0,0)
11. Jaydon Banel (1 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Mika Godts (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Josip Šutalo (0 -> 0,0)
12. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
12. Benjamin Tahirović (0 -> 0,0)
12. Gaston Avila (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Silvano Vos (0 -> 0,0)
12. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
12. Jakov Medić (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Chuba Akpom (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Anton Gaaei (0 -> 0,0)
12. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Sivert Mannsverk (0 -> 0,0)
12. Borna Sosa (0 -> 0,0)
12. Tristan Gooijer (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Maar erg hard roepen dat Ajax nog nooit in Amsterdam heeft verloren van NEC. Met dit veldspel houdt iedereen zijn hart vast.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ja, als NEC ooit een keer van Ajax in Amsterdam wil winnen, dan is het vandaag wel.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Leuk die statistieken, maar dit is wel even een ander Ajax. Iedereen is zeker van dit Ajax te kunnen winnen. We hebben een ontzettend zwakke verdediging en een keeper die met het in het spel brengen van de bal nogal eens zijn eigen verdedigers in de problemen wil brengen , Het middenveld presteert zeer matig en voorspelbaar en zonder enige vorm van creativiteit en staat te vaak verkeerd in de omschakeling. Het gehele spel van Ajax kenmerkt zich door traagheid , zowel naar voor als naar achter. Het spel is zonder durf, onnauwkeurig en loopt over zeer veel schijven . Het is een voorspelbaar gebrei. Zelfs amateurs kunnen zich zeer goed instellen op het huidige Ajax . De kwaliteit van de Ajax spelers is niet goed genoeg, maar de trainer mag zich toch ook het een en ander gaan aanrekenen . Er zit geen verbetering meer in. En hebben we ook nog Bas Nijhuis als scheids, niet een scheids die ik er van verdenk pro Ajax te zijn 😂
+3/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Het intresseerd mij geen zak. Ben zo klaar met deze slappe selectie van het niveau Heerenveen.
Alleen Brobbey, Hato en Hlysson zijn niveau. De rest is troep.
Ze kijken maar morgen. Mijn stoeltje blijft leeg morgen in de ArenA.
Vd zomer maar opnieuw beginnen. Elke week die frustratie weer na een wedstrijd. Ben er wel ff klaar mee nu.
Van het Schip blijft Sutalo en Taylor ook maar opstellen, ik begrijp daar werkelijk niks van. Week in weel uit fouten, lekker signaal ook voor de bank.
Henderson lijkt ook wel een blunder te worden, hoop het niet maar voegt nog geen zak toe.
+3/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Het is momenteel echt heel slecht, daar hoeven we geen doekjes om te winden. Desalniettemin denk ik dat er wel enige winst te behalen valt als je de opstelling aanpast. Gooi gewoon twee snelle talenten op de vleugels. Maakt niet uit dat ze verder niets kunnen, dan heb je in elk geval wat dreiging. Zet Berghuis terug op het middenveld waar hij tenminste in zijn kracht komt. Achterin maar gewoon hopen dat ze een goede dag hebben… O, en ik zou uiteraard pleiten om Taylor op de bank te zetten maar dat doet geen enkele trainer dus dat is gewoon hopen tegen beter weten in.
+3/-0

6 maanden geleden
We missen Steven Bergwijn op dit moment echt. Hij gaf goede voorzetten aan Brobby en die scoorde dan makkelijk.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Voortzetten??? Gaf die ze ooit maar is.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Vier hele assists, je mist er echt geen zak aan
+2/-0

6 maanden geleden
Je mag toch hopen dat op zn minst vd Boomen, Tahirovic en Kaplan gaan starten. (Sutalo, Taylor en Akpom eruit)
+3/-0

6 maanden geleden
We hadden al afstand moeten nemen van AZ, helemaal als je ze nu tegen fortuna ziet, ik voorspel dezelfde ellende van ons Ajax morgen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
AZ is momenteel ook niks, maar wel opvallend hoe vaak die in de laatste minuut nog scoren, dat heeft ze al veel extra punten opgeleverd dit seizoen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
En wij verliezen punten in de blessuretijd…..
+2/-0

6 maanden geleden
Rulli - Rensch, Sutalo, Hato, Sosa - Henda, Hoynssen, Boomen - Forbs, Brobbey, Berghuis

4-0
+1/-1

6 maanden geleden
Misschien gewoon eens 4-4-2 spelen
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Van 't Schip is aan zet, neem beslissingen die een verandering teweeg brengen in het elftal zodat we weer gaan winnen. Doet ie dat niet, dan moet er gauw naar het gat van de deur worden gewezen en is hij volledig ongeschikt als trainer van Ajax. We zijn nu onderweg om uit de top 5 te donderen.
+2/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Flikker toch op met die Taylor weer in de basis
+3/-0

6 maanden geleden
Nooit gedacht dat ik Bergwijn zou missen. Akpom linksvoor wordt niks, maar kan hij ook niets aan doen. Mika bijna fit dacht ik. Forbs laat het niet zien.
Denk dat Taylor best goed is als ze die eens een keer vol stoppen met doping, maar goed iets met regels en zo.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ja jammer dat Taylor alweer vanaf de 1ste speelseconde mag starten. Ik mag hopen dat de reden alleen maar is omdat Van de Boomen voorzichtig terug wordt gebracht en er geen ander alternatief op dit moment is.
Positief (relatief) is dat Banel ipv Akpom en Forbes op links speelt.
We moeten deze wedstrijd wel winnen, maar successen uit het verleden bieden totaal garantie dus gewoon (even doen) is dat niet
We gaan het zien en beleven, ook met Tahirovic.
Succes dapp’re strijders!
Ps. Mooie kerel Edson Alvarez!
+1/-0

tackle (geschorst)
6 maanden geleden
Wederom een bagger opstelling. Van 't Schip mag er voor mij uitgegooid worden na vanmiddag ongeacht de uitslag. Die man begrijpt er niets van.
+2/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Schijtmazzel , maar hij telt en we staan eens vroeg voor , maar we zijn er nog niet hoor want onze verdediging. is nog steeds los zand en dat geldt ook voor het middenveld
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe maak je aankopen kapot les 1 - door John van 't Schip.

Sutalo die het al zo moeilijk heeft zet je op zijn verkeerde been. Forbs wordt na 45 minuten tegen Heerenveen op de bank gedumpt en Taylor start altijd hoe slecht hij ook speelt. En vooral niet benoemen hoe slecht hij speelt want dat is gewoon de schuld van alle aankopen.

De eerste verbetering binnen de scouting en aankoopbeleid moet gericht zijn op de kwaliteit van de technische staf want wat stellen we al twee jaar voor een prutsers aan zeg ...
+3/-0

6 maanden geleden
Op t gemak eens aannemen kijken en dan pas de bal inspelen of zelf het gat of ruimte dichtlopen. Weer veel ziekenhuisballen, want de nauwkeurigheid ontbreekt. weer . Ook alles in een veel te laag tempo. Het verdedigen is eerder chaotisch en paniekerig dan zelfbewust. Eigenlijk is NEC absoluut niet de mindere van Ajax en laat zelfs beter veldspel zien dan Ajax. Middenveld ook weer onder de maat zowel aanvallend als verdedigend .
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
1-0 maar een dramatische eerste helft, geen tegendoelpunt dankzij Ramaj.

Het lijkt alsof Van 't Schip heeft gezegd meer druk te zetten, maar de spelers zijn ongelofelijk zwak en zacht hierin. NEC kan heel langzaam en rustig opbouwen, de wit-rode lammetjes laten ze lekker met rust. Kom op zeg, waar is de beleving? Belachelijke instelling gewoon.

Telkens tikkie terug zoals altijd in de aanval. Banel speelt ook zowel alles terug, heb je bijna niets aan, zoals Forbs. Geef ze gewoon de simpele opdracht om acties te proberen.
+4/-0

6 maanden geleden
Enige lichtpuntje voor de winterstop naast Brobbey was Hato.
Nu staan er gewoon 3 verdedigers op de verkeerde plaats...
Wat is Sutalo toch bang om de bal aan de voeten te hebben.

Verder hebben we op dit moment gewoon geen beter voetballers. Zonder tactiek is nec gewoon een waardige tegenstander voor fit Ajax. Ik hoop dat er hard gezocht wordt naar een trainer met een visie. Maar wie durft hier in te stappen...
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Te triest voor woorden dit Ajax . Een gelukkig doelpunt en daardoor ga je de rust in met een minimale voorsprong. Verder niet een kans gecreeerd. Echt niet een ! Het veldspel is traag , chaotisch , voorspelbaar en onzuiver. Ik zie ook geen idee achter het voetbal van Ajax. Er is geen creativiteit en geen speler die zijn man kan uitspelen. Henderson zit er nogal eens tussen, maar is niet de man van de pass. Taylor is vlees nog vis. En dat zijn dan je belangrijkste mensen op het middenveld. De aanval krijgt geen goede ondersteuning vanuit t middenveld en onze toch al zwakke verdediging komt te veel onder druk te staan omdat dat zelfde middenveld zijn verdedigende taken ook niet goed uitvoert.
+2/-0

6 maanden geleden
Hoop echt op een trainer met durf en visie volgend seizoen.
Wie durf ik niet te zeggen maar zolang het maar niet Van 't Schip is...
+3/-0

 
6 maanden geleden
Je kan van poep geen chocolade maken! Zelfs Guardiola zou met dit Ajax niets bereiken.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Hij zal geen kampioen worden vermoed ik maar we zullen van van NEC winnen, ben ik van overtuigd!
+3/-0

6 maanden geleden
Als dit Ajax de nul weet te houden ligt het aan NEC zelf en niet aan Ajax
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker Hato... Begint bij Gooijer maar glijd nou met je andere been in.
+3/-0

6 maanden geleden
Op deze manier gaan we nog verliezen hoor….
+1/-0

6 maanden geleden
Op de bal gaan liggen, die Nijhuis is ook knettergek..
+4/-0

6 maanden geleden
Mooi dat ik thuis ben gebleven. Donderdag uit Europa, zondag onderuit bij AZ en seizoen zit er op.
Fijne zondag verder lotgenoten.
+2/-2

6 maanden geleden
Misselijkmakend slecht. Ze willen niet beter en kunnen niet beter. Zet een zak met aardappelen neer op het veld en het zal er niet slechter op worden.

Het zal allemaal wel, klaar mee.
+2/-1

6 maanden geleden
Alles is berust op toeval...echt waar. Nec pakt dik verdiend een punt. Jammer dat Nec alleen beloond wordt voor het tijdrekken en dat er daardoor zoveel bijkomt. Verder vooral in de eigen spiegel blijven kijken. Er staan gewoon 7/8 spelers in de basis die niet eens bij een middenmotor meekunnen. Aantal weken geleden nog hoop op de 4e plek(misschien zelfs de 3e)....nu gewoon 5e...drama. Week in week uit zó pijnlijk en frustrerend.
+6/-1

6 maanden geleden
Het interesseert de spelers niet meer, waarom zou het ons interesseren? Wat 'n pathetische wanvertoning weer. 0,0 beleving, intensiteit, en durf.

Ik hoef het dit seizoen echt verder niet te zien, tsjonge jonge zeg.
+5/-1

6 maanden geleden
Tuurlijk, wat een zooitje, Hato ga eens eerst je euro’s echt verdienen en dan grootspraak doen! Van t schip , zwak hoor vandaag 👏
+4/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
We moeten weer naar beneden kijken, denk ik zo.
gowet staat op slechts 2 punten.
Met deze lijn wordt er volgend weekend niet gewonnen en sta je theoretisch op de 6de plek met nec op slechts 3 punten, moeten zij ook nog wel winnen maar dat lijkt wel mogelijk tegen twenty resp. sparta.
Ik blijf echter wel kijken, minder aandachtig misschien maar blijft wel mijn cluppie hè, ook al is het elke keer weer pijn in de ogen.
+2/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zal nu vast voorspellen dat we elke wedstrijd met Hlynsson op de vleugel en Hato als back, punten gaan verliezen. Onbegrijpelijk dat Schip dat blijft proberen. Ik snap dat er geblesseerden zijn maar met zo'n opstelling weet je vooraf al dat het nooit gaat lukken. En als Van den Boomen niet de hele wedstrijd kan spelen, laat hem dan in elk geval starten. Begin eens goed, in plaats van altijd maar hopen op die laatste 10 minuten alles te repareren.

Tenzij je donderdag echt wat anders gaat proberen is het weer compleet kansloos.
+4/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Het 2e verloren seizoen op rij is nu definitief een feit.
Ik had vanmiddag na het verlies van Twente tegen beter weten in ergens stiekem nog hoop op een 3e plaats.
Ajax is een subtopper, een hele matige subtopper.
En ik denk dat we dat nog jaren gaan blijven, 3e tot 5e plaats dat is onze plek en onze stand.
Psv en Feyenoord dat de aankomende jaren met een klein beetje resultaten in de CL 100 miljoen per jaar gaan pakken, clubs met wel een beleid, goeie mensen en zonder chaos.
Ik kan me niet voorstellen dat hun de voorsprong die ze nu hebben zo gaan verkloten als dat Ajax heeft gedaan toen die hem had.
Ajax blijft voor altijd mij club, zal ook altijd blijven gaan en ze blijven volgen, maar dat moet wel met een andere mindset en verwachting.
We moeten een beetje gaan supporteren als een FC Utrecht supporter, gewoon de tent helemaal afbreken van vreugde als je een keer kan gelijkspelen tegen Feyenoord of Psv.
En conference league is ook Europees voetbal, als je de voorronde doorkomt is het feest en gaan we kijken tegen welke ploegen we wel niet MOGEN spelen in Europa.
+3/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax komt er echt wel weer bovenop. Duurt alleen nog 2 jaar.
Wat mij zorgen baart is dat er amper goede aanvallers/verdedigers worden opgeleid.
+2/-0