Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax na hectisch duel onderuit tegen PSV

30 juli 2022 22:01
Foto: Pro Shots

Ajax na hectisch duel onderuit tegen PSV; image source: Pro Shots

Ajax is zaterdagavond onderuit gegaan in de Johan Cruijff Schaal. In de Johan Cruijff ArenA eindigde het duel in een 3-5 nederlaag. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Steven Bergwijn, Antony en Mohammed Kudus. Calvin Bassey werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Ajax nam vanaf het begin direct het initiatief. Al snel volgde via Antony de eerste kans, maar zijn schot ging net naast het doel. Gezien het veldspel kon de treffer echter niet lang uitblijven en na een kwartier spelen was het dan ook al raak. Steven Bergwijn stond volledig vrij en nadat hij naar binnen kwam, schoot hij op heerlijke wijze de 1-0 tegen de touwen aan.

Ook na die treffer bleef Ajax de betere ploeg en kreeg het kans op kans. Doelman Benitez wist een paar keer net een treffer te voorkomen. Qua spelbeeld was Ajax superieur ten opzichte van PSV, maar toch viel volledig uit het niets plotseling de 1-1. Gakpo kreeg alle ruimte om voor te zetten, waarna Til kon binnen koppen en letterlijk de eerste poging van de Eindhovenaren meteen raak was.

Even leek Ajax het kwijt te zijn. Gakpo kreeg nogmaals de ruimte om voor te zetten, maar dit keer kon Jay Gorter wel redden. In de slotfase kreeg Kenneth Taylor twee goede pogingen, maar ook die werden gekeerd. Ajax ging echter toch met een achterstand in de rust in. Gakpo kreeg in blessuretijd voor een derde keer alle ruimte om een bal voor te geven en opnieuw kon Til binnen koppen.

Snel na rust was het alweer gelijk nadat Antony uit een voorzet van Owen Wijndal voor de 2-2 wist te zorgen. Vlak daarvoor was er nog een tumulteus moment toen Wijndal geel krijg nadat hij Bakayoko onderuit werd gehaald en scheidsrechter Higler door de VAR naar de zijkant werd geroepen. In plaats van een rode kaart voor Wijndal gaf Higler echter een vrije trap aan Ajax omdat Bakayoko eerst hands had gemaakt.

Ajax nam weer de overhand en werd gevaarlijk, waarna Alfred Schreuder na een uur spelen voor het eerst wisselde en onder meer Calvin Bassey binnen de lijnen bracht. De international van Nigeria had enkele dagen geleden zijn werkvergunning ontvangen en mocht nu direct zijn officiële debuut maken. Binnen een minuut was hij direct belangrijk door na goed druk zetten een kans af te dwingen.

Het was echter toch weer PSV dat op voorsprong wist te komen. Gorter zat bij de 2-2 al mis en ging ook nu hopeloos de fout in bij een schot van Obispo. Het gaf Gakpo de mogelijkheid om eenvoudig voor de 2-3 te zorgen. Enkele minuten later volgde ook nog een vierde tegentreffer toen een schot van Til van richting werd veranderd. Beslist was het echter niet, want enkele minuten later zorgde Mohammed Kudus op knappe wijze voor de 3-4.

Het debuut van Bassey was uiteindelijk echter maar van korte duur. De verdediger kreeg na een harde tackle geel, maar na ingrijpen van de VAR werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. Ajax probeerde nog wel aan te zetten, maar met een man minder werd het niet meer gevaarlijk. PSV kreeg alle ruimte om te counteren en kreeg enkele kansen om het duel te beslissen. In de blessuretijd volgde dan ook die vijfde tegentreffer en was het definitief voorbij.
Discussieer mee op de forums


Tags

gakpo antony bassey til wijndal bakayoko bergwijn gorter hectisch higler kudus var alfred arena benitez counteren hands jay nigeria obispo owen poging schreuder spelbeeld superieur taylor tumulteus werkvergunning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind blogger daz delcampo fier googleusercontent hag jong kiki kit koen lidus logo martinez oranje passie patta salieman samenspel sar schat spelbos third wijndal ziel