Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Uitstel wedstrijden niet mogelijk, competitie gaat komend weekend gewoon door'

16 november 2021 18:39 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Uitstel wedstrijden niet mogelijk, competitie gaat komend weekend gewoon door"; image source: Pro Shots

De KNVB zal woensdagochtend beslissen of de komende twee speelrondes in de Eredivisie uitgesteld gaan worden. Dat meldt De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns via Twitter. Een meerderheid van de clubs zou hier voorstander van zijn, maar er zouden nog wat haken en ogen zitten aan een uitstel van de wedstrijd. Zo moeten alle lokale overheden ook akkoord zijn.

Update 14:21: Het Algemeen Dagblad meldt dat de wedstrijden komend weekend gewoon door zullen gaan. Aanvankelijk hadden de clubs het standpunt dat de competities stil gelegd moesten worden, maar na een videocall op dinsdagochtend is het standpunt veranderd. Dat komt met name door de compensatieafspraken die kunnen worden gemaakt met de overheid.

Update 18:39: Volgens het Algemeen Dagblad staat het vast dat de wedstrijden gewoon door zullen gaan. Ondanks dat een ruime meerderheid van de clubs voorstander was van uitstel van de wedstrijden bleek het niet mogelijk. Zo was ESPN faliekant tegen, omdat het dan een paar weken geen wedstrijden uit kon zetten. Daarnaast was het op korte termijn niet meer te regelen dat er rond de feestdagen of begin januari politie-inzet was, iets wat gezien de laatste weken geregeld nodig bleek te zijn. Bovendien was het maar de vraag of het bij een korte lockdown blijft, aangezien experts voorspellen dat de piek qua besmettingen nog moet komen.

Ook spelers en trainers zelf waren verdeeld. De meeste spelers zagen een winterstop wel zitten, alleen al zodat ze tijdens de feestdagen bij de familie kunnen zijn. Enkele trainers waren ook voorstander van doorspelen omdat er anders een enorm druk schema zou volgen na de jaarwisseling.

Meer op AD.nl
Tags

uitstel voorstander feestdagen besmettingen compensatieafspraken doorspelen eredivisie espn faliekant jaarwisseling kapteijns knvb lockdown overheden overheid piek telegraaf videocall voorspellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Als Ajax net zo veel blessures zou hebben als psv en PSV niet zouden ze hier nooit mee gekomen zijn. Gelul voor de bühne is. Over 3 weken zitten we nog steeds in deze situatie inclusief 2G regime.
Zijm spelers niet gevaccineerd hoe gaan ze dat oplossen? En supporters zonder QR code mogen de arena niet in, worden die gecompenseerd ?
Hoop gedoe de komende tijd vrees ik.
+6/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja er word weer flink gelobbyd door fc subsidie in de provincie om de andere clubs mee te krijgen.
Dat clubje is zo vreselijk geniepig, het zal ze momenteel wel heel goed uitkomen en dat heeft niks met gemiste inkomsten te maken.
Daar hebben ze zich namelijk nog nooit druk om gemaakt, anders laat je niet jaren lang op rij bewust de EL lopen.
4 of 5 clubs overwinteren in Europa die hebben dus al een dubbel programma volgend jaar.
Feyenoord moet zelfs nog een wedstrijd inhalen.
En dan zal het ook wel een keer gaan sneeuwen, waaien of vriezen waardoor er niet gespeeld kan worden.
Plus dat iedereen weet dat over 2 weken de situatie kwa corona echt niet anders is als nu.
Er komt dan een moment dat het helemaal niet meer in te halen is.
En dan gaan we nu met zen alle 3 wedstrijden niets doen en de tijd verspillen.
Er is voor Nederland op het moment weer niks te beleven met alles om 8 uur dicht.
Ik kijk dan aankomend weekend nog liever Ajax op tv wat in een leeg stadion speelt dan dat er 3 weken helemaal geen voetbal is.
Probeer als knvb nou eerst is in den Haag voor elkaar te krijgen dat je in ieder geval na deze periode weer met 30 of 40% bezetting kan gaan spelen, ik zie het echt gebeuren dat alles leeg blijft tot eind maart.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad ja, gewoon een deel van het stadion open, dat werkte prima een paar weken geleden en dat kan nu dus ook. Ook in de café's moet dat kunnen, gewoon 1/3 van het gebruikelijke aantal mensen , oftewel de 1/2 meter weer instellen verplicht. Gewoon open tot 12.00 uur en klaar ben je. Niet dat kleffe geknuffel aan de bar graag.
+1/-1

tackle (geschorst)
3 maanden geleden
En terecht geen uitstel. Geen woorden over vuil maken.
+3/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.626 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika afwerking alvarez antony berghuis bergwijn binnenkant blind brobbey danilo daramy delcampo dex donpedro elsimao feyenoord fier getalenteerd gravenberch haller heracles ivoorkust koen nous overmars schouten spelbos tadic tagliafico timber