Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Marc Overmars

Deze normale topic is open en bestaat uit 23 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 19 20 21 22 23

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 10 maart 2020 om 19:11:

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 10 maart 2020 om 09:28:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 09 maart 2020 om 18:40:

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 09 maart 2020 om 08:10:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 08 maart 2020 om 20:08:

open/sluit de onderstaande quote:
Misschien heeft Van Basten gelijk. Maar aan de andere kant, Marco Van Basten wie heb jij allemaal gehaald bij Ajax en wat heb je gepresteerd als coach???

Ook met zijn sieg heil blunder...
je zou denken...beetje nederigheid zou je sieren nu Marco.

je kan ook zeggen: Dapper dat Ten Hag Timber erin zet..

Sommige spelers zullen aanwinsten zijn en sommige niet.

Laat hem maar eens zijn Ac Milaan gaan annalyseren wat elk jaar erop los komt ook bij Ajax zie in 1996 en al die spelers afdankt en misbruikt....

Beetje pas op de plaats.

de aankopen van Marco: ( en hij mocht doen en laten wat hij wilde)


Aanwinsten 08/09
Spelers Club Afkoopsom
Miralem Sulejmani sc Heerenveen Heerenveen 16,25 mln. €
Darío Cvitanich Club Atlético Banfield CA Banfield 7,00 mln. €
Ismail Aissati PSV PSV 4,00 mln. €
Rob Wielaert FC Twente FC Twente 3,00 mln. €
Oleguer FC Barcelona FC Barcelona 3,00 mln. €
Evander Sno Celtic Glasgow Celtic Glasgow 1,00 mln. €
Eyong Enoh Ajax Cape Town Ajax Cape Town transfervrijWat hebben de aankopen van Van Basten met het falen van Overmars te maken?
Volgens jou mag iemand dus geen mening hebben als hij het in het verleden zelf niet goed heeft gedaan. Is natuurlijk onzin.
De huidige malaise is terug te voeren op een slecht aankoopbeleid.
En niet 1 jaar. Eigenlijk heeft Overmars maar 1 jaar goed gehandeld, in 2018.
De andere jaren waren de aankopen vooral gewoon slecht. Hier en daar een goede aankoop zoals Tagliafico, Sanchez, Milik. En zo zijn er nog wel enkele goede aankopen te noemen. Maar zet die af tegen de werkelijke puinhoop wat hij daarnaast voor veel geld heeft gehaald en je mag gerust concluderen dat Overmars heeft gefaald. Zeker afgelopen zomer.
Promes doet het redelijk, Martinez idem (op een plek waarvoor hij niet is gehaald). De rest van de aankopen zijn tenenkrommend slecht.
Even voor de goede orde:

jij schrijft:

Hier en daar een goede aankoop zoals Tagliafico, Sanchez, Milik...en nog her en der.

* Ik denk dat je dan niet hem objectief genoeg analyseert, want ik denk dat de volgende lijst van 20 aankopen onder hem wel degelijk voldoendes waren tot absolute voltreffers.

* Bovendien heeft hij ook sterkhouders langer kunnen vastleggen deze zomer en dus tot 2 keer toe terwijl al een groep van clubs bij spelers aan het trekken was 2 jaar geleden aan gasten zoals: Donny, Frenkie, de Ligt, Onana. Dat je ervoor zorgt dat spelers langer blijven die het goed doen telt ook mee + daar boven telt nog het financiële plaatje en de eindbalans na allemaal jaren inkoop en verkoop en de stabiliteit die een TD brengt.1. Neres
2. Tagliafico
3. Onana
4. Zyech
5. Milik
6. Poulsen
7. Frenkie de Jong
8. Tadic
9. Blind
10. Promes
11. Martinez
12. Wober
13. Bazoer
14. Moisander
15. Viergever
16. Dolberg
17. Sanchez
18. Huntelaar
19. Lasse Schone


* Het verder aantrekken van Babel op korte termijn snapt iedereen, die guy was een oranje international en als jij Ajax TD spelers mist al maanden en Ajax niet in vorm is en nieuw bloed nodig heeft en je Athony net niet kan halen op tijd dan is het allemaal begrijpelijk om die guy te huren. Dat het nog nauwelijks wat oplevert is een tegenvaller. Maar er is totaal geen risico. 6 maanden huur en dan is hij weg.

* Overmars is verder heus wel nuchter en zelfbewust dat als ik met hem een intervieuw zou hebben voor pakweg Ajax tv ( o nee alleen maar vrouwelijke presentatoren ;) ) dat hij toe zou geven dat dat een groep van 20 spelers die hij aangekocht heeft naar behoren waren en een groep van 25 niet.

Tuurlijk. Denk je dat hij dom is? Absoluut niet.

Dom? Incompetentie? Dat is Louis van Gaal, (waar ik overigens van hou) die tegen Zlatan zegt in zijn beste periode bij Ajax als TD: zonder jou worden we ook wel kampioen. En daarbij Ronald Koeman zo erg irriteert dat hij voelt dat zijn werk niet meer kan doen. Uiteindelijk moest Van Gaal weg.

* Verder zal elke TD bij Barca, Ajax, Dortmund, Arsenal, Ac Milaan of United van de 40 aankopen er 20 hebben die slagen en 20 niet. ZO gaat dat gewoon in topvoetbal. Er komt bij een speler veel meer bij kijken dan alleen maar kwaliteit. Er spelen nog zoveel factoren mee.

Alleen TD bij Ajax zijn is veel moeilijker dan bij Real, Barca of Juventus vanwege het geld en de competitie + je hebt de wereld beroemde jeugdopleiding die spelers afleveren die aankopen in hun schaduw zetten voortdurend. Dat is Ajax.
Bij Ajax slagen als aankoop is gewoon niet makkelijk.

Wanneer VI Overmars zou wegen als TD zouden velen zaken worden meegenomen o.a.
ook het succes van de club waar de TD bij werkt.


Overmars kan in ieder geval:
4 landskampioenschappen
1 Nationale Beker,
2 NL supercups,
1 Uefacup finale
1 halve finale CL
2 keer de voorrondes behaald en dus CL spelen overleggen.

En de Europese glorie die bereikt is in 2017 en 2019 zijn resultaten die weinig TD's bij Ajax maar hebben gepresteerd en dus zwaar wegen!

Verder heeft hij dus ook een 20 goede aankopen gedaan + spelers behouden bij de club , het vermogen doen stijgen met talloze miljoenen en vele spelers zullen in de toekomst nog verkocht worden met gigantische winst.

Ook wereldwijd is onder Overmars Ajax weer gaan meetellen en heeft men kunnen genieten wereldwijd van super mooi voetbal.

Al deze zaken zal VI ook meenemen (TERECHT OOK), naast miskopen en of een Marin or Cassiera wel lukt of niet bij Ajax.

Als je hem dus perse zou graag weg wil hebben, kom met argumenten. Want ik weet zeker dat professionele journalisten zoals een Freek Janssen, Timmer, zijn functioneren analyseren dat ze uit zouden komen op een 7 voor Overmars.

>> ik vergeet iets: in het begin was Overmars niet TD maar mede beslisser van het Technisch hart die samen verantwoordelijk waren.

> Sinds Overmars meer alleen mag beslissen zijn de aankopen ook beter geworden.Hoe kom je erbij dat Overmars het vermogen heeft doen stijgen? Is het zijn verdienste dat Frenkie en De Ligt voor 170 miljoen zijn verkocht? Dat kan iedereen.
Ik ga hier niet een lijst vermelden met al zijn miskopen. Google maar eens. Dat zijn er echt veel, heel veel meer. Namen waarvan je wss niet eens meer weet dat ze bij ons gespeeld hebben. Want als je Frenkie noemt kan ik bijv. ook Hendriks noemen.
Alleen de laatste 1,5 jaar noem ik Magallan, Alvarez, Marin, Bandé, Labyad, Cassierra, Orejuela, Pierie, Kristensen. Zijn er al 9 en dan vergeet ik er mss nog wel een paar. Dat zegt toch genoeg.
Het verlengen van contracten kan en kon alleen door het loslaten van het salarisplafond. Dat is een beslissing die hij niet neemt maar de club. Dat op zijn conto te schrijven is wel heel erg kortzichtig.
Ook de resultaten op zijn conto schrijven is veel te kort door de bocht. Kan ik hem ook aanrekenen dat we het enige seizoen sinds meer dan 50 jaar zonder Europees voetbal hebben gehad.
Inmiddels krijgt hij uit meerdere hoeken kritiek op zijn aankoopbeleid. Ik zag al in september dat hij afgelopen zomer slecht werk heeft geleverd.
Jij ziet dat blijkbaar anders.
Het is helemaal niet moeilijk. Als ik bijv. Alvarez zie. Zijn motoriek, snelheid, spel aan de bal. Hoef ik maar een wedstrijd te zien om te concluderen dat hij niet geschikt is als CV voor ons. Natuurlijk kan iemand een slechte dag hebben maar als iemand de snelheid mist om met ruimte in de rug te verdedigen houdt het gewoon op. Dat zie je meteen.
Een jongen als Pierie halen, ridicuul. Imo gewoon om te voorkomen dat hij ergens anders heen zou gaan en een gok genomen.
Ik ben het zeker weleens met bepaalde kritiek op zijn beleid, of het beleid eerst van het technisch hart en later meer Overmars alleen met scouts of trainer. Beslissingen worden meestal in samenspraak genomen.

Maar alleen maar kritisch en de negatieve zaken benoemen vind ik gewoon onterecht.

Resultaten behaald in een periode toen de Td aan het werk was is gewoon normaal.
Dat gebeurd overal ter wereld.

De prestaties van de club terwijl hij Td is zijn mede zijn verdienste.

Een jaar Europees geen voetbal na de finale heeft IN MIJN analyse een hele andere reden. Een hele grote invloed is het gebeuren met Nouri geweest.

Als het met Nouri niet was gebeurd was Europees voetbal sowieso behaald CL of El.

Nogmaals, mijn mening en kijk op de zaak.
Maar we hoeven het niet eens met elkaar te zijn.

Het verhaal met de opvolging van de Ligt is gewoon een grote tegenvaller geweest tot nu toe.

Eens.

Overmars heeft sinds zijn TD schap ontzettend veel geld verdiend met de verkoop van spelers dit in combo met andere inkomsten heeft het vermogen doen stijgen van de club.

Nu ook met Hakim, Donny, Onana, tagliafico, Neres zal er super veel winst worden gemaakt op die spelers die behalve Donny allen zijn gekocht door Overmars.


####

Nog even een citaat van een eerdere post van me:

Toch nog even gekeken:
zie de link Nos.nl
https://nos.nl/artikel/2188689-overmars-haalt-bij-ajax-in-vijf-jaar-252-miljoen-binnen.htmllink


Kortom, op 18 augustus 2017 heeft Overmars al deze cijfers:

252 miljoen komt binnen - Overmars gaf sinds juli 2012, de maand waarin hij werd aangesteld door Ajax, slechts 76 miljoen euro uit aan spelers. Dat betekent een positief saldo van 176 miljoen euro.


Okay daar gaat af voor transfers
uitgaves 2018: 50,65 mln. €
uitgaves 2019: 59,25 mln. €


inkomsten: 2018: 17,55 mln. €
inkomsten: 2019: 209,55 mln. €

dan komen we ongeveer nu uit voor Overmars op:

403,1 - 109,9 = 293,2 winst op spelers!

En dan zullen Onana, Tagliafico, Neres, Ziyech op een gegeven moment verkocht worden overigens allen spelers die Overmars heeft aangekocht.

Puur alleen op winst van transfers, is Overmars misschien wel de meest succesvolste TD? Wie weet.

293,2 miljoen winst plus de winst op Ziyech nu al = 0ver de 300 miljoen.

Maar dat mag zeker niet meegenomen worden in zijn functioneren?We worden het inderdaad niet eens.
Wil wel nog opmerken dat het missen van Europees voetbal voor 100% louter aan het drama met Nouri te wijten is vind ik wel heel opportunistisch.
Verder wil ik ook nog opmerken dat door het weinig daadkrachtig optreden transfers zijn mislukt. Denk aan Richarlison. Dat is wss. niet alleen Overmars aan te rekenen maar als jij de positieve opbrengsten aan zijn handelen toedicht mag dat ook. Ook de verkoop van Dolberg voor veel minder dan eerst werd gemeld moet je dan meenemen.
Als laatste wil ik nog opmerken dat ik niet alles negatief beoordeel wat hij heeft gedaan. Ik heb telkens weer heb gezegd dat hij ieder jaar wel goede aankopen heeft gedaan. Heb Milik, Tagliafico, Neres etc. daarbij genoemd.
Maar onder de streep vind ik dat hij veel teveel slechte aankopen voor veel teveel geld heeft gedaan met 2019 als absoluut dieptepunt. Juist in het jaar dat de beurs overvol was. Samen met Ten Hag overigens. Op diens dringende verzoek zijn naar verluidt Labyad en Marin gekocht.
Ten Hag als passant sowieso niet laten meebeslissen. Meepraten kan maar uiteindelijk niet meebeslissen.

 

+1/-0

Als neutrale middenstander kan ik zeggen waar iedereen in zijn deel gelijk heeft.

- Marc Overmars heeft Ajax beter laten presteren dan tenminste de 10 jaar voor zijn komst, zowel op als buiten de lijnen.

- Marc Overmars heeft op personeelsgebied en in de teams evenveel goed als slecht geïmproviseerd, dus dat zegt dat er ruimte is om het veel slechter dan hij te doen, maar ook ruimte is om het veel beter dan hij te doen.

- Marc Overmars heeft nooit financieel gevaarlijke besluiten genomen en altijd in harmonie met de bobo amateurvereniging en mediawereld over aanbestedingen, Ajax staat er in de Angelsaksische gebieden heel goed op, de Latijnse en Arabische staten, Oostblok en Verre Oosten en Azië daar heeft Ajax nog een grote rek in economie te maken.

- Je kunt zeggen dat Marc Overmars de verbeterde versie van Martin van Geel is, vergelijkbaar met Marcel Brands, maar dat Ralf Ragnick nog een jasje meer ruimtegevoel heeft en Johan Cruijff drie jasjes vertier meer draagt dan Marc Overmars.

- Wereldkampioenen maken is niet iets dat hij met eigen handen kan, hij heeft er bijzondere hulp bij nodig, maar het imago dat hij Ajax opspelt is als het GAE van Toernooien Uefavoetbal. Soms sensationeel en soms tenenkrommend.

Kan iedereen leven met deze bemiddelende vonnissen? Je zult het bij mij er mee moeten doen.

 

+1/-0

Marc heeft toch ook weer een aandeel in het kampioenschap van dit jaar. U leest het goed, laten we geen illusie maken dat er nog gevoetbald gaat worden op korte termijn. Corona zal meerdere competities vroegtijdig laten eindigen. Niet zoals he zou willen, maar Tis niet anders. Er zal wel gereageerd gaan worden dat Ajax achter het virus zit door de rest van Nederland, dat maakt het wel weer leuk. Gefeliciteerd allen met de titel😎

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/betaald-voetbal-ligt-vanwege-corona-stil-tot-1-juni~a7119c11/link

Net ff anders maar ok B)

Dit bericht is gewijzigd op 23 maart 2020, 19:36:13.

 

+4/-0

Er wordt gewoon op 22 mei de speelkalender hervat met de resterende 10 datums (vanaf 26 mei negen speelronden eredivisie en de KNVB bekerfinale op 22 mei).

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 maart 2020, 13:43:53.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 20 maart 2020 om 12:10:

Er wordt gewoon op 26 mei de competitie hervat met de resterende 10 datums (negen speelronden eredivisie en de KNVB bekerfinale).Bron?

 

+1/-0

College Clubconsulenten Clubartsen heeft dat advies aan Dhr Boetekees gegeven als het meest vermoedelijke verstandigste.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 20 maart 2020 om 13:46:

College Clubconsulenten Clubartsen heeft dat advies aan Dhr Boetekees gegeven als het meest vermoedelijke verstandigste.Oh. Maar dat is heel wat anders dan deze speculatie:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 20 maart 2020 om 12:10:

Er wordt gewoon op 22 mei de speelkalender hervat met de resterende 10 datums (vanaf 26 mei negen speelronden eredivisie en de KNVB bekerfinale op 22 mei).Ik denk dat het "meest vermoedelijke verstandigste" is om het per dag te bekijken.

Zo lang er een stijgende lijn in het aantal coronabesmettingen zit hebben we met z'n allen een groot probleem. En komen er alleen maar restricties bij dan dat ze afnemen. Data's noemen is zinloos.

 

+1/-0

Die oorlogskas komt nu wel goed van pas. Misschien kan de gemeente Eindhoven PSV weer financieel bijstaan en dan tegelijk de overige eredivisie clubs. 😉

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 20 maart 2020 om 13:58:
En komen er alleen maar restricties bij dan dat ze afnemen. Data's noemen is zinloos.Bij die bewering speelde mee dat de medici denken dat na midden april, waar ze de piek verwachten, er een drieweekse afname hebben waarna de restricties worden afgeschaft in de tweede week van mei. We zullen zien. Inmiddels heeft de politiek voorzorgen ingesteld die zorgen dat inwoners rekening houden met het noodscenario dat er onvoorziene factoren in ons deel van de wereld zorgen dat het nog langer een ziekteplaag is dan te voorzien is met een logisch virusverloop.

Wat een CEV het best kan doen in extreem onverwacht geval (dus geheel onlogisch) van aanhoudende inactiviteit, is de stand van dit jaar meenemen, toevoegen bij 20/21, en dan een derde onderlinge speelronde inlassen waardoor je een eindstand over 41 speelronden gaat krijgen, waar de kampioen van seizoen 19/21 uitkomt. UEFA inschrijvingen op grond van huidige stand op de ranglijst. Zo kan de speelkalender onthaast worden en kun je een topfit EK gaan voorbereiden. In maanden van inactiviteit is het alleen mogelijk zijn indien het reduceren van salaris tot een tropenkwart standaard is gemaakt. Ja de geldkraan is dan meer dicht, maar het zijn geen maanden van aftakelen, wel van opborrelen dus het zal spelers gezonder terug laten komen. Hopelijk adem toevoegen om extra seizoen achter de voorheen logische loopbaan aan te plakken. Dat is beter dan volpakken met speeldagen en elkaar over de kop werken, om aan twee werken toe te komen ipv aan een. Verduurzaming.

Dit bericht is gewijzigd op 28 maart 2020, 13:31:22.

 

+1/-0

Alle kampen binnen de CEV lopen voor de muziek uit. Dat is het commentaar vanuit het buitenland. In China rolt de bal weer, zij hebben 9,5 week sinds de uitbraak het stil laten liggen, en nu hervattingen. In Nederland brak het eind februari uit. In de lijn der verwachting dat Nederland het evensnel kan controleren als China, zou je dan midden mei weer kunnen gaan trainen en dan heb je volgens Dhr. C. Ancelotti niet enorm veel groepsvorming nodig om toch direct een fatsoenlijk peil te kunnen leveren in duels. Het beste scenario is dat het voor 30 juni gedaan is in de nationale competities en toernooien, de UEFA wil pas door met haar UEFAtoernooien per juli dus mocht het beste scenario plaatsvinden dan kunnen de Nederlandse clubs binnen die hervattingen van UEFA-eindronden een goede zomerstop inroosteren. Mocht het virus toch nog erger blijken dan internationaal tentoonspreidt momenteel, dan kan alles nog eens enkele weken naar achteren worden verschoven, dus de transfermarkt is pas open na beeindiging UEFA-eindronden en contracten zullen sportpolitiek dus ook doorlopen tot en verlopen bij ingang van de eerstvolgende maandag nadat de superfinales door EL en CL een winnaar hebben. Daar zouden de ECA en FIFpro en overige partijen zoals het Zurichse FAF een herenakkoord op willen bereiken, waarnaar meeste atleten eigenlijk zich niet mogen permitteren om een uitzondering op de CAO te vormen.
Het tweede waarop de koepels zich moeten toeleggen is een gestandardiseerde loonreductie van driekwart in de weken dat het met overmacht van de natuurramp niet gangbaar en verzocht is om te werken, want zo hou je de spelers verzekerd en maak je de noodfase ook niet noodlottig voor clubs die simpelweg zoveel mogelijk comparitief begroten, in het belang van het spel.

Dat Overmars zo raar spreekt, vind ik naast overtrokken en misplaatst ook nog eens erg primitief en simpel.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 april 2020, 02:19:40.

 

+1/-0

Overmars heeft gelijk en wat andere clubs ook zeggen, alleen al op basis van de behaalde punten in Europa, zou het niet meer dan logisch zijn dat Ajax het meeste recht heeft op CL. Dat zou meteen alle discussie over gelijke stand en blabla teniet doen. Het is ook niet dat je AZ erover hoort, nee 010 en 040 die er sowieso al geen recht op hebben, die vinden het ' oneerlijk' . Ze gaan dan voor het gemak totaal voorbij dat Ajax een eventuele titel mis loopt. Dus wat nou oneerlijk?!

 

+1/-0

Je info is achterhaald, 040 wil de competitie ook stoppen. Alleen die havenslaven hoor je niks van, want die willen voor de dennen eikel gaan.....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 02 april 2020 om 19:28:

(...) alleen al op basis van de behaalde punten in Europa, zou het niet meer dan logisch zijn dat Ajax het meeste recht heeft op CL. (...)Dat vind ik een sterk argument!

 

+1/-0

Heb jij geluk Fier Koen, ik had met de jANK BRIGADE TE MAKEN..... Oke….. Vermoeiend.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 april 2020 om 22:17:

Heb jij geluk Fier Koen, ik had met de jANK BRIGADE TE MAKEN..... Oke….. Vermoeiend."Jank brigade"?

Wie, waar, wanneer?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 02 april 2020 om 19:28:

Overmars heeft gelijk en wat andere clubs ook zeggen, alleen al op basis van de behaalde punten in Europa, zou het niet meer dan logisch zijn dat Ajax het meeste recht heeft op CL. Dat zou meteen alle discussie over gelijke stand en blabla teniet doen. Het is ook niet dat je AZ erover hoort, nee 010 en 040 die er sowieso al geen recht op hebben, die vinden het ' oneerlijk' . Ze gaan dan voor het gemak totaal voorbij dat Ajax een eventuele titel mis loopt. Dus wat nou oneerlijk?!Nou ik denk dat in een noodeconomie, dus alle activiteiten worden opgeschort tot wanneer het wel weer veilig kan.. Zo redeneren de FIFA en UEFA en ECA.

Dat Overmars en anderen hun contractuele verplichtingen willen negeren en op overmacht van de natuur zich beroepen omdat er een nietsvermoedende einddatum in alle verbintenissen opgenomen staat en dan verstreken is en je dus sus onderuit kan komen juridisch, vind ik typisch voor de graaicultuur van vele hoeken uit de samenleving. Zo van, laten we alle schade overkieperen naar onze verzekeringen, ipv out of the box zorgen dat dat nietsvermoedende datumcijfer wordt gerelativeerd en reduceert tot iets nietsvermoedend en ook als zodanig wordt behandeld, waardoor een daadwerkelijke goeder trouw aan verplichtingen een daglicht kan krijgen. Terecht dat competitiekoepels tegen werkweigerende sides zegt dat het zich voor langdurige toekomst dan niet mag inschrijven als competitiedeelnemer.

Voor het eerst loepzuiver, Louitje van Gaal: "Iedere sporter begrijpt wat ik bedoel"

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 april 2020, 10:13:23.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Voor het eerst loepzuiver, lol. Loepzuivere onzin ja.

Eerst en vooral, hoe ziet dat eruit "het virus verslagen"? Via een vaccin? Dat zal nog een jaar duren. Of denkt Louistje echt dat, als we nu een paar weken binnen blijven en de handjes wassen, het virus tegen half april volledig verdwenen is? Controleer misschien de berichten eens voor Singapore, Hong Kong, Wuhan, etc om te zien hoe realistisch dat is.

Experts zijn het er overal eens dat massa evenementen deze zomer uitgesloten zijn. Festivals e.d. zullen allemaal afgelast worden, maar voetbal zal rustig mogen doorgaan? Dream on. Spelen zonder publiek? Daar zit iedereen inderdaad op te wachten ja. Misschien moeten we ze gewoon een playstation controller geven en kunnen ze het op Fifa met elkaar uitvechten, hoeft niemand nog naar het stadion te gaan en kunnen we het allemaal op Twitch volgen.

Er zijn gewoon veel te veel vraagstukken die ze niet kunnen oplossen. Wat ga je doen op vlak van voorbereiding, rekening houdend met het feit dat sporters straks bijna 2 maand stil gezeten hebben? 3 weken in juni en dan vanaf juli 8 speelrondes afwerken? Wat met voorrondes CL en EL? In september laten plaatsvinden en CL seizoen starten in oktober? Wat met het Europees kampioenschap volgende zomer? Gewoon alles laten doorlopen en voetballers van juni 2020 tot juli 2021 continu laten doorvoetballen?

En dan hebben we het nog niet gehad over hoe je in godsnaam een competitie gaat organiseren in dit klimaat. Wat ga je doen als het virus plots de kop opsteekt in speelronde 2, binnen een elftal? Het virus vertoont bij veel mensen geen symptomen de eerste 2 weken, dus tegen dat het zichtbaar is, is half het team besmet. Dat is dan pech? Kunnen ze met de A-junioren aantreden.

Alles hangt gewoon met haken en ogen aan elkaar en het enigste logische besluit op dit moment is gewoon een streep onder alles trekken. Dat bespaart iedereen een hoop kopzorgen.

 

+1/-0

Waarom tolt de bal in teamverband dan al in China? En waarom zou je iets eindigen dat niet afgelopen is? Gaat de wereld kapot aan de reeds reguliere verplichtingen.?,

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 04 april 2020 om 13:18:

Waarom tolt de bal in teamverband dan al in China? En waarom zou je iets eindigen dat niet afgelopen is? Gaat de wereld kapot aan de reeds reguliere verplichtingen.?,Ik denk dat eerder jouw hoofd een beetje aan het tollen is, want de Chinese Super League heeft nog geen startdatum gekregen. Alleen is al zeker dat het niet in April zal zijn.

Op jouw 2e vraag heb ik al een aantal praktische problemen opgelijst, om nog maar te zwijgen over de maatschappelijke impact. Geen idee wat het punt is van je 3e vraag. De wereld gaat ook niet kapot gaan als een voetbalseizoen niet afgewerkt wordt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 23 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 19 20 21 22 23

Ajax Forum » Historie » Marc Overmars