Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey weer Ajacied

22 juli 2022 09:44 - Ajax
Foto: Pro Shots

<b>Brian Brobbey weer Ajacied</b>; image source: Pro Shots

Ajax laat er geen gras over groeien deze week. Elke dag wordt er wel een grote aankoop gepresenteerd. Vandaag is de beurt aan Brian Brobbey. De aanvaller die afgelopen lente al op huurbasis terugkeerde tekent nu weer voor 5 jaar in Amsterdam. De club maakt daarbij een transfersom bekend van 16,35 miljoen euro, waarbij nog 3 miljoen euro extra kan komen op basis van variabele componenten.

Meer op Ajax
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey componenten gras variabele

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Wederom welkom, het heeft wat mogen kosten maar hopelijk kan hij dat weer terugbetalen voor ons.
We hebben tenminste nu een spits in de gelederen.
+3/-0

4 weken geleden
Welkom terug en ik hoop dat je het vertrouwen dit keer niet beschaamd en een vaste waarde wordt!

Enne... zoek alsjeblieft een andere zaakwaarnemer.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Het zou inderdaad niet best zijn voor Brobbey als Raiola binnenkort weer zijn zaken waarneemt.😜😜
+3/-0

 
4 weken geleden
Sinds Mino Raiola is weggevallen, lijkt die Fortes een stuk pragmatischer in de wedstrijd te zitten. Twee deals vlot getrokken, omdat hij zijn eigen commissie inleverde. Dat is een consessie die Raiola zelf nooit gedaan zou hebben. Dus misschien dat dat het begin is van een positieve nieuwe wind bij dat kantoor.
+2/-0

4 weken geleden
Goed nieuws.
Nu nog een extra CV voor achter de hand, een RB en pinchhitter.
+2/-0

4 weken geleden
Ajax laat hier zien dat voetbal bovenaan staat. Deze jonge heeft Ajax in een jaar tijd meer dan 20 miljoen euro gekost. Veel geld, maar voor dit geld ga je gene spits vinden met dezelfde potentie en zekerheid.

Wat betreft Brobbey verwacht ik wel dat hij een keer diep door het stof gaat en z'n oprechte excuus aanbied richting Ajax en vooral richting de fans.

Hopelijk is dit een les voor de huidge jeugd. En hopelijk is de les niet dat ze kunnen gaan en dat Ajax ze toch wel terug haalt
+5/-0

 
nieuws-redacteur 4 weken geleden
Hij is te dom voor excuses. Prima gozer verder.
+2/-1

 
4 weken geleden
Excuses is niet nodig, als hij maar duidelijk aan de jeugdspelers doorgeeft dat hij een verkeerde keuze maakte door zo snel weg te gaan en voor het geld te kiezen. Ow, en dan dat ze een goede keuze moeten maken qua spelersmakelaar.
+2/-0

 
4 weken geleden
Lijkt me goed plan. Brobbey heeft het geluk mee dat Ajax de afgelopen jaren vermogender is geworden anders was hij daar blijven hangen en verder banken. Probeer dan maar weer eens gezien te worden.

Moet ook effe denken aan Salah Edinne. Prima verdediger met voetballende oplossingen. Die jongen word in januari 21 en heeft bij Ajax contract tot 2023. Hij is er geloof ik met Ajax nog steeds niet uit over zijn toekomst en dan word onder andere Everton en Brugge genoemd?

In zijn situatie zou ik het contract bij Ajax met een jaar verlengen als beide partijen er heil in zien om vervolgens voor een jaar verhuurd te worden aan een Nederlandse of Belgische club om op het niveau te spelen. Lukt het niet heb je altijd nog Ajax achter je staan. Blijf je des te meer in de picture dan dat je verkocht word en op een zijspoor beland.

Neem Pierrie en Magellan. Helaas pakte het bij de 28 jarige Magellan niet uit. Pierre heeft met 22 jaar nog speling. Geld des te meer voor Salah Edinne omdat hij opgeleid is door Ajax. Hopelijk volgt hij het zelfde traject als Michael Reiziger.
+1/-0

4 weken geleden
Welkom! Nu geen domme beslissingen nemen ;)
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Of dit een goede beslissing is, zullen we pas over 2-3 jaar weten. Dat zal van de volgende zaken afhangen:

1) Blijft hij blessurevrij voor een langere periode?
2) Gaat hij het op kunnen brengen om continu 90 minuten effectief vol te maken?
3) Ontwikkelt hij zich tot een sterke kapstok of blijft hij vooral pinchhitter?
4) Gaat hij systematisch het verschil maken in toppers en CL wedstrijden?

Pas als deze vragen een positief antwoord krijgen en je hem over 2-3 jaar voor minimaal hetzelfde bedrag weer verkoopt (winst zit hem dan in binnengehaalde CL winstpremies), dan kun je spreken over een goede zet anno nu. Maar er zijn bij mij toch nog wel wat twijfels, vooral op het vlak van punt 1 en 2.

Brobbey staat in ieder geval aanzienlijk in het krijt bij de club, aangezien Ajax hem 'bevrijd' heeft uit een benarde situatie, waar hij zich door zijn eigen stommiteiten in gewerkt had. Aan zijn motivatie zal het dus niet liggen. Laten we hopen dat hij zich ontwikkelt tot het onbreekbare beest dat we allemaal (in potentie) in hem zien.

#TheBassy&TheBeast @Ajax
+2/-0

4 weken geleden
Nu nog een spits erbij die de concurrentie met hem aangaat.
Brobbey is best blessure gevoelig en concurrentie zou hem alleen maar nog beter moeten maken.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Ik verwacht dat Ajax Zirkzee nog gaat halen voor de concurrentie. Op zich niet verkeerd dat twee Jong Oranje spitsen de concurrentie aangaan met elkaar.
Helaas verwacht ik ook nog dat Antony toch nog weggaat. De opmerking van Hamstra dat hij verwacht dat er niemand meer weggaat is volgens mij bedoeld voor de prijs van Antony. Tenslotte zijn er met Brobbey, Bergwijn, Ihataren en Conceicao al 3/4 voorhoedespelers bijgekomen terwijl er niet een weg is.
Maar Ajax wil de grote klapper nog maken met Antony en hoe zeer ik ook fan ben van hem mag Ajax een bedrag van rond de 70/75 miljoen niet laten schieten.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Haller is wel weg he? Verder ben ik het natuurlijk eens met je wat betreft Antony.
+1/-0

 
4 weken geleden
Das waar ook. Ondanks al zijn goals was ik hem al bijna vergeten.
Wat dat betreft zie ik liever Brobbey. Zal wel wat minder goals worden maar voetballend worden we er sterker op. Als die de bal heeft stuitert hij niet van zijn voet maar stuitert de tegenstander van hem vandaan.
+2/-0

 
4 weken geleden
Voetballend er sterker op worden is leuk maar doelpunten heb je nodig om te winnen. Met Haller hadden we sinds tijden weer eens de topscorer van Nederland in onze selectie...
+1/-0

 
4 weken geleden
Ben ik met je eens maar omdat we balvaster zijn met Brobbey kunnen de middenvelders beter aansluiten en meer gaan scoren. Ook de overige aanvallers zullen normaliter meer gaan scoren door een type Brobbey spits die meer assists zal hebben als Haller..
Daar komt nog eens bij dat de tegenstander minder in balbezit is als je dat zelf meer bent en daardoor gaan die minder scoren. Laten we dus maar hopen dat mijn plusjes het gaan winnen van jouw minnetjes.
+1/-0

 
4 weken geleden
Hmm... Ik heb het niet over minnetjes.
Evenmin maak ik zoveel aannames al jij om tot een positief resultaat te komen.
🤔
+1/-0

 
4 weken geleden
Alles wat wij hier doen zijn aannames. Het is allemaal theorie. Of die theorie ook praktijk gaat worden en dus een kloppende theorie en geen aanname gaan we zien als de bal gaat rollen.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
En zonder Haller hadden we ook Tadic als topscorer en het team speelde beter én we maakten meer goals in de competitie. Bovendien maakte Haller "maar" 21 goals in de competitie, dus zo een vetpot was het ook weer niet.
+2/-0

4 weken geleden
Brian, van harte welkom. Ik ben erg blij dat je weer terug bent. Luister goed naar de adviezen van Tadic om fit te blijven dan word je topscorer van de eredivisie en in de CL. Dus, blijf fit.
+1/-0

4 weken geleden
Zonder de doelpunten van Brobbey was Ajax geen kampioen geworden.
Haller was sinds de wedstrijden tegen Benfica onzichtbaar.
Brobbey heeft dus 20 miljoen gekost maar ook 40 miljoen opgebracht.
Hopelijk is het geen brekebeen. Is snel geblesseerd.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.530 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind blogger daz delcampo fier googleusercontent hag jong kiki kit koen lidus logo martinez oranje passie patta salieman samenspel sar schat spelbos third wijndal ziel