Transparent
Inloggen
Sluiten

'Michael van Praag en Leo van Wijk voorgedragen voor RvC van Ajax'

28 september 2023 14:30 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Michael van Praag en Leo van Wijk voorgedragen voor RvC van Ajax"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Michael van Praag en Leo van Wijk worden voorgedragen om in de Raad van Commissarissen te stappen van Ajax. De overgebleven commissarissen Annette Morsman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen zien in het duo degenen die orde moeten scheppen in de bestuurlijke chaos en de bestuursraad van Ajax steunt hen daarin.

Van Praag was van 1989 tot 2003 voorzitter van Ajax en in die periode won de club de UEFA Cup, Champions League, wereldbeker voor clubteams en de Europese Super Cup. In 2008 werd hij aangesteld als voorzitter van de KNVB en was hij ook vice-voorzitter van de UEFA.

Van Wijk spelde in de jeugd van Ajax en kwam tot het tweede elftal. In 2012 kwam hij al in de Raad van Commissarissen van Ajax terecht en werd daarvan uiteindelijk voorzitter. In 2020 nam hij vervolgens afscheid van die functie.

Ondanks dat de RvC van Ajax wordt versterkt met respectievelijk een erevoorzitter en erelid zou er ook kritiek zijn dat de bestuursraad dit voorstel ondersteund, omdat Van Praag pleitte voor de komst van Pier Eringa als president-commissaris en zowel Van Praag als Van Wijk betrokken was bij de opvolging van de in mei opgestapte bestuursraad. Zij kozen er bewust voor om de tijd te nemen waardoor Sven Mislintat zonder behoorlijke toezicht solistisch zijn gang kon gaan.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

praag wijk bestuursraad leo michael rvc uefa annette chaos clubteams erelid erevoorzitter eringa georgette knvb kozen mislintat morsman oevelen opvolging pier pleitte scheppen schlick solistisch spelde steunt telegraaf toezicht wereldbeker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Heel aparte keuze. Baantjes carrousel.
Zij hebben Eringa aangesteld.
Wel Ajax mannen, dat is positief.
+1/-1

piranha (geschorst)
3 maanden geleden
Mannen met een Ajax hart en over van Praags bestuurlijke voetbal knowhow hoeven we het niet te hebben. Er mag wat mij betreft nog wel wat meer voetbal bij. Als van Gaal geen coaching wil doen, lijkt hij me uitermate geschikt om de rest wakker te houden.
+3/-1

3 maanden geleden
Er zal altijd op iedereen wat aan te merken zijn, maar dit stemt mij positief. Daar kunnen we wat mee.
+4/-0

3 maanden geleden
Goed nieuws! Echte Ajacieden die opstaan in tijd van nood. Petje af!
+1/-1

3 maanden geleden
Kan die functie in combi met basketbal?
+1/-0

3 maanden geleden
Deze mannen hebben, net als vrijwel iedereen, ook fouten gemaakt waardoor het nu één grote chaos is. Ik vind het probleem niet zo dat mensen fouten maken, maar juist belangrijk dat ze dat erkennen, ervan leren en het de volgende keer anders doen. Dus dat ze nu - waarschijnlijk - terug willen keren om orde op zaken te stellen, valt enkel te prijzen.
+2/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Van Wijk zat in de RvC, eerst als lid en later zelfs als voorzitter, van 2012 tot 2020. Was dus toezichthouder in de jaren dat Overmars het spaarvarken aan diggelen sloeg en ons opzadelde met een torenhoge, voor Eredivisie begrippen onhoudbare, salarispost.

Zag het gebeuren en deed niets want op het veld ging het goed. Korte termijn denken terwijl de RvC er juist voor de lange termijn is.
+2/-1

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Tja. Zeer interessante periode wel.

Want juist de mensen die in de periode 18/19 werkten (Overmars, Ten Hag etc) waren vooral mensen die alleen over vandaag nadachten en niet over overmorgen. En dus is er ook geen overmorgen.

Zo kijk ikzelf ook wel een beetje naar Steijn, want ondanks de 0-4 heeft hij (puur aanvallend gezien) het elftal een minuut of 20 aardig voetbal laten spelen. Als we er nu een zwaargewicht zouden op zetten die nu resultaat wil (en haalt) hebben we overmorgen misschien opnieuw niets.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ajax speelde een minuut of 20 aardig, daarna wijzigde Slot de tactiek iets en was Steijn volledig de kaart kwijt.
+1/-0

3 maanden geleden
The usual suspects… compleet in lijn met het conservatieve karakter wat in de voetballerij de boventoon voert ..
+2/-0

3 maanden geleden
Ik ben hier niet blij mee...
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanspeelpunt akpom bassey berghuis bergwijn brobbey derk elsimao eredivisie forbs gaaei godts hato hlynsson johanssen jong kiki martha mie mika pingel quido ramaj scheids shogun sosa sutalo tadic tahirovic taylor