Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax schrijft historie met 0-13 zege in Venlo, nieuw record Eredivisie

24 oktober 2020 18:31
Foto: Pro Shots

Ajax schrijft historie met 0-13 zege in Venlo, nieuw record Eredivisie; image source: Pro Shots

In 1972 won Ajax met 12-1 van Vitesse, dit record zou nooit verbeterd worden. Tot vandaag dus, de 24e oktober van het jaar 2020, want Ajax wist op deze druilerige zaterdag met lietst 0-13 bij VVV te winnen. Lasina Traoré smaakte het genoegen om vijf keer het net te vinden. Jurgen Ekkelenkamp 2, invaller Klaas-Jan Huntelaar 2,de eveneens ingewisselde Lisandro Martinez, Antony, Daley Blind en Dusan Tadic wisten eveneens te scoren.

Vooraf leek het nog een lastig klusje te worden in Noord Limburg voor de Amsterdammers die precies tussen twee Champions League-krakers inzitten. Alle ingrediënten leken dus aanwezig voor VVV om er een spannend potje van te maken. Ajax-coack Erik ten Hag had weer wat veranderd qua opstelling, zo begon Sean Klaiber voor het eerst in de basis als rechtsback en mocht Jurgen Ekkelenkamp beginnen als middenvelder.

Het moet gezegd dat Ajax vanaf het begin er een goed tempo in had zitten. VVV zakte terug maar maakte de fout weinig druk op de bal te zetten en niet door te dekken op penetrerende verdedigers. Tel daarbij op dat Antony lekker startte en het regende al snel kansen voor de bezoekers. Al snel werd het 0-1 toen Lasina Traoré inkopte en Ekkelenkamp het laatste zetje gaf. Daarna was het de spits zelf die scoorde nadat wederom Antony heerlijk voorbereidend werk in huis had. VVV spartelde licht tegen maar maakte, net als coach Hans de Koning op de bank, deze middag een extreem apatische indruk. Na een soepele combinatie over Dusan Tadic en Nicolas Tagliafico mocht Traoré ook de 0-3 binnentikken. Nog voor de pauze maakte Tadic er vanuit de draai met zijn rechterbeen 0-4 van.

‘A Walk in het park’, noemde analist Marciano Vink het in de rust maar ook hij zal niet verwacht hebben wat er vervolgens in de tweede helft gebeurde. Al snel kreeg Christian Kum rood, gek genoeg pas na ingrijpen van de VAR, na een belachelijke charge op Antony. Meteen werd het 0-5 via wederom Traoré en Ajax rook bloed. Tot grote pech van VVV vloog ook werkelijk alles wat de Amsterdammers aanraakten tegen het net. Doelman Delano van Crooy wisselde een paar goede reddingen af met wat houdbaar ogende tegentreffers. Uiteindelijk bleef de teller steken op 0-13. Daley Blind scoorde nog, invaller Lisandro Martinez, net als Antony. De in het team gekomen Klaas-Jan Huntelaar mocht van de stip de 0-10 binnenschuiven en daarna scoorde hij nog een keer.

Uiteindelijk werd het dus 0-13 omdat ook Ekkelenkamp en Traoré nog eens gretig waren. Het medeleven ging na afloop vooral uit naar de trouwe fans van VVV want deze schande gaat voor altijd de boeken in. Maar voor Ajax was het natuurlijk, hoe je het ook wendt of keert, een fantastische dag. Ook al laat de tegenstander het dan afweten: als je er dan op deze manier van weet te profiteren heb je veel kwaliteit. En dat heeft Ajax.




Tags

vvv antony traore ekkelenkamp tadic blind eredivisie historie huntelaar lasina martinez aanraakten apatische binnenschuiven binnentikken bloed charge coack crooy dekken delano druilerige hag hans houdbaar ingewisselde ingredienten inkopte inzitten klaiber klusje krakers kum lietst marciano medeleven ogende park pauze penetrerende potje rechterbeen rook schande sean smaakte soepele spartelde tagliafico trouwe var vink vitesse voorbereidend walk zetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht