Transparent
Inloggen
Sluiten

Keeperscrisis in Amsterdam

23 juli 2024 17:36 - ESPN
Foto: Pro Shots

Keeperscrisis in Amsterdam ; image source: Pro Shots

Ook ESPN maakt inmiddels melding van de chaos in het keeperskamp van Ajax. Nu Francesco Farioli de voorlopig definitieve keuze heeft medegedeeld aan de keepers bij Ajax lijkt alleen Remko Pasveer zich daarin te kunnen vinden. De rest zou zich amper tot niet kunnen schikken in een reserverol. Naar aanleiding van het bericht van Voetbal International eerder vandaag dat Remko Pasveer de eerste keeper lijkt te zijn geworden, is ESPN er verder ingedoken en hebben ze navraag gedaan bij betrouwbare bronnen die bij Ajax betrokken zijn.



Zo lijkt Diant Ramaj, een van de weinige lichtpunten in een van de donkerste seizoenen uit de clubhistorie van Ajax, ook op weg naar de uitgang. De Duitse doelman snapt de beslissing van zijn trainer niet en wil nu per direct weg bij Ajax. Jay Gorter focust zich in de tussentijd op de rol van tweede keeper bij Ajax. Gorter keepte vorig seizoen twaalf wedstrijden in Ajax 1 maar raakte zijn plek onder de lat na een blessure kwijt aan de Duitse keeper. Indien Gorter géén tweede keeper wordt wil hij ook per direct de club verlaten.

De vierde keeper Gerónimo Rulli wil Ajax al langere tijd verlaten. De Argentijns wereldkampioen sloot het afgelopen seizoen bij Ajax af als eerste keeper in verband met een blessure van Ramaj maar heeft Farioli in die fase niet voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij miste de complete voorbereiding al in verband met de Copa América en heeft zich inmiddels bij de Argentijnse selectie aangesloten in het kader van de Olympische Spelen.

Remko Pasveer verlengde vorige week zijn contract bij Ajax met een jaar, na twee weken zonder contract te hebben getraind. De veertigjarige doelman is ruim vijf jaar ouder dan zijn hoofdtrainer Farioli. "Je wil iets terug doen voor Ajax na een slecht jaar. Je wil ook de andere kant weer meemaken en daar zijn we druk mee bezig. Ik heb aan de trainer aangegeven graag een verlengstuk te willen zijn", aldus Pasveer na het verlengen van zijn contract.

Meer op ESPN




Discussieer mee op de forums


Tags

pasveer farioli gorter remko espn keeperscrisis ramaj chaos diant donkerste francesco geronimo ingedoken jay kader keeperskamp lichtpunten medegedeeld navraag rulli tussentijd veertigjarige verlengstuk wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 maanden geleden
Waarom zo somber?
Ik ben ook verbaasd, maar Pasveer heeft nooit echt gefaald voor Ajax en is heel ervaren, dus ik kan er best meeleven.
+2/-3

 
2 maanden geleden
Omdat alles wat ik tot zover meekrijg over het beleid onder Kroes en Farioli mij enorm somber maakt. Als Ramaj wordt verkocht, dan weet ik niet welke woorden ik nodig heb om mezelf uit te drukken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Kan het nog erger dan R.I.P. Ajax?
+1/-0

2 maanden geleden
Chaos is zo'n opruiende mediaterm. Ik zou zelf voor Ramaj gekozen hebben maar goed ik ben niet de trainer en dat is maar goed ook. Blijkbaar willen de andere keepers dan ook de strijd niet aan 🤔. En dat is dan wel weer opmerkelijk.
+7/-1

 
2 maanden geleden
Ik zou ook beledigd zijn en willen vertrekken na het horen van dit.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Want? Laten zien dat je beter bent, kom je er vanzelf weer in
+4/-1

 
2 maanden geleden
Moeilijk om te laten zien dat je beter bent als je op de bank zit.
+3/-0

 
 
2 maanden geleden
Dat heeft Ramaj reeds gedaan. Vorig seizoen duidelijk beter dan Rulli, Gorter en Pasveer. Nu ineens keept Pasveer een goede voorbereiding en de Italiaan doet wat je meer ziet in Italië: oude doelmannen prefereren. Ik zie Farioli er helaas ook voor aan, want alle inkomende transfergeruchten komen uit het bejaardetehuis. Ik snap dat Ramaj niet blij is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als Ramaj beter is, stelt die hem echt wel op.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Alsof iedere trainer altijd de beste spelers opstelt... en je hebt zelf zowel Ramaj als Pasveer zien keepen bij Ajax. Vanwaar het blinde vertrouwen in Farioli?
+1/-0

2 maanden geleden
Het is gewoon nog steeds een zooitje.
Maar we blijven optimistisch en positief en beginnen met een keeper die ouder is dan de coach.
Ik heb alle vertrouwen in Farioli, hij is toch van oorsprong een keeperstrainer.
+2/-2

2 maanden geleden
Farioli zal ongetwijfeld zijn redenen hebben om Ramaj te passeren. Wij kunnen ook niet echt beoordelen of dit juist is. Misschien heeft het te maken met de aansturing van de verdediging (en ervaring) vanuit achterin? Of misschien is het op basis van kwaliteit en keept Pasveer gewoon beter tijdens de trainingen? Of is het een professionele instelling? Het is wel een beetje gênant dat je als 22 jarige keeper niet een 40 jarige keeper eruit kunt keepen..
+4/-1

 
2 maanden geleden
Dat over aansturen van de verdediging kan ik me wel in vinden. De verdediging was afgelopen seizoen(en) heel erg slecht en aangezien we ons nog niet hebben versterkt kan de trainer dit zien als interne oplossing om zekerheidjes in te bouwen.

Ik maak me alleen zorgen om zijn leeftijd (41 bijna) en de beperkingen die daarbij horen (reactievermogen). Tegen zwakke tegenstanders kom je ermee weg, maar tegen de topploegen krijg je de ene na de andere om de oren.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Van der Sar, Buffon en Zoff zijn een paar voorbeelden die aantonen dat het best wel kan.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Ga je Pasveer nu echt vergelijken met de beste keepers van de wereld?
Met welke respect voor Pasveer, maar ik denk dat ze op deze manier geld willen genereren. 2 keepers weg voor 24 a 25 miljoen. Pasveer en Gorter zijn minder, maar zullen niet verzaken.
+4/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hij praat over reactievermogen en als die drie op hun veertigste nog evenredig aan hun talent nog goed bezig waren, dan kan Pasveer dat op zijn niveau en dat van het huidige Ajax waarschijnlijk ook.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vraag mij oprecht af hoe betrouwbaar deze zogenaamde bronnen allemaal zijn. Vanochtend eerste melding gelezen dat Pasveer eerste keeper zou worden op basis van de laatste oefenwedstrijd, nog geen 12 uur later is het volgens de media een complete chaos. We gaan donderdag wel zien wie er op doel staat.

Als Ramaj gepasseerd is en om die reden per direct wil vetrekken, succes, maar dan is hij bij voorbaat ongeschikt voor de top.
+5/-1

2 maanden geleden
Ja hoor dit kan er ook nog wel bij…
Farioli heeft zijn krediet bij mij al verspeeld als dit klopt.
Pasveer boven Ramaj, hoe verzin je het…
+5/-4

 
2 maanden geleden
Om de simpele reden dat Ramaj ook een matige keeper is.
Pakt geen punten, heeft geen reach en blundert vaak genoeg opzichtig.
Als hij daarnaast na 1 tegenslag er al klaar mee is mag die wieberen.
+5/-1

2 maanden geleden
De beste keept, punt uit. Kan je je daar niet schikken, tot ziens.
Haal de Lange van Go Ahead. Heb je Pasveer, Setford en de Lange, prima toch.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dit zou puur wanbeleid zijn. De Lange klaarstomen om Pasveer op een later moment op te volgen (heb ik serieus gelezen) is niet alleen een belediging richting Ramaj, maar tevens pure kapitaalvernietiging. De drie doelmannen die jij opnoemt, zullen wanneer we over een x aantal jaar terugkijken nooit in de buurt geweest zijn van Ramaj zijn kwaliteiten.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik wil het eerst maar zien. Zoals ik al vaker aangeef ben ik geen voorstander van een bijna 41-jarige keeper bij Ajax onder de lat, maar als de trainer hem beter vindt dan de rest, zegt dat ook wat over het niveau van hen. Verder lijkt het me beter om ons niet druk te maken om dit soort berichten. De voetbalmedia bestaan niet zonder Ajax, dus moeten ze wel wat sensatie creëren.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Maar ook hier doen ze mee of niet goed nagedacht.
De ene speler wordt gepasseerd door de ander, so what?
Dan zijn er elke week wel een paar crisissen binnen de eredivisie clubs.
Er had beter kunnen staan iets in de trant van "ESPN suggereert of meldt een keeperscrisis bij Ajax".
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eens. Clickbaits he? Zet dan de huidige titel op z'n minst tussen aanhalingstekens! ;)
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit heeft Pasveer slim gedaan. Pasveer zat als enige in de gym, terwijl de rest nog vakantie aan het vieren was (voor Rulli ging dat niet wegens verplichtingen bij het Argentijnse elftal). Dat zegt toch een hoop over zijn drive en gogme. Dat was een eerste signaal richting Farioli. Pasveer en Farioli hebben ook rustig de tijd gehad om met elkaar te spreken en daarin zal Pasveer ook het nodige hebben gezegd over hoe hij als verlengstuk kan dienen voor Farioli, met zijn ervaring, fysieke en verbale kwaliteiten en door het beheersen van de NL taal. Pasveer heeft als voordeel t.o.v. de andere keepers dat hij de verdediging goed neer kan zetten/scherp kan houden en dus ook de Nederlandse taal beheerst (Gorter is meermaals door de mand gevallen en bezit geen leiderschapskwaliteiten). Pasveer heeft het eigenlijk altijd goed gedaan als hij erin stond. Herinneren jullie je nog de wedstrijd thuis tegen Dortmund? Dat was verreweg zijn beste optreden. Van Ramaj snap ik wel dat hij geen reservekeeper meer wil zijn. Hij heeft het ook verdienstelijk gedaan en vertegenwoordigt een goede transferwaarde. Wellicht is dat ook een (noodgedwongen) overweging geweest in de totstandkoming van de keuze voor Pasveer als eerste keeper.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.201 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom axel backup banel berghuis brobbey dongen elsimao faberski farioli forbs gaaei godts hato hlynsson jim kalokoh kiki kroes line linksbuiten sevic sulemana superajaxfan sutalo taylor traore weghorst wolff workshoppen