Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Tottenham Hotspur definitief akkoord over transfer Steven Bergwijn'

5 juli 2022 19:07 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax en Tottenham Hotspur definitief akkoord over transfer Steven Bergwijn"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax en Tottenham Hotspur een definitief akkoord hebben bereikt over de transfer van Steven Bergwijn. Zondagavond werd een mondeling akkoord bereikt over de transfer en nu staat het ook op papier nadat algemeen directeur Edwin van der Sar sprak met Tottenham-eigenaar Daniel Levy. Overeen is gekomen dat Ajax 32,5 miljoen euro betaalt en dit in vier termijnen zal gaan betalen.

Bergwijn zal woensdag medisch worden gekeurd in Amsterdam en tekent vervolgens een contract voor vijf seizoenen. De Raad van Commissarissen van Ajax ging uiteindelijk akkoord met de transfersom van 32,5 miljoen euro. Het feit dat Sinisterra van Feyenoord naar Leeds United vertrekt voor maximaal 30 miljoen was voor de RvC een bevestiging dat dit de prijzen zijn die tegenwoordig worden betaald, terwijl de verwachting is dat Bergwijn uiteindelijk weer voor een hoger bedrag verkocht kan gaan worden.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn tottenham eigenaar feyenoord leeds levy mondeling rvc sar sinisterra telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Mooi. Bizar bedrag maar hij is binnen:-) Nou kwestie om op rechts Antony een jaar langer te behouden en centraal Martinez. Kan Schreuder met iets meer berusting de CL in.
+4/-0

2 maanden geleden
Veel geld, maar zolang we nog altijd meer binnenkrijgen dan dat we uitgeven kan je zo nu en dan best een keer een uitschieter veroorloven. Daarnaast is het nog altijd reeel dat je hem alsnog met winst kunt verkopen. Vergeleken met Haller zou je kunnen zeggen dat we erop voooruit gaan, al moet dat nog blijken natuurlijk. Ook kan je min of meer wel ervan uitgaan dat door deze aankoop , Martinez verkocht zal worden. Heb je nog precies genoeg om Brobbey ook nog binnen te halen, om maar iemand te noemen ;-)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Vind ik ook. En zie maar zo. Ajax is de afgelopen jaren met en na de revolutie een degelijker weg ingeslagen. Zowel sportief als financieel zette het meer zoden aan de dijk. Door metname CL inkomsten en een aantal grote verkopen waaronder de Ligt, en de Jong, ging de club bergopwaarts.

Dat je dan een dergelijke aankoop kunt permitteren is in feite een cadeau voor alle betrokken en aan supporters.

Het bedrag is weliswaar hoog. Mogelijk ligt dit mede aan het sublieme optreden van Bergwijn onlangs in de Nations League. De ene bal ging er nog makkelijker in dan de andere. Het leek wel een machine. Dat zal ze bij Tottenham ook niet zijn ontgaan. Dat werkt dan mee om de prijs wat verder op te drijven.
+2/-0

2 maanden geleden
Zelfs nóg hoger als 30 miljoen.
Enfin los van het geld zal het spel van Ajax veel meer rouleren worden, vrije man zoeken, elkaars positie overnemen, etc. De afgelopen jaren vond ik Ajax erg statisch spelen met zo nu en dan een uitschieter in de CL waarin ineens wel diep gespeeld kon worden. Is het middenveld creatief genoeg en met inzicht en overzicht begiftigd om hieraan te voldoen. Hopelijk krijgt Schreuder dat er wel in bij de spelers.
+5/-0

2 maanden geleden
Klaassen dient nu als een middenvelder te spelen en de aanvoer te zijn van de aanval. Bij een driemansaanval kan hij zijn rol blijven vervullen zoals we van hem gewend zijn maar bij een tweemansaanval dient hij de aanval te voeden in plaats van in de weg te lopen.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ach, hoewel ik geen voorstander ben van zulke dure aankopen, heb ik toch liever zo een gerichte aankoop dan 3 miskopen van elk 10 miljoen.. Dus ik wens Bergwijn alle succes van de wereld en spelen we komend seizoen hopelijk de Eredivisie helemaal naar de klote en komen we heel ver in de CL.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Dan had je dat geld beter kunnen stoppen in het behouden van Martinez, Tagliafico en Antony.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Antony en Tagliafico willen niet blijven.. Martinez heeft afgelopen seizoen al verlengd, dus eigenlijk kan Ajax hem wel nog een jaar aan zijn contract houden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat kan alsnog toch? Alleen Tagliafico word een lastig verhaal omdat Ajax hem heeft toegezegd mee te werken aan een vertrek. Antony en Martinez daarentegen staan gewoon nog voor 3 jaar onder contract.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ben geen fan van in termijnen betalen, zeker dit soort bedragen niet.
Liever gewoon cash aftikken?
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
En nóg hoger. Dit slaat echt helemaal nergens meer op. Morgen wil Tottenham zeker 35 miljoen? Mag hopen dat de RvC hier nog voor gaat liggen. Als je dat afgelopen winter bij 25 miljoen deed, dan moet je dat bij 32,5 miljoen nu zéker doen. Te bizar voor woorden hoe H&H zich hier hebben laten naaien. Heel schadelijk precedent dit. Drijf de prijs op en vraag wat je wil, Ajax betaalt wel.
+3/-1

2 maanden geleden
Waanzin. En wat heb eraan als je Anthoney, Martinez en misschien ook nog Timber laat vertrekken? Met hret vertrek van GRavenberch, Haller en mazzaroui hebben we al veel kwaliteit verloren. En we hebben geen spits en ook geen fatsoenlijke doelman. Verkeerde keuzes!!!
+4/-1

2 maanden geleden
Ik blijf dit toch de houterige versie van Memphis Depay vinden. Zal vast anders zijn over een jaar, maar ik ben niet blij met deze aankoop. Vind het logisch dat de portemonnee getrokken wordt als je de ambitie hebt om structureel bij de laatste 16 CL te horen, maar net zoals bij Haller is het veel geld voor een middelmatige speler. Ik geloof best dat ie zn geld gaat opleveren, maar we hebben het over je recordbedrag met bijna 50% verbreken. Hij is straks helemaal niet de beste speler in je selectie, dus dat rechtvaardigt zo'n aankoop ook niet. Maakt verder geen reet uit wat Sinistera opgeleverd heeft, wij kregen ooit een godsvermogen voor Arek f$*%ing Milik. Echt, die RVC lijkt ook net onder een steen vandaan gekropen te zijn. De voetbalwereld is hardstikke gestoord, maar in het land der blinden is eenoog koning. En wij behaalden juist het succes door het anders te doen. Ongelofelijk jammer dat ze van die koers afwijken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Maar wat had anders het alternatief voor Bergwijn moeten zijn? Daramy trekt het niet. Tadic word een dagje ouder. Het tweede kan geen geschikte linksbuiten leveren. Had de scouting al enige tijd een topper op het oog gehad hadden we daar minstens wat over meegekregen, echter bleef het stil.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Bergwijn wordt niet de concurrent van Tadic, maar van Antony. Tadic is volgend jaar ook gewoon aanvoerder, die zal vrijwel alles spelen. Als je op zoek bent naar een vervanger voor hem, omdat je weet dat de jaren gaan tellen, dan koop je een jonge speler die in zijn schaduw kan uitgroeien tot een topper. (echt die had er al moeten zijn, en Daramy is het niet)
Tenzij je zeker weet dat Antony onhoudbaar is, is er eigenlijk geen goed argument om Bergwijn te kopen. Iig niet voor dat bedrag. Iig niet als recordaankoop allertijden.

Wat hadden ze dan moeten doen? Ik heb dat antwoord niet. Maar Depay is voor hetzelfde geld op te halen bij Barcelona. Is beter, en wil in de spits spelen. De positie waar je net een speler verkocht hebt. Hij wil vast niet komen omdat de eredivisie kut is, maar daar had je moeten beginnen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Bergwijn wordt niet de concurrent van Tadic (...)Nee, zeker niet. Maar het verbaast mij niet als Bergwijn linksbuiten gaat spelen en Tadic in de spits.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja, ook dat zit er in. Verwacht in ieder geval dat ze Brobbey niet meer gaan terughalen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zal mij ook niets verbazen, maar het is geen goed idee.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nee maar wat moeten ze als ze geen goede spits kunnen aantrekken?
Klaassen durf ik ook wel in de spits te zetten.

Edit: of bedoel je dat het geen goed idee is om van Brobbey af te zien?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nee, ik bedoelde eigenlijk dat het twee jaar terug al duidelijk was dat de spits positie voor Tadic niet ging werken. Dat was in het jubeljaar succesvol, maar het jaar erop kwam de klad erin.

Wat Brobbey betreft, ik zie hem niet als eerste spits. Met name omdat hij geen 90 minuten kan maken. Maar daarnaast heeft hij ook de eigenschappen die je wilt zien in een breekijzer. Prima om erbij te hebben, maar daar gaan we natuurlijk geen 15 miljoen voor betalen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Depay was idd geen slechte optie geweest. Waarschijnlijk beter. Alhoewel Wijnberg vaak linksbuiten speelde vermoed ik dat ze hem ook uit gaan proberen voor in de spits.
+1/-1

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Alhoewel Wijnberg vaak linksbuiten speelde (...)Piet Wijnberg speelde meestal achterin.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het is ook wat; Bergwijn, Wijndal... En dan schijnt Piet Wijnberg nog bij Ajax gevoetbald te hebben ook!

Ha ha
+3/-0

 
2 maanden geleden
@JCdeBest; wees blij dat we geen Berghuis of Bergkamp hebben gehad, dan werd het helemaal lastig... :-)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Piet Wijnberg, man ..... nostalgie.
Begon geweldig, de nieuwe Ruud Krol.
Flair, brutaal en meedogenloos.
Had wel iets weg van Martinez.
Maar zakte terug en eindigde zijn carrière meen ik bij Sparta(?).
Veel te jong overleden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Had wel iets weg van Martinez. (...)Nee joh. Alle spelers die in die jaren bij Ajax doorbraken waren veel meer 'voetballer'. Spelers die 'problemen' voetballend oplosten, op basis van technische balvaardigheid.

Weet je het 'algemene verwijt' nog van toen?
Dat Ajaxspelers altijd met schone, witte broeken het veld afstapten. ;)
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik zie Timber en Martinez anders weinig slidings maken.
Wat voor hun pleit.
Ik denk dat Wijnberg er meer maakte.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daar kun je best wel eens gelijk in hebben. B)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ja. En Schreuder zal vast aangeven dat hij op meerdere posities inzetbaar is. En heel eerlijk, ik wordt daar een beetje flauw van. Pasveer is vast ook in te zetten in de spits, maar laat hij nou net iets beter zijn in ballen tegenhouden. Ik vind dat je spelers moet opstellen op de plek waar ze uitblinken. Als je ze ergens anders opstelt, laat het dan uit noodzaak zijn. Maar dan komen we weer op dat recordbedrag...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Yep. We hebben helaas vaker gezien dat het rouleren van posities vaak niet positief doorwerkte.

Vandaar dat ik zit te wachten op het bericht dat Ajax na buiten brengt dat een aantal vaste waarden dit seizoen niet mogen vertrekken.

1. Zijn er al een drietal vertrokken. 2. Heeft Ajax op belangrijke fronten een wisseling van de wacht ondergaan. Beste voor Schreuder dat hij snel vastigheid vind. Rust in de tent en geld in principe ook voor H & H.

Als ze straks een jaar verder zijn ligt de situatie anders maar zou in deze fase niet te veel gekke dingen doen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hou toch op met je Depay, die is zo overgewaardeerd , hij is zo irritant dat als hij al wedstrijden helemaal niets heeft laten zien ,hij toch weer scoort en alles is weer vergeven, waardeloze voetballer en persoon.
+4/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit dus. Met Memphis haal je uiteindelijk wel een topscorer in huis, maar als ploeg maak je veel minder goals vanwege zijn egoïstische trekjes. Bij Ajax zit ik niet op zo een speler te wachten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Houterige versie van Depay, kan het nog houteriger??
Heeft in de verste verte helemaal niets te maken met die looser, die alleen maar uit pure nood opgesteld werd bij Barcelona en volgend seizoen of verkocht is of de bank warm houdt.
+2/-0

2 maanden geleden
Antony gaat nu zeker... Augustus als ie weer fit is
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ben er blij mee, goedkoop is duurkoop en duurkoop is meestal goedkoop!
+2/-0

2 maanden geleden
Eerst zien tekenen en dan pas welkom heten,Ajax is ver gegaan voor hem en hopelijk betaalt hij dat terug op het veld.
+2/-0

2 maanden geleden
Mooi hoe we bij Ajax verwachten iedereen te verkopen voor 60 miljoen maar wel zelf hooguit 20 miljoen willen uitgeven bij inkomende transfers. Zo werkt het leven helaas niet. Bergwijn ging voor 30 miljoen weg bij PSV en komt voor ongeveer hetzelfde bedrag nu deze kant op. Lijkt mij niet zo gek voor een speler die in de tussentijd een volwaardige international is geworden.
+4/-0

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Als we Haller voor 18 hadden verkocht, Martinez voor 12....ja, dan was 30 nogal veel voor Steven.

Nu heb ik daar vrede mee.
+2/-0

2 maanden geleden
wijndal wijn berg het is overal wijn een beetje teveel misschien
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind blogger daz delcampo fier googleusercontent hag jong kiki kit koen lidus logo martinez oranje passie patta salieman samenspel sar schat spelbos third wijndal ziel