Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax zakt naar vijfde plek na gelijkspel in Klassieker


Tijdstip
22 januari 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax zakt naar vijfde plek na gelijkspel in Klassieker; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zakt naar vijfde plek na gelijkspel in Klassieker

Het is Ajax opnieuw niet gelukt om te winnen in de Eredivisie. Voor de zesde keer op rij liep de ploeg van Alfred Schreuder tegen puntverlies aan. De uitwedstrijd tegen Feyenoord eindigde in een 1-1 gelijkspel. Davy Klaassen maakte het enige doelpunt voor Ajax.

Ajax werd vanaf het begin meteen onder druk gezet. Het wist amper van de eigen speelhelft te komen, al wist Feyenoord zelf ook nauwelijks gevaarlijk te worden. Na zo'n 20 minuten spelen stond Ajax bijna op achterstond toen Jurriën Timber bij een corner van Feyenoord de bal ongelukkig raakte. Met een uitstekende redding wist Gerónimo Rulli een doelpunt te voorkomen.

Niet veel later kreeg Ajax plotseling twee grote kansen. Uit een voorzet van Calvin Bassey had Mohammed Kudus de bal voor het inkoppen, maar hij raakte de bal verkeerd. Een minuut later was Timber ook dicht in de buurt van een doelpunt, maar hij zag nu Bijlow redding brengen.

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Steven Berghuis verspeelde de bal en omdat Kenneth Taylor niet ingreep, kon Paixao van afstand uithalen. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde vervolgens nauwelijks nog iets.

In de rust greep Alfred Schreuder in en bracht hij Steven Bergwijn in de ploeg. Ajax kwam iets beter in de wedstrijd, al duurde het lang voordat er weer kansen kwamen. Na zo'n 70 minuten spelen kreeg Kudus een enorme kans na een uitstekende rush en pass van Edson Álvarez. Bijlow wist nog niet redding te brengen.

Een minuut later volgde de gelijkmaker alsnog. Dusan Tadic gaf voor op Bergwijn, die spectaculair de bal naar de verre hoek werkte. Davy Klaassen kopte de bal naar het doel en via Feyenoord-middenvelder Wieffer belandde de bal tegen de touwen.

In de laatste minuut kreeg Feyenoord plotseling een enorme kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar met een goede redding wist Rulli dat te voorkomen. Het betekende dat Ajax een punt overhield aan De Klassieker.


Davy Klaassen: 'Gezien de wedstrijd misschien terecht, maar ik ben hier niet tevreden mee'

In gesprek met ESPN was Davy Klaassen niet tevreden met een gelijkspel tegen Feyenoord. "Als je kijkt naar de hele wedstrijd is dit misschien terecht, maar ik ben hier niet tevreden mee", aldus Klaassen. "In de eerste helft kwamen wij moeilijk van onze helft af zonder dat zij echt kansen creëerden. In de tweede helft knokten we ons er iets beter in."

De gelijkmaker is uiteindelijk toegekend aan de middenvelder. "Het interesseert me niet op wiens naam die komt. Ik wilde hem op goal of gewoon voor koppen. Het maakte me niet uit hoe hij er dan in gaat", zo gaf hij aan. "De hoek was moeilijk, dus ik probeerde hem met een effect voor te koppen. Dat hij er dan zo in gaat is prima."

Volgens de international is de ploeg toch teleurgesteld over het puntverlies. "Maar dat hoort ook. We spelen bij Ajax", zei hij daarover. "De komende duels tegen Volendam, Excelsior en Cambuur zullen we gewoon weer moeten winnen."


Alfred Schreuder: 'We hebben vandaag gewoon een prima Ajax gezien'

Alfred Schreuder gaf in gesprek met ESPN redelijk tevreden te zijn over de wedstrijd van Ajax. "In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Wij kregen via Kudus en Timber twee goede kansen", aldus Schreuder. "We hadden moeite om de vrije man te vinden, maar ik had het gevoel dat het druk zetten wel goed ging. De duels gingen op en neer. Feyenoord leek optisch wel wat agressiever."

De trainer zag het spel van zijn ploeg in de wedstrijd steeds beter worden. "Taylor speelde daar in de tweede helft een goede rol in met Berghuis die dicht bij hem kwam spelen. Bergwijn viel ook erg goed in", zo gaf hij aan. "Bij die tegengoal had Sanchez beter aan de buitenkant moeten staan. Dit hoort bij voetbal. Fouten worden er gewoon gemaakt."

Schreuder was van mening dat zijn ploeg zeker in de tweede helft goed gespeeld had. "We hebben gestreden voor wat we waard waren en zijn goed teruggekomen. Aan het eind hadden we alleen wel een penalty verdiend", zei hij daarover. "Je ziet dat het team groeiende is en er een goede strijd in het team zit. Anders kom je hier niet terug tegen Feyenoord. Wij zijn groeiende, maar ik ben misschien wel de enige die dat ziet."


Steven Berghuis: 'Ik heb deze week zo veel domme mensen gehoord'

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan te beseffen dat vooral hij de man van afgelopen week was. "Dat is door de media ook lekker aangewakkerd in allerlei berichten. Ik heb heel verstandige mensen aan het woord gehoord, maar ik heb ook heel domme mensen gehoord", aldus Berghuis. "René van der Gijp is de domste met de dingen die hij zegt."

Berghuis ging verder: "Bij het Algemeen Dagblad werden ook wel verstandige mensen met kinderen en een gezien. Zij vinden het verstandig om een foto van mij in een Ajax-shirt schreeuwend op de cover te zetten. Zou dat helpen denk je in Rotterdam? Deze week heeft veel impact gehad op mij en mijn familie. De media en vooral zulke mensen met zo'n groot bereik moeten wel nadenken voor ze wat zeggen. Vandaag in het stadion was gewoon prima. Fluiten is oké, een paar spreekkoren is oké. Maar mensen worden zo opgehitst door de media. Dat heeft echt veel impact."

De reacties voor en tijdens de wedstrijd vond hij gewoon prima. "Ze zijn teleurgesteld dat ik hier weg ben gegaan en deze keuze heb gemaakt. Dat mag ook. Die rivaliteit is goed", zei hij daarover. "Hoe veel mensen keken uit naar deze wedstrijd? Met name door mijn stap die ik heb gezet. Een prachtig affiche en die rivaliteit die daarbij komt kijken. Maar er komen zoveel domme mensen aan het woord die zoveel mensen ophitsen. Dat blijft maar doorgaan. Ik heb zoveel berichten doorgestuurd gekregen. Niet alleen ik, maar ook mijn familie en zelfs mijn oma. Dat wordt door social media allemaal gecreëerd en door dingen als een cover van het AD, Van der Gijp of Jinek die een tweet de wereld instuurt dat de Klassieker om leven en dood gaat. Waarom moet je die bewoording gebruiken? Denk even een beetje na."

Voor de international is er nooit sprake geweest dat hij niet zou spelen tegen Feyenoord. "Dat zou de andere wereld zijn. Dat ik hier niet naar toe zou kunnen gaan en de wedstrijd wel door zou gaan. Dat kan natuurlijk niet", zo gaf hij aan. "Als je op het veld staat, geniet je gewoon. Ik vond het echt mooi. Een mooie wedstrijd en een mooie rivaliteit zoals het hoort. Een beetje vijandig tegen mij, helemaal geen probleem. Maar sommige dingen gaan echt te ver. Allemaal aangezwengeld door verkeerde mensen die op verkeerde plekken aan het woord komen, helaas."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Paixao ('34)
Goal
1-1 Davy Klaassen ('71)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Kenneth Taylor ('8)
Kaart
Feyenoord: Jahanbakhsh ('24)
Kaart
Ajax: Jurriën Timber ('24)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('39)
Kaart
Feyenoord: Kökcü ('55)
Kaart
Feyenoord: Pedersen ('60)
Kaart
Feyenoord: Wieffer ('79)
Kaart
Ajax: Davy Klaassen ('80)

Opstelling Ajax

Dusan TadićMohammed KudusFrancisco Conceição


Kenneth TaylorSteven BerghuisDavy Klaassen


Calvin BasseyEdson ÁlvarezJurriën TimberJorge Sanchez


Gerónimo Rulli

Wissels:

'46 Steven Bergwijn voor Francisco Conceição
'72 Brian Brobbey voor Steven Berghuis
'90 Owen Wijndal voor Jurriën Timber


Opstelling Feyenoord

PaixaoDaniloJahanbakhsh


SzymanskiKökcüWieffer


HartmanHanckoGeertruidaPedersen


Bijlow

Wissels:

'74 Dilrosun voor Paixao
'74 Gimenez voor Danilo
'81 Idrissi voor Jahanbakhsh
'81 Timber voor Szymanski


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (1-0)
 7 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-1)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 1-3 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 2-1 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 3-1 (1-0)
15  3 1-3 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Edson Álvarez (53 -> 5,0)
2. Davy Klaassen (18 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (17 -> 3,0)
4. Gerónimo Rulli (11 -> 2,0)
5. Jurriën Timber (10 -> 0,5)
5. Steven Bergwijn (10 -> 0,5)
7. Niemand (9 -> 0,0)
8. Kenneth Taylor (8 -> 0,0)
9. Dusan Tadić (5 -> 0,0)
9. Mohammed Kudus (5 -> 0,0)
11. Jorge Sanchez (3 -> 0,0)
12. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Daley Blind (0 -> 0,0)
13. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
13. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
13. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
13. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
13. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
13. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
13. Silvano Vos (0 -> 0,0)
13. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
13. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
13. Jorrel Hato (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Lax (geschorst)
3 maanden geleden
Ik hoop dat deze wedstrijd niet alleen voor Ajax de laatste kans is maar ook de laatste kans voor Schreuder. Hoewel ik van mening ben dat hij zijn kansen wel heeft gehad.

Maar het is de Klassieker, ongeacht de stand op de ranglijst, altijd leuk. En in de wetenschap dat Ajax meestal de bovenliggende partij is, vertrouw ik ook nu op een goede afloop.
+4/-0

3 maanden geleden
Ik woon in de omgeving van Rotterdam, bizar hoe zij denken over zondag. 3-0a 4-0 moet zomaar kunnen. Prima dat men zo denk vaak loopt het dan anders.
Als Schreuder zijn eigen ass wil redden moet die zo gaan spelen:

Ruddi-Timber-Alvarez-Bassey-Wijndal-Klaassen6-Kudus-Berghuis-Bergwijn-Tadic-Chicco. Dan zit er zoveel voetbal in de ploeg. Zet Klaassen op die Pool en schakel die uit.
Iedere andere opstelling zijn m.i wederom een brevet van onvermogen zijn.
Als die weer met Kudus in de spits start em Bassey linksback hoeven we niet eens te starten en kunnen we Schreuder alvast aanmelden bij het UWV.

Ik stoor mij ook mateloos aan de media die de hetze tegen Berghuis opstookt door er zo de nadruk op te leggen hoeveel haat er is naar Berghuis. Geen aandacht aangeven, maarja de media he, geen hoge pet van op.
Ondertussen is er mega haat naar Berghuis maar wel juichen om Danilo, maar goed zegt veel over de mensen die haten.
Ik zeg zondag worden we gered door deze opstelling 1-3 Ajax. Doelpuntenmakers, Kudus, Klaasen en ik hoop zo op Berghuis als doelpunten maker dat zou goud zijn!
+3/-0

3 maanden geleden
Berghuis die in de blessuretijd de 0-1 binnentikt. En dan het liefste als de oorspronkelijk bijgetrokken extra tijd al voorbij is. En dan een paar minuten alleen maar het publiek in beeld nemen
+6/-0

 
3 maanden geleden
Dan koop ik direct zijn shirt.
Mooiste zou zijn om een minuut na blessure tijd een onterecht verkregen vrije trap er in te hengsten.
+4/-0

3 maanden geleden
We hebben een wonder nodig.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Precies dat is er nodig, ik heb er geen vertrouwen in . Nog geen goede wedstrijd gezien onder megamind
+4/-0

 
3 maanden geleden
We hebben al een wonder als coach: Stevie Wonder. Blinde onbenul dat het is.
+5/-0

3 maanden geleden
Gelukkig hebben we goede energie volgens Schreuder. Komt allemaal goed jongens 👽
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ook na een nederlaag zondag zal hij zich geen zorgen maken. Dat is wel een geruststellende gedachte.
+3/-0

3 maanden geleden
Voor het eerst in zo`n beetje 40 jaar dat we niet als favoriet naar de Kuip gaan denk ik.
Hoe diep zijn we gezonken dat we terecht vrezen om helemaal ondersteboven te worden geblazen door de Idrissi`s en Danilo`s van deze wereld?
Spelers die nog niet zo lang geleden aantoonbaar bewezen dat ze niet goed genoeg waren om bij ons zelfs maar op de bank te zitten.
Misschien zegt het veel over hoe goed hun trainer is en hoe waardeloos de onze is.
Ajax en Psv die gemiddeld een punt per wedstrijd verspelen, dit jaar kan je gewoon kampioen worden met minder dan 70 punten en dat ook nog eens in de zwakste competitie ooit met keuken kampioen ploegjes als Volendam, Rkc, Excelsior, Emmen, Go Ahead, Fortuna, Cambuur.
Als Feyenoord kampioen word, is Slot dan zo goed of zijn wij dan zo slecht? De vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden.
Al denken ze daar in Rotterdam heel anders over, daar is de man inmiddels al heilig verklaard.
In dat licht zie ik voor zondag toch nog kansen.
Hun gaan zo blind van vertrouwen er vol op terwijl ze misschien toch net even iets minder goed zijn als iedereen zegt.
Met een beetje slimheid zal je daar zo ongelofelijk hard van kunnen profiteren.
Maarja slimheid en Schreuder.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ja gaat weer wedstrijd van niks worden. Met een beetje geluk halen we er weer een gelijkspel uit. Schreuder gaat dit elftal niet meer repareren, laat staan verbeteren. Kans is groot dat we weer op eigen helft spelen. Alle energie steken om geen tegendoelpunt te krijgen. Scenario als onlangs tegen Twente.

===============

" Wij hebben werkelijk twee jaar geleden, en dat is echt niet lang he, dachten wij Ajax word het Bayern München van Nederland. Die zijn totaal onaantastbaar. De kas loopt helemaal over maar dat je met een beetje wanbeleid dat hele idee binnen een jaar tijd naar de kloten kan helpen, ongelovelijk."

- Rene van der Gijp, Vandaag Inside 16/01/'23
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat Slot echt een goede trainer is; hij haalt veel uit zijn spelers.
(Ik wil gewoon reageren, niet rapporten. Verkeerde knopje).
+4/-0

3 maanden geleden
Geen excuses meer mogelijk voor onze Mr. Aardappel. Spelers zijn weer fit, de druk staat er op. Het is erop of eronder.

Wat mij betreft is Kudus op het middenveld een absolute must.
+7/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, en daarom zette die sukkel hem dus gewoon weer in de spits.
+1/-0

3 maanden geleden
Schreuder:
Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf Alfred Schreuder aan niet te vinden dat het duel tegen Feyenoord cruciaal zal zijn. "Maar als Ajax zijnde moet je iedere wedstrijd spelen om te winnen en ik wil ook dat de ploeg dat uitstraalt", aldus Schreuder. "We staan een aantal punten achter, maar we willen kampioen worden. Na zondag zijn we pas op de helft van de competitie, dus we kunnen een heel goede stap gaan zetten om de titel te halen."

Wat een parodie op een Ajax-trainer is dit toch!! Niet cruciaal? Als je deze verliest sta je 8 punten achter en ik moet het dan nog zien of we zelfs de top 4 halen.
Als supporter sta je machteloos toe te kijken hoe je club van 18 punten in groepsfase champions league en landskampioen totaal gesloopt wordt.
+8/-0

 
3 maanden geleden
Ja onvoorstelbaar. Alsof we na feyenoord onder Schreuder geen punten meer zullen laten liggen. Ik denk ook dat we op de 4e of 5e plek uitkomen want ook Twente en AZ voetballen beter dan Ajax.
+3/-0

3 maanden geleden
" Alfred Schreuder: 'De wedstrijd van zondag is niet cruciaal'


Oke ik geef mijn positviteit op. Wat een gozer is dit.
+10/-0

 
3 maanden geleden
Hij is echt helemaal de weg kwijt. Wat een idioot!
+5/-0

3 maanden geleden
Schreuder is zoiezo een idioot! Ajax onwaardig!!!
+7/-0

3 maanden geleden
Ik heb op dit forum nog nooit zo veel eensgezindheid gezien over een persoon binnen Ajax haha ( lach als een boer met kiespijn)
+5/-0

3 maanden geleden
Dat wordt zoals gewoonlijk een appeltje eitje.
+1/-0

3 maanden geleden
Rulli
Sanchez. Timber. Bassey. Wijndal

Alvarez. Kudus. Berghuis

Concesaou. Brobbey. Tadic
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als we willen winnen moeten we Sanchez en Bassey uit de basis laten. Of toch in elk geval Sanchez. Die man kan helemaal niet verdedigen. Wat wel een handicap is in de verdediging. Ik zou Alvarez dus maar in de verdediging zetten en voor wat voetbal op het middenveld kiezen.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Klaassen erbij op het middenveld en Youri Baas in de verdediging. Kunnen Sanches en Bassey banken.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het blijft een raadsel waarom Schreuder elke keer weer de twee backs opstelt en aan opbouwen denkt.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, het zal langzamerhand toch tot Schreuder moeten zijn doorgedrongen waarom alle tegenstanders Bassey vrij laten. Opbouwen zit er met hem echt niet in, dus houdt Schreuder daar lekker aan vast. Ongelofelijk...
+2/-0

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 maanden geleden
Ajax speelt al bijna 15 jaar met twee backs.
+1/-2

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Fredje dekt zich alvast in voor een nederlaag door te zeggen dat de wedstrijd niet zo heel belangrijk is (lees cruciaal). Zo kan hij na de te verwachten nederlaag zich misschien nog redden door te zeggen dat de strijd nog niet gestreden is. Op zich klopt dat dan ook wel alleen doen wij niet meer mee in die strijd dan want dat doen dan vier andere clubs.
Deze diep waardeloze trainer als trainer bij Ajax is net zo iets als ik met mijn 61 jaar en zonder talent als voetballer in de basis bij Ajax.
Zijn ego is giga zie de manier waarop hij Blind weggewerkt heeft. Het was puur omdat Blind openlijk zijn/onze mening verwoorde dat hij weg moest. Natuurlijk had Blind geen topseizoen maar ook als wissel en middenvelder had hij nog grote waarde kunnen hebben. Maar hij moest perse weg van Schreuder omdat hij zijn mening gaf. Zijn ego was dus belangrijker als de waarde voor Ajax van Blind. Schreuder stelt zichzelf daarmee boven de club en belangen van Ajax
Dit alles gaat normaliter morgen leiden tot een dikke draai om de oren van Feijenoord.
Het team draait voor geen meter, niemand is het eens met Schreuder maar iedereen heeft gezien wat er met Blind gebeurt is dus houd de kaken stijf op elkaar.
Er zit geen meter zelfvertrouwen in dit team en niemand neemt de trainer nog serieus.
Er zijn gekkere dingen gebeurt in het voetbal en enkele individuele bevliegingen zouden de wedstrijd in ons voordeel kunnen laten gaan. Normaal gesproken echter worden we morgen van het matje geveegd.
+5/-0

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 maanden geleden
Nee, Blind wilde weg omdat hij geen basisplek meer had. Dat kost Blind 4,2 miljoen.

Het vertrek van Blind heeft meer het ego van Blind zelf te maken dan met Schreuder. En met financiën.
+1/-6

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Blind wilde niet weg, maak jij er van! Als er een speler is die respect verdient is t Daley ! Gvd spelen met pacemaker voor ons aller Ajax! Altijd inzet! Net als Davy en Dusan! Sterkhouders! Die K .. trainer die kloot ons en directie!
+7/-0

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Blind heeft zélf gevraagd om een transfervrije transfer. Zo eentje waarbij de club "die in je hart zit" geen transfersom ontvangt.

https://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/ajax-honoreert-transferverzoek-blind-ajacied-mag-transfervrij-vertrekkenlink

En tot zijn eigen verbazing en dat van zn vader, ging Ajax daarmee akkoord.
+1/-8

 
3 maanden geleden
Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt, heeft Ajax het contract van Blind afgekocht. En dan niet alleen het half jaar wat hij nog te gaan had, maar ook dat optiejaar wat in zijn contract is opgenomen. Blind heeft gewoon een flinke som geld meegekregen om naar Bayern München te kunnen vertrekken :denk
+3/-0

 
 
3 maanden geleden
Dus is hij niet transfervrij vertrokken, maar heeft Ajax miljoenen betaald zodat hij kon vertrekken :denk
+2/-0

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ze hebben toch geen transfersom voor hem ontvangen?
Dat is de enige definitie voor "transfervrij vertrekken"

Hij had ook kunnen vragen om op de transferlijst gezet te worden.
Dan had Ajax een transfersom ontvangen en was Blind 3e wissel gebleven.
Maar het is precies dat. Zijn 'eigenwaarde' was uiteindelijk toch belangrijker dan de club die 'hem zo nader aan het hart gaat'.
+1/-2

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Even een stuk eruit halen en leuk en relevant onderbouwen wat betreft Daley Blind.

Na de wedstrijd tegen FC Twente, om mijn frustratie op gezonde wijze te kanaliseren, mijn PS4 opgestart met FIFA20 en met Ajax gespeeld tegen, juist, FC Twente op niveau wereldklasse.

Een paar potjes gespeeld en uiteindelijk FC Twente met 6-0 van de mat getikt. Wat ik dus wou.

Punt wat ik hiermee wil maken is dat ik een heel soepel draaiend middenveld had met links controlerend, juist, Daley Blind. Rechts controlerend Alvarez en op tien Donny.

Had, naar mijn mening, nu dit seizoen, ook zeker nog wel gekund. Had je de puzzel kunnen leggen met Berghuis, Klaassen en Kudus nog achter de hand voor, op zijn minst, de 10 positie.

Voor de humor moet ik er wel bij vermelden dat afronden met Daley niet zo heel best ging. Maar met Neres, Tadic en Ziyech dan wel weer ha ha.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Eigenlijk kunnen we niet verliezen morgen. Winnen we dan hebben we 3 punten. Winnen we niet dan is het Schreuder exit (Schrexit). Wat me ook erg verbaasd is dat Schreuder een enorm groot hoofd heeft EN niet kan bedenken om Kudus op te stellen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben er werkelijk waar bang voor, dat als we verliezen, Schreuder alsnog blijft zitten..
+4/-0

3 maanden geleden
Kudus weer in de spits....zucht. Laat het aub na deze wedstrijd afgelopen zijn met Schreuder en z'n Duitse zoutzak naast hem.
+5/-0

3 maanden geleden
4 van de 11 spelers weer op de verkeerde plek. En dan straks verbaasd zijn, als Feyenoord je vrij eenvoudig uit elkaar speelt. Ajax heeft een veel betere selectie, maar is onder Schreuder een verzameling individuen zonder enig idee wat de trainer van ze verwacht. Bij Feyenoord staan er geen hoogvliegers in, maar is het wel een hecht door Slot gesmeed collectief.

Zou toch een vernedering van jewelste zijn, als uitgerekend Danilo straks scoort. Dan is de afgang compleet.
+3/-0

3 maanden geleden
Laat je echte spits maar weer wegkwijnen op de bank voor een toevalstreffer Kudus die geen spits is. Opstelling nr zoveel uit de hoge hoed van de magier
+2/-0

3 maanden geleden
Nou…. Daar gaan we, succes/sterkte mede supporters. Ik zeg 1-2. (En dan toch onze vriend eruit ;-))
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Stijf van de spanning/stress. Duels worden verloren en daarna overcompensatie met overtredingen en geel als gevolg. Wat zijn we diep weggezakt.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik heb veel tactisch domme beslissingen gezien van Schreuder dit seizoen, maar Kudus als spits in de Kuip slaat toch wel alles. Je hebt een sterk aanspeelpunt nodig om onder de druk uit te voetballen. Dat je nu met je rug tegen de muur staat is volkomen logisch. Waar komt toch die fabel vandaan dat Schreuder een tactisch meesterbrein is?
+4/-0

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 maanden geleden
Door Brobbey in dit soort wedstrijden in de spits te zetten is juist een tactische fout.

Brobbey moet het vooral hebben van fysiek en zoekt voortdurend fysieke duels op. Dat zorgt ervoor dat de wedstrijd constant still legt een heeft uiteindelijk als resultaat dat Brobbey gebruikers of uitgeput het veld verlaat.
+1/-6

 
3 maanden geleden
Zo oneens, je hebt fysiek nodig geen zgn stylist als Kudus die alle duels verliest.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb een beetje het idee dat jij overal maar tegenin wilt gaan hier, sinds je je aangemeld hebt zoek je alleen maar de discussie op. Kudus is gewoon GEEN spits.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Klopt, standaard trollertje. Daarom reageer ik ook nooit op hem. Gewoon doodzwijgen, is je energie niet waard.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Goed idee, ook maar doen dan. 🍻 lLaten we hopen op een gelijkspel nog
+4/-0

 
3 maanden geleden
"Waar komt toch die fabel vandaan dat Schreuder een tactisch meesterbrein is? "

A. Schreuder
+3/-0

3 maanden geleden
Het is echt om te janken. Zo'n vrije trap ook van Tadic en Taylor. Diep en diep triest.
+5/-0

3 maanden geleden
Wat is er toch met Wijndal dat ie niet speelt voor Bassy….godsamme zeg.. zo makkelijk inschieten.
+2/-0

3 maanden geleden
Tsja , als je op deze manier denkt te kunnen voetballen !
+2/-0

Lax (geschorst)
3 maanden geleden
10 van de 11 spelers die bij Ajax op het veld staan waren op het WK aanwezig. Dan mag je toch wel wat meer verwachten...
+2/-0

 
3 maanden geleden
En stuk voor stuk speelden ze op het WK (een stuk) beter dan bij Ajax. Je zou haast denken.. nee, dat zal wel te makkelijk zijn.. 😒
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Ik zeg toch niks raars hier, naja.. hopelijk pakken onze wk gangers het nu op. Kudus naar het midden Brobby erin..
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zeg je ook niet. Heeft een andere reden 😉
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat zegt niets als het geen team is.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wordt er redelijk als een team en volgens een plan of een bepaald idee gevoetbald, valt er gelijk een doelpunt.

Dus ja hoe kunnen we ook alweer goed voetballen, doelpunten maken en dus wedstrijden winnen?

Nou mijn insteek is: de sleutel tot succes is de kunst van het herhalen dus hup jongens! Flik dat kunstje nog een keer en je gaat met de drie punten naar Amsterdam!
+3/-0

3 maanden geleden
En zo gaat ook de 8e topwedstrijd van dit seizoen verloren en kun je de titel uit je hoofd zetten. Maar volgens Alfred is er allemaal niet zo veel aan de hand. Mijn hemel, ik heb in jaren niet meer zo'n angstig Ajax gezien als dit seizoen. Schreuder zal het vinden van de oplossing in de rust wel weer bij zijn spelers gaan neerleggen. De man heeft immers geen plan, alleen excuses.
+5/-0

3 maanden geleden
Gewoon slecht. Dat geldt voor vrijwel het gehele team. Mag blij zijn als je vierde wordt op het einde van het seizoen.
+4/-0

3 maanden geleden
Is er iemand aan de kant van Ajax die goed speelt? Ik heb geprobeerd er 1 te bedenken maar kom er niet uit. Volgens mij speelt iedereen echt slecht. Angstig en veel balverlies. Feijenoord is veel feller vandaag en daarmee gaan ze de wedstrijd winnen. Ik zou Brobbey er nu ingooien en dan Kudus op het middenveld. Verder Bergwijn erin voor Conceicao want die speelt ook geen beste wedstrijd vandaag.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Conceição moet fysiek nog een ontwikkeling doormaken. Goede voetballer maar nog fysiek te licht voor vechtwedstrijden. Wellicht goed om Kudus naar 10 te schuiven, Berghuis rechtsbuiten en Brobbey in de spits. Kijken of het met een aanspeelpunt in de tweede helft beter wordt.

En de trainer ook even wisselen als het effe kan.
+4/-0

 
3 maanden geleden
De goede trainers die Ajax gehad heeft waren dan ook van mening dat Ajax zoveel mogelijk uit de duels moet blijven door constant te bewegen, strakke passing en een hoog tempo. En laat Schreuder dat er nou net allemaal uit hebben gesloopt.
+4/-0

3 maanden geleden
Kan werkelijk geen speler opnoemen welke nog een voldoende haalt. Zeer droevig om te constateren dat zelfs de sterkhouders het elftal niet bij de hand kunnen nemen. Lijkt wel of we met minder in het veld staan. Overigens lijkt de scheids ook onder de indruk te zijn en geel op zak houdt igv Feyenooit.
Is dit dan het veel genoemde tussenjaar….. is Schreuder in dat geval die tussenpaus….. in dat geval heeft elk nadeel een voordeel zoals ooit iemand zei en betekent dat echt de bezem er doorheen gaat….

Zucht……
+2/-0

3 maanden geleden
We kunnen er lang of kort over lullen. Feit is dat we zowel binnen als buiten het veld kwaliteit te kort komen
+5/-0

3 maanden geleden
En Conceição wordt weer geslachtofferd ...

Schreuder rot op!
+3/-0

3 maanden geleden
Met 4 spelers op de verkeerde plek werd je weggespeeld in de eerste helft. De oplossing van Schreuder: nog een 5e speler op de verkeerde plek zetten. Man, man, man...
+9/-0

3 maanden geleden
Zou die nog gaan wisselen, of wachten we tot de 88e minuut…
+3/-0

3 maanden geleden
Topaankoop Bergwijn brengt zonodig nog minder dan die jonge Porugees.
+4/-0

3 maanden geleden
Schreuder blijft gewoon zitten vrees ik!
+3/-0

3 maanden geleden
En dan te bedenken dat die nitwit van een Schreuder er volgende week gewoon nog zit.

Wat een klucht wordt dit.
+4/-0

 
3 maanden geleden
De goal was ook een klucht, typisch voor de onmacht om te scoren, een eigen goal. Maar alles meegenomen.
+2/-0

3 maanden geleden
1-1 het zou toch wat zijn als onze vrienden uit Rotterdam zelfs tegen deze klungels bij ons niet kunnen winnen hahaha.
+3/-0

3 maanden geleden
Slot wisselt veel, verse krachten erin….. niet best.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Weer een topduel niet gewonnen, 5 punten uit de mogelijke 18 de laatste 6 wedstrijden, weer niet de 0 gehouden. En zo sta je inmiddels op de 5e plaats, met een puntengemiddelde per wedstrijd van 1,94. Het lijden wordt wederom met een paar weken verlengd.
+4/-0

3 maanden geleden
6x op rij niet winnen, 5e op de ranglijst…. Doei doei Schreuder!!
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Schreuder tot het einde van dit seizoen blijft zitten. Als we niet bij de eerste 2 eindigen en CL mislopen dan wordt die pas ontslagen (of neemt zelf ontslag). Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk moet die nu al weg alleen ik denk niet dat dit gaat gebeuren. Nu komen er ook nog eens vier relatief makkelijke wedstrijden aan dus geloof niet dat hij op korte termijn weg gaat.

Over de wedstrijd, was natuurlijk waardeloos wat we lieten zien. Denk dat je iedereen een onvoldoende kan geven. Gelukkig pakt Ruli die bal van Gimenez nog maar volgens mij was die ook niet echt ingewikkeld.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat hebben we weer genoten….
Gelukkig staan we op plek 5 en hebben we uitzicht op de Europaleague.
Wanneer houdt dit lijden op?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Na 17 wedstrijden op de 5e plaats en 2 punten voor op Sparta Rotterdam. Al die spelers van 20-30 miljoen voor dit...
+3/-0

3 maanden geleden
Ben tevreden met de uitslag (was uit gegaan van een verliespartij) en heb het beste Ajax in maanden gezien. Daarmee was het verre van goed, maar heb wel het gevoel dat we door het dal heen zijn. We staan nog steeds binnen schootsafstand van Feyenoord en de rest en het team lijkt aan vertrouwen te winnen. Nu zijn er nog een paar echte resultaten nodig en dan heb je zomaar kans dat het echt weer gaat draaien. Al met al kan ik er mee leven, in vergelijking tot wat we afgelopen maanden gezien hebben.
+3/-4

3 maanden geleden
Schreuder: Gebeurde niet veel in de eerste helft, moeite om de vrije man te vinden, druk zetten ging goed, Feyenoord optisch beter. Tweede helft veel beter, Taylor speelde goed, Bergwijn viel goed in. Fouten horen bij voetbal, Berghuis geeft de tweede helft twee wereld openingen. Vandaag prima Ajax gezien, op het einde een penalty verdiend. Team is groeiende, goede strijd in het elftal, komen goed terug in de wedstrijd. En ik ben misschien de enige die het ziet. Ik hoor en lees veel, wij zijn ergens mee bezig en we zetten een goede teamprestatie neer.

Zijn letterlijke woorden bij ESPN zojuist... Die man leeft in een andere werkelijkheid...
+6/-1

 
3 maanden geleden
Schreuder heeft gewoon het enorme geluk dat EN Twente EN Feijenoord de machteloosheid van dit elftal niet meedogenloos hebben afgestraft. Het was 3x niks en Ajax leek beter in de wedstrijd te komen simpelweg omdat Feijenoord veel energie in de 1e helft had gegeven.

Ik hoop echt wel dat Ajax er bovenop komt maar dan zonder die man die in het meta-universum oftewel andere realiteit leeft. Natuurlijk kan hij als LIJDER (pun intended) niet anders en heeft vast nog wel de overtuiging dat hij goed bezig is, Alfred in Wonderland duurt helaas (nog) voort!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Alfred ziet een stijgende lijn, we zijn groeiende zijn zijn letterlijke woorden. Ik geef onmiddellijk toe dat ik nooit al te best op zat te letten op school vroeger maar ik zou toch zweren dat van plaats een naar plaats twee, naar plaats drie, naar plaats vier naar plaats vijf een dalende lijn en achteruitgang is.
+6/-0

3 maanden geleden
Andere zien niet hoe goed dit AJAX nu is, behalve Alfred . lol ..
+5/-0

3 maanden geleden
Sanchez is een belediging voor de jeugdopleiding wat is die slecht zeg.
Alvarez achterin houden straalde rust uit.
Verder Kudus nooit meer spits.
+4/-0

3 maanden geleden
We hebben helaas een trainer zonder enige vorm van realiteitszin .
+5/-0

3 maanden geleden
Iedereen in directie en staf veegt zich t zweet af ! Douchen 🧼 vooral de bilnaad want ze hebben hem geknepen!! Schreuder ga in godsnaam!
+3/-0

3 maanden geleden
Dat Schreuder moet oprotten roep ik al sinds Liverpool uit, maar de club is doodziek; mensen houden elkaar de hand boven het hoofd en blijven maar met excuses komen. Intussen hebben we tientallen miljoenen verbrast aan spelers die he-le-maal niets te zoeken hebben bij Ajax, het spel is niet om aan te gluren, topwedstrijden worden niet gewonnen. Sterker nog, in geen enkele topwedstrijd was Ajax beter dan of gelijkwaardig aan de tegenstander. Ook vandaag niet.
Kijk, van Feyenoord wil ik nooit verliezen, ook niet in zo een klote seizoen, dus kan met dit resultaat leven, maar de club zal dit weer gebruiken als excuus, want er wordt een punt gepakt in een topwedstrijd, dus er is hoop. Maar kijk even naar de laatste 5 speelronden, wat ik ook al vaker heb benoemd.
Als er niets gebeurt, eindigen we dit seizoen echt 4e of 5e. Dan hebben Van der Sar, H2 en Schreuder het natuurlijk niet aan zien komen. Mensen die dit beleid goedpraten zijn echt blind. Die zien niet dat de club op dit moment in rap tempo afglijdt naar de periode van vlak voor de revolutie. Wij als supporters zien het en dan gaan we inderdaad zeiken, want dat doen mensen die de club echt steunen. Het gaat om het steunen van Ajax, niet om het steunen van beleidsbepalers die de club kapot maken. Ajax is doodziek en wordt gegijzeld door een groepje die echt geen idee heeft hoe een topclub geleid moet worden. Iedere keer als ik naar de opstelling kijk, denk ik waar de f*ck kijk ik naar? Dit is niet mijn Ajax, op enkele spelers na. Schoon schip maken zal de club weer tientallen miljoenen kosten; oprotpremies, lozen van veel te dure spelers, opnieuw aankopen doen, maar dan wel de juiste spelers.. Straks mis je ook nog de CL, tel uit je winst.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ik word een beetje moe van 'de club is doodziek'. Als je dat door wil trekken moet je ook toegeven dat de club een keer dood is en een nieuwe hobby zoeken. De club is hooguit verkouden. Het kan nog veel erger. Dat gaan we ook meemaken. Wacht maar af.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
-Bericht zelf verwijderd. Een beetje te.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Heb alleen samenvatting meegekregen. Op basis daarvan lijkt Alvarez naast Timber centraal definitief de beste verschuiving sinds start competitie omdat je toch iets moet neerzetten om in de opbouw meer rust te krijgen. Zag Alvarez een keer goed op stomen ook met goede pass op Kudus die niet scoorde.

Kudus stoomde ook een keer goed op vanaf middenlijn. Als Alvarez naast Timber blijft laat Kudus dan eens als verdedigende middenvelder aantreden - de taak die eerst Alvarez op zich nam als stofzuiger. Kan Kudus meer werk verzetten maar ook bij leren om slimmer te spelen. Als spits vind ik Kudus te weinig betrokken/te kort komen.

De andere twee invullingen op het middenveld kun je per wedstrijd bekijken met Klaassen, Berghuis en Taylor.

Enfin, de twee (wing)backs blijft wel een groot probleem. Bij ESPN werd net de grap gemaakt hoe slecht Wijndal wel niet moet zijn op de trainingen als Bassey toch elke wedstrijd maar weer de voorkeur blijft krijgen. Ja, zo kun je het ook bekijken.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Als Alvarez van toegevoegde waarde is voor de opbouw, weet je hoe diep we gezonken zijn.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Mee eens. Toch ben ik voorstander dat Alvarez voorlopig centraal naast Timber speelt omdat er niets beters voor handen is. Regeer en Baas geen kansen krijgen. Kaplan geblesseerd is en nog niet weten of hij geschikt is.

Maar goed, de grootste fout van de eeuw begon toen de organisatie geen goede vervanger voor Martinez aantrok, maar een speler haalde die eigelijk naar jong Ajax moet worden teruggezet om tactisch en technisch bijgeschoold te worden. Het geld voor zowel Bassey als Sanchez.
+2/-0

3 maanden geleden
Vooraf hadden we het idee dat er 3 finales waren na de winterstop, allemaal niet gewonnen, Maar toch tevreden. Zo kan het gaan.
+1/-3

 
3 maanden geleden
Als je "hadden we" verandert in "had ik", prima.
+3/-0

Lax (geschorst)
3 maanden geleden
Niets gewonnen, niets verloren.

Het is nu zaak de komende 5 competitiewedstrijden 15 punten te halen. Gezien de tegenstanders moet dat kunnen. Maar laat ik niet te hoog van de toren blazen.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Je kan optimisme ook tot kunst verheffen. De laatste vijf wedstrijden hadden we op papier ook 15 punten moeten pakken. Je gaat in de volgende 5 wedstrijden ook gewoon weet punten verliezen. Vijfde staan met een selectie van een paar honderd miljoen, minimaal twee keer de grootste begroting en nog niet optreden. Wij hebben de minst capabele directie en RvC, zoveel is wel duidelijk. Tijd voor hun degradatie!
+4/-0

 
3 maanden geleden
En de laatste 5 wedstrijden van het seizoen tegen PSV, AZ, Groningen, Utrecht en Twente... Juist nu hadden we moeten uitlopen, maar dit wordt een van de ergste seizoenen deze eeuw en in de zomer zal er weer tientallen miljoenen aan spelers gehaald worden, alleen hebben we momenteel niemand van waarde om te verkopen, dus zitten we straks met anderhalf elftal aan aankopen, waarvan je de helft kunt kwalificeren als miskoop. De club leeft nu op grote voet en als inkomsten uitblijven heb je straks een groot probleem. Die stilte ook iedere keer na de zoveelste wanprestatie. Hier word je als fan toch gek van? Je ziet het gebeuren, maar zo onmachtig. Nu merk je hoe ontzettend belangrijk Cruijff was. Nu hebben we niemand die de club kan of wil bevrijden van de mensen die alles kapot maken. De overgebleven iconen verzinnen de ene na de andere excuus, bijv. dat er veel spelers zijn vertrokken. Ja, dus? Dit is Ajax en als je zo veel geld hebt om te investeren, hoor je alsnog de Eredivisieclubs kapot te spelen. CL laat ik ff buiten beschouwing, maar het gaat vooral op de manier waarop er gekloot wordt.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Precies, het gaat er niet om hoeveel spelers er elk jaar vertrekken. Als je in de richting van de Europese subtop toe wilt klimmen gaat het er om dat je een organisatie hebt staan die weet wat voor kwaliteit er voor terug gehaald dient te worden.

Daarin is op een paar aankopen na enorm gefaald. Hebben ze Johan Cruijff totaal niet begrepen maar gewoon klakkeloos met geld gesmeten.

PS. De clubs met het minste geld zijn hier beter in. Letten op hun geld omdat ze niet anders kunnen.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Juist. En als je het niet weet, hou je je poot stijf en verkoop je niet je halve basiselftal, tenzij het Antony en Martinez bedragen zijn, want geld zat om ff verantwoord nee te verkopen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja dat lukraak verkopen hebben ze enorm onderschat. De genadeklap kwam erachteraan doordat er op Bergwijn en Conceicao na geen kwaliteit werd gehaald. (Kaplan is nog afwachten)

Op deze tour ben ik het eens met Rafael van der Vaart. Die vertelde onlangs bij Studio Voetbal dat je dan als club maar beter weinig geld kunt hebben in plaats van 200 miljoen, omdat het dan een kwestie van overleven is om moeite te doen goede spelers te halen om in de eredivisie te blijven spelen.

Dan moet je wel slim inkopen en creatief zijn. Misshien een idee dat de Ajax inkoopploeg op stage gaat bij clubs uit het rechterrijtje om te kijken hoe ze het doen. Clubs die allemaal beschikken over backs die beter opbouwen/voetballen dan Bassey en Sanchez.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja Lax , maar zo is t wel! Er bestaat geen 🍏 🥚 tje meer!
+2/-0

3 maanden geleden
Ik hoor hier niemand over maar die goal van Feyenoord vond ik echt een fout van Rulli. Hij gaat met zijn verkeerde arm naar de bal toe. Deze had hij echt moeten hebben.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Die kan er in gaan (hij is te laat met reageren), het gaat mij meer om wat er vooraf gebeurt, Berghuis die te nochalant met buitenkant voet een pass tussen 2 medespelers in laat vallen, daarna het niet ingrijpen van Taylor en/of Alvarez bij het wegdraaien en schieten van Paixao.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Klopt maar je hoopt van een keeper van 10M dat hij zo'n balletje gewoon pakt.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Kan gebeuren. Hij heeft ook een paar ballen uit doel gehouden. Ik heb gisteravond na uitspraak van der vaart toch wedstrijd terug gegeken omdat het volgens hem verschrikkelijk slecht was.

En ja ik ben ook enorm geschrokken. Dat Schreuder Bassey en Sanchez maar blijft opstellen is mij een groot raadsel. Zij komen op alle onderdelen te kort voor Ajax 1. Hierdoor ligt de kat ook twee treden lager.

Daarnaast geschrokken van het vele balverlies en slechte organisatie. Eerste helft was het ergste. Tweede helft ging Ajax iets beter spelen toen Bergwijn er bij kwam maar je ziet weer hoe het elftal door kwaliteit vermindering zelf ook is afgegleden richting een bedenkelijk niveau.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ja hallo daar staat hij voor toch? Je mag best kritisch zijn op een keeper van Ajax. ik vond die goal echt houdbaar.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Ook al was het een fout, prima. Maar het weegt niet op tegen het fouten festival die het team maakte. Eerste helft was nog slechter dan de tweede.

Dat Schreuder vind dat er goed onderuit gevoetbald werd en een team stond op het veld? geeft aan hoe hoog de lat ligt onder zijn leiding. Ik denk ongeveer 2 niveau's onder amsterdams peil.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Je hoort mij niet zeggen dat Rulli slecht keepte hè! En hij was zeker niet de minste, eerder één van de beste.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ja het is weliswaar nog wat vroeg maar wat ik er ook van gezien heb, doet Rulli het niet onaardig. Hij lijkt nog wat onwennig maar goed, pas gekomen bij de club.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die bal was absoluut onhoudbaar en zeker geen keepersfout. De fouten lagen al in de momenten er voor (pass van berghuis, slap ingrijpen, geen druk op de speler met de bal), maar als je dan schiet en je raakt hem zoals gebeurde, dan helpt er niks meer tegen. Opvallend genoeg was dat slechts één van de in totaal twee kansen die Feyenoord kreeg. De tweede kans werd prima verijdeld door Rulli. Vond Alvarez de beste aan onze kant, maar Sanchez speelde ook een verdienstelijke wedstrijd. De tandem Tadic/Bassey begint aanvallend steeds beter te lopen, maar laatst genoemde wisselt goede en slechte verdedigende momenten teveel met elkaar af. Die jongen (Bassey dus) oogt onzeker. Ook na een nachtje slapen nog steeds een goed gevoel (in relatie tot afgelopen maanden) over deze wedstrijd.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Tandem Bassey - Tadic loopt net stroef als tandem Sanchez - Conceicao. In feite is er geen sprake van een tandem.

Als je ook gisteren voor de zoveelste keer ziet hoe vaak het fout gaat. Ballen die niet aankomen. Per ongeluk over de zijlijn verdwijnen omdat een bal aannemen te ingewikkeld lijkt. Zelfs ballen die direct naar de verkeerde kleur worden gespeeld omdat er verkeerd word ingeschat, naast de onrust die word veroorzaakt voor de rest. Ik vind het Ajax onwaardig. Niet om aan te gluren.
+3/-0

3 maanden geleden
Waarom kreeg Wieffer btw geen rood? 2x geel is toch rood? Was duidelijk te zien dat ie 2x geel heeft gekregen
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Het zal waarschijnlijk gewoon 1x geel zijn geweest (had overigens wel vaker moeten zijn). Dat hij nog een keer liet zien dat hij geel kreeg omdat bij de eerste keer direct een opstootje ontstond. Maar totaal onnodig ontstond er weer verwarring bij een beslissing van Gozubuyuk.
+2/-0

3 maanden geleden
T ergste is dat Ajax niet naar de achterban luistert, want door ons kunnen ze bestaan!! Zelden zo’n laf bestuur gezien! Geen stemmingmakerij, dat wil ik niet , maar t Ajax hart doet te zeer!
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Kop-in-zand-beleid. Neem maar van me aan dat je ze (bestuur en staf) zult horen zodra de ploeg eindelijk eens een wedstrijd wint van wie dan ook.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ha ja. Die wachten nog steeds op een geschikt moment. De eerste winstpartij en dan als de bliksem voor de camera;-)
+3/-0