Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax verliest kansloos in Berlijn en is Europees uitgespeeld


Tijdstip
23 februari 2023
Stadion
Stadion An der alten Försterei
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


Ajax verliest kansloos in Berlijn en is Europees uitgespeeld; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax verliest kansloos in Berlijn en is Europees uitgespeeld

Ajax is er na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week in Amsterdam niet in geslaagd de volgende ronde van de Europa League te bereiken. In Berlijn was 1. FC Union Berlin uiteindelijk met 3-1 te sterk. Na een vroege penalty kwam de ploeg van Urs Fischer op slag van rust op 2-0. Ajax kwam direct na rust nog terug tot 2-1 maar zag Union nog geen minuut later de marge weer terugbrengen tot twee. Na die derde treffer vonden de Duitsers het wel genoeg en bleef de huidige gedeeld koploper van Duitsland vervolgens eenvoudig overeind in het restant van de wedstrijd.

Het duurde nog geen twintig minuten, de dominantie die Ajax in het eerste kwartier op de mat legde verbleekte toen de VAR ingreep op een handsbal van Bassey. Na lang bestuderen van de beelden kon de arbiter niet anders dan Union Berlin een strafschop te geven. Hoewel Rulli de penalty van Robin Knoche nog toucheerde vloog de bal via de binnenkant van de paal binnen voor de 1-0. Vlak voor rust liep Union uit naar 2-0 nadat kort daarvoor een doelpunt van Kudus werd afgekeurd wegens buitenspel. Josip Juranovic besloot vanaf de rand van de zestien uit te halen. De bal had een lastige stuit die Rulli te machtig was. Met die domper zochten de beide ploegen vervolgens de kleedkamers op voor de rust.

Vrijwel direct na rust lijkt er een ander Ajax uit de kleedkamer te zijn gekomen. Dat resulteerde binnen drie minuten in de aansluitingstreffer. Steven Bergwijn gaf de bal vanaf links voor, centrale Union-verdediger Doekhi stapte terug om ruimte te creëren voor keeper Ronnow. Daarbij verloor Doekhi Mohammad Kudus uit het oog die de voorzet enkel hoefde te schampen om de aansluiting met Union te vinden. Die aansluiting was echter wel van korte duur. Nog geen minuut later maakte Doekhi zijn fout van iets eerder goed door de voorzet van Josip Juranovic binnen te koppen.

Na een dik uur had Mohammed Kudus de 3-2 op zijn schoen, ware het niet dat zijn schot net de precisie miste om doeltreffend te zijn. Het was een van de spaarzame kansen die Ajax op bezoek in het Stadion an der Alten Försterei wist te creëren. De thuisploeg hield zeker na de 3-1 de ruimtes compact met tien spelers teruggetrokken op de eigen helft. In blessuretijd werd Edson Álvarez bovendien met twee keer geel van het veld gestuurd. Zo is het Europese seizoen vroegtijdig ten einde gekomen voor de ploeg van John Heitinga en kan het vizier voor de rest van het seizoen op de Eredivisie en de KNVB-beker.


John Heitinga: 'Soms krijg je niet wat je verdient'

In gesprek met ESPN gaf John Heitinga aan dat de doorslag was dat Ajax twee heel slechte goals tegen kreeg. "Soms moet je een beetje het geluk aan je zijde hebben", aldus Heitinga. "De scheidsrechter neemt de beslissing om de bal wel of niet op de stip te leggen. Dat zijn dingen die je niet in de hand hebt. Daarna krijg je nog een heel slechte goal tegen op een tijdstip wat al klote is."

Heitinga ging verder: "Soms krijg je niet wat je verdient. We hebben bij vlagen heel goed voetbal laten zien, maar daar heb je geen reet aan. Je maakt een goede aansluitingstreffer en dan moet je er eentje incasseren bij een standaardsituatie. We krijgen nog wel een grote kans met Kudus, maar die ging er dan niet in. De attitude en strijdlust was zichtbaar. Ik ben ervan overtuigd dat het met de instelling goed zat, maar dan moet je net het geluk hebben dat je niet op deze manier op achterstand komt."

De trainer kreeg de vraag wat hij van de opstootjes na afloop vond. "Ik heb een strijdbare ploeg gezien, tijdens de wedstrijd en erna", zo gaf hij aan. "Ik heb de jongens ook gezegd dat je een grote verliezer moet zijn. Wij feliciteren Union Berlin met het bereiken van de volgende ronde. Wellicht kwam er ook een beetje irritatie uit. We zijn een weg ingeslagen en die moeten we doortrekken. Dit is er eentje die we moeten incasseren, maar ik ben er van overtuigd dat we hier beter uit gaan komen."


Steven Berghuis: 'Een paar momenten vallen hun kant op'

Steven Berghuis gaf in gesprek met ESPN aan dat er voor Ajax meer in had gezeten. "Een paar momenten vallen hun kant op. We vechten ons terug in de wedstrijd en blijven vechten, maar dan zijn er een paar momenten die hun kant opvallen", aldus Berghuis. "Zij krijgen precies wat ze willen. Die snelle penalty was de 1-0 en dan dat schot was de 2-0. Maar vervolgens creëren wij nog genoeg om weer terug in de wedstrijd te komen."

Gevraagd werd aan de international hoe lastig het voetballen is tegen een ploeg die altijd rustig afwacht. "Dat is het voetbal van tegenwoordig. Veel ploegen hanteren die speelstijl", zo gaf hij aan. "Wat kun je er aan doen? Die penalty was een kopbal van nog geen meter afstand op zijn hand. Dat schot met Rulli kan ook gebeuren. Die jongen heeft ons afgelopen weken veel op de been gehouden. Dan valt dit de kant op van Union."

Berghuis kreeg ook de vraag of er in Nederland meer waardering moet zijn voor de speelstijl van Union Berlin. "Iedereen heeft zijn eigen stijl. Ajax heeft zijn eigen stijl en dat heeft Union ook. Zij proberen daarmee succesvol te zijn en dat zijn ze nu ook", zei hij daarover. "Zij gaan nu door en staan ook hoog in de Bundesliga. Wij zijn ook heel succesvol geweest en wij hopen dit seizoen nog heel succesvol te worden, maar het viel vandaag de kant van Union op."


Davy Klaassen: 'Zij waren efficiënter dan wij'

In gesprek met ESPN gaf Davy Klaassen aan dat Ajax veel meer had verdiend tegen Union Berlin. "Zij kregen een paar kansen uit de counter omdat wij echt moesten, maar daarvoor hebben ze geen kans gehad, maar toch twee keer gescoord. Wij krijgen wel kansen, maar scoren niet. Dat is frustrerend", aldus Klaassen.

De middenvelder vond niet dat Ajax in de val was gelopen die Union Berlin ook in de competitie veel hanteert. "Zij willen niet dat wij zoveel kansen creëren. Dat was hun bedoeling niet", zo gaf hij aan. "Wij zijn er zeker niet ingelopen."

Gevraagd werd aan Klaassen of er in Nederland niet te denigrerend wordt gedacht over het spel van Union Berlin. "Zij staan voor een type voetbal en daar zijn zij goed in", zei hij daarover. "We hadden daar vandaag een goed antwoord op, maar zij waren efficiënter dan wij."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Knoche ('20, penalty)
Goal
2-0 Juranovic ('44)
Goal
2-1 Mohammed Kudus ('47)
Goal
3-1 Doekhi ('50)
Scheidsrechter
Del Cerro Grande (Spa)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
1. Union Berlin: Becker ('20)
Kaart
Ajax: Davy Klaassen ('20)
Kaart
1. Union Berlin: Doekhi ('28)
Kaart
Ajax: Steven Berghuis ('90)
Kaart
Ajax: Mohammed Kudus ('90)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('90)
Kaart
Ajax: Dusan Tadić ('90)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('90)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnDusan TadićMohammed Kudus


Kenneth TaylorDavy KlaassenSteven Berghuis


Calvin BasseyEdson ÁlvarezJurriën TimberDevyne Rensch


Gerónimo Rulli

Wissels:

'64 Brian Brobbey voor Davy Klaassen
'80 Lorenzo Lucca voor Steven Bergwijn
'85 Francisco Conceição voor Devyne Rensch


Opstelling 1. Union Berlin

BeckerBehrens


HabererKhediraLaidouni


RoussillonLeiteKnocheDoekhiJuranovic


Ronnow

Wissels:

'65 Thorsby voor Laidouni
'65 Pefok voor Behrens
'85 Leweling voor Becker


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (2-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 2-1 (0-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-1 (0-0)
 3 2-0 (1-0)
 2 1-1 (1-0)
 2 1-1 (1-0)
 2 1-1 (1-0)
10  2 1-1 (1-0)
11  2 1-1 (1-0)
12  2 2-0 (0-0)
13  2 1-0 (0-0)
14  1 1-1 (0-0)
15  1 0-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.39. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dusan Tadić (16 -> 5,0)
2. Mohammed Kudus (15 -> 4,0)
3. Edson Álvarez (8 -> 3,0)
4. Jurriën Timber (7 -> 1,5)
4. Calvin Bassey (7 -> 1,5)
6. Niemand (6 -> 0,0)
7. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
7. Kenneth Taylor (4 -> 0,0)
9. Steven Bergwijn (3 -> 0,0)
9. Francisco Conceição (3 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (2 -> 0,0)
11. Gerónimo Rulli (2 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Daley Blind (0 -> 0,0)
13. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
13. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
13. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
13. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
13. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
13. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
13. Silvano Vos (0 -> 0,0)
13. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
13. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
13. Jorrel Hato (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Succes mannen. Met strijdlust en individuele klasse van Kudus, Tadic, Brobbey, Berghuis en hopelijk in vorm rakende Bergwijn moeten we daar de volgende ronde veilig stellen.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Mee eens, behalve Berghuis. Hij laat het steeds afweten op belangrijke momenten. Bij Ajax althans. Vroeger bij Feyenoord kon hij wel beslissend zijn.
+1/-1

El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Vieze 0-1 zie ik wel gebeuren
+4/-0

8 maanden geleden
Deze wedstrijd valt niet te voorspellen. Union maakte in de eerste wedstrijd geen grote indruk op mij, maar het elftal zal niet voor niets tweede in de Bundesliga staan en het is geen Sparta. Het is een degelijk elftal dat weet hoe te verdedigen en bewezen is inmiddels dat Ajax over het algemeen moeite heeft met teams die gedisciplineerd de boel achterin kunnen dichthouden. Het team dat als eerste zal scoren ( hopelijk Ajax ) zal in mijn ogen een heel eind zijn.
+4/-0

 
JCdeBest (geschorst)
8 maanden geleden
Precies wat ik denk. Ik voorzie een soortgelijk lastig duel als toendestijds in 1987 met de Europacup II finale tegen FC Lokomotive Leipzig. Uiteindelijk was het Marco van Basten die scoorde en viel Dennis Bergkamp nog in. Helaas beschikt Ajax vandaag de dag niet meer over dergelijke aanvallende top kwaliteiten.
+4/-0

8 maanden geleden
Ik blijf hopen dat het voetballend ineens gaat lopen bij ons.
+4/-0

 
JCdeBest (geschorst)
8 maanden geleden
Ik verwacht dat Heitinga Ajax niet klakkeloos laat aanvallen waardoor we defensief te hoog staan met de kans dat er weer enorme ruimtes ontstaan, maar dat hij Ajax eerder gereserveerd en compacter laat spelen.

Laat Union het spel maar maken omdat ze daar minder goed in zijn dan Ajax. Wat meer inzakken pakt veelal tegen dergelijke tegenstanders beter uit om vervolgens op de counter toe te slaan. Geef ze maar een koekje van eigen deeg👍🏼
+4/-0

 
8 maanden geleden
Ik hoop het ook. Telijkertijd denk ik, er is weinig veranderd, ook niet aan de opstelling dus waarom zou het ineens beter gaan. Wordt dus afwachten en hopen.
+1/-0

reactie verwijderd

En un momento dado (geschorst)
8 maanden geleden
Ik heb er nog geen goed gevoel over... Die scheids gaan we ook niet veel aan hebben, maarja, daar mag het niet aan liggen.

Ik denk dat de nr. 2 van Duitsland toch een maatje te groot is, maar laat me graag verrassen met een 'gestolen' overwinning 😄
+2/-0

8 maanden geleden
Focus op landskampioenschap is beter! De pinda,s bij de Eu League wegen niet op tegen de duiten bij de Cham. Leg.
+6/-0

8 maanden geleden
Ik heb een beetje het scenario van pas tegen FC Twente in mijn hoofd, waarom weet ik niet.
Wel jammer dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen.
+3/-0

8 maanden geleden
Kom op jongens! Stijg boven jezelf uit en snoer alle critici de mond! Nu of nooit!
+4/-0

 
8 maanden geleden
Juist! (Maar als het nu niet is, dan wel alsnog later. Dat ‘nooit’ moeten ze niet te serieus nemen).
+5/-0

 
8 maanden geleden
Nu of… volgend seizoen! Maar liever nu inderdaad.
+2/-0

8 maanden geleden
Geen Wijndal? We gaan toch niet Bassey op links zetten....?
+1/-0

 
JCdeBest (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Yep. Volgens laatste berichten wel. En nu bevestigd ook spelende als back
+1/-0

 
8 maanden geleden
Is gewoon een 3 mans achterhoede
+2/-0

8 maanden geleden
Weer lekker ongelukkig op achterstand komen op deze manier... Zucht. Aan de positieve kant nog wel genoeg tijd om het om te buigen.
+1/-0

8 maanden geleden
Zou dat Union publiek dit 90min volhouden? Dan slaap ik straks niet…
+1/-0

8 maanden geleden
John kan weer gaan repareren, want dit wordt het niet met deze opstelling.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik gok dat Union straks kapot gespeeld is… die rennen zich rot. 1-3
+1/-2

8 maanden geleden
Ongelukkig op achterstand maar we zijn te onzorgvuldig te veel gebrei
+2/-0

8 maanden geleden
Ik bedoel natuurlijk 2-3
+1/-0

8 maanden geleden
En daar hebben we weer geld aan uitgegeven want Pasveer was zo slecht. Jammer dit.
+2/-2

 
El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Vorige week nog de held weet je nog.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Deze opmerking is ook jammer.
+2/-1

8 maanden geleden
Goed dat kunnen we nu wel vergeten. Verder verwijs ik maar naar mijn eerste reactie.
+3/-0

8 maanden geleden
Beste helft van Ajax onder bewind van Heitinga tot nu toe. Maar na een zeer ongelukkige penalty (terwijl Bassey geweldig speelt, aantal zeer goede aanvallende passes) en een persoonlijke fout van Rulli, sta je wel met 2-0 achter. Vrees dat dit niet meer te repareren valt, tegen de stug verdedigende Duitsers.
+3/-4

 
8 maanden geleden
Ja, met afstand zelfs. Veel druk op de bal. Spelers die doorschuiven als het kan en terug verdedigen als het moet. De hand van de nieuwe coach (en zijn assistent(en)) begint meer en meer zichtbaar te worden.
+2/-1

8 maanden geleden
Topaankoop Rulli laat zich weer eens van zijn beste kant zien. En heeft die Kudus nooit geleerd wat buitenspel is? Loopt al buitenspel voordat Bergwijn überhaupt geschoten heeft.
+2/-2

8 maanden geleden
Kieft heeft 100% gelijk…
+2/-2

El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Gewoon definitief afscheid nemen van Bergwijn. Brobbey hoort gewoon basis te staan.
En wat mis ik Schone en Ziyech met hun schoten buiten de 16.
+6/-0

8 maanden geleden
Wees ook eens wat verrassend. Waarom tijdens de wedstrijd geen enkele keer Bergwijn en Kudus wisselen om chaos te creeeren. Brobbey snel erin voor Klaassen en Kudus naar middenveld. Snel na rust de aansluittreffer en daarna jagen op de gelijkmaker. Als het voetballend niet lukt dan maar onorthodox. Chaos creeeren en zorgen dat je de tweede bal wint. Het geluk zal toch een keer naar onze kant keren. Blijf erin geloven en volop gas erop.
+2/-0

JCdeBest (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax voetbalt zoals union het wil hebben kansloos zo maar scoort toch. Niet te gelove
+2/-0

8 maanden geleden
Ik bedoel natuurlijk 3-4
+1/-0

8 maanden geleden
2 woorden: Opstelling en Instelling. Van beide klopte er weinig in de 1e helft. Tuurlijk we waren weer leuk aan het voetballen, maar leuk wint niets en niemand die Bassey verlost van de opbouwende rol. Alles maar risicoloos wegschuiven. Geen durf/creativiteit en karakter. Wel lopen zeiken bij die strafschop door onze eigen kale leider Klaassen. Bassey moet gewoon zijn handen naast zijn lichaam houden. Ook Alvarez nam risico op het eind van de 1e helft. John had gewoon Wijndal links moeten handhaven en Bassey op centrum. Alvarez doorschuiven en Klaasen of Berghuis lekker banken. De voorhoede is gewoon zwak, Bergwijn wederom alles in de bal en Tadic komt fysiek tekort. Kudus tja voetbal intelligentie is ook een vak apart, maar hij doet nog eens iets.
+1/-4

El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Berghuis legt ook wederom weinig energie in een wedstrijd.

Ik zie Heitinga nog wel jeugdspelers opstellen straks in de competitie ipv de " vedetten"
+3/-1

8 maanden geleden
Toch bizar… op letterlijk elke positie verwacht je dat we een betere speler hebben. Hoe dan?
+1/-1

 
El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Omdat we de ideale selectie hebben om 4 4 2 te spelen maar dat durft geen trainer.
+2/-1

8 maanden geleden
Zo die had er wel in gemogen.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
8 maanden geleden
Het was niks, het is niks en het wordt niks. Einde europees seizoen, uithuilen, de beuk erin in de competitie en zorgen dat je eerste wordt. Volgend jaar opnieuw beginnen, dit seizoen was al verkloot.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Precies, maar iemand zal weer minnetjes uitdelen bij het zien van zoveel moois. Gepruts is het. Elk knullig balverlies is meteen gevaarlijk.
+4/-2

El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Een linkerkant gekocht voor 52 miljoen die er werkelijk geen ***** van kunnen.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Om te huilen. En niemand die durft te schieten. Het is alsof elk balletje gestift of breed moet, ik mis gewoon de goeie poeiers. Zelfs Brobbey durft niet meer te schieten.
+3/-0

8 maanden geleden
Het inbrengen van Luca is eigenlijk al een brevet van onvermogen. Niets ten nadele van die gast.
+3/-0

JCdeBest (geschorst)
8 maanden geleden
Nou dat is klaar. Kunnen ze zich volledig op de competitie richten.
+2/-0

8 maanden geleden
Klaar niet goed genoeg.
1 jaar zonder Overmars en we zijn weer net zo ver als voor 2017.
Een mooie club uit de oudheid maar vooral een lachertje in Europa.
+4/-3

8 maanden geleden
Taylor speelt ook als een kutje. Dat is geen speler die ooit het team bij de hand zal nemen.
+4/-0

 
8 maanden geleden
dat is een rol, wat hem opgelegd wordt, is kwestie van overschatting
+2/-0

 
piranha (geschorst)
8 maanden geleden
Vind Taylor nog een van de beste, Berghuis en Alvarez zijn de gevestigde namen die Ajax niet genoeg bij de hand nemen. Berghuis is exact waar Ajax nu voor staat, leuke middelmaat maar zonder extreme kwaliteiten die Ajax verder brengen. Berghuis kreeg bij Feyenoord veel tijd en ruimte om wat te doen, bij Ajax zijn de ruimtes meestal kleiner en lukt hem eigenlijk helemaal niets, een voorzetje af en toe, vaak totaal niet op maat.
+2/-2

8 maanden geleden (gewijzigd)
Directie en bestuur wakker? Gezien dat de trainer nog niet volgroeid is? Dat je een ervaren iemand voor de klas nodig is? Selectie is beneden Ajax niveau ! We gaan natuurlijk zo verder en Ajax zal doen aan zelfkastijding als t dit zo laat gaan! In de Zomer aktie en praat met Bosz!! Iedereen ziet dat John nog Johnny is ! Hij moet een leerschool hebben,een andere club! Ajax is te groot voor hem!
+3/-3

 
El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Haha wat een onzin, sorry hoor. Geef 1 goede reden waarom Bosz ons er bovenop helpt?
De man maakt werkelijke alles naar de klote.
Vraag maar aan Dortmund, Leverkussen, Lyon en aan bestuur bij Fey.
+2/-1

 
 
El Nico (geschorst)
8 maanden geleden
Volledig weggespeeld bij Schalke en Lyon, us dat viergever de bal er in struikelde anders zat je nooit in de finale die we verloren he dus wat telt het halen van de EL finale nu eigenijk?
Sevilla em dat soort clubs winnen die beker ook.
+1/-0

 
JCdeBest (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Heitinga doet al veel goed @de Keizer. Voor de competitie gaat het beter. Is de selectie met John in rustiger vaarwater beland met nog kans op de landstitel! Alleen beschikt John niet over de kwaliteiten om Europees sterk voor de dag te komen in de laatste fase. Dat heeft na mijn idee meer te maken met aankoopbeleid dan met John.
+3/-0

maas1plas (geschorst)
8 maanden geleden
Het gaat al iets beter jammer van persoonlijke fouten. Maar Tadic kan geen hele wedstrijd meer in zulke wedstrijden spelen. Wordt een oude man. Die Duitser weten ook heel goed hoe hij speelt met zijn kont draaien vallen enzv. Dit kan wel tegen Sparta en emmen volendam enzv. In nederland of een kleine club in het buitenland
+1/-4

8 maanden geleden
Spanje heeft goede chorizo, maar de scheidsrechters zijn bagger
+3/-1

8 maanden geleden
Vond zeker niet dat we kansloos waren.
+3/-1

8 maanden geleden
Ervaren trainer of niet het blijft natuurlijk onbegrijpelijk dat je NIET ziet dat je het gevaar creëert vanaf de zijkanten en niet (zoals Ajax zo goed als de gehele wedstrijd deed) door het midden, is misschien leuk om op trainingen te proberen en heel misschien lukt zo een tikkie takka combinatie door het (overvolle) midden echter tegen iets meer gelouterde tegenstanders (internationaal) loop je je elke keer weer stuk.

HOE krijg je het voor elkaar om gemiddeld 67% balbezit te hebben gedurende de gehele wedstrijd en amper gevaar te stichten qua ECHTE doelkansen? Nee het gaat iets beter (resultaat) in de Nederlandse competitie maar bij echte tegenstand heeft Ajax een slecht rendement.

Waar ligt dit dan aan? ach vele redenen zijn reeds benoemd hier in de commentaren en op het forum. Laten we hopen dat het steeds een stukje beter gaat en deze zomer er een aantal ECHTE versterkers komen (Ajax DNA) bij zowel de selectie als het bestuur.
+3/-0