Transparent
Inloggen
Sluiten

A- en B-spelerslijst Ajax voor de Champions League, slechts 18 spelers op A-lijst

4 september 2012 20:10 - UEFA.com

De UEFA heeft vandaag de door Ajax ingestuurde A- en B- spelerslijst bekendgemaakt. Deze spelers zijn voor Ajax speelgerechtigd in de Champions League. Ajax heeft slechts 18 spelers op de A-lijst hoeven te plaatsen vanwege het grote aantal eigen jeugdspelers.

Clubs kunnen in totaal 25 spelers op de A-lijst plaatsen. De UEFA stelt de eis dat van de 25 speelgerechtigde spelers er minimaal 8 hun voetbalopleiding hebben genoten in het land van de betreffende club. Van die 8 moeten er minimaal 4 de opleiding bij de club in kwestie hebben genoten.

Op de B-lijst kunnen spelers geplaatst worden die op of na 1 januari 1991 geboren zijn en minimaal twee jaar achtereen zijn uitgekomen voor de betreffende club in de periode vanaf zijn 15e tot nu. De B-lijst is ongelimiteerd en daar kunnen nog tot 24 uur voor de wedstrijden spelers aan toegevoegd worden.

Opvallend is dat Ajax slechts 18 spelers op de A-lijst heeft geplaatst. Ajax heeft overduidelijk zoveel spelers als mogelijk op de B-lijst geplaatst. Ajax is de enige club die slechts 18 plaatsen nodig heeft en benadrukt daarmee de enorme hoeveelheid eigen jeugd in de selectie.

Vermeer, Alderweireld, De Jong, Blind, Babel en Boerrigter lijken van de A-lijst te vallen onder de door de eigen club opgeleide spelers, Cillessen en Hoesen completeren het achttal als spelers opgeleid in eigen land.

Mats Rits en aanwinst Lucas Andersen ontbreken op de lijst.

A-lijst:
Vermeer
Cillessen
Alderweireld
Moisander
Poulsen
Enoh
Sulejmani
De Jong
Blind
Schone
Boerrigter
Serero
Boccara
Babel
Sigthorsson
Sana
Hoesen
Fischer

B-lijst:
Van der Hart
Boilesen
Koppers
Ligeon
Veltman
Denswil
Dijks
Nieuwpoort
Sporkslede
De Kamps
Eriksen
Ebecilio
Klaassen
Van Rhijn
Lukoki
De Sa
Arica

NB: Een speler wordt volgens de regels gezien als door de club zelf opgeleid als hij tussen zijn 15e en 21ste minimaal 3 jaar achtereen voor de club uitkwam. Een speler in eigen land opgeleid moet in diezelfde periode minimaal drie jaar achtereenvolgend in dat land hebben gespeeld.

Meer op UEFA.com
Tags

spelerslijst alderweireld babel blind boerrigter hoesen jong uefa vermeer achtereenvolgend achttal andersen arica boccara boilesen dijks ebecilio enoh eriksen fischer hoeveelheid ingestuurde kamps koppers kwestie ligeon lucas lukoki mats moisander nieuwpoort ongelimiteerd poulsen rhijn rits sana schone serero sigthorsson speelgerechtigde sporkslede sulejmani uitgekomen uitkwam veltman voetbalopleiding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.811 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

ajaciedkevin alvarez blind brobbey donvito elsimao fier giphy gravenbergh hag haller idrissi joe jong koen koopmeiners kudus labyad lekkerder messi neres sanchez schipahoy schuurs spelbos tadic timber traore utrecht ziyech