Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan zondag weer een grote slag slaan in de competitie

4 november 2022 13:13

Voor Ajax wacht zondag weer de uitgelezen kans om te laten zien wie de nummer één van Nederland is. In de eigen Johan Cruijff ArenA wacht de thuiswedstrijd tegen nummer twee PSV. De Eindhovenaren wisten donderdagavond in de Europa League maar nipt te winnen op bezoek bij Bodø/Glimt.

De wedstrijd van zondag wordt de 67ste keer dat beide teams tegenover elkaar staan in de Eredivisie in Amsterdam. Ajax was 35 keer de sterkste, speelde 10 keer gelijk en verloor 21 keer. Vorig seizoen werd na een galavoorstelling met 5-0 de grootste zege ooit geëvenaard. Dat was in het seizoen 1964/1965 ook al gelukt.

Ajax komt zondag tegenover een oude bekende te staan, aangezien Anwar El Ghazi sinds dit seizoen voor PSV speelt. De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Ajax en kwam tot 100 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Ook Ki-Jana Hoever speelde in de jeugdopleiding, maar vertrok op jonge leeftijd al naar Engeland. Steven Bergwijn speelde juist eerder voor PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

arena bergwijn engeland eredivisie galavoorstelling geevenaard ghazi glimt hoever jana nederland nipt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal