Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax zet slechte reeks voort en wint ook niet van NEC


Tijdstip
8 januari 2023
Stadion
Goffertstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax zet slechte reeks voort en wint ook niet van NEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax zet slechte reeks voort en wint ook niet van NEC

Ajax is het kalenderjaar op slechte wijze begonnen. In de uitwedstrijd tegen NEC kwam de ploeg van Alfred Schreuder niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Davy Klaassen opende in de eerste helft nog wel de score, maar na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Een gehavend Ajax ontsnapte in de openingsfase aan een zeer vroege achterstand, maar nam al snel het heft in handen en kreeg kans op kans. Het kwam vooral door oud-Ajacied Jasper Cillessen dat onder meer Kenneth Talor, Francisco Conceiçao en Edson Álvarez niet tot scoren wisten te komen.

Gezien het spelbeeld kon de treffer van Ajax echter niet uitblijven en uiteindelijk was het Davy Klaassen die na een assist van Dusan Tadic voor de 0-1 zorgde. Voor de international was het alweer de 25ste keer in zijn loopbaan dat hij voor de openingstreffer zorgde in een competitieduel van Ajax.

Waar de ploeg van Alfred Schreuder een uitstekende eerste helft kende, kwam het uitermate zwak uit de kleedkamer voor de tweede helft. Al snel wist NEC volledig uit het niets de gelijkmaker te maken.

Hierna nam Ajax weer het heft in handen en ging het op jacht naar de nieuwe voorsprong. Taylor kreeg opnieuw een enorme kans, maar kopte over het doel. Hoewel Ajax volop aan bal was, was het in de buurt van het doel te slordig om tot veel mogelijkheden te komen.

Tien minuten voor tijd kwam een debutant binnen de lijnen. Kian Fitz-Jim verving Kenneth Taylor en maakte daarmee zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd voor Ajax 1. In de blessuretijd maakte ook Christian Rasmussen zijn debuut en de aanvaller kende bijna een perfecte start. Een hoekschop van Rasmussen werd door Álvarez ingekopt, maar opnieuw wist Cillessen met een uitstekende redding Ajax dwars te zitten.


Alfred Schreuder: 'We hebben gewoon onze kansen niet benut'

In gesprek met ESPN werd Alfred Schreuder gevraagd of hij kon verklaren hoe Ajax punten had verspeeld tegen NEC. "We hebben gewoon onze kansen niet benut", aldus Schreuder. "We hebben voldoende mogelijkheden gehad, dus zo kun je het wel verklaren."

Over het spel was de trainer wel te spreken. "Er moest een frisse ploeg op het veld staan met energie en een speldiscipline. Dat hebben we prima gedaan", zo gaf hij aan. "Vijf minuutjes na rust hadden we het even lastig en krijgen we een vrije trap tegen. Daarna kwamen we ook weer goed in de wedstrijd."

Het resultaat van Ajax is echter wederom niet goed. "Dat heb ik ook tegen de groep gezegd. We hadden hier gewoon moeten winnen. Zeker als je ziet wat voor kansen we gekregen hebben", zei hij daarover. "Voor ons is het echter belangrijk hoe we spelen en hoe we op het veld staan. Daar kijk je als trainer ook naar en dat neem je mee. Dat was een verschil met de wedstrijden voor de winterstop. We moeten dit blijven leveren en dan komt het resultaat vanzelf."


Dusan Tadic: 'We verdienden het om te winnen'

Dusan Tadic was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat Jasper Cillessen de oorzaak was dat Ajax slechts één punt overhield aan het duel tegen NEC. "Hij was echt geweldig. Hij had een paar heel goede reddingen", aldus Tadic. "We dachten een paar keer dat de bal in het doel zou gaan, maar die pakte hij dan toch nog."

De aanvoerder vond dat Ajax in de eerste helft heel goed speelde. "We waren goed in de restverdediging en waren ook heel geduldig aan de bal", zo gaf hij aan. "NEC had geen kans en wij waren veel beter. Zo moeten we blijven spelen."

Tadic was lovend over het spel van Francisco Conceição. "Hij is een heel goede speler voor de toekomst en dat laat hij nu al zien", zei hij daarover. "Hij heeft veel kwaliteit en verdient om bij Ajax te spelen. Hij zal alleen maar beter en beter worden."

In de tweede helft was het spel van Ajax een stuk minder. "We hebben een paar zieke spelers, maar dat mag geen excuus zijn. We moeten altijd voor de winst gaan", reageerde hij daarop. "We verdienden het om te winnen. Nadat we de 1-1 tegenkregen creëerden we nog een aantal goede kansen, maar Cillessen had een paar goede reddingen."


Remko Pasveer: 'Ik heb nog niets gehoord van de trainer'

In gesprek met ESPN gaf Remko Pasveer aan extra te balen omdat de enige bal die op doel kwam direct een tegentreffer werd. "Er kwamen nog wel een paar ballen tussendoor die ik kon pakken om het de verdediging wat makkelijker te maken, maar verder had ik niets te doen", aldus Pasveer. "Verdedigend stond het heel goed bij ons. In de eerste helft hadden we het af moeten maken om het onszelf makkelijker te maken. En dan zie je dat een standaardsituatie de boel in één keer omdraait."

De doelman was het eens met de opmerking dat de eerste helft van Ajax een van de beste was in lange tijd. "Het stond heel erg goed bij ons", zo gaf hij aan. "Het was solide van achteruit en we gaven niks weg. We veroverden snel de bal en het was denk ik gewoon heel erg goed."

Of het voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Ajax was kon Pasveer niet zeggen. "Vandaag was ik nog de eerste keeper en ik verder niets gehoord van de trainer", zei hij daarover. "We gaan het zien. Ik doe altijd mijn uiterste best en ik geef nooit op, dus we gaan vol door. Met de trainer heb ik nog niet gesproken. Hij moet duidelijkheid verschaffen, maar vooralsnog heb ik nog niets gehoord."


Ajax bezig aan zwakste reeks in jaren

Voetbal International zocht uit dat Ajax bezig is aan een dramatische reeks. Voor het eerst in meer dan tien jaar heeft de ploeg vier competitieduels op rij niet weten te winnen.

Het is bovendien voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 dat Ajax na vijftien speelrondes zo weinig punten heeft weten te behalen. Tot nu toe werden er slechts 31 punten gehaald.

Defensief is er ook een enorm verschil ten opzichte van vorig seizoen. Na vijftien speelrondes had Ajax onder Erik ten Hag slechts twee tegendoelpunten, terwijl er nu al achttien tegentreffers zijn gemaakt.


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Davy Klaassen ('38)
Goal
1-1 Dimata ('52)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Jorge Sanchez ('50)
Kaart
Ajax: Devyne Rensch ('58)
Kaart
Ajax: Francisco Conceição ('69)
Kaart
NEC: Marquez ('88)

Opstelling Ajax

Dusan TadićBrian BrobbeyFrancisco Conceição


Kenneth TaylorDavy KlaassenEdson Álvarez


Calvin BasseyDevyne RenschJurriën TimberJorge Sanchez


Remko Pasveer

Wissels:

'72 Lorenzo Lucca voor Brian Brobbey
'79 Kian Fitz-Jim voor Kenneth Taylor
'90 Christian Rasmussen voor Francisco Conceição


Opstelling NEC

MattssonDimataTavsan


ProperTannaneSchöne


El KarouaniSandlerMarquezVan Rooij


Cillessen

Wissels:

'84 Cissoko voor Mattsson
'87 Marques voor Dimata
'87 Musaba voor Tavsan
'90 Duelund voor Tannane


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 4 2-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-3 (0-1)
11  3 1-4 (0-1)
12  3 1-3 (0-1)
13  3 1-3 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Francisco Conceição (71 -> 5,0)
2. Davy Klaassen (28 -> 4,0)
3. Dusan Tadić (25 -> 3,0)
4. Jurriën Timber (5 -> 2,0)
5. Edson Álvarez (4 -> 0,3)
5. Kenneth Taylor (4 -> 0,3)
5. Kian Fitz-Jim (4 -> 0,3)
8. Niemand (3 -> 0,0)
9. Calvin Bassey (2 -> 0,0)
10. Brian Brobbey (1 -> 0,0)
10. Remko Pasveer (1 -> 0,0)
10. Jorge Sanchez (1 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Daley Blind (0 -> 0,0)
13. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
13. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
13. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
13. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
13. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
13. Gerónimo Rulli (0 -> 0,0)
13. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
13. Silvano Vos (0 -> 0,0)
13. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
13. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
13. Jorrel Hato (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat we fris en fruitig uit de winterstop zijn gekomen. Ergens geloof ik er geen reet van dat het goed komt ik laat mij graag positief verassen. M.I is Schreuder nog 10x koppiger dan ten Hag.

Nou gaat die weer!!
Pasveer-Rensch-Timber-Bassey-Wijndal-Alvarez-Klaassen-Kudus-Tadic-Brobbey- Conceição

Taylor en Berghuis zijn twijfelgevallen anders had ik die er in gezet voor Klaassen en Alvarez.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Ik heb een vaag vermoeden dat Kudus er niet bij zal zijn!
+2/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Appeltje eitje.

Net als de komende 3 wedstrijden
+2/-2

 
5 maanden geleden
Inderdaad, appeltje eitje.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Met een trainer die Ajax op zijn meest Ajax laat voetballen heb je logischerwijs oorzaak en gevolg.

Goed en overtuigend van NEC winnen was dat niet de standaard of is dat de standaard niet meer?
Goed en overtuigend van NEC winnen zat dat niet diep verankerd in de club Ajax en alles waar Ajax voor stond of misschien nog staat?

Wie het weet mag het zeggen.

Kortom.

NEC uit, appeltje eitje! Zo! Statement godsamme. Doelsaldo werk. De voorwaarden qua spelersmateriaal en kwaliteit zijn er overduidelijk dus appeltje eitje is de standaard en dat verdient toejuichen!

Ik ga toch zeker niet het door de trainer bedachte individualistische brekebeenbevliegingsvoetbal toejuichen?

Laat de trainer, de eindverantwoordelijke, eerst maar eens respect afdwingen door Ajax voetbal op de mat te leggen.

Gekke ASD. Maar goed.
+1/-0

5 maanden geleden
Knallen met die Wijndal!

Je zult zien dat het ineens beter klopt en dat Bassey ook een stuk stabieler is met Wijndal naast zich.
+2/-1

 
Lax (geschorst)
5 maanden geleden
Ahuh, Wijndal die altijd te laat is in de omschakeling terug naar het verdedigen
+3/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Blind weg, dus je zou denken dat Wijndal speelt. Maar nee hoor... Schreuder zet gewoon een rechtsback op links. Pfff, hij gaat het écht nooit leren.
+2/-0

5 maanden geleden
Goed mannen, we hebben de hele winter geklaagd. Nu is het tijd om weer achter Ajax te staan. Als we vandaag winnen ziet de wereld er weer anders uit. Zo werkt het ook. Succes, allen. Laten we hopen dat het droog blijft.
+2/-0

5 maanden geleden
Ons tactisch genie speelt nog liever met Sanchez - en Rensch op de verkeerde kant - dan met Wijndal. Die jongen kan beter zijn conclusies trekken...

Wordt vandaag overigens weer een drama, gezien de samenstelling van het middenveld. Heb er een heel hard hoofd in dat we op basis hiervan de 3 punten gaan meenemen uit Nijmegen.
+3/-0

5 maanden geleden
Oei oei Als dit de opstelling is ! Creativiteit nul comma nul. Hopen op bevliegingen .
+2/-0

5 maanden geleden
Zeven spelers niet fit, vijf debutanten op de bank. Hoe is het mogelijk in de eerste wedstrijd na de winterstop?
+2/-2

 
5 maanden geleden
Weinig te doen aan een virusje he
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, mochten ze nog niet gemotiveerd aan de aftrap staan, dan hoop ik toch dat het gelijkspel van Feyenoord en PSV de selectie wakker schud.

Je kan PSV op achterstand zetten en Feyenoord op één punt naderen.

Come on guys! Laat weer eens zien dat jullie het kunnen!!!
+1/-0

5 maanden geleden
Wel leuk om zoveel jonge spelers op de bank te zien.Hopelijk krijgen Fitz-Jim en Aertsen wat speeltijd. Ben benieuwd wat ze in het eerste kunnen laten zien.
+2/-0

5 maanden geleden
Blij dat Conceicao in de basis staat. Maakt in de eerste minuten een frisse, dynamische indruk. Speelt snel en naar voren.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Mag toch hopen dat hij er nu voorlopig in blijft staan. Wordt ook pas maandenlang om geroepen. Vandaag zie je waarom.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ja, af en toe hoop je toch stiekem dat Schreuder hier ook eens komt lezen wat de gemiddelde Ajaxsupporter er van vind 😄

Vanaf nu gewoon altijd Conceicao in de basis hoop ik.
+3/-0

5 maanden geleden
Het voetbal dat Ajax op de mat legt is tot nu toe het voetbal van de gemiddelde voetbalclub in onze competitie. Fantasieloos middenveld en te vaak verkeerde keuzes. Ondanks alles zijn er een paar 100 % kansen geweest , alleen komen de verkeerde spelers in scoringspositie en nu dan eindelijk wel de goede voorzet met de juiste speler op de juiste plek. Dit pover NEC mag ook voor dit Ajax geen probleem opleveren
+2/-1

 
5 maanden geleden
Ik ben er inmiddels van overtuigt dat het niet meer alleen aan Schreuder ligt. Wat is dit een ongemotiveerd slappe hap team. Je concurrenten laten allemaal punten liggen. Dus wat doe je? Dan vreet je het gras op en stuur je NEC van het kastje naar de muur.

Nee hoor... slappe zooi en je weet voor de zoveelste keer de meest opgelegde kansen te missen. NEC komt terug, je hebt nog 35 minuten om het tij te keren en bakt er helemaal niks van. Wat een gepruts... Forget it, nog effe een pak op je sodemieter van Twente en Feyenoord en je hebt weer een kansloos seizoen achter de rug. Oja, tegen Den Bosch en Union Berlin kan je het ook wel schudden met deze instelling.
+2/-0

5 maanden geleden
Goede eerste helft alvast.

IJzersterke Conceicao die met zijn snelheid voor grote ruimtes aan de rechterkant zorgt. Scoringskansen vor Taylor, Alvarez (door de lucht), Klaassen en Conceicao.
In tegenstelling tot de papieren opstelling bestaat het centrale verdedigingsduo uit Timber en Rensch, vooral om de rappe Dimata af te stoppen.

Tot nu toe geen vuiltje aan de lucht.
+2/-2

5 maanden geleden
Ik ben redelijk positief verast. Concenciao is een verademing. Tadic op links en weer een assist.
Veel kansen had 0 3 moeten zijn.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Amateurs. Geldt ook voor de scheids !
+4/-1

 
5 maanden geleden
Scheids heeft in de rust even met Lahoz gebeld
+3/-0

5 maanden geleden
Standaard pot onder Schreuder. Niet afmaken in de eerste helft en in de tweede helft ver terugvallen. Tis al 1-1, nu maar hopen dat ze een beetje veerkracht gekweekt hebben in de winterstop. Anders wordt dit de zoveelste afgang op rij.
+3/-1

5 maanden geleden
Wat een debiel die scheidsrechter.
+1/-2

5 maanden geleden
Taylor en kansen verzilveren , blijkt voor deze speler toch te moeilijk en niet voor het eerst en niet alleen in deze wedstrijd !
+3/-1

5 maanden geleden
Laatste keer dat Ajax de 0 hield was in september tegen Heerenveen. In totaal is dat überhaupt pas 4 keer gelukt in 15 Eredivisie wedstrijden. Om je kapot te schamen.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Tegendoelpunt had ik al ingecalculeerd maar lijden we weer onnodig puntverlies.
+1/-0

5 maanden geleden
Die Tanane komt steeds goed weg bij deze scheids
+2/-0

5 maanden geleden
Nou, dan staat Conceiciau er op ons verOek in en staatBergwijn eruit, is het nog steeds slappe was dit ligt niet aan Schreuder maar aan het aankoopbeleid. Huntelaar eruit! En neem de RVC mee!
+2/-1

5 maanden geleden
Kan iemand Alvarez duidelijk maken dat hij de bal beter meteen naar iemand anders kan spelen die misschien wel weet wat hij met de bal kan doen. Dit is nu al de zoveelste maal dat hij een zinloze actie begint ipv af te spelen. Hij is een balafpakker en niet meer. De scheids van dienst is trouwens een echte koekenbakker. Wij al 3 gele kaarten ( terecht ) , maar van NEC ziet hij alles door de vingers met als dieptepunt de onterecht gegeven vrije trap waaruit t doelpunt ontstond
+2/-1

5 maanden geleden
Huidige selectie is rijmelarij van lik me versje. Met de rattenvanger van hamelen als leider.
+3/-2

5 maanden geleden
Kunnen ze deze scheids niet eens een tijdje op non-actief zetten ? Wat een clown !
+2/-5

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax moet het puntenverlies bij zichzelf zoeken hoor, zo onnodig voor de zoveelste keer dit seizoen.
Maar over die scheids heb je zeker een punt en het helpt absoluut niet mee.
Dit is echt zo`n geniepige lamp als ex seizoenkaarthouder van die club.
Ik heb zo`n hekel aan die vent en het valt me altijd op.
Als Ajax een makkelijke middag heb dan is die poeslief, fluit hij alles mee geeft hij vaak nog een makkelijk gegeven strafschop voor de 4-0 alles om de schone schijn op te houden.
Maar als het spannend is en Ajax heeft haast houd hij zen kaarten op zak voor de tegenpartij, geeft geen voordeel, en onterechte vrij trappen waar nu ook de tegengoal uit valt.
De tegenpartij kan onbeperkt tijdtrekken, de spelers van Nec gaan een halve minuut op de grond leggen, geen blessurebehandeling dus niet van het veld, hij staat er rustig bij en we gaan weer veder.
4 minuten blessuretijd, Psv kreeg er gister 7 en Feyenoord zelfs 10, waar slaat dit op?
Zoals Nijhuis nooit een wedstrijd van FC Twente fluit zal Van Boekel er nooit meer 1 van Ajax mogen fluiten.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Oei oei commentaar op deze scheids , pas maar op gaat je minnetjes opleveren
+2/-2

5 maanden geleden
Cillissen had prima onder de lat gekund bij ajax
+5/-0

 
5 maanden geleden
Zodat we met 3 opa's opgescheept zitten?
+2/-1

 
5 maanden geleden
Deze opa pakt ballen en was niet zo duur.
Die andere 2 opa's van de hand doen
+2/-1

5 maanden geleden
3 punten uit de laatste 4 wedstrijden.. elke andere trainer was nu allang ontslagen.. maar Jodokus blijft zitten, omdat Edje weet dat hij anders ook op moet stappen.. nieuw jaar, zelfde rotzooi.. verliezen van Feyenoord en je kunt het wel schudden dit seizoen.. als er direct na de schaamteloze vertoningen in de CL was ingegrepen, had het zo ver niet hoeven komen..
+5/-1

Lax (geschorst)
5 maanden geleden
Deze pot verstevigd in ieder geval de positie van Schreuder.
+2/-2

5 maanden geleden (gewijzigd)
Voor een titel pretendent komen we veel te veel te kort. We spelen het voetbal van de gemiddelde nederlandse voetbalclub. Een middenveld zonder spelverdeler en zonder enige vorm van creativiteit. En voor de rest komen we ook kwaliteit te kort. We hebben de kansen gehad, maar ook tegen een pover NEC wat in de tweede helft meer fysiek in de strijd gooide konden we het niet afmaken. Ik vind de vele blessures geen excuus want ook met wat er bij ons op de bank zit moet je van dit NEC winnen
+3/-1

5 maanden geleden
Sanchez draait deze wedstrijd eigenhandig de nek om door zijn opstootje met Tannane. Daardoor raakt het publiek opgefokt, waardoor een matige scheidsrechter als Van Boekel wordt meegesleept in de sfeer en een onterechte vrije trap geeft. Daar komt de goal uit en vanaf dat moment is het alleen nog maar onderbrekingen en frustraties. Als het Ajax nu eens lukt om gewoon het hoofd koel te houden en niet constant opgefokt te raken, dan houden we misschien nog eens de nul.
+5/-0

5 maanden geleden
Kon de wedstrijd niet zien vanuit Brasil maar heb mij prima vermaakt met een kokosnoot in de hangmat ipv de kromme tenen waarmee ik bijna de hele eerste seizoenshelft voor de tv zat.
Dat de malaise als een gezwel alleen maar groter zou worden had ik al voorspeld en daar blijf ik bij. Met deze clown als trainer gaat het kampioenschap naar de lucky hand die onze trainer in ieder geval ook niet lijkt te hebben.
Hij zal wel weer een huilebalk verhaal hebben waardoor er maar een punt bij NEC gehaald werd. Tenslotte ontbraken er drie spelers waar de tegenstander natuurlijk nooit last van heeft. Dombo spreuken als de kansen moeten er in en we waren de betere ploeg zal hij wel weer uitkramen voor de camera.
Ik neem nog een kokosnootje en richt mijn aandacht op wat er zich op het strand afspeelt ipv de Schreuder onzin waar Holanda het nog wel een tijdje mee zal moeten doen.
Tenslotte vind Sarretje het niet nodig om de spelersgroep eens aan te horen want die moeten zich gewoon richten op de spreuken van de trainer. Jaja........proost
+3/-1

 
5 maanden geleden
Fuckin' ergerlijk dit. Schreuder is echt een loser, hij gaat dit Ajax never nooit meer aan het voetballen krijgen. Van der Sar al helemaal niet. Twee berustende niwits waar we voorlopig geen prijzen mee gaan winnen. Fuckin' ergerlijk. RvC DOE VERDOMME IETS!!!
+2/-0

5 maanden geleden
Het moeilijkste deel van de competitie moet nog komen met Twente (thuis en uit), Feyenoord (thuis en uit), PSV (uit), Heerenveen (uit), Vitesse (uit) en AZ (thuis). Al deze wedstrijden zie ik onder Schreuder niet gewonnen worden. Hoe gaan we dan ooit 70+ punten scoren, als we nu al amper 2 op 1 lopen?

De huidige stand is echt enorm vertekend t.o.v. waar we virtueel werkelijk staan. Kampioen worden is al schier onmogelijk, maar als Schreuder niet snel buiten gegooid wordt, komt Champions League voetbal voor volgend seizoen ook serieus op de tocht te staan. Dan zijn we echt weer terug bij af, want dat gaat er financieel gigantisch in hakken gezien de huidige salaris huishouding van Ajax.

Hoe een drietal prutsers (ik reken H2 voor het gemak even mee) in 1 jaar zo veel schade kunnen berokkenen. Wanbeleid is nog zacht uitgedrukt. Als Sar niet snel Schreuder ontslaat, dan mag de RvC hem wat mij betreft ook uit zijn functie zetten.
+4/-1

 
5 maanden geleden
Ook niet onder Heitinga!!
+4/-0

5 maanden geleden
Wat mij het meest verbaasde toen ik de wedstrijd ging kijken, is dat Schreuder er nog steeds was? Iemand die dit kan uitleggen?
+4/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Alfred zal wel weer met een koffer vol excuses komen .. same ol same ol nonsense

(Op ESPN ""Als je simpel naar de wedstrijd kijkt, hebben we onze kansen niet benut", sprak Schreuder na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "We hebben genoeg mogelijkheden gecreëerd om hier meer dan een doelpunt te maken. Ik was zeker tevreden over de eerste helft. We wilden een frisse ploeg op het veld zien, dat hebben we gedaan. In het begin van de tweede helft hadden we het even lastig. Daarna kwamen we weer beter in de wedstrijd.";)

PS: De Pool ruststand staat op 1-0 terwijl dit 0-1 moet zijn redactie! :-)
+3/-0

 
5 maanden geleden
''Alfred zal wel weer met een koffer vol excuses komen .. same ol same ol nonsense ''

Exact wat ik dacht na het laatste fluitsignaal.

Vanaf 1 januari ben ik op aangename wijze door de eerste week van het nieuwe jaar gegaan. Ik dacht, laat ik dat nou niet verpesten door straks naar de persconferentie van Schreuder te luisteren; het beroemde [verhaal van aanknopingspunten]
+4/-0

5 maanden geleden
En nu is t klaar!!
+5/-1

 
5 maanden geleden
Door het puntverelies van PSV en Feyenoord zal het weer doorsukkelen
+4/-0

5 maanden geleden
Hou de site extra in de gaten of schreuder niet ontslagen is!!
+4/-0

 
5 maanden geleden
Plus met het beperkte "materiaal" wat er over is nu.. kansloze missie om CL te spelen volgend seizoen.

En dan een totale kapitaal ineenstorting van dat wat we nog aan spelers over hebben. Is geen flikker meer waard. Tel daarbij op de slechte prestaties van spelers die eerder vertrokken en je weet hoe laag de spelers ingeschat zullen worden.
+1/-0