Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank de Boer: kunstgras zou het beste zijn voor Ajax

15 december 2007 11:14

Verslaggever: RvN

In De Gelderlander gaat Frank de Boer in op de redenen waarom coaches het bij Ajax al jaren zo moeilijk hebben. "Hoog verwachtingspatroon, druk, spelers die snel weg zijn." Opvallend genoeg noemt Frank de Boer ook het veld in de Arena als oorzaak. "En het veld is echt een groot nadeel. Ajax heeft belang bij een fantastisch veld en dit veld is dramatisch. Eén of twee wedstrijden kun je erop spelen en daarna is het schaatsen. Ik zweer je: kunstgras zou nog het beste zijn. Daar kun je Ajax-voetbal op spelen."

De Boer houdt zich nu individueel bezig met de verdedigers. "Ja, ik ben nog steeds op mijn best als ik meedoe, dan kan ik precies laten zien wat ik bedoel. Als ik coach, hou ik iedereen wakker. Ik ben bezig met Jan Vertonghen, John Heitinga en Maarten Stekelenburg. Die jongens moeten veel meer eisen stellen in het veld. Voor Vertonghen is dat moeilijk: hij is er net bij. Zo'n speler kun je niet te veel informatie geven, want dan loopt zijn hoofd vol. Heitinga moet die stap maken. Je mag iemand best eens aan zijn haren erbij trekken."

Meer: De Gelderlander

Meer op




Tags

boer gelderlander heitinga vertonghen arena meedoe schaatsen stekelenburg wakker zweer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos