Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren Marc Overmars.

Deze normale topic is open en bestaat uit 90 pagina's: 1 2 3 4 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 86 87 88 89 90

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 04 mei 2021 om 19:56:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 04 mei 2021 om 12:11:

Qua denken en handelingssnelheid moet de spits uiteraard snel zijn. Heb het meer over de loopsnelheid, in het Ajax-systeem hoef je geen Mbappe, Usain Bolt of Javier Hernandez te zijn als spits. Snelheid is een pre, maar meeste zeer succesvolle Ajax-spitsen waren het niet echt.Haller komt in ieder geval op al deze fronten te kort.
Onbegrijpelijk dat dit soort jongens door een scoutingsproces komen.Het is meer onbegrijpelijk dat het scoutingsproces door sommigen niet aangepast mag worden aan de huidige tijd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 22:10:

Het is hier soms net of ik bij mijn oma op visite ga.Ja, ik ken dat. Ik heb van mijn oma ook een hoop geleerd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 04 mei 2021 om 22:14:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 22:10:

Het is hier soms net of ik bij mijn oma op visite ga.Ja, ik ken dat. Ik heb van mijn oma ook een hoop geleerd.Ja. Maar mijn oma is al 24 jaar dood.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 22:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 04 mei 2021 om 20:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 20:24:

Als Haller de komende twee jaar er gewoon 50 in totaal maakt hoor je niemand meer hoor FK."Als" ...

Als Ajax Messi voor de komende twee jaar aantrekt hoor je ook niemand meer over Haller.Als de meesten accepteren dat we komend seizoen in 2021/22 spelen en niet in 1982/83 hoor je ook niemand meer over Haller.

Het is hier soms net of ik bij mijn oma op visite ga.Ik ben wel benieuwd wat de redenatie hierachter is. Haller is voor deze tijd dusdanig geweldig dat we dolblij met hem moeten zijn oid? Vertel het eens :)

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 03 mei 2021 om 18:27:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 03 mei 2021 om 13:54:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 03 mei 2021 om 13:36:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 03 mei 2021 om 13:20:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 03 mei 2021 om 13:15:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 03 mei 2021 om 01:04:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 03 mei 2021 om 00:02:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 02 mei 2021 om 23:45:

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 02 mei 2021 om 22:09:

Ajax gaat gewoon teveel betalen voor spelers van de concurentie, ik vertrouw liever op de eigen jeugd of op de scouting.

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.
Voor Onana moet er ook iemand komen en daar vertrouw ik op de scouting.Maar ja boeie, want de besten moeten spelen.

...

davinson sanchezJe wilt wel Koopmeiners ook als dat ten koste gaat van één van onze huidige spelers, je wilt een spits om zo een bredere selectie te krijgen ook als dat ten koste gaat van onze record-aankoop, maar een concurrent/stand-in voor Timber zijn positie wil je dan weer niet want daarvoor hebben we al één 19 jarige speler ... beetje inconsequent.

Schuurs zie ik nooit het niveau halen waar we naartoe willen (CL) en dus moet er m.i. een nieuwe RCV bij tenzij we een ander systeem willen gaan spelen.

Dank voor je reactie.
Ik snap je gedachte.1. Brobbey gaat weg, dus een vervanger van hem moet komen. > Jong talent, spits (voor achter Haller) Is dus in principe aanvulling. Tevens KJ is ook weg.


2. Koopmeiners kan op 4 verschillende posities spelen bij Ajax zoals ik al omschreef.


3. Sanchez huur je niet om op de bank te zetten, dus zit Timber op de bank.
Ik vind Timber te goed hiervoor.


4. Als ik coach was van Ajax zou ik mijn team willen perfectioneren/ beter willen maken. Iemand als Koopmeiners kan direct het team sterker maken en hij kan op 4 verschillende posities spelen. Tevens kan hij ook zo een Alvarez, Gravenbergh, Kudus of Klaassen vervangen of uit het elftal spelen. Het middenveld van Ajax is ontzettend belangrijk voor het team, je moet hierin doorselecteren en het team sterker maken. Dus Koopmeiners erbij. Als Kudus, Alvarez of Gravenbergh het verliezen van hem, dan so be it. Als Ajax in de CL echt iets wil neerzetten moet je gaan voor het perfectioneren van het team. Tevens is het bijna wel zeker dat Labyad weggaat, die heeft in zijn beste jaren veel te weinig gespeeld. Die wil nu spelen.


Je verliest dus KJ, Brobbey en Labyad sowieso.


Daar moet dus wat voor in de plaats komen:


1. Koopmeiners extra voor 4 posities.

2. Nieuwe spits, jonge gast die kan rijpen achter Haller. Ik zou wel gaan voor een echte snelle gast.


Koopmeiners is zo'n bijzondere speler dat hij geruisloos in de basis kan staan en ik geloof dat hij Ajax direct beter maakt. Verder vind ik Gravenbergh, Kudus, Alvarez soms tegenvallen en zou ik voor de concurentie een topspeler erbij halen.
Als dat ten koste gaat van Gravenbergh, Alvarez of Kudus vind ik het minder jammer, omdat ik hen ook soms vind teleurstellen. Timber vind ik dus totaal niet teleurstellen.

Verder is Koopmeiners zo veelzijdig en in een lang seizoen, 60-70 wedstrijden komt hij dan meer dan goed van pas.

Maar goed als jij Sanchez erbij wil huren, prima ;) Ajax wordt er alleen maar beter van. Dan kan Schuurs mooi bij Heerenveen centraal spelen.Waarom moet de nieuwe spits een echt snelle gast zijn? Over het algemeen heeft een spits van Ajax toch juist nauwelijks de ruimte om die snelheid te benutten?

Persoonlijk wil ik dat hij snel is, omdat je dan variatie hebt op een Haller, Tadic bv. Haller is niet echt snel en Tadic wordt steeds langzamer.


Brobbey is ook 2 x sneller dan Tadic en Haller en je zag welk positief effect dat had: je kan namelijk hem in de diepte meer aanspelen, een diepe pass, lange bal etc, zie bv de goal uit tegen Roma.

Als je in de CL iets wil betekenen moet Ajax ook een vervanger halen van Brobbey/ KJ huntelaar, want dat zijn 2 spitsen die zijn verdwenen dan.
Dan zou ik gaan voor weer een jong talent die snel is, waardoor je aanvallend meer kan variëren. Tevens is het makkelijker voor een jong talent om soms te moeten banken achter Haller en heb je als trainer meer variatie om de tegenstander te verassen.

Haller /Brobbey was ideaal voor volgend jaar, helaas gaat dit dus niet door.Ik zie dat redelijk anders, ik heb het liefst een jongere versie van Tadic als backup. Of in elk geval iemand die voetballend sterk is. De bal kan vasthouden, kaatsen etc. Als het even kan met wat meer lengte dan Dusan, zodat ie ook in de lucht gevaarlijk kan zijn. Hopen dat die speler dan door kan stoten naar de basis zodat Haller als breekijzer kan dienen.
Tsja, dan zien we het anders.


Maar dat mag ;)

Ik zou als coach gaan voor 3 verschillende types: Haller, Tadic & ?
De derde spits moet daadwerkelijk anders zijn en vooral de diepte in gestuurd kunnen worden op snelheid zijn man voorbij. Dan heb je 3 wapens. En misschien Traore nog wel een seizoen dan heb je ook een sterke bonkige spits, misschien voor de beker, minder belangrijke wedstrijden.


Ik zou als Ten Hag vooral gaan nadenken hoe hij het team in de moeilijkere wedstrijden anders kan laten spelen wanneer het om vraagt en daar ook op trainen.

Dit seizoen is gebleken dat Ten Hag met Brobbey een wapen had wat hij kon inzetten om iets te veranderen en ook anders de verdediging van de tegenstander kon bespelen. Dat wil je weer.

Ik denk dat ten Hag nog 1 jaar blijft, als hij echt met een knaller wil afsluiten moet je weer met halve finale komen of een Uefa cup winst. Omdat te bereiken moet het team meer geperfectioneerd worden en zou ik als coach analyseren waar hij en het team faalden in een aantal wedstrijden in het verleden.

Ajax - United 0-2 , de finale is zo'n wedstrijd waar Peter Bosz alleen maar kon toekijken en niets wist te doen. Zo zijn er nog wel een paar van de laatste jaren. Dat zou ik analyseren grondig. Hoe kan je Ajax - Spurs 2-3 voorkomen?

De maingroep van spelers, de kern, Blind, Klaassen, Tadic o.a. moeten ook geschoold worden om hun ook te leren wat zij anders kunnen doen in het veld.
Daar zou ik ook mee aan de slag gaan. Klaassen stond op het veld tegen United. Blind en Tadic tegen Spurs. Waarom heeft Blind niet ingegrepen met de Ligt in het veld, bv met het wisselen van Lorente op de Ligt? Topvoetbal is details.
En verder zou ik Hakim Ziyech terughalen ;) : )

tsjonge jonge, wat zou dat vet zijn. Dat Hakim zegt, ik heb geen zin meer in Chelsea. Ik wil weer de patron zijn bij Ajax. Hakim's passing met Haller in de eredivie? Dat is dodelijk. Wordt zo 30 goals voor Haller.Opzich is het wel een interessante discussie of een tweede spits inderdaad een ander type moet zijn dan de eerste spits. Er valt wat te zeggen voor jouw standpunt, soms word je onder druk gezet en heb je behoefte aan een snelle spits waarmee je de ruimte achter de verdediging van de tegenpartij kunt benutten. Ben het er zelf echter niet mee eens, omdat een type zoals Javier Hernandez af en toe leuk kan zijn om in te vallen, maar zo iemand kan bij Ajax nooit in de basis natuurlijk. Mocht er iets met je eerste spits gebeuren, zit je met dat type opgescheept waar je bij Ajax in 95% van de wedstrijden niks aan hebt.In mijn ogen heb je drie spitsen nodig.
1. Een spits die in de basis staat en voldoet aan de eisen die we bij Ajax stellen. Dus een sterk meevoetballende spits.
2. Daarachter moet een jongere versie zitten van dit type.
3. Dan heb je nog een ander type nodig, een spits die complementair waardoor deze in bepaalde situaties erbij gezet kan worden.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 04 mei 2021 om 22:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 22:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 04 mei 2021 om 20:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 20:24:

Als Haller de komende twee jaar er gewoon 50 in totaal maakt hoor je niemand meer hoor FK."Als" ...

Als Ajax Messi voor de komende twee jaar aantrekt hoor je ook niemand meer over Haller.Als de meesten accepteren dat we komend seizoen in 2021/22 spelen en niet in 1982/83 hoor je ook niemand meer over Haller.

Het is hier soms net of ik bij mijn oma op visite ga.Ik ben wel benieuwd wat de redenatie hierachter is. Haller is voor deze tijd dusdanig geweldig dat we dolblij met hem moeten zijn oid? Vertel het eens :)


Ik snap wel wat @joe2020 zegt, in de tijd van van Basten,Cruijff, Olsen en Vanenburg was het makkelijker voetballen dan nu omdat je toen veelal te maken had met semi profs als tegenstanders.
Nu is iedereen profvoetballer en doen ze niets anders dan voetballen dat maakt het toch wat lastiger in deze tijd en natuurlijk heeft Ajax over het algemeen wat meer kwaliteiten dan de tegenstanders waardoor het er soms makkelijk uitziet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 05 mei 2021 om 12:55:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 04 mei 2021 om 22:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 22:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 04 mei 2021 om 20:39:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 04 mei 2021 om 20:24:

Als Haller de komende twee jaar er gewoon 50 in totaal maakt hoor je niemand meer hoor FK."Als" ...

Als Ajax Messi voor de komende twee jaar aantrekt hoor je ook niemand meer over Haller.Als de meesten accepteren dat we komend seizoen in 2021/22 spelen en niet in 1982/83 hoor je ook niemand meer over Haller.

Het is hier soms net of ik bij mijn oma op visite ga.Ik ben wel benieuwd wat de redenatie hierachter is. Haller is voor deze tijd dusdanig geweldig dat we dolblij met hem moeten zijn oid? Vertel het eens :)


Ik snap wel wat @joe2020 zegt, in de tijd van van Basten,Cruijff, Olsen en Vanenburg was het makkelijker voetballen dan nu omdat je toen veelal te maken had met semi profs als tegenstanders.
Nu is iedereen profvoetballer en doen ze niets anders dan voetballen dat maakt het toch wat lastiger in deze tijd en natuurlijk heeft Ajax over het algemeen wat meer kwaliteiten dan de tegenstanders waardoor het er soms makkelijk uitziet.Dus dat is wat ik ook al vermoedde. Voor de huidige tijd zou Haller dusdanig goed zijn dat als je kritiek hebt dat alleen maar kan komen doordat je iets tegen spelers hebt die bij Utrecht gespeeld hebben.

Lachwekkend, daar laat ik het maar bij.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 05 mei 2021 om 12:55:

(...) in de tijd van van Basten,Cruijff, Olsen en Vanenburg was het makkelijker voetballen dan nu omdat je toen veelal te maken had met semi profs als tegenstanders. (...)Dit is grote onzin!

De namen die je noemt hadden simpelweg de benodigde kwaliteiten, benodigd voor profvoetbal. Daar 'staat en valt' alles mee. Niets anders.

Voorbeeld, de 8-2 van Ajax tegen Feijenoord in 1983.
Speelden ze toen tegen semi-profs?
Of maakte kwaliteit het verschil?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 05 mei 2021 om 21:45:

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 05 mei 2021 om 12:55:

(...) in de tijd van van Basten,Cruijff, Olsen en Vanenburg was het makkelijker voetballen dan nu omdat je toen veelal te maken had met semi profs als tegenstanders. (...)Dit is grote onzin!

De namen die je noemt hadden simpelweg de benodigde kwaliteiten, benodigd voor profvoetbal. Daar 'staat en valt' alles mee. Niets anders.

Voorbeeld, de 8-2 van Ajax tegen Feijenoord in 1983.
Speelden ze toen tegen semi-profs?
Of maakte kwaliteit het verschil?


Ik zeg ook veelal, Ajax, Feyenoord en PSV waren fullprofs maar de teams daaronder hadden veel semi profs.
Van amateur teams winnen de BVO's ook vrij makkelijk toch?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 05 mei 2021 om 12:34:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 03 mei 2021 om 18:27:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 03 mei 2021 om 13:54:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 03 mei 2021 om 13:36:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 03 mei 2021 om 13:20:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 03 mei 2021 om 13:15:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 03 mei 2021 om 01:04:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 03 mei 2021 om 00:02:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 02 mei 2021 om 23:45:

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 02 mei 2021 om 22:09:

Ajax gaat gewoon teveel betalen voor spelers van de concurentie, ik vertrouw liever op de eigen jeugd of op de scouting.

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.
Voor Onana moet er ook iemand komen en daar vertrouw ik op de scouting.Maar ja boeie, want de besten moeten spelen.

...

davinson sanchezJe wilt wel Koopmeiners ook als dat ten koste gaat van één van onze huidige spelers, je wilt een spits om zo een bredere selectie te krijgen ook als dat ten koste gaat van onze record-aankoop, maar een concurrent/stand-in voor Timber zijn positie wil je dan weer niet want daarvoor hebben we al één 19 jarige speler ... beetje inconsequent.

Schuurs zie ik nooit het niveau halen waar we naartoe willen (CL) en dus moet er m.i. een nieuwe RCV bij tenzij we een ander systeem willen gaan spelen.

Dank voor je reactie.
Ik snap je gedachte.1. Brobbey gaat weg, dus een vervanger van hem moet komen. > Jong talent, spits (voor achter Haller) Is dus in principe aanvulling. Tevens KJ is ook weg.


2. Koopmeiners kan op 4 verschillende posities spelen bij Ajax zoals ik al omschreef.


3. Sanchez huur je niet om op de bank te zetten, dus zit Timber op de bank.
Ik vind Timber te goed hiervoor.


4. Als ik coach was van Ajax zou ik mijn team willen perfectioneren/ beter willen maken. Iemand als Koopmeiners kan direct het team sterker maken en hij kan op 4 verschillende posities spelen. Tevens kan hij ook zo een Alvarez, Gravenbergh, Kudus of Klaassen vervangen of uit het elftal spelen. Het middenveld van Ajax is ontzettend belangrijk voor het team, je moet hierin doorselecteren en het team sterker maken. Dus Koopmeiners erbij. Als Kudus, Alvarez of Gravenbergh het verliezen van hem, dan so be it. Als Ajax in de CL echt iets wil neerzetten moet je gaan voor het perfectioneren van het team. Tevens is het bijna wel zeker dat Labyad weggaat, die heeft in zijn beste jaren veel te weinig gespeeld. Die wil nu spelen.


Je verliest dus KJ, Brobbey en Labyad sowieso.


Daar moet dus wat voor in de plaats komen:


1. Koopmeiners extra voor 4 posities.

2. Nieuwe spits, jonge gast die kan rijpen achter Haller. Ik zou wel gaan voor een echte snelle gast.


Koopmeiners is zo'n bijzondere speler dat hij geruisloos in de basis kan staan en ik geloof dat hij Ajax direct beter maakt. Verder vind ik Gravenbergh, Kudus, Alvarez soms tegenvallen en zou ik voor de concurentie een topspeler erbij halen.
Als dat ten koste gaat van Gravenbergh, Alvarez of Kudus vind ik het minder jammer, omdat ik hen ook soms vind teleurstellen. Timber vind ik dus totaal niet teleurstellen.

Verder is Koopmeiners zo veelzijdig en in een lang seizoen, 60-70 wedstrijden komt hij dan meer dan goed van pas.

Maar goed als jij Sanchez erbij wil huren, prima ;) Ajax wordt er alleen maar beter van. Dan kan Schuurs mooi bij Heerenveen centraal spelen.Waarom moet de nieuwe spits een echt snelle gast zijn? Over het algemeen heeft een spits van Ajax toch juist nauwelijks de ruimte om die snelheid te benutten?

Persoonlijk wil ik dat hij snel is, omdat je dan variatie hebt op een Haller, Tadic bv. Haller is niet echt snel en Tadic wordt steeds langzamer.


Brobbey is ook 2 x sneller dan Tadic en Haller en je zag welk positief effect dat had: je kan namelijk hem in de diepte meer aanspelen, een diepe pass, lange bal etc, zie bv de goal uit tegen Roma.

Als je in de CL iets wil betekenen moet Ajax ook een vervanger halen van Brobbey/ KJ huntelaar, want dat zijn 2 spitsen die zijn verdwenen dan.
Dan zou ik gaan voor weer een jong talent die snel is, waardoor je aanvallend meer kan variëren. Tevens is het makkelijker voor een jong talent om soms te moeten banken achter Haller en heb je als trainer meer variatie om de tegenstander te verassen.

Haller /Brobbey was ideaal voor volgend jaar, helaas gaat dit dus niet door.Ik zie dat redelijk anders, ik heb het liefst een jongere versie van Tadic als backup. Of in elk geval iemand die voetballend sterk is. De bal kan vasthouden, kaatsen etc. Als het even kan met wat meer lengte dan Dusan, zodat ie ook in de lucht gevaarlijk kan zijn. Hopen dat die speler dan door kan stoten naar de basis zodat Haller als breekijzer kan dienen.
Tsja, dan zien we het anders.


Maar dat mag ;)

Ik zou als coach gaan voor 3 verschillende types: Haller, Tadic & ?
De derde spits moet daadwerkelijk anders zijn en vooral de diepte in gestuurd kunnen worden op snelheid zijn man voorbij. Dan heb je 3 wapens. En misschien Traore nog wel een seizoen dan heb je ook een sterke bonkige spits, misschien voor de beker, minder belangrijke wedstrijden.


Ik zou als Ten Hag vooral gaan nadenken hoe hij het team in de moeilijkere wedstrijden anders kan laten spelen wanneer het om vraagt en daar ook op trainen.

Dit seizoen is gebleken dat Ten Hag met Brobbey een wapen had wat hij kon inzetten om iets te veranderen en ook anders de verdediging van de tegenstander kon bespelen. Dat wil je weer.

Ik denk dat ten Hag nog 1 jaar blijft, als hij echt met een knaller wil afsluiten moet je weer met halve finale komen of een Uefa cup winst. Omdat te bereiken moet het team meer geperfectioneerd worden en zou ik als coach analyseren waar hij en het team faalden in een aantal wedstrijden in het verleden.

Ajax - United 0-2 , de finale is zo'n wedstrijd waar Peter Bosz alleen maar kon toekijken en niets wist te doen. Zo zijn er nog wel een paar van de laatste jaren. Dat zou ik analyseren grondig. Hoe kan je Ajax - Spurs 2-3 voorkomen?

De maingroep van spelers, de kern, Blind, Klaassen, Tadic o.a. moeten ook geschoold worden om hun ook te leren wat zij anders kunnen doen in het veld.
Daar zou ik ook mee aan de slag gaan. Klaassen stond op het veld tegen United. Blind en Tadic tegen Spurs. Waarom heeft Blind niet ingegrepen met de Ligt in het veld, bv met het wisselen van Lorente op de Ligt? Topvoetbal is details.
En verder zou ik Hakim Ziyech terughalen ;) : )

tsjonge jonge, wat zou dat vet zijn. Dat Hakim zegt, ik heb geen zin meer in Chelsea. Ik wil weer de patron zijn bij Ajax. Hakim's passing met Haller in de eredivie? Dat is dodelijk. Wordt zo 30 goals voor Haller.Opzich is het wel een interessante discussie of een tweede spits inderdaad een ander type moet zijn dan de eerste spits. Er valt wat te zeggen voor jouw standpunt, soms word je onder druk gezet en heb je behoefte aan een snelle spits waarmee je de ruimte achter de verdediging van de tegenpartij kunt benutten. Ben het er zelf echter niet mee eens, omdat een type zoals Javier Hernandez af en toe leuk kan zijn om in te vallen, maar zo iemand kan bij Ajax nooit in de basis natuurlijk. Mocht er iets met je eerste spits gebeuren, zit je met dat type opgescheept waar je bij Ajax in 95% van de wedstrijden niks aan hebt.In mijn ogen heb je drie spitsen nodig.
1. Een spits die in de basis staat en voldoet aan de eisen die we bij Ajax stellen. Dus een sterk meevoetballende spits.
2. Daarachter moet een jongere versie zitten van dit type.
3. Dan heb je nog een ander type nodig, een spits die complementair waardoor deze in bepaalde situaties erbij gezet kan worden.
Eens, maar dat is de IDEALE situatie Liam.
Maar dat is het streven natuurlijk.

Ajax heeft nu eenmaal nu Haller en Traore over na het vertrek van KJ en Brobbey.

Voor mij was het perfect geweest als je Haller, Brobbey en KJ had gehad om 70 wedstrijden te spelen. Nu KJ en Brobbey wegvallen moet je dus kijken wat nu.

1. Haller
2. een nieuwe spits, jong, snel die moet proberen Brobbey te vervangen.

3. Tadic voor de Tadic variant
4. Traore die je er bij kan houden nog een seizoenIk denk dat je het dus nu simpel moet houden.
Een jonge spits erbij die iets anders brengt dan Tadic en Haller.
Iemand die je in diepte kan aanspelen en snel is en technisch.

Waarom zeg ik dit?

Haller en Tadic kan je op de 9 zetten maar zijn niet geschikt om echt in de diepte aan te spelen, zie bv de goal van Brobbey tegen Roma.

Ik zou dus gaan voor een snelle spits in een Benni/Kanu rol.
Wetende dat hij Haller en soms Tadic voor zich heeft, maar volop de kans krijgt om te spelen en rijp te worden bij Ajax, zie Zlatan van 19 jaar die ook kwam.

Zijn voordeel zal ook zijn dat hij ook ziet dat Tadic op de 9 een aflopende zaak is en niet meer zo prettig werkt nu bij Ajax als in 2019.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 05 mei 2021 om 21:52:

Ik zeg ook veelal, Ajax, Feyenoord en PSV waren fullprofs maar de teams daaronder hadden veel semi profs.
Van amateur teams winnen de BVO's ook vrij makkelijk toch?Jij schreef dat het 'in de tijd van van Basten,Cruijff, Olsen en Vanenburg makkelijker voetballen was dan nu omdat je toen veelal te maken had met semi profs als tegenstanders'.

Daar ben ik niet mee eens. Het was makkelijker voetballen omdat die jongens de kwaliteiten hadden om makkelijker te voetballen. Niets anders.

En je hebt de doelpunten (gif-bestanden) gezien in het 'Ajax-Emmen'-topic.
Er zitten een paar tussen van bovenstaande spelers. De beelden spreken voor zich ...

 

+1/-0

Die beelden hebben een baard.

Het was toen makkelijker voetballen omdat er veel meer ruimte was, de spelers minder fysiek waren ingesteld, het grote geld nog geen invloed gaan op resultaat, de Bosman regel nog niet bestond waardoor dit soort talenten zich via het eerste elftal moesten bewijzen en nog een aantal andere zaken.

Het waren prachtige tijden FK, maar ze zijn oud en uit een andere tijd.

Ik zou die Giphys trouwens even downloaden, want ook de manier hoe wij met internet omgaan gaat in de loop van de tijd veranderen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 09:16:

Die beelden hebben een baard.

Het was toen makkelijker voetballen omdat er veel meer ruimte was, de spelers minder fysiek waren ingesteld, het grote geld nog geen invloed gaan op resultaat, de Bosman regel nog niet bestond waardoor dit soort talenten zich via het eerste elftal moesten bewijzen en nog een aantal andere zaken.

Het waren prachtige tijden FK, maar ze zijn oud en uit een andere tijd.

Ik zou die Giphys trouwens even downloaden, want ook de manier hoe wij met internet omgaan gaat in de loop van de tijd veranderen.Dit soort supporters had je ook in de tijden van Jaakke, onder de Boer etc. Het voetbal zou veranderd zijn, het Ajax-voetbal niet meer van deze tijd en de cultuur al helemaal niet. We moesten maar blij zijn met types als Siem de Jong en "realistischer" voetbal voorstaan. A la PSV, want die hadden het zo goed begrepen.

En toen kwam 2018/2019..

 

+2/-0

En toen was dat seizoen ook weer voorbij, en raakten we de Ligt en de Jong kwijt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 10:33:

En toen was dat seizoen ook weer voorbij, en raakten we de Ligt en de Jong kwijt.Onze financiele situatie laat het helaas niet structureel toe om met de Cities, PSG's te concurreren.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 06 mei 2021 om 10:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 09:16:

Die beelden hebben een baard.

Het was toen makkelijker voetballen omdat er veel meer ruimte was, de spelers minder fysiek waren ingesteld, het grote geld nog geen invloed gaan op resultaat, de Bosman regel nog niet bestond waardoor dit soort talenten zich via het eerste elftal moesten bewijzen en nog een aantal andere zaken.

Het waren prachtige tijden FK, maar ze zijn oud en uit een andere tijd.

Ik zou die Giphys trouwens even downloaden, want ook de manier hoe wij met internet omgaan gaat in de loop van de tijd veranderen.Dit soort supporters had je ook in de tijden van Jaakke, onder de Boer etc. Het voetbal zou veranderd zijn, het Ajax-voetbal niet meer van deze tijd en de cultuur al helemaal niet. We moesten maar blij zijn met types als Siem de Jong en "realistischer" voetbal voorstaan. A la PSV, want die hadden het zo goed begrepen.

En toen kwam 2018/2019..


Het voetbal is ook veranderd, maar het is een verkeerde conclusie te denken dat aanvallend voetbal, 4-3-3 of technische spelers daar niet in mee kunnen.

Daarvoor hoefden we helemaal niet te wachten tot 2018. Je zag in de wedstrijden onder Frank waarin hij wel druk durfde te zetten al dat je op die manier een betere tegenstander als Barca (maar ook City thuis) kwaliteiten kunt ontnemen en zelf kunt domineren.

We hadden enkel lichtgewichten op het veld staan. Goedkoper dan dat team heeft Ajax zelden een team gehad.

En onder Bosz kwam de bevestiging. Juist het aanvallende (vleugel)spel van Ajax geeft een antwoord op het cynische fysieke voetbal van nu. TH heeft weinig anders gedaan dan met dure aankopen en toptalenten dat voetbal wat behoudender uit te voeren. En dan krijg je een uitschieter, waarbij we natuurlijk de finale hadden moeten halen. Je kunt echt niet van Juve en Real winnen, om van een ploeg als Spurs te verliezen.

Anyway, on topic.

Meer eigen jeugd speeltijd geven. De Timbers, Langs en Brobbeys sneller de voorkeur geven boven de Babels, Promessen, Labyads, Klaibers en Alvarezzen van deze wereld.

Die laatste heeft controlerend zeker zijn waarde gehad, maar zonder Blind miste je intelligentie op het middenveld en werden de betere spelers soms niet snel genoeg gevonden. Vleugelspelers goed aanspelen is een kunst. Daar heb je een echte voetballer voor nodig in de as zoals Muhren, Rijkaard, Frenkie, Blind etc. Spelers die naar beide kanten kunnen openen, oplossingen in de diepte zien, spelers op het juiste been op de juiste snelheid aanspelen omdat ze het spel lezen. Geen Alvarez. Geen gesloop dat er goed uitziet, om vervolgens terug te spelen.

En zoek die oplossing in de jeugd. Ik had Quinten daar graag gezien, maar anders Taylor als back up voor Blind. En dit gaat gek klinken, maar als ik de balvastheid, techniek en inzicht van Ihattaren zie, kan hij niet alleen op 10, maar ook iets meer terug spelen. Moet hij mentaal wel kunnen opbrengen.

Verder zal Nico wel vertrekken en vermoed ik dat ze Wijndal willen halen. Maar enkel als AZ een redelijke prijs vraagt.

En er is een talentvolle, beweeglijke spits nodig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 06 mei 2021 om 10:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 10:33:

En toen was dat seizoen ook weer voorbij, en raakten we de Ligt en de Jong kwijt.Onze financiele situatie laat het helaas niet structureel toe om met de Cities, PSG's te concurreren.Oa.

Maar als de City's en PSG's met 8 spelers hadden moeten spelen die de nationaliteit hadden van het land van de competitie, had geld helemaal niet zo'n invloed gehad.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 11:44:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 06 mei 2021 om 10:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 10:33:

En toen was dat seizoen ook weer voorbij, en raakten we de Ligt en de Jong kwijt.Onze financiele situatie laat het helaas niet structureel toe om met de Cities, PSG's te concurreren.Oa.

Maar als de City's en PSG's met 8 spelers hadden moeten spelen die de nationaliteit hadden van het land van de competitie, had geld helemaal niet zo'n invloed gehad.


As is verbrande turf.

Het stellen van een nationaliteitseis vormt discriminatie naar nationaliteit en dat is in strijd met het Europees recht en met name het vrije verkeer van werknemers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 06 mei 2021 om 12:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 11:44:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 06 mei 2021 om 10:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 10:33:

En toen was dat seizoen ook weer voorbij, en raakten we de Ligt en de Jong kwijt.Onze financiele situatie laat het helaas niet structureel toe om met de Cities, PSG's te concurreren.Oa.

Maar als de City's en PSG's met 8 spelers hadden moeten spelen die de nationaliteit hadden van het land van de competitie, had geld helemaal niet zo'n invloed gehad.


As is verbrande turf.

Het stellen van een nationaliteitseis vormt discriminatie naar nationaliteit en dat is in strijd met het Europees recht en met name het vrije verkeer van werknemers.Vind dat overigens ook helemaal terecht. Bij een voetbalclub klinkt het misschien nog wel leuk, zo'n nationaliteitseis, maar hoe klinkt het als een bank zegt dat 90% van zijn werknemers Nederlands moet zijn? Behoorlijk slecht en dat is ook niet iets wat je moet willen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 06 mei 2021 om 13:46:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 06 mei 2021 om 12:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 11:44:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 06 mei 2021 om 10:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Joe2020 schreef op 06 mei 2021 om 10:33:

En toen was dat seizoen ook weer voorbij, en raakten we de Ligt en de Jong kwijt.Onze financiele situatie laat het helaas niet structureel toe om met de Cities, PSG's te concurreren.Oa.

Maar als de City's en PSG's met 8 spelers hadden moeten spelen die de nationaliteit hadden van het land van de competitie, had geld helemaal niet zo'n invloed gehad.


As is verbrande turf.

Het stellen van een nationaliteitseis vormt discriminatie naar nationaliteit en dat is in strijd met het Europees recht en met name het vrije verkeer van werknemers.Vind dat overigens ook helemaal terecht. Bij een voetbalclub klinkt het misschien nog wel leuk, zo'n nationaliteitseis, maar hoe klinkt het als een bank zegt dat 90% van zijn werknemers Nederlands moet zijn? Behoorlijk slecht en dat is ook niet iets wat je moet willen.


Tja, het hoort bij de interne markt.

Van mij had er een uitzondering gemaakt mogen worden op het voetbal, omdat het idee van zo'n discriminatieverbod is dat je niet je eigen onderdanen voortrekt boven een buitenlandse werknemer, maar bij voetbal leeft die vorm van discriminatie helemaal niet. Eerder het tegenovergestelde. Men wil graag een exotische buitenlander i.p.v. Pietje uit de opleiding of van een lager spelende club op advies van de scouting.

Ik had liever een regel die de identiteit van de clubs intact houdt. Dus Rode Ster met 8 Servische baltovenaren, Steaua met 8 technische Roemenen, Barca met 8 Spanjaarden en liefst een flink portie Catalanen, United met 8 Engelsen en Milan met 8 Italianen. Dan is het snel over met de dominantie van grote competities, althans wel getalsmatig. Van de Engelse competitie blijft dan echt geen reet meer over.

Je krijgt weer herkenbare teams met eigen speelstijlen.

Ik vind de huidige openstelling een gruwel. Daarom wil ik graag ook meer eigen jeugd. Doe mij maar een matiging van het aantal buitenlanders hoor. Uitzondering op het discriminatieverbod om het sportief cultureel erfgoed te beschermen.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 90 pagina's: 1 2 3 4 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 86 87 88 89 90

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren Marc Overmars.