Transparent
Inloggen
Sluiten

'Frank Eijken beoogd nieuwe voorzitter van bestuursraad van Ajax

16 november 2019 01:40 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Frank Eijken beoogd nieuwe voorzitter van bestuursraad van Ajax; image source: Pro ShotsFrank Eijken (links) was van 2003 tot 2011 commissaris bij Ajax

De Telegraaf weet te melden dat Frank Eijken de beoogd opvolger is van Hennie Henrichs als voorzitter van de bestuursraad van Ajax. De bestuursraad is beheerder van het meerderheidsbelang van 73% van de aandelen van Ajax. Eijken was van 2003 tot 2011 al commissaris bij de club en vertrok toen de fluwelen revolutie werd ingezet. Destijds gaf hij in een interview met Quote aan blij te zijn dat hij van het Ajax-gezeik af is.

Naast Henrichs zullen ook Ronald Pieloor en Cees Vervoorn als leden vertrekken uit de bestuursraad. Wendy Nagel en Cees van Oevelen worden voorgedragen als hun opvolgers. Nagel werkte eerder al twaalf jaar bij Ajax, terwijl Van Oevelen momenteel speelt voor de zaterdagafdeling van Ajax. In de jaren '80 speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax. In 2009 werd hij nog gehuldigd omdat hij toen 25 jaar lid was van de club.


Tags

bestuursraad eijken henrichs nagel oevelen pieloor telegraaf vervoorn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Ik zou niet willen werken met iemand die van het Ajax-gezeik af wilde. Lijkt me geen teamplayer.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Tussen toen en nu is een wereld van verschil. Toen was er veel onrust. Nu is er rust en succes. Is veel prettiger werken lijkt mij.
+2/-0

8 maanden geleden
Solidus, jammer van je negatieve insteek. Ik ken deze man niet voldoende, laat staan zijn kwaliteiten. Ik ga er altijd maar vanuit dat mensen voor bepaalde functies gevraagd worden om sterker en beter te worden.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Het is juist de negatieve insteek waar Solidus het over heeft. Als hij Ajax destijds als gezeik ervaarde, hoezo zou hij terugkeren? Misschien heeft het te maken met de positie waarin Ajax nu zit? Het is heerlijk ‘besturen’ als er succes en geld is.
+2/-0

8 maanden geleden
Wat komt die doen dan, toe het lastig werd was het gezeik.
+2/-1

tackle (geschorst)
8 maanden geleden
Alles beter dan Hennie Henrichs. Dat is de grootste en machtigste rat die bij Ajax rond loopt. In de oude topics is daar uitvoerig aandacht aan besteed.
De bestuursraad is een machtig orgaan en gedeeltelijk in handen van het old boys netwerk binnen Ajax die elkaar functies, opdrachten etc. toespelen. Zijn verantwoordelijk voor de aanstelling van de commissarissen dus ook indirect de directie. Dit is dus een schoolvoorbeeld van het toespelen van een baantje. Wordt tijd dat deze old boys 'uitsterven'. Dat we daar voor eens en voor altijd van verlost zijn.

De voor te dragen nieuwe voorzitter Frank Eijken werd in 2003 commissaris bij Ajax en vertrok in 2011 bij de club ten tijde van de door Johan Cruijff ingezette fluwelen revolutie. In een interview in Quote zei hij destijds over z’n vertrek: „Ik ben blij dat ik van het Ajax-gezeik af ben. We voerden echt een goed beleid, maar het hield niet op”, doelde hij op de publiciteit vanuit onder andere De Telegraaf. Tijdens acht jaar Eijken werd Ajax eenmaal (2004) kampioen en direct na zijn vertrek viermaal op rij en in 2019 voor de vijfde keer.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Niks beter dan Henrichs, hij wordt notabene door hem voorgedragen. Dan weet je al zeker dat hij het OBN trouw is. Uit alles blijkt dat hij niks met voetbal heeft en graag het desastreuze beleid voort had gezet als hij en zijn vriendjes maar geen last hadden gehad van die lastige Cruijff.
+2/-0

 
tackle (geschorst)
8 maanden geleden
Volgens mij begrijp jij mijn post niet. Ik ben zeker niet voor, maar Henrichs kun je niet of nauwelijks overtreffen in ratten gedrag.
+1/-0

8 maanden geleden
Moet die foto van Van der Aat nu echt, ik had die man eindelijk verdrongen.
+5/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone beperking bevolkingsgroepen blank eeg europeaan fier ghana hof illegaal illegalen inzake jongeren juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks ontkerkelijking opvang overheid potter renemar slaven slavernij term verdrag vluchtelingen wijken