Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Geel: opleiding belangrijker dan prestaties Jong Ajax

2 februari 2007 10:02

Verslaggever: RvN

Ajax verhuurde afgelopen week diverse talenten van Jong Ajax om ze ervaring op te laten doen in het betaalde voetbal en om posities in Jong Ajax te creeren waarin jongere talenten kunnen doorstromen. Dat zal naar verwachting wel ten koste gaan van de prestaties van Jong Ajax.

Van Geel in het Algemeen Dagblad: "We kijken in onze opleiding naar de individuele ontwikkeling van een speler en veel minder naar de teamprestatie. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Jong Ajax dit seizoen geen kampioen wordt. Dat is min of meer inherent aan ons nieuwe beleid. Spelers als Slijngard, Poepon en Vertonghen kunnen zich op een hoger niveau sneller ontwikkelen. Daarom was het belangrijk te weten of bijvoorbeeld Poepon voldoende kans krijgt op speelminuten als spits bij Willem II. Nu Redan vertrokken is en hij alleen Cristiano voor zich heeft, ziet dat er positief uit."

Meer op




Tags

jong poepon inherent jongere redan slijngard teamprestatie vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht