Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jordi Cruijff gaat contract bij Barcelona verlengen'

8 maart 2022 14:06 - Sport.es
Foto: Pro Shots

"Jordi Cruijff gaat contract bij Barcelona verlengen"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse Sport zal Jordi Cruijff zijn contract bij Barcelona gaan verlengen. Ajax zou bij hem geïnformeerd hebben om als directeur voetbalzaken naar Amsterdam te komen, maar Cruijff lijkt na dit seizoen als technisch secretaris van Barcelona aan de slag te gaan. Momenteel is hij bij de Spaanse topclub al in dienst als technisch adviseur.
Tags

barcelona jordi secretaris

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Mooi, gefeliciteerd.
Zijn enige binding met Ajax is als jeugdspeler en vooral zijn achternaam.

Zoektocht vervolgen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens! Heeft niks bij ons te zoeken. Ik ben er niet rouwig om.
+3/-3

2 jaar geleden
Ik blijf het briljant van Ajax vinden dat ze hem benaderd hebben. Dat hij het niet doet ligt vervolgens geheel aan hemzelf. Kennelijk ligt zijn hart bij Barcelona en niet bij de erfenis van zijn vader.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag me alleen nog af óf Ajax überhaupt wel met hem bezig was. In de Telegraaf staat zoveel onzin...
+1/-0

2 jaar geleden
Prima, had alleen zijn naam mee.
Ik zou Raiola polsen.
+3/-2

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ach welja, waarom niet? 😄 Fred Grim is sinds kort ook beschikbaar 😉
+2/-0

2 jaar geleden
Als je een icoon haalt, in dit geval een zoon van een icoon, dan moet degene er wel volledig achter staan. Blijkbaar heeft hij meer liefde voor Barcelona dan Ajax, prima toch? Dan is Jordi Cruijff niet de juiste persoon voor de baan.
+7/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat mij alleen van Jordi Cruijff bijstaat is 9 interlands in 1996, mede doordat de concurrentie compleet bagger was op zijn positie. Voor de rest staat mij eigenlijk helemaal niks van hem bij. Maar leuk dat hij een functie accepteert waar zijn laatste drie voorgangers maximaal twee jaar aanbleven. Hij wordt de marionet van de president als de zoon van.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik herinner me zelfs geen enkele wedstrijd van hem.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
"Wat mij alleen van Jordi Cruijff bijstaat is (...)" 

Ik herinner me een goal op het EK van '96, waar pa op de tribune zat.
Tegen een land met een rood shirt ... Denemarken?
En een goal voor Barcelona waar hij pa in de armen valt.
Was het niet 'de zoon van', had ik deze herinneringen niet gehad.

Ik heb het overigens wel knap gevonden dat hij toch een bepaald niveau als voetballer bereikt heeft.

Ondanks dat je tegenwoordig met de punten van Douwe Egberts in Oranje kunt komen, hij heeft het destijds toch maar bereikt.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zwitserland.

Overigens frappant dat hij in Oranje mee mocht doen, daarvoor was hij misschien toch niet goed genoeg.

Destijds waren wel Helder en Overmars niet beschikbaar terwijl Hoekstra wel mee was maar last had van een ontstoken knie.

on topic: het leek mij al heel onwaarschijnlijk dat Jordi naar Amsterdam zou komen om daar permanent te verblijven.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Zijn concurrent op het EK96 was Peter Hoekstra.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Yep die had een ontstoken knie
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker knap. Ik heb toen meegekregen dat het verwachtingspatroon van zo'n beetje iedereen die wereldwijd het voetbal een beetje volgde enorm hoog was. De druk was aanzienlijk omdat Jordi de zoon van was. Ga er maar aan staan.

Jordi heeft er toen verstandig aan gedaan om te vertellen dat hij zijn vader niet was. Verder een aardige voetbalcarrière gehad. Onder meer gespeeld voor Barcelona en het Nederlands elftal.

De beelden staan soms nog op mijn netvlies toen Jordi in de Arena aanwezig was om samen met de supporters zijn vader de laatste eer te bewijzen. Het werd toen muisstil uit respect voor wat Johan voor de club had gedaan of betekend had.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij heeft de pech gehad met de kabel perikelen en dat het toernooi catastrofaal verliep. Het had ook een Roger Milla sprookje alla 1990 kunnen zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik zit meer aan Salvatore Schillaci te denken.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Laten we eens een keer out of the box denken: Overmars terughalen? Ik ben in ieder geval voor.
+7/-0

2 jaar geleden
Overmars terug halen. En keje molenaar ook erbij misschien voor v d Sar ??? !!!
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Keje zou geen slechte keuze zijn. Heeft ook een voetbal verleden bij Ajax. Weet hoe het op het veld er aan toe gaat. Toen Johan Cruiff met zijn revolutie destijds stelde dat de communicatie tussen het bedrijf en de mensen op het veld optimaal moet zijn om beter te kunnen renderen, lijkt Keje in mijn ogen geen slechte kandidaat.

Overmars terug halen is volgens mij vooralsnog niet aan de orde. Ik zou het wel graag willen zien maar dan heeft Marc zelf eerst nog een appeltje te schillen met zijn eigen kwestie. Een kwestie waarom hij weggestuurd werd door de RvC dient dan eerst opgelost te worden. Dat maakt het rehalibiteren nadien een stuk makkelijker.

Voor de rest hebben Overmars en van der Sar het in mijn ogen niet slecht gedaan. Op sommige punten mogelijk nog niet helemaal zoals Johan Cruiff het allemaal bedoelde, maar na een aantal landskampioenschappen. Meerdere overwintering in de CL. En neem mee dat een aantal spelers voor een aanzienlijke prijs verkocht zijn, dan kan ik weinig anders dan ze een voldoende mee geven.

En natuurlijk heb ik op bepaalde onderdelen ook mijn kritiek. Dat Mazraoui straks gratis de deur uitloopt had bijvoorbeeld niet mogen plaats vinden. Daarnaast constateer ik dat de afgelopen jaren er minder spelers uit de voorhoede van Ajax 2 naar het eerste zijn overgeheveld. Dat baart mij wel enigzins zorgen.

Nu had Johan Cruiff destijds hier ook al wat over gezegd. Namelijk dat als je in de jeugdopleiding geen goede vervanger kunt vinden, je dan genoodzaakt bent om de kwaliteit die noodzakelijk is ergens anders vandaan te halen. Wat dat aangaat hebben Overmars en de scouting aardig opgelet door onder meer Antony te halen. Dat is dan alvast een vooruitgang en voor de rest klopt het wel dat een dergelijke aanvaller niet in Ajax 2 rondloopt.

Door het goede proces kon Ajax het in financieel opzicht voor zichzelf ook allemaal makkelijker realiseren. Wat dat aangaat hebben Marc en van de Sar het nogmaals niet onaardig gedaan. En Keje is denk ik een prima vervanger mocht van der Sar met de tijd zijn functie neerleggen als directeur.

Of Overmars daadwerkelijk gerehabiliteerd kan worden blijft voorlopig maar de vraag? Mischien dat ik een goede opvolger weet? Maar in dat geval lijkt het me handig dat de TH functie door twee personen word gerund. Helaas is de rechterhand van Johan Cruiff er niet meer. Tonny had ook veel verstand van voetbal maar daarentegen is Marco van Basten nog onder ons.

Als trainer ging het Marco niet zo lekker af. Waarom heeft hij ruim en duidelijk uitgelegd. Als ik hem over voetbal hoor praten is hij voor mij kandidaat nummero uno om Marc Overmars op te volgen. Dan kan hij met Ten Hag aan de slag om nog betere versterkingen te halen waar noodzakelijk is.

Uiteindelijk zit er dan mogelijk een volgende transfer in. Een hoop papierwerk waar Marco waarschijnlijk minder mee heb. Maar zet voor dat gedeelte er dan iemand naast die daar meer verstand van zaken van heeft.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Weet niet wat betreft Keje. Leek mij een Cruijff-adept maar lult toch ook vaak met alle winden mee, zo merkte ik later.

Een echter Cruijff-man gaat niet met Raiola in zee bijvoorbeeld.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dan heb ik kennelijk weer iets gemist?

Al kan ik me er weinig bij voorstellen dat Keje dermate heeft heen en weer gewaaid dat een functie als directeur bij Ajax per direct uitgesloten dient te worden? Dan moet er allereerst een gegronde reden voor zijn om hetgeen uit te sluiten.

Over Raiola kan ik inmiddels kort en krachtig zijn. Destijds leek het mij nog geen slecht idee dat hij de financieel kant bij Ajax als Technisch Directeur zou kunnen afhandellen.

Maar al snel kreeg ik de wind van voren. Kreeg ik mee van een aantal gasten hoe de verhouding van zaken doen met Raiola in de praktijk werken. Bij deze wil ik ze nog bedanken voor de tip en voor de rest lijkt het mij verstandig dat we zijn naam niet meer noemen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Keje wierp zich tijdens de Cruijff-revolutie op als een echte Cruijff-adept.

Toen zijn dochter echter verkering kreeg met Matthijs de Ligt wist hij niet hoe snel met Raiola in zee te gaan en Matthijs bij Ajax weg te loodsen voor een bak geld.

Alles wat hij er toen over zei druiste recht tegen de waardes van Cruijff in.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat zou kunnen. Ik heb het fijne er niet van meegekregen. Weet alleen dat Ajax bijhoorlijk aan de transfer van de Ligt heeft verdiend. Circa €75 miljoen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja maar liever was hij nog twee jaar gebleven. Matthijs was nog maar 19.
Keje was er echter helemaal voor
+1/-0

2 jaar geleden
Hij schijnt eerst Barcelona te willen afwachten.
Voor Ajax gaan ja of nee.
Anders lekker bij B. blijven.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst