Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in oefenwedstrijd gelijk tegen RB Leipzig

31 juli 2021 17:54
Foto: Pro Shots

Ajax in oefenwedstrijd gelijk tegen RB Leipzig; image source: Pro Shots

Ajax heeft het trainingskamp in Duitsland afgesloten met een gelijkspel tegen RB Leipzig. Tegen de nummer twee van Duitsland van afgelopen seizoen eindigde de oefenwedstrijd in 1-1. Het enige doelpunt van Ajax werd gemaakt door aanvoerder Dusan Tadic. Ajax begon met de beoogde basiself, waarna in de tweede helft volop gewisseld werd.

Ajax begon uitstekend aan het duel. Na goed druk zetten van Ryan Gravenberch zorgde Dusan Tadic na vier minuten spelen al voor de openingstreffer. De ploeg wist ondanks de start geen vervolg te geven aan de dominantie en kwam moeilijk door de defensie van de Duitsers. Zelf kreeg Leipzig wel een grote kans na een klein half uur spelen, maar scoorde niet. Ajax stond bij rust daardoor op voorsprong.

Snel na rust werd het wel gelijk. De verdediging stond niet goed opgesteld en nadat Maarten Stekelenburg ook omspeeld kon worden, lag de bal in het doel en stond het 1-1. In het restant leek RB Leipzig het betere veldspel te hebben, maar grote kansen bleven uit aan beide kanten. Het resultaat was dan ook een 1-1 gelijkspel.

De oefenwedstrijd had beladen kunnen zijn omdat Brian Brobbey afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar RB Leipzig en hij dus direct tegenover zijn oude ploeggenoten kwam te staan. Vanwege een blessure kwam de spits echter niet in actie.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Mazraoui (48' Baas), J.Timber (75' Magallán), Martínez (46' Schuurs), Tagliafico (46' Rensch), Gravenberch (60' Ekkelenkamp), Klaassen (46' Jensen), Blind (60' Taylor), Berghuis (60' Martha), Haller (46' Neres), Tadic




Discussieer mee op de forums


Tags

leipzig tadic duitsland gravenberch stekelenburg basiself berghuis blind brobbey dominantie ekkelenkamp haller jensen magallan martha martinez mazraoui neres rensch schuurs tagliafico taylor timber trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Erg benieuwd naar Berghuis en hoe fit Ajax is.
+4/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoogmoedswaanzin staat deze wedstrijd synoniem aan weggespeeld worden.

EDIT: blessures, overtredingen, onnodig balverlies en duels die alleen maar verloren worden.

Hartstikke leuk.. ik bedoel saai zo'n nutteloze oefenwedstrijd.
+4/-3

2 jaar geleden
Kan nog wel eens een aardige deceptie worden in de Johan Cruijff Schaal. Hopelijk zetten wij er 14 tandjes bij en speelt PSV op 75%.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Haha op basis van wat? Die Turken misten er 13!! Hadden al 16 dagen geen pot meer in de benen.
Als Ajax druk zet op die boeren gaan we er overheen.
Zahavi, Ginkel en Gakpo vastzetten en je ziet ze niet meer dat psv.
Maar goed volgens de media is PSV super goed.
+2/-2

2 jaar geleden
Ajax heeft te weinig spelers op het middenveld die als middenvelders spelen.
Ajax heeft te weinig spelers in de verdediging die met elkaar communiceren.
Ik ben bang dat Ajax net zoals ze bij Feijenoord deden alle ballen op Berghuis spelen en dat hij alle penalties mag nemen zodat het aan het eind van de competitie kwa doelpunten nog wat lijkt. Klaassen zal hier niet blij mee zijn.
+2/-2

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ik vind het tot nu toe erg matig wat Ajax laat zien in de voorbereiding. Nou zeggen oefenpotjes niet zo veel, maar ik denk dat PSV er momenteel een stuk beter voor staat. WAKE UP AJAX!!!
+3/-5

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Op basis van wat ik zie. Dat schrijf ik ook: ik vind het erg matig wat Ajax laat zien. PSV en met name Zahavi en bijvoorbeeld Van Ginkel ogen gretig. Dat kan dus het verschil maken. En vorig seizoen oogde Ajax wél gretig en kon twee keer niet winnen van PSV. Daarom denk ik dat PSV er in een wedstrijd tegen Ajax op dit moment beter voor staat. Maar dat is alleen maar mijn mening hoor, daar hoef je het echt niet mee eens te zijn.
+4/-3

 
Leg mij is uit waar je angst vandaan komt, Ajax dat zo`n beetje precies hetzelfde team heeft als vorig jaar met dezelfde trainer.
Vorig jaar na de winterstop bijna geen punt meer verspeelt, beker gewonnen met alleen maar wedstrijden tegen de betere teams van NL en in de El uiteindelijk in de kwartfinale ongelukkig gestrand mede omdat er een paar spelers niet bij waren die er nu weer wel bij zijn.
Ajax heeft inmiddels zoveel ervaring en automatisme in het team, die gaan gewoon op dezelfde voet verder waar ze gebleven waren, wedstrijdjes winnend aan elkaar rijgen, alleen de CL zal een echte uitdaging worden.
En Psv, ja ik heb een paar stukken gezien van ze, Gotze en van Ginkel daar draait alles om.
2 spelers met uitzonderlijke kwaliteiten voor een Nederlandse club, mits ze topfit zijn en dat is het nou juist.
Houd ze maar is 50 wedstrijden fit met hun historie, die kans is zeer klein, als er 1 wegvalt dan hebben ze al een groot probleem, laat staan allebei wat ook zomaar mogelijk is.
Nog 2 leuke speelse aanvallers en dan heb je de meeste kwaliteit wel benoemend, met een beetje fantasie zal je hun sterkste elftal nog over dat van Ajax kunnen leggen om te discussiëren welke het beste is maar op de bank en om te rouleren heeft Ajax zoveel kwaliteit meer.
Dat houden hun nooit vol met elke 3 of 4 dagen een wedstrijd.
Boscagli, al geen wereldwonder is geschorst en Viergever moet hem nu vervangen, dat zegt toch al genoeg.
Voor je het weet spelen ze weer met Mauro juniortje en Thomas op het middenveld.
+2/-2

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Hoezo 'angst'? Ik heb het niet over wie aan het eind van het seizoen landskampioen wordt. Ik zeg niets meer en niets minder dan dat ik niet erg onder de indruk ben van wat Ajax tot nu toe heeft laten zien in de voorbereiding. Ik vind PSV gretiger ogen. Maar dat is zeker vloeken in de kerk?
+4/-4

 
Nee hoor dat mag jij vinden, dat ogen ze ook.
Maar ik vind het appels met peren vergelijken.
Ajax speelt nog steeds vriendschappelijk tegen overigens hele goeie tegenstanders.
Net een zwaar trainingskamp afgerond, de laatste internationals zijn nog niet eens terug, hebben gewoon een voorbereiding die een paar weken achterloopt tenopzichte die van Psv.
Psv speelt nu al hun belangrijkste wedstrijden van het seizoen in de voorronde CL.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Helemaal met je eens.
Zaterdag pakken wij onze 1e prijs weer.
+2/-3

2 jaar geleden
Zo te lezen hier is de azijn al weer vroeg in de aanbieding geweest. Er wordt nog gespeeld om niks als je recent het interview met Gravenberch gezien hebt, dan kon je weten dat het trainingskamp in Oostenrijk het fysiek zwaarste deel van de voorbereiding is. Nu wordt de basis gelegd voor de conditie en om het niet te saai te maken, worden er oefenwedstrijden gespeeld om de sleur te doorbreken en om wedstrijdritme op te doen. Niks aan de hand dus en bovendien is gelijk spelen tegen de nummers 1 en 2 van Duitsland van het afgelopen seizoen, helemaal geen schande. Volgende week zaterdag, dat is de eerste echte test en dan mogen er de eerste voorzichtige conclusies getrokken worden (+/-).
+4/-3

 
2 jaar geleden
Zo is het. Mensen zien de uitslag en trekken daaruit hun conclusies.
+3/-5

 
2 jaar geleden
Hoezo azijn? Ik weet toch wat ik heb gezien.

Het slaat helemaal nergens op. Het enigste wat ik me nog kan herinneren (wat dus overheerst) is de blessure voor Nous, de overtredingen, de blessure behandelingen, het overheersen van Leipzig, die arme Berghuis in niemandsland en geen enkel soepel lopende combinatie.

Zo kan ik de lijst nog wel wat langer maken met bijvoorbeeld een onzichtbare Haller en met Davy Klaassen die zijn poot op een stapel ijs heeft.

Oftewel: is het slecht dan is het slecht. Is het goed dan is het goed. Niet omgekeerd.

Dus ik vraag me dan ook af waar zo'n oefenduel goed voor is als je toch niks kunt uitrichten en het dus een beetje onhandig hobbelen op het veld is.

Tot slot:

Ik las hier een discussie over de wedstrijd tegen PSV.

Twee dingen. PSV is momenteel dik in het voordeel op basis van de SERIEUZE voorronde Champions League wedstrijden en aan de hand daarvan kun je nu al zeggen van:

We gaan het tegen hun absoluut niet cadeau krijgen.

Dus handen uit de mouwen voor zowel spelers als fans (aanmoedigen tegen Leeds, aanmoedigen tegen PSV) om te laten zien dat wij nog steeds de allerbeste zijn en dat die schaal van ons is!

Let's go ya all, we got work to do!
+4/-2

2 jaar geleden
Schuurs zakte weer eens door t ijs, ik zie nu zelfs nog liever magallan in de defensie dan Schuurs. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen.
+5/-5

 
2 jaar geleden
Vorige week was Schuurs de beste tegen Bayern.
+4/-2

 
2 jaar geleden
De vorige oefenwedstrijden was Schuurs wel goed. Waar was de rest om te verdedigen?
+2/-0

2 jaar geleden
Nog veel werk om het Ajax van vorig seizoen terug te zien. Vond vooral Timber erg tegenvallen. Misschien zaten ze met hun hoofd niet helemaal bij de wedstrijd na het ongeluk waar Noah en zijn broer bij om het leven kwamen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vond Timber ook matig, misschien wat teruggevallen ( na een bijna perfect 1e seizoen van hem + oranje) kan zijn dat hij wat vermoeid is en dat er meer druk op hem ligt. Het verwachtingspatroon is nu veel hoger.

Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen er straks staat tegen PSV.
Oefenwedstrijden blijven maar oefenpotjes waar je continue 23 man spelen, en je zelden met je beste team speelt 90 minuten lang. Je kan wel 1-0 komen tegen Leipzig of bayern bv maar als je de 2e helft allemaal jonkies erin gooit is het niet vreemd dat het resultaat minder goed uitvalt.

Geluk voor Neres en Berghuis dat Atony niet ook moet spelen, daardoor kunnen zij zich meer laten zien. Idem dat Alvarez er nog niet bij is.
Die gasten hebben wel nog vakantie nodig....

Dit moet hun seizoen worden.
+2/-0

2 jaar geleden
Hier zijn oefenwedstrijden voor toch? Om in vorm te raken. Don't panic!
+2/-0

2 jaar geleden
Vertrouwen is t motto! Overmars, de selectie en Ten Hag ! Boys & Girls ! Ajax is what we love ! We hebben teveel ellende gehad nu moeten we verder ! T gaat goed komen!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal