Transparent
Inloggen
Sluiten

Assistent-scheidsrechter betuigt spijt

13 mei 2002 17:18

Verslaggever: HN

In een open brief heeft assistent-scheidsrechter Ronald Kloeg zijn excuses aangeboden aan de spelers, de technische staf, het bestuur, medewerkers en supporters van FC Utrecht. Kloeg zag in de bekerfinale de bijna twee meter buitenspel staande Wamberto in blessuretijd over het hoofd, en haalde daarmee de woede van iedere Utrechter op de hals. Kloeg, die eigenlijk nog een wedstrijd in de na-competitie zou vlaggen, betreurde de fout zo erg dat hij tot het nieuwe seizoen niet meer aan vlaggen wil denken.

Hieronder de letterlijke brief:

Beste sympathisanten van FC Utrecht,

Met schaamte en gevoel van medeleven richt ik mij tot u met deze open brief.
Als assistent-scheidsrechter had ook ik mij verheugd op de finale van de Amstel Cup in de Kuip. Zo?n wedstrijd betekent een hoogtepunt in je sportcarri?re, maar na zondag 12 mei is deze eindstrijd voor mij in een dieptepunt ge?indigd.
Toen ik de tv-beelden te zien kreeg, kon ik het amper geloven dat ik over het hoofd heb gezien dat Wamberto buitenspel liep toen Van der Meyde de bal voorzette. Mijn positie aan de lijn, toen de bal werd gespeeld, was dus niet optimaal. Hierdoor heb ik de plek van beide spelers verkeerd beoordeeld.
Deze fout beschouw ik als een blunder. Op een dergelijk niveau mag dat niet voorkomen. Ik kan mij goed voorstellen hoe de spelers en technische staf van uw club zich voelen. Het is normaal al erg als je door een arbitrale blunder verliest, maar als je op deze manier de cup misloopt, dan is het wel heel erg wrang.
Ik spreek de wens uit dat FC Utrecht mijn oprechte excuses accepteert, maar dat de club wil begrijpen dat het leiden van een wedstrijd ook in de toekomst mensenwerk blijft. Niettemin hoop ik met deze brief de pijn bij u enigszins te verlichten.

Met sportieve groet,
Ronald Kloeg

Meer op


Tags

brief kloeg utrecht betuigt vlaggen wamberto accepteert amstel arbitrale bekerfinale beschouw bestuur betreurde dieptepunt eindstrijd groet hals indigd kuip medeleven mensenwerk meyde misloopt niettemin oprechte schaamte sportcarri sympathisanten utrechter verlichten voorzette woede wrang

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.129 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez babel beek blind burzlew centrumverdedigers dwtk eiting element fier finidi frustreren gejank george getafe hag heracles jeroene jong koen luigitentorioabc oliedomme quido renemar schone schuurs valencia varela veltman ziyech