Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verloor in Amsterdam nog nooit een competitieduel van NEC

16 februari 2024 23:56

Zondagmiddag komt Ajax weer in actie als de thuiswedstrijd tegen NEC op het programma staat. De Nijmegenaren zijn aan een goede opmars bezig en staan inmiddels op een zevende plek in de Eredivisie. Ook staat het in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Ajax speelde voor de Eredivisie al 42 keer eerder een thuiswedstrijd tegen NEC en verloor daarin nog nooit. Tot nu toe werd er 36 keer gewonnen en eindigde het duel 6 keer in een gelijkspel. In het seizoen 1967/1968 werd met 9-1 de grootste overwinning behaald.

De selectie van NEC kent twee spelers die bij Ajax zeer bekend zijn. Doelman Jasper Cillessen verraste vorig seizoen door terug te keren bij NEC. Hij speelde eerder vijf seizoenen voor Ajax en kwam toen tot 143 officiële duels. Lasse Schöne groeide in zeven seizoenen bij Ajax uit tot een clubicoon en kwam tot zelfs 287 officiële duels, het meeste ooit bij Ajax door een buitenlander.




Tags

eredivisie buitenlander knvb nijmegenaren opmars schone

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht