Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax ontvangt uitnodiging voor Super League'

5 november 2022 10:44 - Vandaag Inside
Foto: Pro Shots

"Ajax ontvangt uitnodiging voor Super League"; image source: Pro Shots

Ajax heeft een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Super League. Dat meldde marketeer Chris Woerts vrijdagavond bij Vandaag Inside. "Er is een nieuwe CEO benoemd en hij gaat de Super League nieuw leven inblazen", aldus Woerts. "Er loopt nu een procedure bij het Europese hof waarbij gevraagd wordt dat de UEFA niet meer het exclusieve recht heeft om competities te organiseren. Die uitspraak wordt in februari of maart verwacht."

Indien zij gelijk krijgen, zal de Super League er alsnog komen. "Ajax heeft inmiddels een uitnodiging gekregen, dus zij zijn een van de clubs die op het lijstje staan", zo gaf Woerts aan. "Juventus, Real Madrid en Barcelona willen dit heel graag. Het wordt dan wel een gesloten circuit."

In het golf is een soortgelijk iets al ontstaan. "Daar had je de PGA als één organisatie. Nu is er ook de LIV als organisatie die een alternatieve PGA Tour heeft opgezet met geld uit Saoedi-Arabië. Twee miljard dollar", zei hij daarover.
Tags

woerts pga arabie barcelona ceo circuit golf hof inblazen juventus liv madrid marketeer miljard procedure saoedi soortgelijk tour uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Leuk dat we geacht worden goed genoeg te zijn voor deze competitie.
Moeten we echter ten koste van alle competities in Europa hieraan mee willen doen?
Moeten we puur om het geld telkens weer tegen deze clubs willen spelen en niet meer tegen PSV en Feijenoord?
Moeten wij er aan mee doen om clubs als Barca en Real hun miljarden schulden op deze manier weg te laten werken ten koste van alle andere clubs uit Europa?
Clubs als Juve met hun maffia achtergrond en PSG en City met hun oliegeld?
Moeten we alle andere clubs en hun fans met deze monopolie competitie buitenspel willen zetten?
Een Europese competitie is op zich geen probleem naast de bestaande competities. Maar dan wel gewoon met promotie en degradatie en niet een stelletje aasgieren de dienst uit laten maken.
Van mij kunnen clubs als Real, Barca en Juve in de stront zakken met hun monopolie plannen. Ik verheug mij op de topper tegen de lampies zondag en de klassieker tegen Feijenoord moet ook blijven. Net zoals alle fans van alle andere clubs ook moeten kunnen blijven hopen op kampioenschappen en promoties.
+9/-0

 
2 maanden geleden
100% mee eens. Als je tegen een Benelux competitie stemt moet je hier al helemaal tegen stemmen. Als dit er door komt dan heeft het ook geen zin om alle clubs in de eredivisie tot "echt gras" te dwingen. Je krijgt zo nog meer faillissementen. Zal ook niet goed zijn voor de aanwas in het voetbal en NL zal op de duur achteruit boeren.

Gewoon een heel eng spelletje wat op alle vlakken er door komt, money rules. Zie Sneijder nog promoten voor plaatselijke sportverenigingen om de kosten dragelijk te maken en dan zijn ze dit van plan.
+2/-0

2 maanden geleden
Het maakt me allemaal geen reet meer uit. Zolang ik Ajax maar zie spelen tegen Europese (sub)topclubs. Onder welke organisatie boeit me niet meer.
+3/-1

2 maanden geleden
Beetje dubbel gevoel hierover. Misschien een niet populair mening maar goed.
Hoe gaat zich dit verhouden tot de Champions League is voor mij de meest belangrijke vraag.
Als die om de een of andere reden gedevalueerd wordt, moet je bijna wel mee doen om mee te kunnen als (gewenste) Europese topclub. Als de tv gelden minimaal gelijk zijn aan bijvoorbeeld de Premier League dan is dat iets wat je bijna niet kunt mislopen, zeker als beursgenoteerd bedrijf. Daarbij zul je dan wel meer mogelijkheden hebben die je dan ook MOET gebruiken, omdat er meer wedstrijden zullen zijn. Dan heb je wel een kern van 16-20 basisspelers nodig, waarbij de sterksten spelen in de Super League, de B keus in de Eredivisie en de jongeren nog in Jong Ajax. 3 teams is wel heel veel, maar ik denk dat je vooral strikter moet door selecteren en met veel extra inkomsten kan dat.

Doe je daar Nederland de das mee om? Ja je maakt de Eredivisie minder sterker, maar ik denk dat een AZ, Feyenoord of PSV zouden wensen dat ze zouden worden uitgenodigd.

Je kunt moraal gezien er in gaan staan dat het je niet kan maken, maar als ik moet kiezen tussen helemaal ergens buiten vallen of aanhaken, haak ik liever aan.

Maar veel hangt voor mij af wat de consequentie gaat zijn voor de CL.
+3/-0

2 maanden geleden
Dan zou je toch 200 miljoen krijgen Ofzoiets?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ze kunnen die 200 miljoen beter geven aan plaatselijke voetbal clubs die de gas rekening niet meer kunnen betalen, slaat helemaal nergens meer op.
+3/-3

2 maanden geleden
Ben geen voorstander van de Uefa als iemand die organisatie zou overnemen , zou het allemaal veel beter zijn ik ben geen voorstander van dit zogenaamde gesloten circuit , dat betekent dat al die andere clubs kunnen barsten , waar ik voorstander van ben is dat al die zogenaamde oliesjeiks hun geld ergens anders insteken zoals het helpen van arme mensen maar dat doen ze niet, ze gebruiken liever dat geld om maar een speeltje te hebben.
+6/-1

 
2 maanden geleden
Begrijp niet waarom je een minnetje ontvangt, je betoog klopt gewoon. Rijk wil alleen rijker worden en arm wordt armer. Compleet onlogische reactie zo n minnetje.
+6/-2

 
2 maanden geleden
Precies. Gewoon opsodemieteren met de Super League, UEFA, FIFA, oliesjeiks, corrupten en andere geldwolven.

Hoogtijd dat voetbal geleid gaat worden door een nieuwe gezonde organisatie die verstandige lijnen uitzet. De boel weer eens normaliseert ipv absurditeit nog grotere vormen gaat aannemen dan die al is.
+2/-0

2 maanden geleden
FIFA, uefa, super league het maakt niet uit. Het is allemaal corrupt waar de organisaties maar met 1 ding bezig zijn: zichzelf. De clubs die ervoor uitkomen ook, maar dat is ook niets nieuws. De media kan wel schijnheilig doen, maar je leest niets anders dan “Zilveren vloot” of Miljarden-bal als het gaat over kwalificeren voor de CL. Ajax kijkt de kat uit de boom, verstandig. Een CL zonder de grootste clubs in Italië, Engeland en Spanje is natuurlijk ook een toernooi die minder interessant is voor de kijker. Het enige goede hiervan is dat de UEFA zich niet meer onaantastbaar zal voelen. Voor de rest is het afwachten of dit voor de clubs en de supporters goed nieuws is.
+8/-0

2 maanden geleden
Het is slecht voor het voetbal.
Daar gaat het om.
Ajax houdt het nu al niet vol op CL niveau, wat geen schande is.
Loslaten de vaart der volkeren.
+3/-0

5 weken geleden
Ach, Chris Woerts. Heeft ie het ooit wel eens bij het rechte eind gehad?
+1/-1

5 weken geleden
Ajax als kanonnenvoer in de Super League. Ja hoor daar zitten we nou echt op te wachten...
+2/-0

5 weken geleden
Kijk naar de clubs die dit willen en je weet genoeg. Allemaal rupsje nooit genoeg, geven geld uit als water, willen enkel maar meer meer meer.De fans in Engeland zijn er toen al volledig voor gaan liggen, dit nooit. Laat die 3 clubs maar lekker met zijn drietjes hun superleague spelen, gezellig 15 keer tegen elkaar.
+3/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Als het verhaal al klopt, zal het me niet verbazen als de uitnodiging inmiddels weer is ingetrokken.
+1/-1

 
5 weken geleden
Haha, nouja die uitnodiging lijkt me meer gepasseerd op het verleden en toch ook de huidige staat van Ajax in de NL competitie met een seizoenen lange dominantie. Dat er eens een wedstrijd verloren gaat, dat is overal zo. Het is voor Ajax wel de enige manier om op lange termijn te overleven. De CL opzet zal alleen maar gunstiger worden voor de grote landen ten opzicht van een NL. Met de inkomsten uit de ED ga je die aansluiting nooit en te nimmer bewerkstelligen. Als je de kans krijgt om in een opzet van een Super League en dus pan-Europees te spelen en inkomsten te genereren kun je wel competitief blijven. Je moet dus kiezen om groot te blijven in NL of Europees een rol te spelen. Je ziet aan de jeugd dat het die kant sowieso opgaat, iedereen loopt rond in shirtjes van City, Chelsea, PSG, Bayern, Barca etc. De NL competitie is over 20 jaar sowieso lokale cultuur. Leuk nog steeds maar je moet je echt gaan afvragen wat de toekomst van Ajax moet zijn.
+3/-0

 
5 weken geleden
Je kan inkomsten genereren tot je op een enorme berg geld zit, maar als je een trainer hebt die elke week het elftal door elkaar gooit lijkt me de Conference League zelfs nog te hoog gegrepen.
+1/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvalsspel ake alvarez argentinie balgoochelaar balverlies bassey betweters blind daarnaar delcampo depay donpedro duimpjes elsimao frankrijk frommelaar frommelt gaal hot kudus lidus liverpool mbappe oranje schreuder sterkhouder suarez teamplayer ziyech