Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren Marc Overmars.

Deze normale topic is open en bestaat uit 90 pagina's: 1 2 3 4 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 86 87 88 89 90

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 23 april 2021 om 14:06:

Remko Pasveer ...

Hadden Neuer en Terstegen geen interesse?Opzich denk ik dat Pasveer een prima ervaren backup kan zijn. Echter heb je Stekelenburg al voor die positie. Had liever gezien dat ze voor een veel jongere keeper waren gegaan, die met Steek de concurrentie aan kon gaan.

 

+1/-0

Denk wel dat er nog naar een jongere keeper wordt gekeken, er gingen geruchten dat Ajax een Braziliaanse keeper aan het volgen was.
Heb het gevoel dat Scherpen uitgeleend gaat worden om ervaring op te doen bij subtopper.

 

+1/-0

Patrick van Aanholt ... de ambitie is wel stuitend. Shanice van der Sanden light is dat. We zouden Feyenoord uitlachen als ze met namen als Pasveer en Van Aanholt zouden komen.

In elke linie moet een kwaliteitsimpuls komen komende zomer, maar met dit soort namen zakt je de moed in de schoenen. Ook nog wetende dat enkele dragende spelers zullen vertrekken.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 23 april 2021 om 14:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 23 april 2021 om 14:06:

Remko Pasveer ...

Hadden Neuer en Terstegen geen interesse?Opzich denk ik dat Pasveer een prima ervaren backup kan zijn. Echter heb je Stekelenburg al voor die positie. Had liever gezien dat ze voor een veel jongere keeper waren gegaan, die met Steek de concurrentie aan kon gaan.


Ik denk dat dit seizoen uitgewezen heeft dat ook je derde keeper direct inzetbaar moet zijn. Scherpen kost je de halve finale EL.

Nou weet je niet of een Pasveer niet in de fout zou gaan, maar die oogt een stuk stabieler. Je moet wel een beetje kijken naar de positie waarvoor je scout. Iemand die zeer waarschijnlijk weinig aan spelen toekomt, niet gedemotiveerd mag raken, direct inzetbaar moet zijn en om moet kunnen gaan met druk, maar niet kan doorgroeien...dat is geen profiel voor een talent wat mij betreft, maar voor een ervaren rot die geen potentie van eerste keeper hoeft te hebben.

Voor de veldposities is dat anders. Daar moet je juist talenten hebben die als back up kunne fungeren. Daarom heb ik ook nooit zo'n Klaiber begrepen. Voegt niets toe, behalve een dure post op de salarishuishouding voor jaren achtereen en waar je dus ook niet meer vanaf komt als hij niet levert.

Je hebt zat opties met Rensch en Timber en zelfs met Q. Timber achter de hand. Onnodige paniek aankoop en weer eentje uit de stal van TH.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 24 april 2021 om 11:17:

Patrick van Aanholt ... de ambitie is wel stuitend. Shanice van der Sanden light is dat. We zouden Feyenoord uitlachen als ze met namen als Pasveer en Van Aanholt zouden komen.

In elke linie moet een kwaliteitsimpuls komen komende zomer, maar met dit soort namen zakt je de moed in de schoenen. Ook nog wetende dat enkele dragende spelers zullen vertrekken.


Pasveer kan ik mee leven, maar Van Aanholt is een redelijk domme draver. Ik vind hem ook geen prettige uitstraling hebben eerlijk gezegd. TH moet niet van die simpele lopers als Klaiber en Van Aanholt willen, maar slimme spelers als Timber, Rensch etc. Zou Bakker nog wat zijn?

 

+2/-0

Pasveer als back-up is prima, maar ik mag aannemen dat ze nog een eerste keeper voor de langere termijn zoeken. Scherpen kun je afschrijven. Indien noodzakelijk kun je komend jaar met Pasveer en Stekelenburg overbruggen, maar ideaal is dat met het oog op de toekomst niet.

Bakker vind ik persoonlijk minstens zo'n domme draver als Klaiber en Dijks.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 24 april 2021 om 11:17:

(...)
In elke linie moet een kwaliteitsimpuls komen komende zomer, maar met dit soort namen zakt je de moed in de schoenen. Ook nog wetende dat enkele dragende spelers zullen vertrekken.Ja. Maar ja. Dit werd een jaar terug tot ver in augustus ook geschreven.
En nu met de blijvende aanwezigheid van Corona zijn de financiele middelen nog verder beperkt.

Waarom ze echter spelers blijfen aantrekken met onvoldoende kwaliteiten is mij een raadsel.

 

+1/-0

Het Onana tijdperk lijkt mij officieel voorbij.

Dan zou ik het volgende doen:

Bij verkoop Onana, wat hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren,
Bizot halen. Vandaag ijzersterk weer.
Dan heb je 1 jonge ervaren keeper,
En 2 oude rotten. Steek, pasveer.

Scherpen verkopen. Asp. Miskoop. Maar ja kan gebeuren.


Verder zou ik als Overmars, Wijndal en Koopmeiners in de gaten houden.

Wijndal voor Tagliafico, want Tagliafico gaat denk ik 99 procent een transfer krijgen.

Koopmeiners voor de concurrentie op het middenveld. Hij past bij Ajax.


Brobbey gaat transfervrij..
dus heb je Haller, Tadic, Traore nog over.
Waarvan Haller, Traore echt spitsen zijn.
Ik vermoed dat Traore het niet gaat redden dus heeft Ajax weer een nieuwe snelle jonge spits nodig.Bouwen aan een CL waardig team en dus doorselecteren en de concurrentie groter maken

 

+1/-0

HET AJAX VAN VOLGEND JAAR ------------------- 2021- 2022


Collega's, wat zijn jullie gedachtes, wensen? Ik ben erg benieuwd wat iedereen zijn gedachten zijn en gewoon even lekker gezellig brainstormen. Wie moet Ajax kopen? Wie zou jij halen? Wie verwacht je dat er weggaan? Wie gaan er doorschuiven vanuit de jeugd naar het eerste?


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn brainstorm ;)

De kunst is om het team en de spelers daadwerkelijk beter te maken en eventueel nog een paar spelers te halen die het team echt beter maken.Tijd zat.


Met Mazraoui, Blind, Timber, Martinez, Gravenbergh, Alvarez, Kudus, Klaassen, Tadic, Neres, Antony, Haller , Rensch, kan je weer door bouwen naar een meer ingespeelder team wat precies weet wat ze van elkaar kunnen verwachten en hoe ze elkaars kwaliteit het beste kunnen benutten.

Tagliafico, Onana zullen waarschijnlijk vertrekken. Scherpen bv etc hoef ik niet meer terug te zien.

Maar er moet zeker kwaliteit bij.


ik ben benieuwd wat Ajax gaat doen en kan doen financieel.


Ajax misschien van volgend jaar:

--------------Stekelenburg/Bizot/Pasveer ---------------------


Mazraoui ------ Timber---------------Martinez-----------Wijndal

----------------------Blind/Koopmeiners----------

------------------------------------- Koopmeiners / Gravenbergh -----------


------------------Klaassen ---------------------------


Antony/Neres -------------Haller ---------------- Tadicwissels:

Taylor, Rensch, Klaiber, Traore, Ekkelenkamp, Alvarez, Q timber, Schuurs ? ? ?


kopen: Wijndal, Bizot, Koopmijners, ? - ? - ? - ?

verkopen: Tagliafico, Onana, Labyad, Brobbey (leipzig,transfervrij) Huntelaar (schalke, transfervrij)Wat wel heel duidelijk is dat er heel goed gekeken moet worden wat er nu bij mij komen, want Labyad (veel kritiek op hem) wil weg, maar is wel een speler die je gewoon in kan laten vallen en scoort ook weleens. Brobbey ben je kwijt die ideaal was om met haller te laten concurreren. Klaas Jan Huntelaar ben je kwijt.
Tagliafico wil een stap maken, iemand met jarenlange ervaring op topniveau.
Onana, 1 van de beste keepers moet je verkopen.

Ik zou daarom het team zeker nog een kwaliteitsinjectie geven:

1. Wijndal linksback (vervanger Tagliafico)
2. Koopmeiners voor LM, CM, VM --- CL waardigeinjectie
3. Bizot voor Onana
4. Nog een supertalent aanvaller voor achter HallerConclusie:

een hele groep ervaren spelers gaat (hoogstwaarschijnlijk) wegvallen of is al weg:

Onana, Tagliafico, Huntelaar, Labyad en hele talentvolle spits uit de jeugd Brobbey.

ben benieuwd waar de scouting mee gaat komen en wie er echt gaat doorbreken vanuit de jeugd.

Wat zijn jullie gedachtes, wensen, hoop, dromen?
en laten we het gezellig houden ;)

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 mei 2021, 18:50:51.

 

+1/-0

Hopelijk gooit Ajax ook nog een visje uit naar Anwar El Ghazi. Heeft zich goed ontwikkeld, en kan Neres met een gerust hart worden verkocht.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

bolle2 schreef op 02 mei 2021 om 12:30:

(...) en kan Neres met een gerust hart worden verkocht.- Wat is Neres nog waard?
- Wie wil hem hebben?
- Wat leverd hij op dit moment op?

 

+1/-0

@DonVito Wijdal zou een goede aankoop kunnen zijn, ongeacht of Tagliafico verkocht wordt of niet. Maar Koopmeiners gaat met Gravenberg, Kudus, Blind, Klaassen en Alvarez weinig uitzicht hebben op speeltijd. Erg dure breedte aankoop. Ik zie Kudus sowieso nergens terug in jouw betoog, maar met die andere Ghanese jongen van Kopenhagen die ze op de korrel hebben verwacht ik geen interesse in Koopmeiners.

 

+2/-0

Ik zou ook geen enkele speler van AZ willen hebben. Je betaalt een onrealistisch hoog bedrag omdat AZ zichzelf gelijk acht aan clubs als Ajax en daar bovenop nog eens de Ajax tax en je hebt nog geen enkele garantie dat het een succes wordt. Dit jaar was het geen mogen maar moeten bij AZ, geen grote blessuregolf bij Ajax en prompt loopt het een stuk stroever zoals gewoonlijk bij een subtopper. Lekker vrijblijvend bij AZ lopen te ballen of MOETEN bij Ajax is een wereld van verschil waar al zoveel spelers op zijn stuk gelopen. Om dan ook nog eens een dikke premie er bovenop te gooien omdat "AZ niet verkoopt aan Ajax" vind ik dan ook veel te veel risico. Doe dan gewoon een transfer zoals bij Tagliafico en hoop dat het net zo goed uitpakt. Liever 5-10 miljoen naar een club uit Zuid Amerika dan de 20+ die AZ zal eisen.

Breedteaankopen zoals Koopmeiners zou zijn met ons huidige middenveld wil ik al helemaal niet meer zien ongeacht van welke club ze komen tenzij het echt een gevestigde Europese naam is waarbij we een buitenkans niet kunnen laten liggen. Er zijn veel posities die ik prioriteit zou geven voor versterkingen ten faveure van het middenveld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 02 mei 2021 om 18:31:

(...) Je betaalt een onrealistisch hoog bedrag omdat AZ zichzelf gelijk acht aan clubs als Ajax en daar bovenop nog eens de Ajax tax (...)

(...) Liever 5-10 miljoen naar een club uit Zuid Amerika dan de 20+ die AZ zal eisen. (...)Precies dit bovenstaande. Bij AZ klopt de "prijs/kwaliteit-verhouding" niet.
Geen zaken mee doen.

Oftewel, zelf een prijs noemen wat iets waard zou zijn. En geen stuiver er boven toegeven.

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 02 mei 2021 om 18:31:

(...)

Breedteaankopen zoals Koopmeiners zou zijn met ons huidige middenveld wil ik al helemaal niet meer zien (...)Ook helemaal mee eens.

Ajax moet in elke linie versterkt worden. Spelers die beter zijn dan wat er nu speelt. Dan valt alles van AZ al af.

 

+4/-1

Ajax gaat gewoon teveel betalen voor spelers van de concurentie, ik vertrouw liever op de eigen jeugd of op de scouting.

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.
Voor Onana moet er ook iemand komen en daar vertrouw ik op de scouting.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 02 mei 2021 om 22:09:

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.Ik zou beiden proberen te huren met optie tot koop. Risico een beetje spreiden mocht ze niet brengen wat we er van verwachten en spelen ze de sterren van de hemel dan hebben we voor een redelijke prijs twee aanwinsten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 02 mei 2021 om 22:09:

Ajax gaat gewoon teveel betalen voor spelers van de concurentie, ik vertrouw liever op de eigen jeugd of op de scouting.

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.
Voor Onana moet er ook iemand komen en daar vertrouw ik op de scouting.
Ik heb Lammers altijd een goede speler gevonden. Kijk als je Haller en Lammers hebt voor de CL is beter dan alleen Haller. Maar de vraag is als je Haller al hebt, dan kan je beter gaan voor een ander type erbij ten aanvulling. Haller - brobbey is veel meer een aanvulling van elkaar dan Haller-Lammers. Verder vind ik Lammers zijn cijfers nog niet echt overtuigend daar in Atalanta, maar goed dat is een 2e.

Persoonlijk zou ik als Ajax gaan voor een jong top talent voor in de spits, zoals Ajax eerder een Kanu, Zlatan, of Benni haalden of PSV, Ronaldo. Vooral iemand die snel is en die achter Haller kan rijpen, maar wel kan invallen en snel is.


Ajax heeft in elke linie versterking nodig om het team CLproof te maken.
Wat dat betreft vind ik Koopmeiners wel de juist speler want hij is gewoon een speler van hele grote klasse en op termijn iemand die de rol van Daley Blind over kan nemen. Koopmeiners heeft in 38 wedstrijden, 17 goals, 7 assists!
Deze man is 23 jaar en heeft al voor oranje gespeeld en Europees met AZ.
Ik vind in alles Koopmeiners een Ajax speler.

Verder vind ik Ajax te kwetsbaar als er 1 of 2 belangrijke spelers wegvallen voor bv in de CL. Daley Blind of Klaassen vallen weg en het wordt allemaal heel summier voetballend gezien op het middenveld. Dan hebben we nog Kudus wat een groot talent is, maar ik vind hem helemaal niet goed ogen, hij straalt een verslagenheid uit en ik zie nog steeds niet dezelfde speler die even glanste aan het begin van het seizoen. Kortom, wil je je als Ajax versterking in elke linie heb je een creatieve middenvelder nodig die kan passen/ assist kan geven en kan scoren. Dat kan Koopmeiners. Een koopmeiners in vorm speelt Kudus en Alvarez uit de basis en misschien wel zelfs Gravenbergh. Maar ja boeie, want de besten moeten spelen.


Ajax moet zich sowieso versterken vind ik als Nr1 en weer CL halen:


1. Koopmeiners

Zou bij mij hoog op het lijstje staan. Waardoor je direct kwaliteit koopt en je iemand hebt die op heel veel posities gewoon in de basis kan spelen. Deze speler kan op de LCV (Blind positie) VM (Alvarez) LM (Gravenbergh) en op de AM spelen (Klaassen).2. Nieuw super talent voor achter Haller, als vervanger van Brobbey. Scouting doe je best. Er loopt vast wel een super talent rond in Zweden, Denemarken, Nigeria, Frankrijk etc van 19 jaar die je achter Haller kan klaarstomen.3. Of je Onana wel of niet gaat vervangen daar kan je mee wachten.
Stekelenburg en Pasveer kunnen het opvangen. Maar ja wel 37/38 jarigen.
Risico.ps:

Ik hoor en lees berichten over davison sanchez. tsja. Hij is een topspeler.
Maar ja, nu je Timber hebt een ontzettend goede RCV dan moet je dat denk ik niet doen. Ik hou van Sanchez. Maar het feit dat ik zeg niet doen, geeft wel aan hoeveel vertrouwen ik heb in Timber.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

bolle2 schreef op 02 mei 2021 om 12:30:

Hopelijk gooit Ajax ook nog een visje uit naar Anwar El Ghazi. Heeft zich goed ontwikkeld, en kan Neres met een gerust hart worden verkocht.Eerlijk? ik hoef hem niet meer terug bij Ajax. Ik vind hem geen teamspeler. Iemand die er naast even staat en meteen begint moeilijk te doen.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 02 mei 2021 om 23:45:

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 02 mei 2021 om 22:09:

Ajax gaat gewoon teveel betalen voor spelers van de concurentie, ik vertrouw liever op de eigen jeugd of op de scouting.

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.
Voor Onana moet er ook iemand komen en daar vertrouw ik op de scouting.Maar ja boeie, want de besten moeten spelen.

...

davinson sanchezJe wilt wel Koopmeiners ook als dat ten koste gaat van één van onze huidige spelers, je wilt een spits om zo een bredere selectie te krijgen ook als dat ten koste gaat van onze record-aankoop, maar een concurrent/stand-in voor Timber zijn positie wil je dan weer niet want daarvoor hebben we al één 19 jarige speler ... beetje inconsequent.

Schuurs zie ik nooit het niveau halen waar we naartoe willen (CL) en dus moet er m.i. een nieuwe RCV bij tenzij we een ander systeem willen gaan spelen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 03 mei 2021 om 00:02:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 02 mei 2021 om 23:45:

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 02 mei 2021 om 22:09:

Ajax gaat gewoon teveel betalen voor spelers van de concurentie, ik vertrouw liever op de eigen jeugd of op de scouting.

Voor de spitspositie zou ik Lammers proberen te halen van Atalanta.
Ik zou centraal achterin iemand als Sanchez weer terug willen zien, desnoods huur.
Voor Onana moet er ook iemand komen en daar vertrouw ik op de scouting.Maar ja boeie, want de besten moeten spelen.

...

davinson sanchezJe wilt wel Koopmeiners ook als dat ten koste gaat van één van onze huidige spelers, je wilt een spits om zo een bredere selectie te krijgen ook als dat ten koste gaat van onze record-aankoop, maar een concurrent/stand-in voor Timber zijn positie wil je dan weer niet want daarvoor hebben we al één 19 jarige speler ... beetje inconsequent.

Schuurs zie ik nooit het niveau halen waar we naartoe willen (CL) en dus moet er m.i. een nieuwe RCV bij tenzij we een ander systeem willen gaan spelen.

Dank voor je reactie.
Ik snap je gedachte.1. Brobbey gaat weg, dus een vervanger van hem moet komen. > Jong talent, spits (voor achter Haller) Is dus in principe aanvulling. Tevens KJ is ook weg.


2. Koopmeiners kan op 4 verschillende posities spelen bij Ajax zoals ik al omschreef.


3. Sanchez huur je niet om op de bank te zetten, dus zit Timber op de bank.
Ik vind Timber te goed hiervoor.


4. Als ik coach was van Ajax zou ik mijn team willen perfectioneren/ beter willen maken. Iemand als Koopmeiners kan direct het team sterker maken en hij kan op 4 verschillende posities spelen. Tevens kan hij ook zo een Alvarez, Gravenbergh, Kudus of Klaassen vervangen of uit het elftal spelen. Het middenveld van Ajax is ontzettend belangrijk voor het team, je moet hierin doorselecteren en het team sterker maken. Dus Koopmeiners erbij. Als Kudus, Alvarez of Gravenbergh het verliezen van hem, dan so be it. Als Ajax in de CL echt iets wil neerzetten moet je gaan voor het perfectioneren van het team. Tevens is het bijna wel zeker dat Labyad weggaat, die heeft in zijn beste jaren veel te weinig gespeeld. Die wil nu spelen.


Je verliest dus KJ, Brobbey en Labyad sowieso.


Daar moet dus wat voor in de plaats komen:


1. Koopmeiners extra voor 4 posities.

2. Nieuwe spits, jonge gast die kan rijpen achter Haller. Ik zou wel gaan voor een echte snelle gast.


Koopmeiners is zo'n bijzondere speler dat hij geruisloos in de basis kan staan en ik geloof dat hij Ajax direct beter maakt. Verder vind ik Gravenbergh, Kudus, Alvarez soms tegenvallen en zou ik voor de concurentie een topspeler erbij halen.
Als dat ten koste gaat van Gravenbergh, Alvarez of Kudus vind ik het minder jammer, omdat ik hen ook soms vind teleurstellen. Timber vind ik dus totaal niet teleurstellen.

Verder is Koopmeiners zo veelzijdig en in een lang seizoen, 60-70 wedstrijden komt hij dan meer dan goed van pas.

Maar goed als jij Sanchez erbij wil huren, prima ;) Ajax wordt er alleen maar beter van. Dan kan Schuurs mooi bij Heerenveen centraal spelen.

Dit bericht is gewijzigd op 3 mei 2021, 13:04:18.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 90 pagina's: 1 2 3 4 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 86 87 88 89 90

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren Marc Overmars.