Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint direct ruim van Excelsior na vertrek van Alfred Schreuder

29 januari 2023 16:20
Foto: Pro Shots

Ajax wint direct ruim van Excelsior na vertrek van Alfred Schreuder; image source: Pro Shots

Ajax heeft nu het verlost is van Alfred Schreuder direct weten te winnen in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior werd weliswaar niet goed gespeeld, maar het duel eindigde wel in een ruime 1-4 zege. Dusan Tadic, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch zorgden voor de doelpunten.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en probeerde direct druk te zetten op de spelers van Excelsior. Dat leidde al snel tot een strafschop na een overtreding op Davy Klaassen. Na een kwartier spelen had Ajax de gewenste voorsprong al te pakken toen Dusan Tadic de penalty binnen schoot.

De openingstreffer leek echter verlammend te werken. Ajax leek het helemaal kwijt te zijn en zag Excelsior vanuit de counter meerdere keren gevaarlijk worden. Het was vooral aan Gerónimo Rulli te danken dat een tegentreffer uitbleef. De doelman had echter geen kans toen de thuisploeg de vierde kans kreeg.

Gezien het spelbeeld zou een voorsprong voor Excelsior terecht zijn. Het was echter Ajax dat met een voorsprong de rust in zou gaan. Uit een pass van Tadic wist Klaassen voor de 1-2 te zorgen.

In de tweede helft kwam er een veel beter Ajax voor de dag. Het lukte de ploeg om de counters van Excelsior te stoppen en na een uur spelen volgde de beslissing na een knap schot van Mohammed Kudus.

Vanaf dat moment had Ajax weer de volledige controle over het duel en wist het ook tot kansen te komen. Dat leidde in de slotfase nog tot een heerlijke goal van Devyne Rensch die de bal in de verre hoek wist te krullen. Het resultaat was een 1-4 zege tijdens het debuut van John Heitinga als hoofdtrainer.




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior alfred schreuder tadic kudus rensch counter counters danken eredivisie geronimo heitinga krullen rulli spelbeeld uitbleef verlammend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos