Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alleen Ajax in nieuwe plannen superliga'

20 april 2000 18:28

Verslaggever: RvN

In de media verschenen gisteren plannen voor een nieuwe superliga die gefinancierd zou moeten gaan worden door o.a. mediamagnaten Murdoch en Kirch, alsmede de concerns Canal+ en Telefonica. Saillant detail hierbij is dat het Spaanse Telefonica een maand geleden het Nederlandse Endemol concern heeft overgenomen. Telefonica lijkt dus samen met Canal+ een grote rol te willen gaan spelen in het produceren van TV Beelden.

In die plannen zijn alle clubs van de G14 vertegenwoordigd behalve PSV. In een reactie in het Eindhovens Dagblad liet de PSV voorzitter weten verbaasd te zijn over de plannen. Ajax zou de enige vertegenwoordiger zijn van de Nederlandse clubs.

De superliga zou naast de landelijke competities moeten gaan draaien en de Champions League min of meer vervangen. Aangezien het initiatief los staat van de UEFA en vooralsnog geen promotie degradatieregeling kent, zullen de plannen ongetwijfeld op grote bezwaren van de internationale voetbalbonden stuiten.

Meer op




Tags

superliga telefonica canal concern concerns degradatieregeling endemol kirch mediamagnaten murdoch promotie stuiten uefa vertegenwoordiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht