Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Vrouwen verovert landstitel na grote zege in Zwolle

7 mei 2023 16:26
Foto: Pro Shots

Ajax Vrouwen verovert landstitel na grote zege in Zwolle; image source: Pro Shots

Ajax Vrouwen heeft zondag voor de derde keer in de historie de landstitel weten te veroveren. De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle eindigde in een overtuigende 1-6 zege, waardoor de ploeg met slechts vijf verliespunten bovenaan is geëindigd. Afgelopen week stond Ajax nog op de tweede plek en zou FC Twente bij een zege in Amsterdam kampioen zijn geworden. Ajax won echter en maakte de klus in Zwolle zelf af.




Tags

landstitel historie pec twente verliespunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
In ieder geval niet helemaal niets in Amsterdam. Gefeliciteerd dames 👏
+8/-0

12 maanden geleden
Kunnen de heren een voorbeeld aan nemen, proficiat dames 💐
+11/-0

 
12 maanden geleden
Heeft niets met voetbal te maken dit.
+2/-12

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry El Nico, maar dat is een zo domme vervelende macho opmerking!
Over het algemeen waardeer ik je posts, maar deze is meer van het niveau couch potato, die zelf nooit op behoorlijk sport niveau gepresteerd heeft.
+8/-0

 
12 maanden geleden
Ja is mijn mening, kam er niets aan doen. Gun ze het beste en leuk voor ze.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik wel en jij dus ook, want anders reageer je toch gewoon niet! :)
+5/-1

12 maanden geleden
De Ajax dames geven het goede voorbeeld. Gefeliciteerd;-)
+5/-0

12 maanden geleden
Snap sommige reacties niet, ook ik ben niet groot fan van vrouwen voetbal, maar deze vrouwen/meiden doen het heel goed, en ze dragen ons shirt. Hulde met het kampioenschap. Trots op onze meiden. ❌❌❌
+8/-0

12 maanden geleden
Wel apart dat Twente met een doelsaldo van +75 (!) geen kampioen wordt. Knappe prestatie van Ajax.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Heel simpel, of je nu met 3-0 of met 8-0 wint, het is allemaal 3 punten. Het gaat pas tellen als je gelijk in punten staat. Ze winnen allebei 18 van de 20, alleen Ajax speelt 1 gelijk en verliest er 1, Twente verliest er 2. Dan kom je uiteindelijk 1 punt te kort en wordt je geen kampioen. Gelukkig stond Ajax dit keer aan de goede kant.
+5/-0

12 maanden geleden
Prima wedstrijd, vooral Weerden stond goed te ballen op de vleugel. Snap verder de zure reacties ook niet. Je moet dit helemaal niet vergelijken met de mannen. Zie het als een andere sport en er valt een boel frustratie van je af.
+6/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
En een paar dingen kun je wel degelijk vergelijken. Het proberen uit te voeren van basisprincipes van het totaal voetbal zoals diepte zoeken, kortste weg naar het doel, doorbewegen, bewegen zonder bal, posities overnemen wanneer de situatie daar om vraagt etc. Bij Ajax 1 is daar niks van terug te zien. Plichtmatig op laag tempo het balletje bij elkaar in de voeten schuiven (en zelfs dat gaat regelmatig mis) in een dubbele "U".

Concentratie, itt tot dromers als Rensch die het niet op kunnen brengen om 95 minuten per week geconcentreerd te zijn.

Verder verdienen ze peanuts, maar als je kijkt wat voor inzet ze tonen en dat vergelijkt met die lamlendige multimiljonairs van Ajax 1 ... Daar lopen er gewoon rond die zelfs te lui zijn om een paar dagen per week te trainen.

Je kunt niet goed genoeg kunnen voetballen, maar maximale inzet tonen kan iedereen. Als er meer inzet was getoond dit seizoen zouden er minder punten zijn verloren tegen de lamme en de blinde. De salarissen van Ajax 1 zijn veel te hoog geworden voor een meerendeel van de spelers. Mentaliteit is ook een kwaliteit en daar is veel te weinig op geselecteerd.

Geinig om een hoop mensen te zien klagen dat het vrouwenvoetbal er niet uit ziet na zo'n fantastisch seizoen van onze Supermannen ...

Die stoere mannen kijken geen vrouwenvoetbal want dat "ziet er niet uit", en het zou wel heel hypocriet zijn als ze dan wel naar wedstrijden van Ajax 1 kijken, want vergeleken bij Manchester City ziet dat er ook niet uit.
+7/-0

12 maanden geleden
Gewoon een prima prestatie van de dames!
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht