Transparent
Inloggen
Sluiten

Alle mogelijke tegenstanders in volgende ronde Europa League bekend

10 december 2020 22:58
Foto: Pro Shots

Alle mogelijke tegenstanders in volgende ronde Europa League bekend; image source: Pro Shots

Maandagmiddag vindt de loting plaats voor de eerste knock-outronde van de Europa League. Als een van de beste nummers drie uit de Champions League heeft Ajax daarin een geplaatste status. Het zal daarom een van de slechtste vier nummers drie uit het Miljoenenbal of een van de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League treffen. Als geplaatste club heeft Ajax bovendien het voordeel dat het zal beginnen met een uitwedstrijd op 18 februari. Een week later vindt in de Johan Cruijff ArenA dan de return plaats.

Mogelijke tegenstanders:
RB Salzburg
FK Krasnodar
Olympiakos
Dinamo Kiev
Young Boys
Molde FK
Slavia Praag
Benfica
Granada
Real Sociedad
Sporting Braga
Lille
Maccabi Tel Aviv
Antwerp
Wolfsberger AC
Rode Ster Belgrado




Tags

antwerp arena aviv benfica braga dinamo granada kiev krasnodar lille maccabi miljoenenbal molde olympiakos outronde praag salzburg slavia sociedad sporting ster wolfsberger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax
Arsenal
Manchester United
AS Roma
Benfica
Bayer Leverkusen
Napoli
AC Milan
Tottenham Hotspur
Real Sociedad


1 van deze teams wint waarschijnlijk de Uefa cup.
Nou niet bepaald makkelijke teams. De meesten zijn classic voetbalteams en zijn regelmatig present in de CL en sommige ex winners.
Ajax is duidelijk niet favoriet.

En is er 1 team wat je vooral niet wil treffen en dat is Spurs van Mourinho,
want hij weet hoe je cups moet winnen. De boys bij Ajax moeten vooral niet denken dat ze te goed zijn voor de Uefa cup, want dat zijn ze duidelijk niet.

* tip voor Overmars: haal 3 nieuwe spelers erbij, huur constructie of koop want als je nog wat wil bereiken dit seizoen moet je investeren en doorselecteren wat niet goed genoeg is.

- Eriksen huren bv, Milik kopen of huren
- Stengs of Berghuis ter vervanging van Promes die Ajax onwaardig is
- Alvast een nieuwe keeper erbij die Onana moet gaan vervangen

Overmars je moet duidelijk wat doen, Ajax heeft geen spits en Tadic begint steeds meer aan het zijn einde te komen die heeft niet meer de snelheid, energie en drive van 2018. Tadic komt op CL niveau ook niet meer zijn tegenstanders nauwelijks voorbij.

Iedereen ziet dat je gewoon niet meer met Huntelaar, Promes, Labyad, Ekkelenkamp kan aankomen op Europees niveau.

Het is armoede troef.

Overmars je moet echt wat doen....

Desnoods haal je nog ergens een toptalent ergens vandaan iemand met snelheid. Dit team komt duidelijk spelers te kort die hun man niet voorbij kunnen en dat kan gewoon niet in 4-3-3 voor een club als Ajax.
+5/-1

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. De selectie is gewoon niet breed genoeg.
Je ziet met het uitvallen van Kudus al de problemen. Nu zonder Neres en Blind is het heel pover. Tadic moet het te veel alleen doen. En talenten als Gravenberch en Antony gaan het niet elke week doen.

Eriksen en Milik zouden uitstekende versterkingen zijn en misschien een lijntje uitgooien naar Sanchez?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Eriksen, Milik en Sanchez zou en droom zijn en misschien een brug te ver.
Maar ik denk dat elke Ajax fan het zou toejuichen.

Milik en Eriksen verpieteren of zitten letterlijk op de tribune en zijn niet eens ingeschreven. Sanchez is 2e keus. Hem terug halen is denk het moeilijkst.

Milik en Eriksen worden steeds meer wanhopiger denk ik.
Lasse Schone wordt ook al zo dramatisch behandeld. Lasse had niet weg moeten gaan, of in ieder geval niet naar Italië. Maar ja, het avontuur, Italië lonkte.
1 op de 10 x gaat dit goed voor een speler.
+1/-0

3 jaar geleden
Boeit pas vanaf de halve finale, als we die halen.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Dat is hoogmoed. Het boeit nu al.

waarom?

* de mate van wedstrijden in korte tijd
* geen publiek
* blessures
* coronabesmettingen
+ de huidige kwaliteit en vorm van het team

is het ASP nodig.

Sinds Kudus weg is gevallen heb je eigenlijk maar 2 goede middenvelders waarvan 1 , 18 jaar is. Er is geen goede nr 10.

Nieuwe spelers zijn dringend nodig.
+2/-0

3 jaar geleden
We kunnen onszelf blindstaren, maar zoals dit elftal het hele seizoen sl speelt ( ja ook ondanks de op papier goede uitslagen in de competitie ) kunnen we van al de mogelijke tegenstanders verliezen. We missen duidelijk kwaliteit in de breedte, zowel op technisch als tactisch gebied. De conclusie is voor mij ook dat er niet goed genoeg is ingekocht de laatste jaren.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hmzz, Kudus, Antony, Klaassen voor de basis zijn uitstekende spelers.
Dit is gewoon goed gedaan. Klaiber moet blijken, maar hij is niet voor de basis gehaald dus dat is gewoon anders.

* Dat Promes zo slecht zou worden had niemand verwacht. Niemand.
* Men hoopte op Huntelaar nog soms om in te vallen, maar op Europees niveau is het voorbij, ondanks dat hij bijna scoorde tegen Liverpool met kopbal.
* Het zonder publiek spelen + niet de gewenste transfer kunnen maken heeft bij Onana en Tagliafico beiden zijn sporen achter gelaten. Dat zie je gewoon. Het eerste is al lastig, maar beiden zijn toch wel verbaasd en teleurgesteld dat ze geen transfer konden maken en dat terwijl een blaag als Dest nu in barcelona speelt na 1 seizoen. Ik denk dat gewoon pijnlijk is en ergens ook belachelijk.
Dest gaat het ook niet redden bij Barcelona, want hij is daar verdedigend nog helemaal niet klaar voor. Hij kan Mazraoui niet eens uit de basis spelen.

* Wel ben ik het met je eens dat sommige aankopen niet CL waardig zijn en dat hebben we gezien.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je noemt Kudus en Anthony, deze spelers hebben zeker potentie, maar laat ze eerst eens een volledig seizoen op een goed niveau presteren. In het verleden zijn er genoeg spelers geweest die veelbelovend begonnen en daarna ver terugvielen om daarna afgeschreven te worden. We zijn te veel gewend spelers na een paar goede wedstrijden al te vroeg omhoog te schrijven. Klaassen is inderdaad een goede vervanger voor van Beek. Klaassen is voor mij een voorbeeld van een speler die beter is geworden in het buitenland. Komt volgens mij ook door de competities waarin hij gespeeld heeft na Ajax en de intensiviteit in die compentities. Blind vind ik ook zo'n speler. Ze zijn niet te jong bij Ajax weggegaan , hebben niet de allerhoogste top gehaald, mkomen op een goede leeftijd terug naar Ajax, waar ze dan tot de betere spelers behoren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik ben het helemaal met je eens betreft het "omhoog" schrijven van spelers te snel. Maar ja dat heeft ook met de huidige samenleving (lees voetbalprogramma's, sites, journalisten, columnisten te maken) De Arno's , Mike Verwijes, Freek Janssen, Van der Gijp, Gnocchi's, iedereen roept al heel snel maar wat en dat is een verschil met de jaren 80,90,2000.

Tevens is hoogmoed ook een punt betreft Ajax en zijn spelers, vertrouwen is goed, maar dat al van te voren roepen in de media door spelers: wij gaan dit winnen etc, ben ik al 10 jaar helemaal klaar mee. Eerst presteren en daarna mag je wat zeggen. De hoogmoed kwam al regelmatig voorbij de laatste jaren. En wie zichzelf verhoogt zal verlaagt worden. En wie zichzelf verlaagt, zal verhoogt worden.

Sommige fans hier, kenners, etc roepen hier ook op het forum omdat Kudus er is dat Ajax geen versterking dus meer nodig heeft en daar ben ik het mee oneens.

A; die jongen is super jong
B: die gast is geblesseerd
C: Hoe hij terugkomt weet je nooit en hoe lang
D: Gravenbergh en hij zijn beide jong dus bouwen op 2 jonge gasten met nauwelijks ervaring is heel risicovol
E: 3 goede spelers voor 3 posities is niet goed genoeg om te willen wedijveren met de Top van Europa.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Ik denk dat Huntelaar nog steeds van waarde kan zijn, ook in Europa. Maar dan moet je hem niet vijf minuten voor tijd inbrengen en dan verwachten dat hij in z'n eentje de wedstrijd nog even wint. Hij heeft in ieder geval de wil om te winnen, wat je momenteel bij maar weing Ajacieden tegenkomt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat denk ik ook. Alleen moet je hem dan wel voldoende speelminuten geven. Wedstrijdritme is voor een spits belangrijk.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal