Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Remko Pasveer

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 04 mei 2024 om 19:45:

open/sluit de onderstaande quote:

Sevic schreef op 04 mei 2024 om 01:49:

Ik snap beide 'kampen' wel in deze discussie, die inderdaad nergens meer naartoe leidt hier.

Zelf vind ik dat zodra een keeper de 38 voorbij is, je echt serieuze aanleiding moet hebben om hem aan boord te houden. Dat komt dan neer op een buitengewone staat van dienst: iemand als Buffon of Van der Sar bijvoorbeeld, met meer dan 100 interlands en ervaring aan de absolute top. Zo iemand kan dan de facto als keeperstrainer fungeren voor spelers als Ramaj/Gorter.

Pasveer valt absoluut niet in die categorie. Hij is zijn carrière lang een heel eenvoudige Eredivisie-keeper geweest die bij topclubs uitsluitend op de bank zat en op een zeker moment, door de schorsing van Onana, ineens omhoogviel naar basisspeler.

Op basis daarvan volg ik echt ElSimao. Dat Pasveer op een gegeven moment kortstondig boven zichzelf uitsteeg op z'n 38e of zo en een paar maanden goed keepte, maakt hem niet een internationaal gelouterde topkeeper die op zijn 41e straks nog bruikbaar is voor een topclub. Hij valt wat mij betreft echt in de categorie Grim, Didulica, Boer.

Het enige argument om Pasveer te houden, is: dan hoef je deze zomer de markt niet op, lekker makkelijk. Dat vind ik een onzinnig argument. We zijn hier niet om arbeidsuren op kantoor van AFC Ajax te reduceren. Je moet voetbalinhoudelijk kijken en dan is vervangen gewoon een logischere keuze.

Haal gewoon een tien jaar jongere gozer met min of meer vergelijkbare kwaliteiten voor een paar ton. Ik dropte hier al wat namen van keepers die je waarschijnlijk goedkoop kunt overnemen omdat ze nog maar 1 jaar contract hebben: Branderhorst, Verrips, Van der Hart. Die zijn rond de 30 en echt niet minder dan een 41-jarige Pasveer. Mocht zo'n Verrips het bij ons naar z'n zin hebben, kan ie probleemloos 6 jaar reservekeeper zijn. Gewoon doorselecteren.Als je een bepaalde leeftijd als grens aanhoudt dan ben je alleen wel heel erg naar iemands leeftijd aan het kijken. Het zou enkel om de sportieve prestaties moeten gaan, niet om leeftijd of zelf maar iemands CV. Keepers als Boscher en Gentenaar vond ik prima stand-ins, en die hebben verder feitelijk heel hun carrière in de subtop gespeeld.

Keepers kunnen in tegenstelling tot veldspelers in de winter van hun carrière nog dicht bij hun hoogste niveau komen. Van der Sar was 37 toen hij voor de tweede keer de CL won. Op die positie hoef je niet veel meters te maken en kom je al een heel eind met ervaring. Het is zelfs niet ondenkbaar dat Pasveer in zijn laatste seizoen bij Vitesse en zijn eerste bij Ajax op zijn allerbest was. Ik vind het wat makkelijk om te zeggen dat hij boven zichzelf uitsteeg terwijl hij 28 wedstrijden speelde dat jaar.Welke sportieve prestaties? Ondanks alle blessures deed geen enkele coach dit jaar een beroep op hem. Zelfs Steijn niet met zijn Nederlands-fetish. Dat zal een reden hebben. Het is natuurlijk niet de leeftijd op zich, maar helaas een feit dat prestaties minder worden met de leeftijd waardoor je nergens 41-jarige keepers daadwerkelijk ziet keepen op enig niveau. Tenzij het een oud-wereldkeeper was (Buffon, Reina, Bravo etc).

Zoals Kiki ook al aangaf was de man dit jaar de helft van de tijd geblesseerd. Ook dat zal niet beter worden met de leeftijd.

Maar goed, de discussie is wel gevoerd op dit moment.

 

+2/-0

Sportieve prestaties is alles wat hij op het veld laat zien, dus ook op het trainingsveld. Daar beoordeel je hem op, dat is zijn werk als voetballer. Hij is inderdaad een groot gedeelte van het seizoen geblesseerd geweest, waardoor hij sowieso niet inzetbaar was. Daardoor miste hij de seizoenstart en was er uit tegen Twente pas weer bij. Na de blessure van Rulli was het kiezen tussen Gorter en Ramaj. Gorter raakte na een aantal wedstrijden toen uit bij Utrecht geblesseerd, en daarna werd Ramaj dus boven de inmiddels teruggekeerde Pasveer verkozen.

 

+1/-0

Persoonlijk heb ik in de afgeloen maanden meermaals gedacht: zet Pasveer maar weer op doel. Die zet de verdediging een stuk beter neer. Ook nu zie je dat het daar schort. Kaplan en Sutalo zijn stille jongens. Ik weet zeker dat die met een prater als Pasveer achter zich dat die veel beter staan en functioneren. Ramaj doet het gewoon heel goed, dus die moet volgend jaar gewoon #1 zijn. Rulli zal wel verkocht worden. En Gorter maakt die laatste stap helaas gewoon niet. Pasveer is volgens mij vooral qua mentaliteit en groepsproces etc heel belangrijk. Zeker ook als het gaat om die jonge gasten die we hebben... Dan is een emotioneel stabiele jongen die goed in de groep ligt gewoon heel belangrijk. Ook gewoon eentje die zich in de rol schikt. Want dat is ook balans in je team hebben. Als je Ramaj en Rulli hebt, dan verwachten ze beide dan ze nr 1 zijn. Als je Ramaj en een iets mindere tweede keeper hebt die snapt dat die tweede doelman is, dan heb je daar al veel minder gedoe van.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Derk Johanssen schreef op 14 mei 2024 om 13:24:

Persoonlijk heb ik in de afgeloen maanden meermaals gedacht: zet Pasveer maar weer op doel. Die zet de verdediging een stuk beter neer. Ook nu zie je dat het daar schort. Kaplan en Sutalo zijn stille jongens. Ik weet zeker dat die met een prater als Pasveer achter zich dat die veel beter staan en functioneren. Ramaj doet het gewoon heel goed, dus die moet volgend jaar gewoon #1 zijn. Rulli zal wel verkocht worden. En Gorter maakt die laatste stap helaas gewoon niet. Pasveer is volgens mij vooral qua mentaliteit en groepsproces etc heel belangrijk. Zeker ook als het gaat om die jonge gasten die we hebben... Dan is een emotioneel stabiele jongen die goed in de groep ligt gewoon heel belangrijk. Ook gewoon eentje die zich in de rol schikt. Want dat is ook balans in je team hebben. Als je Ramaj en Rulli hebt, dan verwachten ze beide dan ze nr 1 zijn. Als je Ramaj en een iets mindere tweede keeper hebt die snapt dat die tweede doelman is, dan heb je daar al veel minder gedoe van.Ik denk dat het een beetje een mythe is dat Pasveer het allemaal zo goed neerzet en iedereen zo motiveert.

Breekt Ramaj straks op 10 September zijn been, moet je met Pasveer iig tot de winterstop door. Lijkt mij echt geen goed idee, maar goed.

 

+1/-0

Als Pasveer zo lekker in de groep ligt en zo waardevol is op de trainingen, kunnen ze hem dan niet gewoon keeperstrainer of assistent maken?

Ik zal komend seizoen een stuk geruster op de bank zitten als Pasveer er niet op zit.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12

Ajax Forum » Spelers » Remko Pasveer