Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Ik ben bij Ajax een andere voetballer geworden'

19 januari 2022 10:46 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Ik ben bij Ajax een andere voetballer geworden"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Edson Álvarez aan dat zijn spel is veranderd sinds hij bij Ajax speelt. "Tot twee jaar terug vulde ik mijn spel in zoals het in Latijns-Amerika wordt verlangd. Als centrale verdediger of defensieve middenvelder zorgen dat de tegenstander niet gevaarlijk kon worden", aldus Álvarez.

De Mexicaan gaat verder: "Dat werd anders toen ik bij Ajax kwam. Hier wordt van een speler geëist dat hij op elk moment in staat is controle over de bal te hebben, overzicht te houden, snel te handelen, met een technische manier van voetballen als uitgangspunt. Dat vind ik mooi, heb ik leren waarderen en daardoor ben ik een andere voetballer geworden."

Afgelopen zomer toonde Stade Rennais nog concrete interesse, maar een transfer was niet bespreekbaar. "Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik niet meer bij Ajax gespeeld, denk ik", zo geeft hij aan. "Zo zie je maar weer hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden en daardoor stond ik afgelopen zomer ook helemaal niet open voor een vertrek. Geen idee wat de toekomst over een tijdje gaat brengen, maar voorlopig wil ik nieuwe successen meemaken met Ajax."

Meer op VI.nl




Tags

alvarez amerika bespreekbaar latijns rennais stade verlangd vulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Alvarez is door mij en vele andere afgekraakt vorig jaar, mooi dat hij nu het ongelijke bewijst. Is echt een versterking voor dit Ajax. Staat zijn mannetje en doet geen rare dingen. Als hij in de buurt komt van de tegenstanders hun 16 zie je wel de twijfel bij hem, wat nu te doen. Voor de rest is hij het gif wat iedere club kan gebruiken op het middenveld. Wederom een schot in de roos van Overmars.
Hopen dat die nog lang blijft.
+4/-2

2 jaar geleden
Mooie ontwikkeling heeft hij bij Ajax door gemaakt. Hij is de eerste speler wie ik op het middenveld invul.
+3/-2

2 jaar geleden
Het is mooi om te zien hoe deze speler na een zeer ongelukkige periode, uit een diep dal is geklommen. Nu bijna niet meer weg te denken uit de basisopstelling.
Hij mag van mij nog wel een tijdje blijven.
+3/-0

2 jaar geleden
Zeer nuttige speler zoals er meerdere in het Ajax verleden zijn geweest zoals Jan Wouters, Dick Schoenaker. Ik noem ze de loopgraven jongens, die anderen beter laat spelen omdat zij het vuile werk opknappen en posities opvullen als daar een gat dreigt te ontstaan. Kop sterk en het Zuid-Amerikaanse temperament.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Jan Wouters doe je zwaar te kort, die speelde in een andere tijd 70 interlands!!!! Gaf oa die pass op Van Basten tegen Duitsland, speelde ook nog 3 jaar bij Bayern Munchen. Resumerend Wouters was aanvallend veel beter dan Alvarez ooit gaat worden.
+4/-1

 
2 jaar geleden
En ook Dick Schoenaker wordt zwaar te kort gedaan!
Hoe lang speelde hij bij Ajax?
Hoeveel doelpunten heeft hij gescoord als middenvelder?
Was ook aanvoerder.

Nee, Alvarez heeft nog een hele lange weg te gaan.
Voordat hij uberhaupt de veters mag strikken van Wouters en Schoenaker.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Enige wat ik schreef was dat hij een nuttige speler is net zoals Dick en Jan waren. En ik maakte zeker geen volledige vergelijking van elk van hun unieke voetbal kwaliteiten (waarvan er bij alle 3 1 bovenuit steekt en dat is schoffelen als het nodig is).

Bovendien als je mijn mening daar echt over wil horen vind ik zeker Jan Wouters en Dick Schoenaker volledigere voetballers dan Alvares. Maar het voetbal is erg veranderd sinds dat Jan en Dick voetbalden, dus gaat uiteindelijk elke vergelijking ietwat mank. :-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
In dit rijtje van nuttige spelers past ook Tomas Galasek. Haalde continue een 7.5 a 8.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hij was zeker beter en nuttiger dan Alvarez.
Maar ook hij is niet te vergelijken met Wouters en Schoenaker.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb hem nooit afgeschreven. Er zijn volgens mij nog steeds mensen die hem (en ook Haller) als miskoop zien. Tsja, poep in de ogen denk ik dan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vraag mij af waarom mensen die geen poep in de ogen hebben naar het stadion gaan voor dit soort spelers?

Als dit soort spelers bij de amateurclub om de hoek zouden spelen, ga je dan kijken?
+2/-1

2 jaar geleden
De begeleiding van spelers uit het buitenland wordt volgens mij onderschat. Vooral spelers uit Afrika en Zuid Amerika. Zorgen voor warme banden met familie en begeleiders. Als je lekker in je vel zit dan presteer je beter. Daar moet meer de focus op liggen denk ik. Is een wisselwerking. Voelen ze zich thuis. Dan gaat het vanzelf met de prestaties.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klasse voetballer ,onmisbaar voor andere Ajax spelers!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht