Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis Bergkamp: 'Heel veel mensen hebben zitten slapen'

8 december 2023 11:27 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Dennis Bergkamp: "Heel veel mensen hebben zitten slapen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met De Telegraaf heeft Dennis Bergkamp zich zeer kritisch uitgelaten over het huidige beleid van Ajax. De voormalig Ajacied had dit echter al aan zien komen. "Het verbaast mij dat er heel veel mensen nu verbaasd zijn. Want ze hebben het allemaal meegemaakt", aldus Bergkamp. "Er is zoveel gebeurd. Langzaam kom je toch bij de club ergens in terecht dat je denkt: jeetje, wat is er aan de gang hier?"

Bergkamp gaat verder: "Het gaat nu weer een beetje de betere kant op, maar dat je zo ver bent verwijderd van je filosofie waar je altijd voor hebt gestaan, dat verbaast mij wel. En dat het is getolereerd. Heel veel mensen hebben zitten slapen. Als Ajax opeens op de laatste plek van de Eredivisie kan belanden, dan moet er zoveel mis zijn in de club."

In 2010 was hij betrokken bij de fluwelen revolutie om Ajax weer er bovenop te helpen. "De periode dat ik bij Ajax was betrokken met Johan Cruijff en anderen was een heel spannende en intensieve. Tot de rechter aan toe ging het. Ik heb toen dingen meegemaakt, waarvan ik achteraf denk: allemachtig, wat hebben we in het kielzog van Johan, die er goed mee kon omgaan, allemaal gedaan?", zo geeft hij aan. "Voor ons, als oud-spelers, was het allemaal heel bijzonder. Uiteindelijk was het wel succesvol. Om dat nu allemaal opnieuw te beleven… Natuurlijk heb ik nog ideeën en er zijn best dingen waarbij ik denk: dat kan je zo of zo oplossen. Maar het zal tijd kosten."

Zelf is hij niet van plan om terug te keren bij Ajax. "Op geen enkele manier mag de teneur zijn dat ik ook maar ergens naar solliciteer", zegt hij daarover. "Ik heb het kunstje een keer gedaan, vond het heel interessant maar heel intensief. Ik heb het gevoel dat het alleen weer goed kan komen met een bepaalde stroming, waar iedereen weer achter gaat staan."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bergkamp slapen allemachtig eredivisie getolereerd jeetje kielzog kunstje solliciteer stroming telegraaf teneur uitgelaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Wijze woorden Dennis. Nieuwe mensen, nieuwe kansen. Ajax kruipt langzaam weer omhoog. De hoofdader blijft de jeugdopleiding. Daarnaast moet onze scouting creatief en slim en met veel inzet en discipline werken om de pareltjes weer aan ons te binden.
+4/-2

6 maanden geleden
Geweldige voetballer geweest maar als je hem in de dugout zag zitten kreeg ik altijd de indruk dat hij zelf zat te slapen.
Waar bijvoorbeeld Bogarde de verdedigers toesprak wanneer nodig had je ipv Bergkamp ook een etalagepop neer kunnen zetten.
Dan zie ik liever Jonk terugkomen maar die loopt nog met die dolk in zijn rug die Bergkamp er in gestoken heeft.
+2/-1

6 maanden geleden
Niemand weet hier wat er werkelijk heeft afgespeeld maar Bergkamp wordt wel als dader aangemerkt en hij zou Jonk een mes in de rug hebben gestoken, op basis van wat voor een in de wereld gebrachte geruchten concluderen we dit.
Jonk zou ook bij Volendam het slachtoffer zijn, slachtofferschap claimen is ook een kunst.
Zou het niet kunnen zijn dat Jonk ernaast zou zitten?
Bergkamp is eigenwijs lees ik.
Bergkamp heeft op het allerhoogste niveau geacteerd, was een van de beste spelers die we hebben gehad , in het rijtje Cruijff van Basten.
Daarnaast is het een jongen die gymnasium heeft afgerond en die je dus niks hoeft te vertellen
Ja dan kan je voor mensen die gemiddeld vmbo, mbo hebben lastig zijn en daar kun je dan niet tegenop dus ga je maar op de man spelen en schakel je figuren als Derksen in om je gesterkt te voelen.
Zou Bergkamp graag willen zien bij Ajax, maar gun hem ook het beste bij Arsenal mocht hij terecht ervoor bedanken.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom baard basten berghuis bergwijn blind brobbey elsimao enerzijds eriksen farioli forbs henderson jong kiki kluivert koeman koopmeiners martinez rijkhoff sevic shogun simons skimovic suarez sutalo tadic timber volwaardige wijnaldum