Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » 5G: voor of tegen?

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22

Mijn eerste vraag is:

Waarom moeten we 5g überhaupt willen? Is het internet zoals het nu is niet goed genoeg? Wat mij betreft wel.

Fascinerend genoeg wordt het veel belangrijker voor onze generaties om juist wat aftekicken van al dat online gedoe en onze online verslavingen.

Wie weet hier 100% zeker dat het niet schadelijk is voor de mens?

 

+1/-0

5G is niet ontworpen voor de consument maar voor hele andere doeleinden. Er zal in de toekomst veel meer geautomatiseerd worden. Je besteld bv. je boodschappen bij de AH via het internet en het zal door middel van een drone uit een centraal magazijn thuis gebracht worden. Klinkt allemaal als verre toekomst maar dat was het internet 30 jaar geleden ook.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 30 april 2020 om 18:30:

Mijn eerste vraag is:

Waarom moeten we 5g überhaupt willen? Is het internet zoals het nu is niet goed genoeg? Wat mij betreft wel.

Fascinerend genoeg wordt het veel belangrijker voor onze generaties om juist wat aftekicken van al dat online gedoe en onze online verslavingen.

Wie weet hier 100% zeker dat het niet schadelijk is voor de mens?5G Is vooral belangrijk als we allemaal aan een elektrische auto willen. Of auto's willen uitrusten dat zij uit zichzelf de meldkamer bellen na een ongeval. Dat zit m niet eens in de snelheid, maar vooral in capaciteit en 'verbindingsgarantie'.

 

+1/-0

Grappig een accu van een elektrische auto is super milieu onvriendelijk en na vijf jaar naar de klote :) …. Kost ongeveer net zo veel als je elektrische auto..... Trouwens een verkoper van een elektrische auto gaat je dit niet vertellen.

 

+1/-0

Milieu vriendelijk en veilig, na een ongeluk laat de bergingsdiensten ze tegenwoordig 24 uur staan.......

Elektrische auto's bezorgen hulpdiensten zoals bergingsmaatschappijen en de brandweer hoofdbrekens. Er is nog te weinig kennis over hoe te handelen na een ongeluk, terwijl er steeds meer elektrische auto's op de weg komen. Waren er op 1 januari 2018 nog 22.000 volledig elektrische auto's in Nederland, nu zijn het er al 72.000.
De accu is het grootste probleem, zegt Rob van Amerongen van de Vereniging Bergings- en Mobiliteitsspecialisten. "De accu kan al beschadigd raken bij een botsing bij 50 kilometer per uur. Maar dat kun je aan de buitenkant niet zien en dan bestaat het gevaar dat hij in brand vliegt." Bovendien is niet altijd snel te zien waar de accu zit.
Iedere maand incidenten
Cijfers over problemen met accu's na een ongeluk met elektrische auto's zijn er niet, maar de branche ziet een gestage groei, zegt Van Amerongen, "Het hele vorige jaar waren er misschien twee van dit soort incidenten, nu zijn het er een à twee per maand."
Dat komt ook doordat er meer tweedehands modellen op de markt komen, zegt Van Amerongen. "Je weet niet altijd wat daarmee gebeurd is."
Grote risico's
Vrijwel alle elektrische auto's hebben een lithium-ion-accu. Na een ongeluk kunnen daar scheurtjes in ontstaan die kortsluiting kunnen veroorzaken. Als dat gebeurt, loopt de temperatuur op en ontstaat er brand.
Peter Notten is hoogleraar Energieopslag aan de Technische Universiteit Eindhoven: "De risico's waaraan hulpverleners worden blootgesteld zijn groot. Zo'n accu kan vlam vatten en er kunnen gevaarlijke gassen ontsnappen. De enige manier om er zeker van te zijn dat de auto's na een botsing niet in brand vliegen, is de accu langdurig te koelen. Op de gewone manier blussen werkt vaak niet."

 

+1/-0

Om het onderwerp weer even terug te brengen naar de vraag van @DonVito:

Nieuwere auto's worden op verzoek van allerlei veiligheidscommissies (en de consument) uitgerust met technieken als Automatisch remmen als de afstand op een obstakel te klein word, en bijvoorbeeld lane assistant, zodat je, als je bijvoorbeeld een beroerte krijgt of in slaap valt, je eigen lijn aanhoudt. Deze technieken zorgen ervoor dat de weg veiliger wordt.
Hulpdiensten kunnen van 5G gebruik maken om razendsnel een 'groen stoplicht' route te creeren.

Daarnaast is er een Nederlandse uitvinder die asfalt kan verlichten. 5G (en de plaatsbepaling daarvan) kan er voor zorgen dat het asfalt weer 'dooft' als er langere tijd geen auto over heeft gereden. Dat zou energie besparen omdat het een goedkopere en duurzamere vorm van verlichten is dan straatverlichting.

Dit soort ontwikkelingen zijn onmogelijk zonder de invoering van 5G. 5G verhoogd niet alleen de snelheid, door 5G kan een zendmast tot 400x zwaarder belast worden dan via 4G. Het 4G netwerk zit vol.

 

+1/-0

Asfalt en batterijen zijn geen "cradle to the cradle" producten/oplossingen en daar willen ze uiteindelijk heen. Ik heb daar vijf jaar geleden een aantal lezingen over bijgewoond georganiseerd door toonaangevende bedrijven & TNO en dat is de toekomst. Overheden gaan dit principe binnen een paar jaar supporten & met subsidies belonen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 30 april 2020 om 20:41:

(...) Trouwens een verkoper van een elektrische auto gaat je dit niet vertellen.En de regering ook niet!

Wel diesels verbieden etc. maar in gebreke blijven in de juiste adviezen voor alternatieven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 30 april 2020 om 23:32:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 30 april 2020 om 20:41:

(...) Trouwens een verkoper van een elektrische auto gaat je dit niet vertellen.En de regering ook niet!
Is hetzelfde met investeren in zonnepanelen...… Levert je eerdaags geen kwartje meer op. Willen ze in matrix borden en vangrails in gaan bouwen. Zelfs in stoeptegels willen ze het gaan inbouwen.... Dakpannen zijn er al...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 29 april 2020 om 21:54:

open/sluit de onderstaande quote:

Dat bepaalde 5G experimenten slecht verlopen zijn, met droge hoest ten gevolge, zou je ook anders kunnen en moeten laten denken. Dat corona een bacterieel virus zou zijn en niet vergiftiging, de massamediamythe, is meest onaannemelijk. Dat radioactiviteit kan leiden naar een andere frequentie van moleculaire botsingen op zuurstofatomen, is bovendien scheikundig bewezen en dat oudere mensen kwetsbaarder zijn door een tragere celvernieuwing is ook medisch een feit.
5G is elektromagnetische straling ..(...).. met elkaar in verband zonder kennis van zaken, bovenstaand praatje is bij elkaar geraapte onzin.

Magnetische.. Het zoeken op Ionising Radiation en Gamma Radiation kan beginnen.

En ondertussen maar doen alsof er puur enkel dier op mens griepvirusuitbraak is

Dat er een vaccin moet zijn dat alles oplost (en oplichters a la Thomas Pasteur te laten opvolgen!)

O ja, Netflix net de maand voor de eerste melding aan Pandemic-serie laten beginnen

Zal het vaccin ook vast chemische castratiebijwerkingen hebben

Oude pandemieën kwamen ook altijd gepaard gaand met fikse desinformatie.

Polio ook niets met al dat blikvoer te maken had.. Spaanse griep niets met het vaccin dat alvorens werd toegediend en onder mom van ziekte meebrengende soldaten ook alle restanten van militaire vaccin voorziening op de bevolking ingespoten.. invoering van het radiosignaal (zo klein als dat het was) toevallig een epidemie in Amerika en Afrika tegelijk.. Gelet op jullie eerdere soort berichten zullen jullie hier ook volledig op door kunnen losbranden. Prettige maand mei.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 mei 2020, 00:19:16.

 

+1/-0

Dan zal ik maar niks meer vertellen hoe een bedrijf als Mammoet Van Oord aan de gang gaat als ze windmolenpalen gaan hijen op de Noordzee ;B

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 01 mei 2020 om 00:23:

Dan zal ik maar niks meer vertellen hoe een bedrijf als Mammoet Van Oord aan de gang gaat als ze windmolenpalen gaan hijen op de Noordzee ;BDan zal ik maar niet vertellen dat ik toevallig vandaag nog een offerte voor ze heb opgesteld naar aanleiding van een aanvraag van ze ... :B B)

Maar vertel eens, wat doen ze?

Wij hebben eerder opdrachten voor ze uitgevoerd. En dat ging juist om beschermende constructies bij deze werkzaamheden.
M.a.w. er zijn blijkbaar regels, voorschriften of afspraken waar ze zich toch aan (proberen te) houden ...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 01 mei 2020 om 02:20:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 01 mei 2020 om 00:23:

Maar vertel eens, wat doen ze?Niet alles is negatief uit te leggen :)

Zij zijn de omslag aan het maken naar een compleet ecologisch bedrijf. Als zij gaan hijen dan zorgen ze er eerst voor dat de omgeving diervrij is. Dit gebeurt o.a. door elektromagnetische golven. Ik houd raakvlakken met het onderwerp B)

Samen met de universiteit van Wageningen hebben ze technieken ontworpen om kunstmatig koraalrif te kweken om na baggerwerkzaamheden rond de evenaar de flora en fauna te herstellen. In Nederland wordt dit weer voor oa mosselbanken gebruikt.

Maar er wordt ook geïnvesteerd om de schepen cradle to cradle te maken. Dit is alleen een proces dat nog jaren gaat duren. Ik weet dat er al 100% cradle to cradle besturingscabines zijn want daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen ;)

 

+1/-0

Dwtk en Fier Koen

Waarom drijven jullie altijd af van de discussie?

Als iemand zegt dat 5G magnetisch is, waarom reageert niemand op die onwerkelijke stelregelmatigheid?

En had allang jullie argumenten tegen aankomende vaccins als duit in het zakje verwacht

Melinda en Bill Gates zijn nav stopzetten USA Financiering naar de WHO, de grootste financier daarachter en niet eens een publieke regering.. met verantwoordelijkheid over publieke chemische luchtverontreiniging over de openbare weg en leefgebieden.

Ik ben niet paranoïde noch geitenwollensokkerig

Het zijn zorgelijke ontwikkelingen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 01 mei 2020 om 13:26:

Dwtk en Fier Koen

Waarom drijven jullie altijd af van de discussie?
Ze missen de kroeg en hebben elkaars WhatsApp nummer niet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 01 mei 2020 om 14:37:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 01 mei 2020 om 13:26:

Dwtk en Fier Koen

Waarom drijven jullie altijd af van de discussie?
Ze missen de kroeg en hebben elkaars WhatsApp nummer niet.Haha, ja precies

Bureau Sport vindt dat alles van lopende jaargang binnen anderhalvemetereconomie kan worden afgemaakt met een penaltydag. Dus het gehele programma, waarin de drie punten gaan naar de winnaar van de penaltyreeks, geheel afwerken. Zou ik wel een mooie Hollandse oplossing vinden.

Bij wijze van spreke iedere club dan naar een geheime locatie, laten we zeggen FC Groede. En pas een week later uitzenden. Nadat de feestjes e.d. al binnen besloten kring al in geheim gevierd zijn.

Dit bericht is gewijzigd op 1 mei 2020, 16:19:29.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 01 mei 2020 om 13:26:

Dwtk en Fier Koen

Waarom drijven jullie altijd af van de discussie?Wij wijken niet af, wij zien het grote plaatje. Je kunt bijvoorbeeld zeggen wat heeft een windmolen met 5G te maken. Laat stroom nu net de voedingsbron zijn van zo n mast. Er moeten meer 5G masten geplaatst worden, want het systeem trekt meer power, dus meer windmolens. Dus meer dode vogels... Elektrische auto's worden gelockt in het systeem om diefstal te voorkomen, 5G navigatie...… Kortom de mast constant op je gericht..... Hoe meer E auto's er rijden, hogere consumptie wederom, meer windmolens erbij. Trouwens die auto's zitten vol met bekabeling die wederom elektro magnetisme opwekken... dus straks ben je een rijdende 5 G mast....

 

+1/-0

Hou op met dat magnetisme. Het is geen magnetisme het is Ionising Gamma Radiation van de 5G masten en van losse kabels zal het niet eenzelfde zwaarte hebben maar alsnog Ionising Radiation.

 

+1/-0

Ionisatie kan niet op die lage temperaturen/voltages en met die materialen, complete onzin wat je zegt. Ik heb 12 jaar ervaring in dat vakgebied en jij?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 01 mei 2020 om 17:51:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 01 mei 2020 om 13:26:

Dwtk en Fier Koen

Waarom drijven jullie altijd af van de discussie?Wij wijken niet af, wij zien het grote plaatje.De vraag waarmee het topic werd gestart, vraagt helemaal niet om een grote maatschappelijke disucssie.

Jij zit zelf toch ook op internet?
Waar denk je dat al jouw berichtjes worden opgeslagen? In een datacentre toch? En hoe denk je dat die servers daar draaien?

Jouw berichtjes kosten stroom.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » 5G: voor of tegen?