Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [CL] PAOK Saloniki - Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Normaal zijn griekse tegenstanders wel te doen omdat ze chaotisch voetballen en achterin kwetsbaar blijken. Vooral als ze thuis spelen geven ze veel weg omdat ze dan ook naar voren willen. Als ze uit spelen dan blijven ze met elven voor de goal hangen en is het lastig om er doorheen te komen. Ben benieuwd want deze ploeg lijkt wel organisatorisch sterk te zijn en ook gedisciplineerd. Het wordt dus zeker geen makkie voor Ajax. Ik denk dat we echter in de Tadic-variant spelen en daarom toch beter moeten zijn dan zij. Zolang we maar geen onnodige fouten maken achterin.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Aspers schreef op 06 augustus 2019 om 11:57:

open/sluit de onderstaande quote:

DuivelsDilemma schreef op 05 augustus 2019 om 18:10:

In de ArenA zijn we niet te stoppen, maar morgen wordt echt een nagelbijtpot. Meer kansen afmaken en minder defensief weggeven. Als voorspelling heb ik 1-2, maar het zou ook zomaar 1-1 kunnen blijven.Euh....in de Arena hebben we onze minste wedstrijden gespeeld. Lijkt een bepaalde druk dan op de spelers te komen. Uit zijn ze vaak veel beter.de jaren daarvoor waren dat juist niet

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Dus wederom vrijwillig met tien man spelen :\(

 

+1/-0

Weer Dolberg in de basis. Hoop zo dat er 1 maakt.

 

+1/-0

Tsja eens zal t dubbeltje toch de goede kant op vallen zal je denken.

Hopelijk kunnen de middenvelders, Tadic en Ziyech hem een paar keer gevaarlijk wegsteken in de diepte. Dan vind ik hem vaak wel dodelijk. Echter wordt hij nauwelijks zo gebruikt. Zoals hij nu wordt gebruikt loopt hij telkens meer in de weg, dan dat hij bruikbaar is.

Voetballen kan ie wel. Situatie doet me beetje denken als bij Zlatan destijds. Iedereen zag dat hij kon voetballen, maar kwam er bijna niet uit totdat ie daadwerkelijk vertrok...

 

+1/-0

Vraagje: als v/d Beek nu meedoet dan mag hij bij een evt transfer toch niet meer meedoen Europees?

 

+1/-0

Onze achterhoede is wel heel erg snel van slag.. Kut, 2 tegengoals in korte tijd. De Ligt zal verschrikkelijk moeilijk te vervangen zijn.

 

+1/-0

Totaal onnodig dit, moet nog aardig wat afgestemd worden . Heb daar nog wel vertrouwen in hoor.

 

+1/-0

Als Paok de 3-1 maakt zie ik het heel somber in om eerlijk te zijn. Zij kunnen best een goaltje maken in de Arena in de tegenaanval. Ajax heeft al aardig wat fouten gemaakt in balbezit. In de omschakeling naar achteren lijkt het helaas nergens op. Je mist de rust van De Ligt en Blind.

Martinez en Tagliafico duiken overal in, met alle risico's van dien. Per Schuurs is zijn man kwijt en mist de startsnelheid en wendbaarheid. Waardoor je op belangrijke momenten te laat komt. En Veltman wisselt goed met slecht af.

Ook aan de bal is het matig vandaag. De onderlinge afstemmingen zijn niet goed. Als Blind zich uit laat zakken tussen de centrale verdedigers zie je Donny en Mazraoui diep staan. Dan is er centraal echt niemand aanspeelbaar.

Er ligt ruimte genoeg tussen de linies. Normaliter kunnen ze dit uitspelen. Alleen zijn ze niet zorgvuldig.

PAOK werd sterker en sterker na de 1-1. Als er na de rust geen reactie komt van Ajax dan moeten we ons echt zorgen gaan maken.

-

Na de 2-2 was Ajax de baas. Ze hadden minstens de 2-3 moeten maken. Helaas.
PAOK zat stuk en Ajax stond beter. Blind tussen de centrumverdedigers tegenover 2 spitsen en Mazraoui ervoor.

Dit bericht is gewijzigd op 6 augustus 2019, 20:56:44.

 

+2/-0

Behoudens de laatste 15 minuten in de eerste helft, heer en meester. Alleen jammer dat je in die paar minuten wel 2 doelpunten weggeeft. Tweede helft ruim voldoende, goed gecontroleerd en hier en daar wat mooie aanvallen gezien.

Ik verwacht veel dit seizoen, maar het risico bij zoveel mutaties is dat je aan het begin van het seizoen al CL-voetbal kunt verspelen door het gebrek aan automatismen.

 

+1/-0

Volgende week maar weer dan maar... Blijft op een of andere manier lastig voor Ajax om zoiets gewoon meteen al af te maken. Snap uiteraard ook wel dat 't begin van het seizoen is, maar toch... Toch jammer dat je volgende week nog vol aan de bak moeten.

 

+1/-0

Twee doelpunten in een Europese uitwedstrijd, dat is normaal gesproken voldoende.

Het kan en moet beter, dat is duidelijk maar zoals van Basten al zei zondag, in augustus kan Ajax niet top zijn.

 

+1/-0

Halverwege de eerste helft had ik er een hard hoofd in maar ze hebben zich de tweede helft goed herpakt. Ik ben geen voorstander van Nous op het middenveld, die is verdedigend te zwak. Volgende week met Marin starten. Ook Donny vond ik helemaal ruk vanavond, zit duidelijk met zijn hoofd in Madrid en speelt op 70%. Donny zijn kracht is juist zijn tomeloze inzet en zonder dat heb je er nietveel aan.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

1girlieajaxfan schreef op 06 augustus 2019 om 19:15:

Vraagje: als v/d Beek nu meedoet dan mag hij bij een evt transfer toch niet meer meedoen Europees?Jawel, dan mag hij voor zijn nieuwe club gewoon CL spelen.

open/sluit de onderstaande quote:

Brasil schreef op 06 augustus 2019 om 21:30:

Volgende week met Marin starten. Ook Donny vond ik helemaal ruk vanavond, zit duidelijk met zijn hoofd in Madrid en speelt op 70%. Donny zijn kracht is juist zijn tomeloze inzet en zonder dat heb je er nietveel aan.Zo matig dat je hem buiten de basis zou laten? Marin speelde op de positie van Donny bij Luik en lijkt mij zijn logische opvolger. De meer controlerende rol die hij nu gedwongen moet spelen ligt hem m.i. niet zo en om nou zoveel geld uit te geven om een projectje te beginnen om van Marin een VM te maken zie ik ook niet zitten. Maar wie dan er in op de positie van Mazraoui ...

Dit bericht is gewijzigd op 6 augustus 2019, 21:40:35.

 

+1/-0

Niet vergeten dat een aantal spelers een hele korte rustperiode hebben gehad. Zoals Ziyech, Mazraoui, Tagliafico en Neres.
Individueel deden ze het ook beter in de tweede helft.

Marin was kwetsbaar tegen Vitesse. Liet Bazoer zo doorlopen en schieten bij zijn goal. Daarnaast heeft Marin in al zijn wedstrijden veel duels verloren en was hij slordig in de passing. Dus geen enkele reden om hem de voorkeur te geven.

Verder vond ik Donny zo slecht niet vanavond. Kwam meermaals gevaarlijk opduiken en had zijn rol bij de 2-2. We kunnen er gewoon niet omheen. Ziyech, Van de Beek en Tadic komen bij al het gevaar voor.

Wie deed trouwens dat overstapje bij de grote kans van Ziyech? Dat was een prima aanval over links.

Als in de laatste weken Van de Beek, Ziyech en Neres vertrekken dan gaat het een moeizaam seizoen worden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 06 augustus 2019 om 21:31:

open/sluit de onderstaande quote:

1girlieajaxfan schreef op 06 augustus 2019 om 19:15:

Vraagje: als v/d Beek nu meedoet dan mag hij bij een evt transfer toch niet meer meedoen Europees?Jawel, dan mag hij voor zijn nieuwe club gewoon CL spelen.

open/sluit de onderstaande quote:

Brasil schreef op 06 augustus 2019 om 21:30:

Volgende week met Marin starten. Ook Donny vond ik helemaal ruk vanavond, zit duidelijk met zijn hoofd in Madrid en speelt op 70%. Donny zijn kracht is juist zijn tomeloze inzet en zonder dat heb je er nietveel aan.Zo matig dat je hem buiten de basis zou laten? Marin speelde op de positie van Donny bij Luik en lijkt mij zijn logische opvolger. De meer controlerende rol die hij nu gedwongen moet spelen ligt hem m.i. niet zo en om nou zoveel geld uit te geven om een projectje te beginnen om van Marin een VM te maken zie ik ook niet zitten. Maar wie dan er in op de positie van Mazraoui ...Dat is dus helemaal niet waar, he. Marin was bij Luik de eerste man waar de opbouw begon. Speelde vooral voor de verdediging, niet op 10.

 

+1/-0

Zou volgende week ook met Marin spelen op de plek van Mazraoui.
Mazraoui dan weer gewoon rechtsback en Veltman op de bank

 

+1/-0

Op zich een prima resultaat met twee uitdoelpunten, al zijn we het allemaal eens dat niet iedereen al fit is.

Het centrale duo was niet scherp en ik denk dat niet een van de twee de leidersrol op zich neemt en de andere coacht zoals de Ligt dat deed. Daley moet misschien weer centraal gaan spelen naast Perr en Martinez op de nummer zes zetten als stofzuiger. Ik zou Marin ook liever op zijn standard positie zien (komt ie vast te staan als Donny weg is).

Dolberg viel geblesseerd uit, op zich misschien een goede zaak zodat ten Hag een excuus heeft om 'm te passeren. Het zit gewoon nog niet goed in zijn hoofd.

Nu maar hopen dat Tagliofico, Mazraoui snel fit worden, of anders gewoon banken. Dest kan ook wel op links gaan staan. Deed het netjes in de voorbereiding, of Martinez daar?

OK, nu de terugwedstrijd en de verdediging gesloten houden zodat er geen tegendoelpunten vallen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [CL] PAOK Saloniki - Ajax