Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Ajax dit seizoen verdedigend kwetsbaarder, aanvallend creëert het wel meer


14 februari 2018 07:42

Het Algemeen Dagblad heeft gekeken naar de verschillen tussen Ajax vorig seizoen onder Peter Bosz en dit seizoen onder Marcel Keizer en Erik ten Hag. Wat opvalt is dat Ajax dit seizoen verdedigend kwetsbaarder is, terwijl het juist aanvallend meer creëert. Ajax krijgt dit seizoen gemiddeld meer goals tegen, maar ook weet de tegenstander vaker te schieten en belandden deze schoten bovendien ook vaker op doel. Daar tegenover staat dat Ajax beduidend vaker weer te scoren en ook weer vaker weet te schieten ten opzichte van vorig seizoen.

Wat echter opvalt volgens het Algemeen Dagblad is hoeveel kansen Ajax weg heeft gegeven in de laatste drie wedstrijden. Afgelopen wedstrijd tegen FC Twente hebben de Tukkers maar liefst veertien keer kunnen schieten. Vorig seizoen is het nooit vaker dan elf keer gebeurd dat een tegenstander in de Amsterdam ArenA kon schieten. Het gebeurde dit seizoen bovendien slechts één keer vaker dat een tegenstander tegen Ajax zo veel kon schieten. Dat was in het uitduel tegen FC Twente, die uiteindelijk in 3-3 eindigde.

Het AD komt echter wel met de oplossing: Maximilian Wöber moet weer terug in de verdediging, zodat Frenkie de Jong op het middenveld kan komen te staan. Wie daarvoor uit de basis moet, is een lastige keuze voor Erik ten Hag. Of Lasse Schöne verdwijnt uit de basis of Hakim Ziyech wordt op een andere manier gebruikt, zoals hij ook al tegen FC Twente speelde als hangende rechtsbuiten. Dit zou dan echter ten koste gaan van David Neres, die qua statistieken de meest bepalende speler van Ajax is.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws