Ajax in Champions League opnieuw onderuit tegen Liverpool

26 oktober 2022 22:51

Ajax in Champions League opnieuw onderuit tegen Liverpool; image source: Pro Shots

Ajax moet overwintering in de Champions League definitief uit het hoofd zetten. De ploeg van Alfred Schreuder was opnieuw niet opgewassen tegen Liverpool en ging in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-3 onderuit.

Ajax vloog uit de startblokken. Na twee minuten spelen kreeg de ploeg al een enorme kans, maar Steven Berghuis raakte de paal. De international was niet veel later opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn schot van afstand ging net naast het doel.

In de eerste helft was Ajax heer en meester en gezien het veldspel zou een doelpunt dan ook volkomen terecht zijn. Na goed druk zetten van Brian Brobbey kreeg uiteindelijk Dusan Tadic de bal voor het inschieten, maar zijn schot kon nog worden geblokt.

Langzaam ging de storm van Ajax liggen en vlak voor rust kreeg de ploeg de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Jorge Sánchez greep te slap in, Daley Blind had Salah uit zijn rug laten lopen en Remko Pasveer kwam onnodig uit. Met een subtiele beweging kon de Egyptische aanvaller eenvoudig voor de 0-1 zorgen, zodat niet Ajax maar Liverpool bij rust een voorsprong te pakken had.

Om nog kans te maken op overwinteren in de Champions League wist Ajax dat het in de tweede helft drie keer moest scoren. Die illusie was echter al snel verdwenen. Onnodig werd een hoekschop weggegeven en na een flinke dekkingsfout was de 0-2 een feit.

De definitieve nekslag volgde al enkele minuten later toen Liverpool ook nog de 0-3 wist te maken. Ajax probeerde in het restant nog wel aan te zetten en kwam ook nog tot een paar kansjes, maar het echte vertrouwen was verdwenen. Liverpool geloofde het verder ook wel met de wetenschap dat voor hen de overwintering een feit was, zodat de tijd langzaam verstreek en Ajax opnieuw onderuit ging.

De 0-3 nederlaag zorgde bovendien voor een negatief record. Voor het eerst in de clubhistorie kreeg Ajax in Europees verband in drie wedstrijden op rij minstens drie tegentreffers. Voor de ploeg van Alfred Schreuder wacht na de winter de Europa League. Dit wel met de kleine kanttekening dat het volgende week tegen Rangers FC theoretisch nog mis kan gaan. De Schotten zullen in eigen huis dan echter wel met vijf doelpunten verschil moeten winnen.