Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Ajax overklast door Twente, maar speelt toch gelijk

14 januari 2023 22:59
Foto: Pro Shots

Zwak Ajax overklast door Twente, maar speelt toch gelijk; image source: Pro Shots

Het is Ajax voor de vijfde keer op rij niet gelukt om te winnen in de Eredivisie. Het thuisduel tegen FC Twente eindigde in een 0-0 gelijkspel, maar gezien het spelbeeld kwam de ploeg van Alfred Schreuder daar heel goed mee weg. Ajax eindigde het duel bovendien met tien man na een rode kaart voor Devyne Rensch.

Ajax begon uitermate zwak aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten had FC Twente de paal al twee keer geraakt en was de ploeg van Alfred Schreuder dus ontsnapt aan een heel vroege achterstand.

Ajax kon daar lange tijd niets anders tegenover stellen dan een kopbal van Davy Klaassen. Zeker in de eerste helft werd de ploeg bij vlagen volledig overklast door de Tukkers.

Na ruim een half uur werd het voor Ajax bovendien nog erger. Devyne Rensch haalde Ricky van Wolfswinkel onderuit. Omdat de spits alleen op Gerónimo Rulli af kon gaan was een rode kaart het gevolg. Rensch moest echter zelf met een brancard van het veld gedragen worden omdat hij bij de val van Van Wolfswinkel zijn schoen tegen het hoofd kreeg.

In de tweede helft ontsnapte Ajax al snel opnieuw aan een tegendoelpunt. Rulli wachtte te lang met het wegtrappen van de bal zodat Van Wolfswinkel de bal kon veroveren. Edson Álvarez wist de voorzet van de spits echter te onderscheppen.

Hoewel FC Twente vooral aan de bal was, kreeg Ajax halverwege de tweede helft plotseling een enorme kans. Na een goede pass van Francisco Conceição ging de inzet van Kenneth Taylor net naast het doel.

In de resterende minuten was het vooral FC Twente dat aan probeerde te zetten, terwijl Ajax vooral bezig was met tegenhouden. De Tukkers werden nog een paar keer gevaarlijk via een afstandsschot, maar kansen en dus ook doelpunten volgden er niet.

Voor Ajax betekende het alweer de vijfde competitiewedstrijd op rij zonder overwinning, een evenaring van de slechtste reeks in deze eeuw. Ook in 2011 wist Ajax onder Frank de Boer vijf duels op rij niet te winnen. Het programma was destijds echter vele malen zwaarder dan nu het geval is.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente overklast rensch wolfswinkel alfred rulli schreuder alvarez betekende boer brancard conceicao eeuw eredivisie evenaring francisco geronimo malen onderscheppen ontsnapt ricky schoen spelbeeld taylor tegendoelpunt tegenhouden val vlagen wachtte wegtrappen zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal