Transparent
Inloggen
Sluiten

Clubarts Ajax: blessure Alderweireld uitzondering

26 januari 2012 07:00

Na de aangepaste trainingsmethode liepen Toby Alderweireld en Andre Ooijer opnieuw spierblessures op. In de nieuwe uitgave van Voetbal International kwam clubarts Goedhart van Ajax nog voor de nieuwe blessure van Ooijer aan het woord. Goedhart is van mening dat de blessure niets te maken hebben met de nieuwe trainingsmethode.

"Bij Ajax hebben we de trainingsaanpak aangepast, zowel de duur als intensiteit. Sindsdien is het aantal hamstringblessures afgenomen. De blessure van Alderweireld tegen AZ vormt daar helaas een uitzondering op."

"We blijven zoeken naar een goede balans tussen wedstrijdgericht trainen en herstel. Het is een probleem waar veel clubs mee worstelen, merk ik ook in gesprekken met collega's in binnen en buitenland. Elke club heeft zijn eigen werkwijze. Daaruit blijkt al dat er geen gouden regel is om blessures te voorkomen. Als die er zou zijn, zou iedereen op dezelfde manier werken", aldus Goedhart.




Tags

alderweireld clubarts goedhart ooijer trainingsmethode aangepaste hamstringblessures intensiteit spierblessures toby trainingsaanpak wedstrijdgericht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht