Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Nieuwe directeur voetbalzaken.

Deze normale topic is open en bestaat uit 13 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 30 maart 2023 om 10:59:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 29 maart 2023 om 19:40:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 29 maart 2023 om 12:02:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 maart 2023 om 23:18:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 16:50:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 maart 2023 om 16:11:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 28 maart 2023 om 14:31:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 14:22:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 28 maart 2023 om 12:28:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 12:13:

Dat ze overigens Gravenberch zo simpel lieten gaan voor een aardig bedrag vind ik ook foute boel. Juist jongens van begin 20 al laten gaan???Dit is echt heel simpel te verklaren.

Je mag jeugdspelers (niet ouder dan 15jaar) geen langdurig contract (lees: 5 jaar) aanbieden maar slechts een contract van maximaal 3 jaar volgens de Europese Wetgeving. Dat betekent in de praktijk dat als een speler 18 word, en hij loopt uit zijn jeugdcontract, dat je hem een contract geeft tot en met zijn 21e.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/22509/uitvoeringsbesluit---het-sluiten-van-een-arbeidsovereenkomst-met-een-jeugdspeler-van-15-jaarlink

Gravenbergh werd 20 en had dus een aflopend contract. En dan gaat het in onderhandelingen zoals het gaat. Ook Gravenbergh kan geen gouden bergen vragen op basis van 3,5 jaar Ajax. EN de gouden berg bij Ajax is een molshoop vergeleken met de bergen bij Europese topclubs.

Dit heeft helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets, met vd Sar, Hamstra of Huntelaar te maken.Dat eerste snap ik.

Maar goed het is verder maar hoe je met je centen omgaat, of anders gezegd in de toekomst van het voetbal investeert. En dan komt Gravenberch net als Timber uit de jeugdopleiding. Kent het Ajax voetbal door en door. Als je aan een degelijk team wilt bouwen behoren zij wat mij betreft tot de bouwstenen van een nieuw te vormen elftal. Daarvoor hebben ze beide op zeer jonge leeftijd in de CL van alles al bewezen opdat ze het niveau aankunnen. Vervolgens komt Bayern met 10 miljoen salaris aanzetten en Ajax hoeft niet snel na te denken. Een Ajax ziel als Gravenberch word meteen verkocht.

In dit geval zou ik alles uit de kast halen om zo'n jongen te behouden voor het zelfde salaris. Wetende dat hij bij Ajax alleen nog maar beter kan worden dus drie jaar verder krijg je er mogelijk het dubbele uit dan de 35 miljoen die Bayern betaalde.

Echter, Ajax verkiest liever dat lang opgeleide spelers - weer een ziel en bouwsteen voor het voetbal van de club al op zeer jonge leeftijd verkoopt.

Het alternatief word daarna bekend. Voor het middenveld halen ze Grillitisch gratis op maar kost ook salaris. Daarnaast wil het Ocampos aantrekken voor 20 miljoen. Dat ketst af maar komt toch op huurbasis voor 5 miljoen aan salaris over. Beide spelers kennen de club en het voetbal niet. Komen amper in het verhaal voor. Zit op de bank of is alweer vertrokken.

Als je het ene naast het andere legt is het geen gezicht. Was je mogelijk met 10 miljoen euro aan salaris voor Gravenberch sportief een stuk beter af geweest. Misschien wel minder duur uit geweest als je het verder uitrekent.Gravenbergh heeft van 2018-2020 in Jong Ajax gespeeld en van 2018-2022 Ajax 1. De eerste twee jaar was hij geen vaste waarde en pendelde tussen beide teams in. Pas in de jaren 2021 en 2022 was hij een vaste waarde. Daarbij was 2021 een seizoen met spelen voor lege stadions dus geen enkele druk vanuit supporters.

Dan is het misschien wel wat hoog gegrepen om direct het salaris van een Europese topclub te matchen. En misschien had hij na 3 of 4 jaar 40 miljoen opgeleverd, maar per saldo ben je dan ook 3 (of4)x 10 miljoen euro aan salaris kwijt.

Nog even afgezien dat wij zelfs meer dan die 10 miljoen van Bayern hadden moeten bieden, want netto houden spelers in Nederland minder over dan in de rest van Europa vanwege onze belastingtarieven op inkomsten. Wij hebben bijvoorbeeld ook een verplichte bijdrage in de landelijke voetballerspensioenpot. Die bijdrage geldt ook voor buitenlandse aanwinsten ook al kunnen zij uiteindelijk geen aanspraak maken op dit pensioen ;-)

Die landelijke pensioenpot is trouwens een idee geweest van Cor Coster, schoonvader en zaakwaarnemer van Cruyff.

Het samenstellen van een CL waardig team met enkele jeugdspelers zit echt heel ingewikkeld in elkaar. Je hebt niet alleen te maken met een bekwame RVC, je hebt ook te maken met allerlei wet- en regelgeving op het gebied van financieel-, en arbeidsrecht die gelden. Specifiek voor Europa en in enkele gevallen zelfs in Nederland zelfs uniek tov Europa.Je ziet het hier de laatste tijd voorbij komen, 10 miljoen per jaar voor Gravenberch, 25 voor Guardiola en zelfs 10 voor Tagliafico heb ik gelezen.

Leuk maar dat is allemaal voor Ajax niet realistisch. Geef je 1x zo'n bedrag uit aan een talent dan wil de rest het logischerwijs ook en zit je binnen de kortste keren met een salarisbudget dat 4x zo groot is met alle risico's van djaen.Ja leuk, je kunt ook voor 100 miljoen niets kopen waarmee je nergens komt?

Wat ik graag zou zien zijn een paar bouwstenen waarin meer geïnvesteerd zou moeten worden om het Ajax gehalte, een basis, weer op het veld neer te zetten.

Je kunt er uiteindelijk maar 11 opstellen. Met de huidige omvang van de selectie komen er waarschijnlijk meer niet dan wel geregeld aan spelen toe. Dat drukt ook op salarishuishouding terwijl je mogelijk aan 18 spelers genoeg hebt.

Daarnaast denk ik inderdaad dat Ajax aan een ervaren trainer als Pep Guardiola veel kan hebben. Ook vanwege zijn achtergrond want zijn opleiding en die van Ajax liggen niet ver uit elkaar.

Laat Pep een keer op de Toekomst rondlopen om te bekijken welk talent(en) voor de nabije toekomst potentie hebben, dan kan de rest worden gesanneerd. Sommigen worden al 21 jaar. Hebben de kwaliteit niet om het eerste te halen maar Ajax betaald het allemaal.Uiteraard heb ik liever Guardiola dan Heitinga. Mocht die man serieus willen en het financieel enigszins binnen de perken houden moet je daar niet te zuinig in zijn, wat dat betreft mee eens.

Denk alleen dat je een beetje doorschiet. Denken dat je met hem als trainer nooit meer een miskoop doet en dat hij een glazen bol heeft waarin ie van iedereen kan zien hoe ie zich ontwikkelt gaat allemaal veel te ver. Guardiola maakt ook fouten, sterker nog, ondanks alle gigantische investeringen heeft hij bij City en Bayern nooit de CL gepakt. Ook onder hem zouden we kutwedstrijden zien, slechte aankopen hebben etc.etc.
Ja helaas weten we hoe het er in england aan toegaat. Bakken met geld en maakt het voor elke trainer een stuk makkelijker. Ook als je fouten maakt dan los je het probleem met een berg geld zo weer op. Maar de reden dat ik Pep Guardiola aanhaal draait om een ander uitgangspunt, en dan zou Heitinga mogelijk de zelfde klus kunnen klaren? Ze hebben allebei op soortgelijke wijze de opleiding doorgelopen. Guardiola heeft dan nog persoonlijk met Cruijff op het trainingsveld gestaan en is als trainer meer ervaren, vandaar mijn voorkeur voor Pep. Of mogelijk zijn er nog wat andere namen te vinden?

Ik denk in ieder geval dat het het belangrijkste is dat er een sterke man voor de groep word gezet die als opdracht Ajax terug brengt naar de basis. Dat kan iemand nooit alleen doen maar daarvoor moeten alle neuzen de zelfde richting uit staan. Voor het moment is dat knap lastig omdat een aantal functies voetbalzaken nog steeds niet operationeel zijn.

Het is mij in ieder geval duidelijk dat Ajax terug bij af is. We zijn weer zo ongeveer op het punt beland van een aantal belangrijke redenen waarom Johan Cruijff de revolutie begon. Dat proces is vooral na het vertrek van Overmars door Hamstra en tijdelijk supervisor van der Sar in werking gezet.

Ze stonden toe dat er minder kwaliteit werd gehaald dan verkocht was. Er werden zelfs spelers gehaald die niet goed genoeg konden voetballen om voor Ajax 1 in aanmerking te mogen komen. Van sommigen zijn de basistechnieken niet onder controle maar kregen geregeld de voorkeur boven jeugdspelers waarvan geacht word dat ze opgeleid zijn om goed en verzorgd te kunnen voetballen.

Een gedachte achter de revolutie was door goed op te leiden en door gericht aan te kopen, kon Ajax zijn gezicht weer laten zien in Europa. En dan had Ajax in beginsel financieel weinig om handen dat het onder Overmars toen Ajax Europees weer aan de weg timmerde zijn grootste talenten uit de jeugdopleiding niet kon behouden. Zo werd Frenkie de Jong en de Ligt na slechts een paar seizoenen al verkocht.

In die fase was het niet erg. Viel het uit te leggen. Het was de bedoeling om het proces te continueren zodat stap voor stap het eigen vermogen van Ajax dermate groeide dat het op de lange termijn wel talenten langer voor de club te behouden. Helaas is daar nooit wat van terecht gekomen en kom ik weer terug op mijn vorige bericht.

Gravenberch verdient 10 miljoen bij Bayern. Had hij een paar jaar langer willen blijven voor het zelfde salaris bij Ajax? Zo ja, hoefde Grillitsch en Ocampos niet gehaald te worden waarbij de laatste al 5 miljoen salaris bij Ajax zou verdienen. Dus wat is het uiteindelijke verschil? Zijn die dan zo groot? Nou ja, in ieder geval is er weer een jonge speler uit de eigen jeugdopleiding vertrokken die in Champions League al na behoren mee draaide, het Ajax voetbal begreep en doorleefde. Daar werd jaren in geïnvesteerd. Een steunpilaar om aan een degelijk elftal te bouwen maar daarvoor in plaats zijn we met het alternatief niks opgeschoten, maar achteruit gegaan.

En hoe gaat dat straks met de jonge Timber? Vliegt die ook bij het eerste beste bod de laan uit? Waarvoor bouwen we dan eigenlijk nog op aan een team terwijl het eigen vermogen omhoog ging?Het is misschien goed om te beseffen dat een Gravenbergh en een Timber zelf ook wat zeggen hebben en een persoonlijk carrièrepad in hun hoofd hebben.

Dus als Timber van mening is om een volgende stap te maken is dat tijdens zijn lopende contract) eerst aan hem en vervolgens aan de clubs om daar uit te komen. Tijdens zijn laatste contractseizoen of zelfs later heeft Ajax hier zelfs nog maar vrij weinig over te zeggen.

Laat Ajax Timber tijdens zijn lopende contract niet gaan? Dan laat Timber gewoon zijn contract aflopen en gaat hij transfervrij weg.
Zeer zeker. Maar een poging om meer salaris aan enkele doorgebroken talenten uit te besteden om ze wat langer te kunnen behouden. Meer een Ajax familie te creëeren startende op de as van het veld omdat het qua vermogen mogelijk al uit kon. In plaats van een (vreemde) binnen halen wat ook veel kost en aan salaris.

Juist nu had het denk ik al veel rust gegeven als Timber Gravenberch voor zich had staan. Dan was er minder sprake van een fouten festival geweest. Gravenberch was dan weliswaar geen explosieve speler die er tien inschoot. Maar hij bracht rust in de rondo. Haalde de bal op en verdeelde het spel met een zekere balvastheid.

Een beetje organisatie had daar misschien bij stil kunnen staan en de voor -en nadelen kunnen afwegen, sportief/financieel.

Maar goed, nu waren vorig jaar alle ingrediënten aanwezig dat van alles al een lastig verhaal werd door een incomplete organisatie die tevens opzoek moest na een nieuwe hoofdtrainer. Verder veel verkocht en ingekocht met weinig controle en visie erachter.

Het uiteindelijke moraal van mijn verhaal - en waar ik voor de toekomst op hoop is dat Ajax een organisatie krijgt die het verdient. Kijkt na dit soort mogelijkheden om er een elftal van te maken. Dat er bewuster bij word stilgestaan ook met de gedachte waarom leidde we eigelijk op.

Uiteindelijk is Ajax dan spekkoper omdat een elftal beter zal gaan renderen. Spelers onder elkaar uit de jeugdopleiding meer plezier er in krijgen. Weten dat er een goede organisatie achter ze staat die niet plotseling weer met een paar aankopen komt aanzetten,waardoor je moeilijk meer aan voetballen toekomt. Als je daarin verzeild raakt gaan automatisch spelers sneller weg.
Ik denk dat de kans nu ook groter is geworden dat Timber weg wil.Joh, maar ik ben het grotendeels al lang met je eens.

Ik kan er alleen niet zo goed tegen dat er (dat is een dingetje van de huidige maatschappij) altijd een tastbaar aanwijsbare schuldige moet zijn. Mensen moeten tegenwoordig hun frustraties gericht aan een persoon kwijt kunnen.

Er zijn echt een miljoen variabelen (maatschappelijke veranderingen, veranderd arbeidsrecht, veranderingen binnen de EU, veranderingen in het Europese club speelveld, financiele crisis, etc etc) waardoor het Cruyffplan uiteindelijk misschien niet meer geimplementeerd kan worden.

Voor hetzelfde geld heeft vd Sar er echt gewoon alles aan gedaan om de koers van Ajax (2015-2019) voort te zetten en is dat niet (helemaal) gelukt door allerlei voor ons onzichtbare maar wel gewoon uitlegbare variabelen.

Maar omdat hij niet zo vaak (en krachtig) in de pers verschijnt is hij een doelwit. Maar aan de andere kant is de tijd van de uiterst autoritaire Harmsen en van Praag gelukkig ook al lang voorbij.

Dus voor mij hoeft vd Sar helemaal niet perse krachtig in de pers over te komen. Lekker boeien. Voor mij hoeft hij ook helemaal geen verantwoording af te leggen. Waarom? Omdat ik toevallig elk jaar 417 euro aftik voor een seizoenskaart? Voor dat geld koop je niet eens een robotstofzuiger bij de MediaMarkt en de CEO van de MediaMarkt roep je toch ook niet ter verantwoording als je stofbak eerder vol is dan je gedacht had?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 30 maart 2023 om 10:59:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 29 maart 2023 om 19:40:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 29 maart 2023 om 12:02:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 maart 2023 om 23:18:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 16:50:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 maart 2023 om 16:11:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 28 maart 2023 om 14:31:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 14:22:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 28 maart 2023 om 12:28:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 12:13:

Dat ze overigens Gravenberch zo simpel lieten gaan voor een aardig bedrag vind ik ook foute boel. Juist jongens van begin 20 al laten gaan???Dit is echt heel simpel te verklaren.

Je mag jeugdspelers (niet ouder dan 15jaar) geen langdurig contract (lees: 5 jaar) aanbieden maar slechts een contract van maximaal 3 jaar volgens de Europese Wetgeving. Dat betekent in de praktijk dat als een speler 18 word, en hij loopt uit zijn jeugdcontract, dat je hem een contract geeft tot en met zijn 21e.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/22509/uitvoeringsbesluit---het-sluiten-van-een-arbeidsovereenkomst-met-een-jeugdspeler-van-15-jaarlink

Gravenbergh werd 20 en had dus een aflopend contract. En dan gaat het in onderhandelingen zoals het gaat. Ook Gravenbergh kan geen gouden bergen vragen op basis van 3,5 jaar Ajax. EN de gouden berg bij Ajax is een molshoop vergeleken met de bergen bij Europese topclubs.

Dit heeft helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets, met vd Sar, Hamstra of Huntelaar te maken.Dat eerste snap ik.

Maar goed het is verder maar hoe je met je centen omgaat, of anders gezegd in de toekomst van het voetbal investeert. En dan komt Gravenberch net als Timber uit de jeugdopleiding. Kent het Ajax voetbal door en door. Als je aan een degelijk team wilt bouwen behoren zij wat mij betreft tot de bouwstenen van een nieuw te vormen elftal. Daarvoor hebben ze beide op zeer jonge leeftijd in de CL van alles al bewezen opdat ze het niveau aankunnen. Vervolgens komt Bayern met 10 miljoen salaris aanzetten en Ajax hoeft niet snel na te denken. Een Ajax ziel als Gravenberch word meteen verkocht.

In dit geval zou ik alles uit de kast halen om zo'n jongen te behouden voor het zelfde salaris. Wetende dat hij bij Ajax alleen nog maar beter kan worden dus drie jaar verder krijg je er mogelijk het dubbele uit dan de 35 miljoen die Bayern betaalde.

Echter, Ajax verkiest liever dat lang opgeleide spelers - weer een ziel en bouwsteen voor het voetbal van de club al op zeer jonge leeftijd verkoopt.

Het alternatief word daarna bekend. Voor het middenveld halen ze Grillitisch gratis op maar kost ook salaris. Daarnaast wil het Ocampos aantrekken voor 20 miljoen. Dat ketst af maar komt toch op huurbasis voor 5 miljoen aan salaris over. Beide spelers kennen de club en het voetbal niet. Komen amper in het verhaal voor. Zit op de bank of is alweer vertrokken.

Als je het ene naast het andere legt is het geen gezicht. Was je mogelijk met 10 miljoen euro aan salaris voor Gravenberch sportief een stuk beter af geweest. Misschien wel minder duur uit geweest als je het verder uitrekent.Gravenbergh heeft van 2018-2020 in Jong Ajax gespeeld en van 2018-2022 Ajax 1. De eerste twee jaar was hij geen vaste waarde en pendelde tussen beide teams in. Pas in de jaren 2021 en 2022 was hij een vaste waarde. Daarbij was 2021 een seizoen met spelen voor lege stadions dus geen enkele druk vanuit supporters.

Dan is het misschien wel wat hoog gegrepen om direct het salaris van een Europese topclub te matchen. En misschien had hij na 3 of 4 jaar 40 miljoen opgeleverd, maar per saldo ben je dan ook 3 (of4)x 10 miljoen euro aan salaris kwijt.

Nog even afgezien dat wij zelfs meer dan die 10 miljoen van Bayern hadden moeten bieden, want netto houden spelers in Nederland minder over dan in de rest van Europa vanwege onze belastingtarieven op inkomsten. Wij hebben bijvoorbeeld ook een verplichte bijdrage in de landelijke voetballerspensioenpot. Die bijdrage geldt ook voor buitenlandse aanwinsten ook al kunnen zij uiteindelijk geen aanspraak maken op dit pensioen ;-)

Die landelijke pensioenpot is trouwens een idee geweest van Cor Coster, schoonvader en zaakwaarnemer van Cruyff.

Het samenstellen van een CL waardig team met enkele jeugdspelers zit echt heel ingewikkeld in elkaar. Je hebt niet alleen te maken met een bekwame RVC, je hebt ook te maken met allerlei wet- en regelgeving op het gebied van financieel-, en arbeidsrecht die gelden. Specifiek voor Europa en in enkele gevallen zelfs in Nederland zelfs uniek tov Europa.Je ziet het hier de laatste tijd voorbij komen, 10 miljoen per jaar voor Gravenberch, 25 voor Guardiola en zelfs 10 voor Tagliafico heb ik gelezen.

Leuk maar dat is allemaal voor Ajax niet realistisch. Geef je 1x zo'n bedrag uit aan een talent dan wil de rest het logischerwijs ook en zit je binnen de kortste keren met een salarisbudget dat 4x zo groot is met alle risico's van djaen.Ja leuk, je kunt ook voor 100 miljoen niets kopen waarmee je nergens komt?

Wat ik graag zou zien zijn een paar bouwstenen waarin meer geïnvesteerd zou moeten worden om het Ajax gehalte, een basis, weer op het veld neer te zetten.

Je kunt er uiteindelijk maar 11 opstellen. Met de huidige omvang van de selectie komen er waarschijnlijk meer niet dan wel geregeld aan spelen toe. Dat drukt ook op salarishuishouding terwijl je mogelijk aan 18 spelers genoeg hebt.

Daarnaast denk ik inderdaad dat Ajax aan een ervaren trainer als Pep Guardiola veel kan hebben. Ook vanwege zijn achtergrond want zijn opleiding en die van Ajax liggen niet ver uit elkaar.

Laat Pep een keer op de Toekomst rondlopen om te bekijken welk talent(en) voor de nabije toekomst potentie hebben, dan kan de rest worden gesanneerd. Sommigen worden al 21 jaar. Hebben de kwaliteit niet om het eerste te halen maar Ajax betaald het allemaal.Uiteraard heb ik liever Guardiola dan Heitinga. Mocht die man serieus willen en het financieel enigszins binnen de perken houden moet je daar niet te zuinig in zijn, wat dat betreft mee eens.

Denk alleen dat je een beetje doorschiet. Denken dat je met hem als trainer nooit meer een miskoop doet en dat hij een glazen bol heeft waarin ie van iedereen kan zien hoe ie zich ontwikkelt gaat allemaal veel te ver. Guardiola maakt ook fouten, sterker nog, ondanks alle gigantische investeringen heeft hij bij City en Bayern nooit de CL gepakt. Ook onder hem zouden we kutwedstrijden zien, slechte aankopen hebben etc.etc.
Ja helaas weten we hoe het er in england aan toegaat. Bakken met geld en maakt het voor elke trainer een stuk makkelijker. Ook als je fouten maakt dan los je het probleem met een berg geld zo weer op. Maar de reden dat ik Pep Guardiola aanhaal draait om een ander uitgangspunt, en dan zou Heitinga mogelijk de zelfde klus kunnen klaren? Ze hebben allebei op soortgelijke wijze de opleiding doorgelopen. Guardiola heeft dan nog persoonlijk met Cruijff op het trainingsveld gestaan en is als trainer meer ervaren, vandaar mijn voorkeur voor Pep. Of mogelijk zijn er nog wat andere namen te vinden?

Ik denk in ieder geval dat het het belangrijkste is dat er een sterke man voor de groep word gezet die als opdracht Ajax terug brengt naar de basis. Dat kan iemand nooit alleen doen maar daarvoor moeten alle neuzen de zelfde richting uit staan. Voor het moment is dat knap lastig omdat een aantal functies voetbalzaken nog steeds niet operationeel zijn.

Het is mij in ieder geval duidelijk dat Ajax terug bij af is. We zijn weer zo ongeveer op het punt beland van een aantal belangrijke redenen waarom Johan Cruijff de revolutie begon. Dat proces is vooral na het vertrek van Overmars door Hamstra en tijdelijk supervisor van der Sar in werking gezet.

Ze stonden toe dat er minder kwaliteit werd gehaald dan verkocht was. Er werden zelfs spelers gehaald die niet goed genoeg konden voetballen om voor Ajax 1 in aanmerking te mogen komen. Van sommigen zijn de basistechnieken niet onder controle maar kregen geregeld de voorkeur boven jeugdspelers waarvan geacht word dat ze opgeleid zijn om goed en verzorgd te kunnen voetballen.

Een gedachte achter de revolutie was door goed op te leiden en door gericht aan te kopen, kon Ajax zijn gezicht weer laten zien in Europa. En dan had Ajax in beginsel financieel weinig om handen dat het onder Overmars toen Ajax Europees weer aan de weg timmerde zijn grootste talenten uit de jeugdopleiding niet kon behouden. Zo werd Frenkie de Jong en de Ligt na slechts een paar seizoenen al verkocht.

In die fase was het niet erg. Viel het uit te leggen. Het was de bedoeling om het proces te continueren zodat stap voor stap het eigen vermogen van Ajax dermate groeide dat het op de lange termijn wel talenten langer voor de club te behouden. Helaas is daar nooit wat van terecht gekomen en kom ik weer terug op mijn vorige bericht.

Gravenberch verdient 10 miljoen bij Bayern. Had hij een paar jaar langer willen blijven voor het zelfde salaris bij Ajax? Zo ja, hoefde Grillitsch en Ocampos niet gehaald te worden waarbij de laatste al 5 miljoen salaris bij Ajax zou verdienen. Dus wat is het uiteindelijke verschil? Zijn die dan zo groot? Nou ja, in ieder geval is er weer een jonge speler uit de eigen jeugdopleiding vertrokken die in Champions League al na behoren mee draaide, het Ajax voetbal begreep en doorleefde. Daar werd jaren in geïnvesteerd. Een steunpilaar om aan een degelijk elftal te bouwen maar daarvoor in plaats zijn we met het alternatief niks opgeschoten, maar achteruit gegaan.

En hoe gaat dat straks met de jonge Timber? Vliegt die ook bij het eerste beste bod de laan uit? Waarvoor bouwen we dan eigenlijk nog op aan een team terwijl het eigen vermogen omhoog ging?Het is misschien goed om te beseffen dat een Gravenbergh en een Timber zelf ook wat zeggen hebben en een persoonlijk carrièrepad in hun hoofd hebben.

Dus als Timber van mening is om een volgende stap te maken is dat tijdens zijn lopende contract) eerst aan hem en vervolgens aan de clubs om daar uit te komen. Tijdens zijn laatste contractseizoen of zelfs later heeft Ajax hier zelfs nog maar vrij weinig over te zeggen.

Laat Ajax Timber tijdens zijn lopende contract niet gaan? Dan laat Timber gewoon zijn contract aflopen en gaat hij transfervrij weg.
Zeer zeker. Maar een poging om meer salaris aan enkele doorgebroken talenten uit te besteden om ze wat langer te kunnen behouden. Meer een Ajax familie te creëeren startende op de as van het veld omdat het qua vermogen mogelijk al uit kon. In plaats van een (vreemde) binnen halen wat ook veel kost en aan salaris.

Juist nu had het denk ik al veel rust gegeven als Timber Gravenberch voor zich had staan. Dan was er minder sprake van een fouten festival geweest. Gravenberch was dan weliswaar geen explosieve speler die er tien inschoot. Maar hij bracht rust in de rondo. Haalde de bal op en verdeelde het spel met een zekere balvastheid.

Een beetje organisatie had daar misschien bij stil kunnen staan en de voor -en nadelen kunnen afwegen, sportief/financieel.

Maar goed, nu waren vorig jaar alle ingrediënten aanwezig dat van alles al een lastig verhaal werd door een incomplete organisatie die tevens opzoek moest na een nieuwe hoofdtrainer. Verder veel verkocht en ingekocht met weinig controle en visie erachter.

Het uiteindelijke moraal van mijn verhaal - en waar ik voor de toekomst op hoop is dat Ajax een organisatie krijgt die het verdient. Kijkt na dit soort mogelijkheden om er een elftal van te maken. Dat er bewuster bij word stilgestaan ook met de gedachte waarom leidde we eigelijk op.

Uiteindelijk is Ajax dan spekkoper omdat een elftal beter zal gaan renderen. Spelers onder elkaar uit de jeugdopleiding meer plezier er in krijgen. Weten dat er een goede organisatie achter ze staat die niet plotseling weer met een paar aankopen komt aanzetten,waardoor je moeilijk meer aan voetballen toekomt. Als je daarin verzeild raakt gaan automatisch spelers sneller weg.
Ik denk dat de kans nu ook groter is geworden dat Timber weg wil.Ik ben het best eens met veel dat je zegt, het is doodzonde dat het plan Cruijff niet meer leidend is voor wat er binnen de club gebeurt en ik zou best spelers meer salaris willen geven. Probleem is echter dat je maar zo ver kunt gaan als Ajax zijnde, financieel wedijveren met de Europese elite is gewoon geen goed idee. 25M voor Guardiola en 10M voor Gravenberch? Dan wil de rest ook een opgewaardeerd contract een voor je het weet zit je met een salarishuis van 200M per jaar. Dan moet je ieder jaar 2 Antony's verkopen en CL spelen, anders gaat het eigen vermogen snel achteruit en dreigt faillissement.

Zouden we ooit naar de Super League gaan en dezelfde tv-gelden krijgen als andere teams, tsja, dan is er misschien meer mogelijk. Nu zou het Russisch roulette zijn.

 

+1/-0

Slome Edwin STRIKES AGAIN!

Ward heeft dus afgezegd vanwege het gebrek aan daadkracht bij Ajax.

En ze schakelen nu door naar een tweederangs duitser die nog nergens geslaagd is. Alleen bij Ajax……… Alleen bij Ajax kan dit.

 

+2/-0

Het wordt tijd dat van de Sar ergens op het strand gaat zitten. De druk (terecht/onterecht) wordt alleen maar groter zo. Het is goed geweest Edwin. Ga genieten met je vrouw en gezin.

 

+2/-0

Wat een amateurs bij Ajax. Kringen rondom Ward en Liverpool zijn hoogst verbaasd over de handelswijze en amateurisme van Ajax (van der Sar en Lenderink). Het is een eng kliekje wat elkaar kost wat kost de hand boven het hoofd houdt. Onder andere de salariseisen waren volgens deze engnekken te hoog. En de visie rondom de hele opzet van het technisch beleid. Scouting, aan- en verkoop beleid etc.. Zal wel weer een volledig verdraait verhaal naar buiten komen.

Eén ding is zeker. Ajax gaat regelrecht de afgrond in als er nu niet ingegrepen wordt door de bestuursraad/RvC.

De zoveelste blunder van Edje die keer op keer bewijst totaal ongeschikt te zijn in zijn rol als directeur. Hij dient maar één belang en dat is zijn eigen belang. Het wordt tijd dat wij als supporters ons gaan roeren.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 31 maart 2023 om 10:36:

Wat een amateurs bij Ajax. Kringen rondom Ward en Liverpool zijn hoogst verbaasd over de handelswijze en amateurisme van Ajax (van der Sar en Lenderink). Het is een eng kliekje wat elkaar kost wat kost de hand boven het hoofd houdt. Onder andere de salariseisen waren volgens deze engnekken te hoog. En de visie rondom de hele opzet van het technisch beleid. Scouting, aan- en verkoop beleid etc.. Zal wel weer een volledig verdraait verhaal naar buiten komen.

Eén ding is zeker. Ajax gaat regelrecht de afgrond in als er nu niet ingegrepen wordt door de bestuursraad/RvC.

De zoveelste blunder van Edje die keer op keer bewijst totaal ongeschikt te zijn in zijn rol als directeur. Hij dient maar één belang en dat is zijn eigen belang. Het wordt tijd dat wij als supporters ons gaan roeren.Die Duitser waar ze nu voor gaan heeft er bij Arsenal meer dan 100 Euro doorheen gefietst.

Echter was dat in twee jaar terwijl Hamstra dat in1 seizoen deed. We gaan erop vooruit!

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 30 maart 2023 om 21:10:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 30 maart 2023 om 10:59:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 29 maart 2023 om 19:40:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 29 maart 2023 om 12:02:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 maart 2023 om 23:18:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 16:50:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 maart 2023 om 16:11:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 28 maart 2023 om 14:31:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 14:22:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 28 maart 2023 om 12:28:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 28 maart 2023 om 12:13:

Dat ze overigens Gravenberch zo simpel lieten gaan voor een aardig bedrag vind ik ook foute boel. Juist jongens van begin 20 al laten gaan???Dit is echt heel simpel te verklaren.

Je mag jeugdspelers (niet ouder dan 15jaar) geen langdurig contract (lees: 5 jaar) aanbieden maar slechts een contract van maximaal 3 jaar volgens de Europese Wetgeving. Dat betekent in de praktijk dat als een speler 18 word, en hij loopt uit zijn jeugdcontract, dat je hem een contract geeft tot en met zijn 21e.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/22509/uitvoeringsbesluit---het-sluiten-van-een-arbeidsovereenkomst-met-een-jeugdspeler-van-15-jaarlink

Gravenbergh werd 20 en had dus een aflopend contract. En dan gaat het in onderhandelingen zoals het gaat. Ook Gravenbergh kan geen gouden bergen vragen op basis van 3,5 jaar Ajax. EN de gouden berg bij Ajax is een molshoop vergeleken met de bergen bij Europese topclubs.

Dit heeft helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets, met vd Sar, Hamstra of Huntelaar te maken.Dat eerste snap ik.

Maar goed het is verder maar hoe je met je centen omgaat, of anders gezegd in de toekomst van het voetbal investeert. En dan komt Gravenberch net als Timber uit de jeugdopleiding. Kent het Ajax voetbal door en door. Als je aan een degelijk team wilt bouwen behoren zij wat mij betreft tot de bouwstenen van een nieuw te vormen elftal. Daarvoor hebben ze beide op zeer jonge leeftijd in de CL van alles al bewezen opdat ze het niveau aankunnen. Vervolgens komt Bayern met 10 miljoen salaris aanzetten en Ajax hoeft niet snel na te denken. Een Ajax ziel als Gravenberch word meteen verkocht.

In dit geval zou ik alles uit de kast halen om zo'n jongen te behouden voor het zelfde salaris. Wetende dat hij bij Ajax alleen nog maar beter kan worden dus drie jaar verder krijg je er mogelijk het dubbele uit dan de 35 miljoen die Bayern betaalde.

Echter, Ajax verkiest liever dat lang opgeleide spelers - weer een ziel en bouwsteen voor het voetbal van de club al op zeer jonge leeftijd verkoopt.

Het alternatief word daarna bekend. Voor het middenveld halen ze Grillitisch gratis op maar kost ook salaris. Daarnaast wil het Ocampos aantrekken voor 20 miljoen. Dat ketst af maar komt toch op huurbasis voor 5 miljoen aan salaris over. Beide spelers kennen de club en het voetbal niet. Komen amper in het verhaal voor. Zit op de bank of is alweer vertrokken.

Als je het ene naast het andere legt is het geen gezicht. Was je mogelijk met 10 miljoen euro aan salaris voor Gravenberch sportief een stuk beter af geweest. Misschien wel minder duur uit geweest als je het verder uitrekent.Gravenbergh heeft van 2018-2020 in Jong Ajax gespeeld en van 2018-2022 Ajax 1. De eerste twee jaar was hij geen vaste waarde en pendelde tussen beide teams in. Pas in de jaren 2021 en 2022 was hij een vaste waarde. Daarbij was 2021 een seizoen met spelen voor lege stadions dus geen enkele druk vanuit supporters.

Dan is het misschien wel wat hoog gegrepen om direct het salaris van een Europese topclub te matchen. En misschien had hij na 3 of 4 jaar 40 miljoen opgeleverd, maar per saldo ben je dan ook 3 (of4)x 10 miljoen euro aan salaris kwijt.

Nog even afgezien dat wij zelfs meer dan die 10 miljoen van Bayern hadden moeten bieden, want netto houden spelers in Nederland minder over dan in de rest van Europa vanwege onze belastingtarieven op inkomsten. Wij hebben bijvoorbeeld ook een verplichte bijdrage in de landelijke voetballerspensioenpot. Die bijdrage geldt ook voor buitenlandse aanwinsten ook al kunnen zij uiteindelijk geen aanspraak maken op dit pensioen ;-)

Die landelijke pensioenpot is trouwens een idee geweest van Cor Coster, schoonvader en zaakwaarnemer van Cruyff.

Het samenstellen van een CL waardig team met enkele jeugdspelers zit echt heel ingewikkeld in elkaar. Je hebt niet alleen te maken met een bekwame RVC, je hebt ook te maken met allerlei wet- en regelgeving op het gebied van financieel-, en arbeidsrecht die gelden. Specifiek voor Europa en in enkele gevallen zelfs in Nederland zelfs uniek tov Europa.Je ziet het hier de laatste tijd voorbij komen, 10 miljoen per jaar voor Gravenberch, 25 voor Guardiola en zelfs 10 voor Tagliafico heb ik gelezen.

Leuk maar dat is allemaal voor Ajax niet realistisch. Geef je 1x zo'n bedrag uit aan een talent dan wil de rest het logischerwijs ook en zit je binnen de kortste keren met een salarisbudget dat 4x zo groot is met alle risico's van djaen.Ja leuk, je kunt ook voor 100 miljoen niets kopen waarmee je nergens komt?

Wat ik graag zou zien zijn een paar bouwstenen waarin meer geïnvesteerd zou moeten worden om het Ajax gehalte, een basis, weer op het veld neer te zetten.

Je kunt er uiteindelijk maar 11 opstellen. Met de huidige omvang van de selectie komen er waarschijnlijk meer niet dan wel geregeld aan spelen toe. Dat drukt ook op salarishuishouding terwijl je mogelijk aan 18 spelers genoeg hebt.

Daarnaast denk ik inderdaad dat Ajax aan een ervaren trainer als Pep Guardiola veel kan hebben. Ook vanwege zijn achtergrond want zijn opleiding en die van Ajax liggen niet ver uit elkaar.

Laat Pep een keer op de Toekomst rondlopen om te bekijken welk talent(en) voor de nabije toekomst potentie hebben, dan kan de rest worden gesanneerd. Sommigen worden al 21 jaar. Hebben de kwaliteit niet om het eerste te halen maar Ajax betaald het allemaal.Uiteraard heb ik liever Guardiola dan Heitinga. Mocht die man serieus willen en het financieel enigszins binnen de perken houden moet je daar niet te zuinig in zijn, wat dat betreft mee eens.

Denk alleen dat je een beetje doorschiet. Denken dat je met hem als trainer nooit meer een miskoop doet en dat hij een glazen bol heeft waarin ie van iedereen kan zien hoe ie zich ontwikkelt gaat allemaal veel te ver. Guardiola maakt ook fouten, sterker nog, ondanks alle gigantische investeringen heeft hij bij City en Bayern nooit de CL gepakt. Ook onder hem zouden we kutwedstrijden zien, slechte aankopen hebben etc.etc.
Ja helaas weten we hoe het er in england aan toegaat. Bakken met geld en maakt het voor elke trainer een stuk makkelijker. Ook als je fouten maakt dan los je het probleem met een berg geld zo weer op. Maar de reden dat ik Pep Guardiola aanhaal draait om een ander uitgangspunt, en dan zou Heitinga mogelijk de zelfde klus kunnen klaren? Ze hebben allebei op soortgelijke wijze de opleiding doorgelopen. Guardiola heeft dan nog persoonlijk met Cruijff op het trainingsveld gestaan en is als trainer meer ervaren, vandaar mijn voorkeur voor Pep. Of mogelijk zijn er nog wat andere namen te vinden?

Ik denk in ieder geval dat het het belangrijkste is dat er een sterke man voor de groep word gezet die als opdracht Ajax terug brengt naar de basis. Dat kan iemand nooit alleen doen maar daarvoor moeten alle neuzen de zelfde richting uit staan. Voor het moment is dat knap lastig omdat een aantal functies voetbalzaken nog steeds niet operationeel zijn.

Het is mij in ieder geval duidelijk dat Ajax terug bij af is. We zijn weer zo ongeveer op het punt beland van een aantal belangrijke redenen waarom Johan Cruijff de revolutie begon. Dat proces is vooral na het vertrek van Overmars door Hamstra en tijdelijk supervisor van der Sar in werking gezet.

Ze stonden toe dat er minder kwaliteit werd gehaald dan verkocht was. Er werden zelfs spelers gehaald die niet goed genoeg konden voetballen om voor Ajax 1 in aanmerking te mogen komen. Van sommigen zijn de basistechnieken niet onder controle maar kregen geregeld de voorkeur boven jeugdspelers waarvan geacht word dat ze opgeleid zijn om goed en verzorgd te kunnen voetballen.

Een gedachte achter de revolutie was door goed op te leiden en door gericht aan te kopen, kon Ajax zijn gezicht weer laten zien in Europa. En dan had Ajax in beginsel financieel weinig om handen dat het onder Overmars toen Ajax Europees weer aan de weg timmerde zijn grootste talenten uit de jeugdopleiding niet kon behouden. Zo werd Frenkie de Jong en de Ligt na slechts een paar seizoenen al verkocht.

In die fase was het niet erg. Viel het uit te leggen. Het was de bedoeling om het proces te continueren zodat stap voor stap het eigen vermogen van Ajax dermate groeide dat het op de lange termijn wel talenten langer voor de club te behouden. Helaas is daar nooit wat van terecht gekomen en kom ik weer terug op mijn vorige bericht.

Gravenberch verdient 10 miljoen bij Bayern. Had hij een paar jaar langer willen blijven voor het zelfde salaris bij Ajax? Zo ja, hoefde Grillitsch en Ocampos niet gehaald te worden waarbij de laatste al 5 miljoen salaris bij Ajax zou verdienen. Dus wat is het uiteindelijke verschil? Zijn die dan zo groot? Nou ja, in ieder geval is er weer een jonge speler uit de eigen jeugdopleiding vertrokken die in Champions League al na behoren mee draaide, het Ajax voetbal begreep en doorleefde. Daar werd jaren in geïnvesteerd. Een steunpilaar om aan een degelijk elftal te bouwen maar daarvoor in plaats zijn we met het alternatief niks opgeschoten, maar achteruit gegaan.

En hoe gaat dat straks met de jonge Timber? Vliegt die ook bij het eerste beste bod de laan uit? Waarvoor bouwen we dan eigenlijk nog op aan een team terwijl het eigen vermogen omhoog ging?Het is misschien goed om te beseffen dat een Gravenbergh en een Timber zelf ook wat zeggen hebben en een persoonlijk carrièrepad in hun hoofd hebben.

Dus als Timber van mening is om een volgende stap te maken is dat tijdens zijn lopende contract) eerst aan hem en vervolgens aan de clubs om daar uit te komen. Tijdens zijn laatste contractseizoen of zelfs later heeft Ajax hier zelfs nog maar vrij weinig over te zeggen.

Laat Ajax Timber tijdens zijn lopende contract niet gaan? Dan laat Timber gewoon zijn contract aflopen en gaat hij transfervrij weg.
Zeer zeker. Maar een poging om meer salaris aan enkele doorgebroken talenten uit te besteden om ze wat langer te kunnen behouden. Meer een Ajax familie te creëeren startende op de as van het veld omdat het qua vermogen mogelijk al uit kon. In plaats van een (vreemde) binnen halen wat ook veel kost en aan salaris.

Juist nu had het denk ik al veel rust gegeven als Timber Gravenberch voor zich had staan. Dan was er minder sprake van een fouten festival geweest. Gravenberch was dan weliswaar geen explosieve speler die er tien inschoot. Maar hij bracht rust in de rondo. Haalde de bal op en verdeelde het spel met een zekere balvastheid.

Een beetje organisatie had daar misschien bij stil kunnen staan en de voor -en nadelen kunnen afwegen, sportief/financieel.

Maar goed, nu waren vorig jaar alle ingrediënten aanwezig dat van alles al een lastig verhaal werd door een incomplete organisatie die tevens opzoek moest na een nieuwe hoofdtrainer. Verder veel verkocht en ingekocht met weinig controle en visie erachter.

Het uiteindelijke moraal van mijn verhaal - en waar ik voor de toekomst op hoop is dat Ajax een organisatie krijgt die het verdient. Kijkt na dit soort mogelijkheden om er een elftal van te maken. Dat er bewuster bij word stilgestaan ook met de gedachte waarom leidde we eigelijk op.

Uiteindelijk is Ajax dan spekkoper omdat een elftal beter zal gaan renderen. Spelers onder elkaar uit de jeugdopleiding meer plezier er in krijgen. Weten dat er een goede organisatie achter ze staat die niet plotseling weer met een paar aankopen komt aanzetten,waardoor je moeilijk meer aan voetballen toekomt. Als je daarin verzeild raakt gaan automatisch spelers sneller weg.
Ik denk dat de kans nu ook groter is geworden dat Timber weg wil.Joh, maar ik ben het grotendeels al lang met je eens.

Ik kan er alleen niet zo goed tegen dat er (dat is een dingetje van de huidige maatschappij) altijd een tastbaar aanwijsbare schuldige moet zijn. Mensen moeten tegenwoordig hun frustraties gericht aan een persoon kwijt kunnen.

Er zijn echt een miljoen variabelen (maatschappelijke veranderingen, veranderd arbeidsrecht, veranderingen binnen de EU, veranderingen in het Europese club speelveld, financiele crisis, etc etc) waardoor het Cruyffplan uiteindelijk misschien niet meer geimplementeerd kan worden.

Voor hetzelfde geld heeft vd Sar er echt gewoon alles aan gedaan om de koers van Ajax (2015-2019) voort te zetten en is dat niet (helemaal) gelukt door allerlei voor ons onzichtbare maar wel gewoon uitlegbare variabelen.

Maar omdat hij niet zo vaak (en krachtig) in de pers verschijnt is hij een doelwit. Maar aan de andere kant is de tijd van de uiterst autoritaire Harmsen en van Praag gelukkig ook al lang voorbij.

Dus voor mij hoeft vd Sar helemaal niet perse krachtig in de pers over te komen. Lekker boeien. Voor mij hoeft hij ook helemaal geen verantwoording af te leggen. Waarom? Omdat ik toevallig elk jaar 417 euro aftik voor een seizoenskaart? Voor dat geld koop je niet eens een robotstofzuiger bij de MediaMarkt en de CEO van de MediaMarkt roep je toch ook niet ter verantwoording als je stofbak eerder vol is dan je gedacht had?Absoluut waar. Ik zal waarschijnlijk één van de laatste zijn die van der Sar er meteen uit wil hebben. Het siert de man dat hij destijds de uitdaging aandurfde omdat Johan Cruijff vond dat er meer voetballers in de organisatie moesten plaatsnemen voor een gezonder evenwicht in zowel Directie als RvC.

In eerste instantie moest van der Sar het vak leren aan de hand van.. Iedereen vond het geweldig en prima. Sportief ging het goed met Ajax. Van der Sar werd ook bejubeld op het moment dat Overmars een buikschuiver maakte tot het tij keerde, Marc per direct de laan uitvloog.

Door de ontstane situatie kreeg van der Sar er tijdelijk een taak bij als supervisor over het aankoopbeleid. Huurde een zaakwaarnemer in om Hamstra te ondersteunen waar veel kritiek op kwam omdat het gehaalde materiaal grotendeels te licht werd bevonden. Persoonlijk had ik nooit een oud-keeper de supervisie gegeven om mogelijke versterkingen, veldspelers te toetsen of ze goed genoeg kunnen voetballen voor Ajax. Het aantrekken van Rulli daarentegen is meer voor de hand liggend.

===========

Maar goed, onlangs heeft Ward bedankt voor de functie TD waar eerder Alex Kroes afhaakte. Ik snap de teleurgestelde en of boze reacties hier maar we weten inhoudelijk niet hoe de gesprekken zijn verloop hebben gehad. Ward miste daadkracht maar kan het zijn dat hij een eisenpakket neergelegde waar Ajax weer niet aan kon voldoen? Ik weet het niet.

Het schijnt dat de ogen nu op Sven Mislintat zijn gericht. Ik ken de man niet en zijn staat van dienst zegt me weinig. Ik zie op de TD positie toch liever iemand met een Ajax verleden omdat in mijn ogen Overmars het bewijs geleverd heeft dat hij gemiddeld genomen voor [bijna elke positie de juiste kwaliteit] naar Ajax haalde! In beginsel ging dat nog wat onwennig maar in zeg maar zijn tweede fase van de tien jaar, sloot het steeds beter aan.

Dan zie je toch dat een oud-speler eerder ziet, of begrijpt wat er gehaald dient te worden. Ik denk beter aanvoelt dan iemand die verder van Ajax afstaat. Maar goed, als die mogelijkheid niet voorhanden is heb je weinig andere keus. Ik zou voor de zekerheid dan wel de TD functie splitten door er een oud speler naast te zetten die advies kan geven.

Een Ronald of Frank de Boer? Huntelaar die ze nu op de scouting willen zetten? In ieder geval een speler met voldoende ervaring die destijds na het zien van een paar wedstrijden al had kunnen aangegeven, laat die Sanchez maar in Mexico blijven. Dat gaat hem nooit worden. Zijn balaanname is al matig etc.. Daar begint het al bij natuurlijk. Je moet ook geen spelers naar Ajax halen alleen omdat ze beresterk zijn, of hard kunnen rennen.

 

+1/-0

Het lijkt erop dat het voetbalgedeelte van de clubleiding weer langzaam ingevuld gaat worden, en alles wordt ook in de correcte volgorde gedaan. Van Halst wordt voorgedragen als commissaris (lijkt me op zich een prima keuze) en Mislintat moet dan de nieuwe directeur worden. Ik ken hem niet, maar wat ik van hem lees klinkt erg interessant. Hij lijkt erg van de data te zijn, en zoiets zou een stuk meer lijn in het aankoopbeleid kunnen brengen.

Bepaalde Nederlandse media spartelen wel wat tegen omdat ze geen lijntje naar hem hebben zoals ze die bij veel mensen uit de Nederlandse voetbalwereld wel hebben, maar hij lijkt me op zich een heel interessante kandidaat, ook al heb ik wel enige twijfels omdat hij overal min of meer met ruzie is weggegaan. Maar goed, dat hoeft niet per se aan hem te liggen. Zeker bij Arsenal kwam hij in een turbulente situatie terecht. Bij Ajax is het nu ook een rommel natuurlijk, alleen meer doordat het voetbalhart van het bestuur en de directie is uitgehold, niet zozeer door uiteenlopende meningen over het te voeren beleid (voor zover daar als buitenstaander over geoordeeld kan worden).

 

+2/-0

Het is definitief en officieel. Ajax presenteert Sven Mislintat. Hij heeft een contract ondertekend van 19 Mei 2023 tot en met 30 Juni 2026.
Ben benieuwd of deze man Ajax uit het slop kan trekken. Ik kan hem niet of nauwelijks beoordelen, omdat hij voor mij redelijk onbekend is.

Hij staat in ieder geval voor aantrekkelijk aanvallend voetbal. Heeft een groot netwerk en voorstander van het inpassen van jeugd. Huntelaar blijft technisch manager en gaat aan hem rapporteren.

Heeft een moderne manier van werken. Dat zal wel te maken hebben met verzamelen en gebruiken van data over spelers wereldwijd.

Welkom Sven en heel veel succes bij de mooiste club van de wereld!!

 

+4/-0

Als je Van der Sar zo hoort omschrijven naar wat voor profiel ze op zoek waren voor de functie klinkt het alsof ze zorgvuldig te werk zijn gegaan. Interessant die speciale vermelding van Mislintat zijn manier van werken die bij deze tijd past. Dat gaat over het gebruik van data neem ik aan. Prima ook dat Huntelaar mag blijven als technisch manager. Ik zie in hem wel een toekomstige directeur. Hij is slim, sociaal ingesteld en lijkt deze kant van de voetbalwereld ook echt leuk te vinden. Daarnaast heeft de TD ook die extra hulp wel nodig om te voorkomen dat toptalenten vroegtijdig vertrekken, zoals bijvoorbeeld bij Rijkhoff is gebeurd. Belangrijk is ook dat de lijntjes onder de technische mensen kort blijven zodat er snel gehandeld kan worden als de situatie daarom vraagt.

En om het over de trainer van komend seizoen te hebben, het verbaast me een beetje hoe er wat Bosz betreft twee uiterste kampen zijn, waarbij de komst van Bosz ineens ook best hard gepusht wordt door de media. Ik had wel verwacht dat een groep weer met het zwakke argumenten dat hij nooit ergens wat gewonnen zou hebben zouden komen, maar de mensen die hem als de droomkandidaat zien snap ik ook weer niet helemaal. Er zijn ook andere goede kandidaten. Heitinga kan daar op zich ook een van zijn. Ik vind dat je moet evalueren als het seizoen is afgelopen.

Vooralsnog heeft hij het over het algemeen redelijk goed gedaan. Alleen thuis tegen Feyenoord en tegen de Eagles heeft hij slechte resultaten behaald en niet altijd de beste keuzes gemaakt. Maar alles wat hij fout doet is het gevolg van de lastige positie waarin je als trainer zit met zo'n onevenwichtige selectie. Op ieder ander vlak heeft Heitinga over het algemeen gedaan wat hij moest doen. Hij lijkt de discipline te hebben aangehaald, zijn spelopvattingen zijn in orde en hij heeft affiniteit met de club en zal de eigen kweek niet vergeten. Er zijn ongetwijfeld meer ervaren kandidaten voorhanden en vast ook wel tactisch sterkere, maar het kan een groot voordeel zijn dat hij veel van de spelers al kent, waaronder toptalenten (Vos, Hato, Misehouy) die de toekomst van Ajax zouden moeten vormen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 11 april 2023 om 19:05:
En om het over de trainer van komend seizoen te hebben, het verbaast me een beetje hoe er wat Bosz betreft twee uiterste kampen zijn, waarbij de komst van Bosz ineens ook best hard gepusht wordt door de media. Ik had wel verwacht dat een groep weer met het zwakke argumenten dat hij nooit ergens wat gewonnen zou hebben zouden komen, maar de mensen die hem als de droomkandidaat zien snap ik ook weer niet helemaal.Van Hanegem zei het al: misschien zit er een grote overlap in met de groep die vorig jaar om Schreuder riep.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 11 april 2023 om 21:33:

Van Hanegem zei het al: misschien zit er een grote overlap in met de groep die vorig jaar om Schreuder riep.In de media ja, maar van de supporters had ik het wat minder verwacht eigenlijk.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 12 april 2023 om 00:14:

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie8 schreef op 11 april 2023 om 21:33:

Van Hanegem zei het al: misschien zit er een grote overlap in met de groep die vorig jaar om Schreuder riep.In de media ja, maar van de supporters had ik het wat minder verwacht eigenlijk.Nou ik zelf niet zo hoor.

Ik heb het volgende voorbeeld: men heeft het hier over de Cruyff revolutie en noemen vervolgens alleen maar namen uit het van Gaal tijdperk die dat moeten gaan invullen ( Overmars, Seedorf, Litmanen, Vink, Maduro, Davids) Allemaal stuk voor stuk typische van Gaal spelers. Dat op zich is al een bijzonder gegeven.

En dan is de enige die er wél uit het team van van Gaal zit (vd Sar) hier de kop van jut.

Dit bericht is gewijzigd op 12 april 2023, 08:03:17.

 

+2/-0

Ajax probeert dus Julian Rijkhoff weer terug te halen. Zou dat komen doordat Mislintat uit Dortmund komt? Ik zou niet weten hoe dit moet lukken....hij ging weg omdat er in Duitsland meer geld klaarlag. Waarschijnlijk onder souffleren van Raiola. Nu heeft hij in Februari net zijn contract verlengd....waarom zou hij terugkomen?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 14 april 2023 om 13:09:

Ajax probeert dus Julian Rijkhoff weer terug te halen. Zou dat komen doordat Mislintat uit Dortmund komt? Ik zou niet weten hoe dit moet lukken....hij ging weg omdat er in Duitsland meer geld klaarlag. Waarschijnlijk onder souffleren van Raiola. Nu heeft hij in Februari net zijn contract verlengd....waarom zou hij terugkomen?Speeltijd lijkt me een belangrijke troef voor Ajax. Tadic wordt ouder en Brobbey overtuigt niet plus heeft moeite om 90 minuten te spelen. Rijkhoff zou zeker veel aan spelen toe kunnen komen, wellicht wel eerste spits worden.

 

+1/-0

Volgens mij was het bij Rijkhoff niet zo dat hij voor het geld koos, zoals Hoogewerf en Redan bijvoorbeeld deden. Ajax kwam te laat met een contractaanbieding of was niet doortastend genoeg. Dat was ook een belangrijke reden dat Hamstra werd gehaald om Overmars werk uit handen te nemen. Ik ben er daarom ook niet per se op tegen als Ajax hem terughaalt, mits dat voor een redelijk bedrag is. Rijkhoff is echt een absoluut toptalent. Maar goed, het is voorlopig maar een gerucht.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 13 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Nieuwe directeur voetbalzaken.