Transparent
Inloggen
Sluiten

'Meer dan zes vrouwen hebben gedrag van Marc Overmars als grensoverschrijdend ervaren'

7 februari 2022 21:24 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Meer dan zes vrouwen hebben gedrag van Marc Overmars als grensoverschrijdend ervaren"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat meer dan zes vrouwen binnen Ajax het gedrag van Marc Overmars als zeer aanstootgevend of grensoverschrijdend hebben ervaren. Half december waren er al verhalen over Overmars en 'Ajax-vrouwen', waarbij het onduidelijk was of het ging om speelsters van Ajax Vrouwen of om vrouwen die werkzaam waren binnen de organisatie van de club. Een deel van de top van Ajax zou toen al op de hoogte zijn geweest van de misstanden.

In gesprek met collega-directeuren en de Raad van Commissarissen heeft Overmars zijn fouten uiteindelijk toegegeven. Eind januari nam algemeen directeur Edwin van der Sar het initiatief om alle werknemers en werkneemsters binnen Ajax te vragen om naar voren te treden of er grensoverschrijdend gedrag had plaats gevonden op de werkvloer. Volgens De Telegraaf is het onduidelijk of dit gebeurde naar aanleiding van klachten of geluid over mogelijk overschrijdend gedrag van Overmars.

Volgens het Algemeen Dagblad was het gedrag van Overmars al lange tijd gaande en werd hij op de werkvloer zelfs 'vieze oom' genoemd. Voormalig medewerksters geven aan dat Overmars herhaaldelijk en tegenover meerdere vrouwen grensoverschrijdend gedrag getoond hebben. Hij plaatse foute opmerkingen op de werkvloer en stuurde ook seksueel getinte berichten en beelden. Het gedrag zou bovendien alom bekend zijn op de werkvloer, zowel bij het personeel als bij de directie.

Ajax wil in een reactie niets zeggen over de inhoud van de verstuurde berichten, alleen dat het om een langere periode gaat. Volgens voormalig medewerksters hebben meerdere vrouwen de handelswijze van Overmars in het verleden al aangekaart bij Edwin van der Sar, maar dit wordt door de algemeen directeur krachtig ontkend.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

overmars grensoverschrijdend werkvloer medewerksters sar telegraaf aanstootgevend alom geluid getinte herhaaldelijk inhoud misstanden oom overschrijdend personeel seksueel speelsters verstuurde vieze werkneemsters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Dus de hele media weet het eerder als de directie van Ajax (NRC, Parool, Telegraaf). Of iedereen praat tegen de kranten of deze kwestie is te lang blijven liggen, vul zelf maar in.
+3/-0

2 jaar geleden
Alle nuance is kwijt in deze discussie. Je kunt bij dit soort aantijgingen niet over één nacht ijs gaan vanwege de gigantische imago schade die het met zich meebrengt. Blijken de beschuldigingen onterecht, dan kan Overmars Ajax aanklagen. Het is dus logisch dat er eerst gedegen onderzoek gedaan wordt. Toen de feiten vaststond en, heeft Ajax Overmars verzocht op te stappen (zoals dat gebruikelijk is in bestuurlijke kringen). Ajax heeft, zoals de zaken nu geschetst worden, adequaat en zorgvuldig gehandeld. Mensen hebben echt onrealistische verwachtingen en denken dat iemand na zo'n melding direct de volgende dag op straat staat. Gedegen waarheidsvinding is zeer belangrijk.
+7/-0

2 jaar geleden
Overmars is weg, morgen de focus op het voetbal en een goede vervanger voor Overmars.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En dan graag zoals Johan Cruijff het voorstelde. Oud speler, bekend bij de club, voldoende opleiding genoten om een dergelijke functie na behoren te kunnen invullen. (1e jaar meedraaien onder interim bespreekbaar want opleiden staat centraal bij Ajax)

Het word nog ff zoeken geblazen maar waar een wil is is een weg.

PS; Hoe ver zit ik er naast als ik met de naam Dennis Bergkamp aankom zetten?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bergkamp was toch degene die zoveel problemen veroorzaakte? Jordi Cruijff lijkt me een heel mooi idee, zou dat een serieuze optie zijn?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Veel mensen roepen die naam vaak. Op basis van wat? Zijn achternaam?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zeven jaar ervaring bij Maccabi Tel Aviv.

"Under his stewardship as Maccabi Tel Aviv's sporting director, the club regained its dominance in Israeli football. The team won consecutive league titles from 2012 to 2015, as well as regularly qualifying for the Europa League and Champions League."

Ook nog twee keer tweede. Voordat hij daar kwam het laatst kampioen in 2002 en tweede in 2003.

Een grootheid in verval weer oplappen. Wie hebben we dat ook al weer eerder zien doen ...

Maar goed dit gaat nooit gebeuren zolang Heinrichs leeft en zijn vriendjes in de Bestuursraad en RvC zitten.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos