Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenSlecht Ajax verliest in eigen huis van PSV


Tijdstip
6 november 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Slecht Ajax verliest in eigen huis van PSV; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Slecht Ajax verliest in eigen huis van PSV

Ajax is dit seizoen voor de zoveelste keer onderuit gegaan in een topwedstrijd. Na een barslechte wedstrijd ging het duel tegen PSV met 1-2 verloren. In de slotfase wist Lorenzo Lucca te scoren, maar Ajax maakte vrijwel geen enkel moment aanspraak op een resultaat.

Ajax had het in de openingsfase nog lastig omdat de Eindhovenaren fel druk zetten. Al snel wist de ploeg van Alfred Schreuder de grip te krijgen en kreeg het via Steven Berghuis en Edson Álvarez de eerste mogelijkheden.

Na een periode waarin er nauwelijks gevaar was voor beide doelen was het echter PSV dat bij de eerste doelpoging direct wist te scoren. Gakpo kreeg alle ruimte om voor te zetten en De Jong kon vervolgens simpel binnen tikken.

Ajax liet het er niet bij zitten. Een schot van Berghuis kon net worden gereden, terwijl een spectaculaire omhaal van Mohammed Kudus werd geblokt. Opnieuw was er lange tijd aanvallend weinig te zien in de Johan Cruijff ArenA, mede door het vrij harde spel van PSV dat maar onbestraft bleef. Om onbegrijpelijke redenen mocht Obispo met al geel op zak op het veld blijven staan na een harde charge op Brian Brobbey.

In de laatste minuut kreeg Ajax plotseling weer een grote kans toen uit een afgeslagen corner Kudus hard op de paal schoot. Het betekende dat Ajax met een achterstand de rust in ging.

In de tweede helft besloot Schreuder om het om te zetten en liet Dusan Tadic en Steven Bergwijn van flank wisselen. Het was echter PSV dat al snel scoorde. Een hoekschop kon opnieuw worden ingebracht, Ajax verdedigde opnieuw lachwekkend en uiteindelijk was het Gutiérrez die kon binnen schieten. Al snel kreeg ook Ajax een grote kans, maar een afstandsschot van Edson Álvarez kon net gekeerd worden.

De druk werd door Ajax vol opgevoerd, maar dat gaf PSV alle ruimte om te counteren. Toen Simons er vandoor ging en door Rensch uitstekend werd verdedigd, floot Makkelie tot ieders verbazing voor een penalty. Omdat uit de beelden echter bleek dat Rensch keurig de bal speelde, greep de VAR in en werd de strafschop ongedaan gemaakt. Ook in de minuten hierna waren de mogelijkheden echter voor PSV. Oud-Ajacied El Ghazi raakte uit een vrije trap de lat, terwijl De Jong naast kopte.

Het publiek begon steeds meer te morren en liet steeds meer blijken zeer ontevreden te zijn over het spel van Ajax. Toen tien minuten voor tijd Kudus van het veld werd gehaald, werd dat rumoer alleen maar erger. Lucca kwam voor hem binnen de lijnen en hij zorgde al snel voor de aansluitingstreffer toen een voorzet van Berghuis doorschoot. Twee minuten later al kreeg Álvarez een goede kopkans, maar zijn poging werd opnieuw gekeerd.

Met de lengte van Lucca koos Ajax er voor om alle ballen lang te spelen in de hoop dat deze goed viel. Er werd nog zeven minuten aan blessuretijd gegeven. Ajax kreeg echter geen enkele kans en ging dan ook onderuit.


Steven Bergwijn: 'Dit is niet hoe wij moeten voetballen'

In gesprek met ESPN was Steven Bergwijn teleurgesteld na de nederlaag tegen PSV. "Het was gewoon slecht", aldus Bergwijn. "Het is normaal dat er spanning is, maar je moet wel de juiste dingen blijven doen en gewoon voetballen. Dat hebben we vandaag niet gedaan."

Dat Ajax op papier met veel aanvallers startte leverde echter niets op. "Dit was niet des Ajax'. Het was gewoon heel slecht, zo simpel is het", zo gaf hij aan. "Het was van beide kanten niet best. Ik had ook geen moment het gevoel dat zij zouden gaan scoren. Op een gegeven moment gingen we pompen en kregen we mogelijkheden, maar dit is geen Ajax en dit is niet hoe wij moeten voetballen. We hebben genoeg kwaliteit. Aan het begin van het seizoen gingen de ballen van alle kanten er in. Nu zitten we in een kutfase en daar moeten we gewoon uit."

Over de spreekkoren richting Alfred Schreuder had de international geen mening. "Wat moet ik daar van vinden? Dat is hun mening", zei hij daarover. "Het is niet aan mij. Wij moeten gewoon doen wat we moeten doen. Hier hou ik me niet mee bezig."


Alfred Schreuder: 'Aan de bal hebben we gewoon te weinig gecreëerd'

Alfred Schreuder gaf in gesprek met ESPN aan dat zijn ploeg geen goede wedstrijd had gespeeld. "Verdedigend hadden we geen problemen met PSV. Die goals vielen wel heel knullig qua organisatie, maar aan de bal hebben we gewoon te weinig gecreëerd", aldus Schreuder. "Het baltempo was te laag en de overtallen hebben we niet goed uitgespeeld. In de eerste helft krijg je alleen met Kudus een goede kans."

De trainer was teleurgesteld dat zijn ploeg zo weinig kansen wist te krijgen. "We moesten van achteruit de bal sneller laten gaan en dat deden we niet goed. Dan speel je niet iets uit en kom je te weinig in de halfruimtes", zo gaf hij aan. "PSV komt één of twee keer over de middenlijn. Luuk de Jong doet dat dan heel slim, maar wij moeten daar gewoon beter verdedigen."

Schreuder was het eens met de kritiek van de supporters. "De afgelopen wedstrijden hebben wij het prima gedaan", zei hij daarover. "Vandaag waren we gewoon niet goed genoeg aan de bal. Die tweede goal valt volledig uit de lucht, maar die eerste goal moeten we ook gewoon beter verdedigen."


Jurriën Timber: 'We waren gewoon niet goed genoeg'

In gesprek met ESPN werd Jurriën Timber gevraagd naar het opstootje na afloop. "Dat was niet nodig en dat moeten we niet doen", aldus Timber. "Dat is zeker geen goed voorbeeld. We raakten op een gegeven moment zeker geïrriteerd en hebben gewoon geen goede wedstrijd gespeeld. We waren gewoon niet goed genoeg en zij gaan er met drie punten vandoor."

Gevraagd werd aan de verdediger hoe het kwam dat Ajax niet goed was. "We begonnen niet goed", zo gaf hij aan. "Op een gegeven moment hadden we wel weer de controle, maar geven we wel de 0-1 weg en dan komen we niet meer terug."

Ook kreeg Timber de vraag hoe Ajax ingeschat moet worden. "Ook van onszelf mogen we verwachten dat we kampioen willen worden, bovenaan willen staan en dit topwedstrijden gewoon moeten winnen", zei hij daarover. "Dat eisen we ook, maar vandaag was het gewoon niet goed genoeg. Maar ik geloof er zeker nog in dat we kampioen gaan worden."


Remko Pasveer: 'Je moet je club gewoon altijd steunen'

Remko Pasveer gaf op de persconferentie aan zich niet te kunnen vinden in de spreekkoren richting Alfred Schreuder. "Het zijn emoties. Wij willen allemaal winnen, laten zien dat we progressie boeken en zo snel mogelijk kampioen willen worden", aldus Pasveer. "Er is veel veranderd binnen de club. Dat heeft tijd nodig en die tijd moeten die mensen ook krijgen."

De doelman vond het de spreekkoren bovendien erg onverstandig. "Je moet je club gewoon altijd steunen", zo gaf hij aan. "Zolang ik hier zit, zal ik mijn uiterste best blijven doen en dat geldt voor iedereen hier."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 De Jong ('23)
Goal
0-2 Gutierrez ('50)
Goal
1-2 Lorenzo Lucca ('83)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
54.969 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Obispo ('34)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('34)
Kaart
PSV: De Jong ('62)
Kaart
Ajax: Steven Berghuis ('71)
Kaart
PSV: Til ('88)

Opstelling Ajax

Dusan TadićBrian BrobbeySteven Bergwijn


Steven BerghuisMohammed KudusEdson Álvarez


Devyne RenschCalvin BasseyJurriën TimberJorge Sanchez


Remko Pasveer

Wissels:

'65 Kenneth Taylor voor Devyne Rensch
'81 Davy Klaassen voor Mohammed Kudus
'81 Lorenzo Lucca voor Dusan Tadić


Opstelling PSV

GakpoDe JongSimons


GutierrezVeermanSangare


MaxObispoRamalhoMwene


Benitez

Wissels:

'62 Teze voor Max
'62 El Ghazi voor Veerman
'80 Til voor Simons
'80 Vertessen voor De Jong
'87 Branthwaite voor Gakpo


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-2)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-2 (0-0)
 4 0-3 (0-1)
 4 1-4 (0-2)
10  3 2-4 (1-2)
11  3 1-1 (0-1)
12  3 2-4 (1-2)
13  3 2-4 (1-2)
14  3 1-3 (1-1)
15  3 2-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (19 -> 5,0)
2. Mohammed Kudus (15 -> 3,5)
2. Lorenzo Lucca (15 -> 3,5)
4. Steven Berghuis (14 -> 2,0)
5. Dusan Tadić (9 -> 0,5)
5. Calvin Bassey (9 -> 0,5)
7. Edson Álvarez (8 -> 0,0)
8. Steven Bergwijn (6 -> 0,0)
9. Brian Brobbey (4 -> 0,0)
9. Devyne Rensch (4 -> 0,0)
11. Jurriën Timber (3 -> 0,0)
11. Daley Blind (3 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (2 -> 0,0)
14. Kian Fitz-Jim (1 -> 0,0)
15. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
15. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
15. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
15. Antony (0 -> 0,0)
15. Jay Gorter (0 -> 0,0)
15. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
15. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
15. Victor Jensen (0 -> 0,0)
15. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
15. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
15. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
15. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
15. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
15. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
15. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
15. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
15. Youri Regeer (0 -> 0,0)
15. Youri Baas (0 -> 0,0)
15. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
15. Charlie Setford (0 -> 0,0)
15. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
15. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
15. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
15. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
15. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
15. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden (gewijzigd)
PSV is wat meer in vorm gekomen, Ajax ook. Ik verwacht geen hoogstaand voetbal en denk dat de ploeg die het meest gretig is als winnaar van het veld gaat. Als Ajax een instelling heeft van het komt wel, dan wordt het erg lastig denk. Geeft Ajax 100% inzet dan gaat het publiek er ook achter staan en dan hebben we een goeie kans op 3 punten.
+4/-1

 
12 maanden geleden
Ajax is meer in vorm gekomen? Ik denk dat jij en ik echt andere wedstrijden hebben gezien. 😂😂
+3/-0

 
12 maanden geleden
De 1-6 tegen Napoli was toch echt een dieptepunt, dat leek helemaal nergens op. Het is nu toch wel wat beter dan een maand geleden. Daarmee zeg ik natuurlijk niet dat ze lekker in vorm zijn, nog een lange weg te gaan. Ik hoop op een goede 2e seizoenshelft.
+1/-0

12 maanden geleden
Uitgaan van eigen kracht, dus gewoon verliezen en achteraf zeggen dat je gedomineerd hebt maar dat spijtig genoeg zij scoorden. Hierin is Ajax momenteel het beste, de tijden van op het veld zijn alweer een tijdje geleden.....
+7/-2

El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
0 vertrouwen in. Die Gakpo en Manueke lopen onze verdediging er vierkant uit. Qua koppen is PSV ook heer en meester met de Jong en die Til.
Als we een punt pakken mogen we blij zijn. Kudus en Brobbey graag basis.

Pasveer-Rensch-Timber-Bassey-Wijndal- Klaassen-Berghuis-Kudus-Bergwijn-Brobbey-Tadic.
+6/-3

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Mooie opstelling! Ik hoop dat Berghuis net zo uitblinkt als in de afgelopen twee wedstrijden... maar zie het verder ook somber in. Ik mis de gretigheid bij Ajax.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Wijndal schijnt niet te spelen.
+2/-0

12 maanden geleden
El Nico, alleen Klaassen ruilen voor Alvarez. Als je na 60 minuten voor staat met 2-0 Concescao erin voor Dusan en uitlopen.
+1/-0

 
El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
Ik vind Alvarez erg beroerd dit seizoen.
+3/-2

 
JCdeBest (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat heeft ook mede met het vetrek van een zestal basisspelers te maken die op elkaar ingespeeld waren
+4/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou lekker zo spelen, indien Wijndal geblesseerd is:

Pasveeer;
Rensch-Timber-Bassey-Baas;
Klaassen-Kudus-Berghuis;
Conceicao-Brobbey-Tadic

En ja goed gelezen geen Alvarez. Snelheid door Conceicao. Rensch is een stukje beter dan Sanchez en Taylor is nog niet terug na zijn blessure.

Bergwijn brengen als joker.
+2/-0

12 maanden geleden
Wat mij in de meningen hier vooral bevalt is dat iedereen Kudus en Brobbey er in heeft staan. Volledig terecht overigens want die verdienen dat alle twee voor 100%. Daarnaast is Berghuis eindelijk weer eens aardig wat wedstrijden in vorm dus die drie daar zou ik ook omheen bouwen in de voorste twee linies.
Het zou mij verbazen als Schreuder ze alle twee opstelt want die heb ik er wel over horen praten dat dit een goede optie is alleen doen wat hij zegt is er nog niet van gekomen.
Helaas helaas want met Kudus en Berghuis op het middenveld zijn we aanvallend beresterk en dat moet ook wel om de verdedigende zwakte van dit jaar te compenseren.
We zouden zoals een wijs man eens zei er gewoon een meer moeten maken als de tegenstander. Om dat te verwezenlijken moet je dus aanvallende kracht opstellen want de verdedigende zwakte kunnen we niet wegwerken want daar hebben we de spelers niet voor.
+3/-0

12 maanden geleden
We worden weggevaagd! Hopelijk wordt Schreuder ontslagen!
+5/-5

12 maanden geleden (gewijzigd)
Zoals inmiddels bekend, heb ik heel veel kritiek op Schreuder, maar bij zo een wedstrijd sta je volledig achter de club, dus ook ff achter de trainer. Van PSV moet gewonnen worden, ook lelijk en onterecht als het moet.
+5/-0

 
12 maanden geleden
Natuurlijk hoop ik op een overwinning, maar tussen hoop en realisme zit een wereld van verschil. Het kan alleen lukken als we ze tactisch overrompelen. Dus dan moet je creatief zijn. Ben bang dat Schreuder dit niet is.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat je kritiek hebt op je club wil niet zeggen dat je niet achter je club staat. Kritiek hebben op je club komt ook voort uit sterke betrokkenheid met de club.
+1/-0

12 maanden geleden
Daley Blind weer in de basis. En dat tegen de snelle aanvallers van PSV. Dit wordt een zware nederlaag. Hopelijk dan wel exit Schreuder en de bezem door Ajax! Las ook het commentaar van Vink die zich ook verbaasde over de enorme terugval van Ajax.
+3/-3

12 maanden geleden
Ik besefte vandaag pas dat Ajax 7 punten los staat als ze dit winnen. Mijn gedachtengang ging de hele tijd uit naar genoeg buffer opbouwen dat we ondanks dit verlies nog bovenaan staan in de winterstop. Dat zegt genoeg. Ik geloof niet dat ik ooit zo weinig vertrouwen heb gehad in een wedstrijd. Ik heb het graag mis, maar hoe gaat onze verdediging zich in hemelsnaam wapenen tegen Madueke, Gakpo en De Jong? Zijn er uberhaupt wedstrijden geweest waar De Jong niet tegen ons scoorde? Heeft Schreuder weleens een topwedstrijd gewonnen als hoofdcoach? Nou ja, hopen op een wonder.
+3/-2

 
12 maanden geleden
Je mist Xavi Simons nog in je betoog.......
+3/-0

 
12 maanden geleden
Nou, we moeten het ook weer niet overdrijven. Die bakt er morgen niets van.
+2/-3

 
12 maanden geleden
Staat met 8 doelpunten 2de op de topscorer ranglijst, noem jij dat maar overdrijven, ik weet beter. Ten tweede is het een vervelend mannetje.
+3/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
En een jankend meisje als het nodig is.. Met zulke jankballen hadden Martinez en Tagliafico het wel geweten. Helaas hebben we geen "klootzakken" meer over achterin 😬
+5/-0

12 maanden geleden
Ajax is terug op het bedenkelijke niveau van voor de Cruijff revolutie. En dat allemaal door die clowns die nu de dienst uitmaken. En dan komt Danny Blind ook nog terug. R I.P. Ajax

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=410672link
+4/-4

 
JCdeBest (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Goed artikel en eens dat Marc Overmars de afgelopen 10 jaar de sleutel tot succes was. Vooral de laatste vijf seizoenen waaruit blijkt dat Overmars op gang kwam, lering trok en zich verder verbeterde.

Daar is bij de RvC op voetbaltechnisch beleid geen sprake van geweest. Dat kwam des te meer na boven drijven na het vertrek van Overmars. Geen beleid, geen organisatie die per direct het overzicht had voor de nieuwe trainer, laat staan een overzicht waarbij nog verder was voouitgeblikt aangaande gerichte aankopen etc...

Het interessante hierbij is altijd als je niet goed hebt opgelet. Je werk niet goed hebt gedaan of hebt liggen slapen, het altijd op je dak komt terugkomt. In dit geval de successen op het veld in een neergaande spiraal.
+2/-0

12 maanden geleden
Ik ben voor een opstelling van Kudus op het middenveld en brobey in de spits. Waar ik geen voorstander van ben js met Tadic en Bergwijn als rechterspits . Beide spelers zijn op rechts van nul waarde. Dan is het net of je net tien man speelt. Dan nog liever conceicao voor de leeuwen gooien.
+3/-0

12 maanden geleden
Juist, Ajax "KAN" een grote slag slaan. psv zal, zoals gewoonlijk, wel weer lekker op de counter gaan spelen. En Ajax zal er, ook zoals gewoonlijk, wel weer met open ogen gaan intrappen.... Heb een angstig voorgevoel dat deze wedstrijd puntverlies gaat opleveren.
+4/-1

12 maanden geleden (gewijzigd)
We stonden met 0-3 achter tegen Liverpool toen Schreuder Taylor er nog inzette. We moesten er dus nog vijf maken om een resultaat te boeken voor de CL. Taylor had er letterlijk een training met de groep opzitten na een knieblessure en toch moest hij de redder komen spelen. Onverantwoord en onverklaarbaar.
Deze inleiding zegt alles over Schreuder en zijn super eigenwijze denkwijze. Taylor (niet in vorm) zal spelen en Alvarez die dit jaar geen schim is van verleden jaar ook.
Berghuis was de enige middenvelder in vorm de laatste tijd dus ook die zal indien mogelijk spelen. Daarmee zijn we weer bij de dobbelsteen opstelling aangeland waarvan we dus nooit weten hoe die zal functioneren in de komende wedstrijd.
Gelukkig is PSV in zijn uitwedstrijden ook zeer wisselvallig dus is het gokken welke dobbelsteen het hoogste cijfer zal laten zien vandaag.
Kudus zal moeten wachten tot de WK begint voordat hij de wereld mag laten zien dat hij toch echt een zeer talentvolle MIDDENVELDER is en Tadic of Bergwijn zullen rechtsbuiten blijven staan totdat ze alle twee geblesseerd zijn.
Ajax zal pas constant gaan presteren als Schreuder geen trainer meer is want al rijd die 80 keer tegen dezelfde boom zal hij de volgende wedstrijd weer tegen die boom knallen.
Laten we hopen dat de dobbelsteen gunstig gaat vallen vandaag want van het trainers vernuft moeten we het ook vandaag zeer waarschijnlijk weer niet gaan hebben.
Dus niet Alvarez een linie zakken om het kopgevaar de Jong te elimineren waarmee ook meteen een plek voor Kudus vrijkomt op het middenveld om maar een voorbeeld te noemen. Nee, ik vrees dat we gewoon weer gaan dobbelen in de volgende topper. Nou valt de dobbelsteen ook wel eens goed dus hoop heb ik nog wel maar die hoop kan ik tactisch niet onderbouwen.

Gelukkig zit ik er naast en speelt zowel Kudus als Brobbey. Voor mij de grootste verrassing van het jaar dat Schreuder dit doet en dan wel ten koste van zijn lieveling Taylor.
Nu ga ik er even goed voor zitten want deze opstelling is er een van eentje meer maken als de tegenstander. Achterin weliswaar nog steeds kwetsbaar maar wel heel veel fire power en creativiteit vanaf het middenveld. Lijkt mij sterk dat dit een vervelende pot gaat worden.
Wat een ommekeer bij Schreuder, niet te filmen. Ook Rensch voor Blind. Achterin verdedigend wat meer zekerheid, wat minder opbouwend vermogen maar dat zou Kudus vanaf het middenveld moeten kunnen compenseren.
Ik ga er eens goed voor zitten nu. Voor het eerst ook maar een compliment aan Schreuder dan. Of dit gaat lukken weten we natuurlijk niet maar dat er iets moest gebeuren was wel duidelijk en dat is nu ook gebeurd.
+3/-1

En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ja hoor, Bergwijn weer op rechts. Kan je net zo goed met 10 man spelen. Waarom geen Conceicao? Mijn part Kudus. Maar Bergwijn of Tadic op rechts is volstrekt zinloos. Man, wat ben ik die kansloze trainer beu. Hij deklasseert bij voorbaat al deze 'topper' voor het nog maar is begonnen.

*edit* Brobbey én Kudus in de opstelling, verrassend! Rensch voor Blind?
+4/-1

12 maanden geleden
En ja hoor, weer Tadic. Wat een laffe coach. Een blinde kip ziet nog dat Bergwijn op links hoot en Tadic op bank. Ajax speelt dus in feite met 10 man.
+2/-3

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Tadic is zo ongeveer de enige Ajacied die nog wat 'gif' kan brengen en de achterlijn haalt. Uit vorm, OK, maar snap wel dat hij er bij is. Dat Ajax met 10 man speelt ben ik met je eens, maar dat ligt volgens mij meer aan Bergwijn dan aan Tadic.
+4/-0

12 maanden geleden
Ik vind het juist best gedurft dat Schreuder blind op de bank zet in een van de belangrijkste wedstrijden. Dat zal hem niet in dank worden afgenomen door Blind c.s.
Overigens wat mij betreft wel terecht, hij heeft gewoon teveel steken laten vallen. Het is alleen wel de vraag of Rensch echt een verbetering is. Verder blij met Kudus op het middenveld!
+5/-0

 
12 maanden geleden
Nou en? dan moet Blind maar beter spelen en vooral beter verdedigen.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Gakpo en/of Xavi rennen hem aan alle kanten voorbij vrees ik. Net zoals ze dat bij Blind zouden doen. Ik vraag me ook af of er iemand in de defensie is die voor de opbouw kan zorgen. Want dát kan Blind dan weer wel...
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Eindelijk durft Schreuder eens faire keuzes te maken. Blind op de bank, Brobbey, Berghuis en Kudus in de basis. De zorgenkindjes zijn trouwens wel de back posities, ik ben niet overtuigd van zowel Rensch als Sanchez. Maar we hebben niet veel beter, nu Wijndal geblesseerd is.

Hopelijk kunnen ze PSV overrompelen.
+1/-0

12 maanden geleden
Lekker dan deze opstelling. Sta ik straks mooi voor gek met mijn doemvoorspelling.
+2/-0

12 maanden geleden
Ook belangrijk vanmiddag is de koppen koel te houden, want de spelers van psv zijn te vaak een rode lap voor de spelers van Ajax. De spelers van Ajax laten zich te vaak een rode kaart aannaaien door de spelers van psv . Te vaak laten ze zich uit de tent lokken. Zeker zo”n de Jong weet zo te zuigen dat spelers van Ajax over de rooie gaan. Helaas heb ik zo mijn twijfels over de wedstrijd. We zijn zeer zwak wat betreft vleugelverdedigers en het middenveld mist cohesie . Ik ben benieuwd naar het middenveld met Kudus en Brobey in de spits. Invulling rechterspits is natuurlijk weer ruk ingevuld
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Precies. Bergwijn heeft niks gebracht vanaf rechts. Zet Conceicao er dan in! Onze achterhoede is drama, die van PSV ook. Vrees dat PSV op snelheid en kopkracht gaat winnen en Schreuder weer onbegrijpelijk gaat wisselen.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Er zullen vast mensen zijn die dit weer goedpraten en veren in Schreuders reet steken, want we staan virtueel nog op 1 als je kijkt naar de verliespunten. Verliezen van AZ, en straks misschien PSV, maakt hun geen moer uit. Als een ander club straks kampioen wordt, staan ze daar de polonaise te lopen.
+3/-1

12 maanden geleden (gewijzigd)
Hoeveel topwedstrijden mag Schreuder nog verliezen dit seizoen? Of zijn we ook gewoonweg een maatje te klein voor PSV en AZ? Enige 100% score die hij heeft.
+3/-1

 
12 maanden geleden
Zullen vast Brabantse "fans" hier zitten die alles weer goedpraten.
+3/-1

12 maanden geleden
Als je zo zo makkelijk laat voorzetten en dan daarna de jong die ruimte geeft tsja onze verdediging he de eerste de beste mogelijkheid en kans en het is alweer bingo .
+5/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Angstig en teveel geleid door emoties nu. Alvarez moet nu echt eens zijn verstand gaan gebruiken ook.
+3/-0

12 maanden geleden
Ja hoor en daar gaan we hoor rete irritante spelers van psv en we laten ons weer provoceren en de scheids gaat weer mee in het gedrag van psv. We leren het niet he . Ik was er al bang voor.
+4/-0

12 maanden geleden
Dat is toch gewoon een elleboogstoot ! Of ben ik nou zo scheel
+5/-0

12 maanden geleden
We zijn vleugellam en hebben ontzettend zwakke vleugelverdedigers, die ook aanvallend in passing zwak zijn.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Het viel mee met de afslachting waar ik vooraf bang voor was. Maar we moeten nog 45 minuten. En het feit dat ik meer bezig ben met een afslachting voorkomen dan winnen, zegt ook wel iets over de huidige vorm.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Kansen verhouding tot de rust 2-1 voor Ajax maar we staan wel 0-1 achter in een zeer matige wedstrijd van twee kanten.
Bij de goal een kopie van de JC schaal. Gakpo krijgt de bal links. Toen Rensch en nu Sanchez laat hem aannemen, om zich heen kijken, naar binnen trekken en de voorzet geven zonder ook maar een poging te wagen om een duel aan te gaan.
Zijn Mexicaanse maatje Alvarez mag er van mij uit in de rust en verkocht worden in de WK stop. Heeft die wel hersens? Weer zo'n achterlijke gele kaart wat zo maar rood kan worden en een misschien noodzakelijke zaag onmogelijk maakt.
Klaassen of Taylor maar voor Alvarez, Conceicao voor Bergwijn en vol op de aanval. PSV speelt zeker ook niet groots.
+1/-0

12 maanden geleden
Bagger wedstrijd, die PSV-er moet gewoon rood krijgen met die elleboog, denk dat we nog een cadeautje gaan krijgen in de tweede helft (scheids zal de beelden nog wel een keer zien). Bassey plus backs onder de maat, maar what's new.
+1/-0

12 maanden geleden
Jaja, en dan toch weer Tadic rechtsbuiten. Die verdedigd niet mee en uit de corner valt de 0-2.
+2/-0

12 maanden geleden
Zes zeven corners helemaal niks, zo ga je niks klaar spelen.
+2/-0

El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
Woensdag winnen van Vitesse en we staan weer 1e. Niks aan de hand want de stand verbloemt alles. Wat een dramatische gast is die bergwijn. Zet die Portugees er maar in komende potjes
+3/-0

12 maanden geleden
Slecht voor mijn humeur deze wedstrijd ik zou eigenlijk moeten kappen met kijken, Psv 2 kansen 2 goals . We komen te veel te kort
+2/-0

 
12 maanden geleden
Nee joh, van PSV, AZ, Liverpool en Napoli kun je verliezen. Niets aan de hand, doorlopen, we staan virtueel op 1.
+2/-4

 
12 maanden geleden
Nee, dat kan niet! Doen het met 5 x zo veel geld.
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Tsja, het is nu zover dat ik het met sarcasme probeer om geen ban te riskeren, want dat zal gebeuren als ik echt zeg hoe ik het zie.
+3/-1

12 maanden geleden
Dat de VAR ingrijpt leuk, maar alleasaa daar aan vooraf laat zien wat er mis is met dit Ajax.
+1/-0

12 maanden geleden
Corner nummer 11, weer niks.... man man...
+1/-0

12 maanden geleden
En onze trainer doet niets , hij zou of tadic of Bergwijn moeten wisselen en met conceisao wat opportunistischer moeten spelen , maar doet hij hij husselt de boel door elkaar en legt de nadruk op het middenveld
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Hoe lang mag Schreuder ons Ajax nog verkloten? Elke week een andere opstelling. Dat doe je in de voorbereiding pannenkoek! Niet midden in het seizoen.

Schreuder EXIT!!!
+5/-0

 
12 maanden geleden
De leiding en overgrote deel van de supporters vindt het best, dus verwacht maar niets.
+2/-0

El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
Vooral met Tadic en Bergwijn door blijven aankloten.
Wat een rare gast die Schreuder. Totaal de weg kwijt.
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
waarom krijg ik toch elke keer als Makkelie fluit, een naar en weeïg gevoel en wordt het waarheid??
+3/-0

12 maanden geleden
Heren dames jongens en meisjes een heel fijne avond verder ik houd het voor gezien
+2/-0

 
12 maanden geleden
Ach, stay tuned. Straks komt er eentje met een hele lange positieve post hoe we ons geduld moeten bewaren en hoe goed het eigenlijk gaat met de club.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Als ik de neiging voel om met dingen te gaan gooien kan ik beter stoppen met kijken. Niet leuk voor thuis en dat wil ik mezelf ook niet aandoen.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Gelijk heb je. Ik merk ook dat ik steeds meer moeite heb om me echt in te houden. We kijken lijdzaam toe hoe de club wordt verneukt en niemand grijpt in. Gewoon niemand. Sterker nog, het wordt allemaal goedgepraat.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Helemaal eens, ik snap dat ook echt niet!
+1/-0

12 maanden geleden
Corner nummer 12, weer niks...
+3/-0

 
12 maanden geleden
Je laat een 3 meter lange slungel halen als spits en doet niets in een wedstrijd waarin je 100 corners krijgt..
+3/-0

12 maanden geleden
Dus 0-2 achter en dan moet je alles of niets wisselen toch? Dus dat is dan Taylor? Geen Conceicao of Klaassen?
+2/-0

 
12 maanden geleden
Omdat het een draaglijke nederlaag is. Had erger gekund.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Haha, wat een joke deze man. De wissel komt dan in minuut 80 met 2-0 achter en dan moet uiteraard Kudus wijken, de enige die nog voor gevaar zorgde.
+2/-0

12 maanden geleden
Waarom niet conceiao en Lucia lange balen in de 16. Dit ga je niet winnen
+2/-0

12 maanden geleden
Elke “grote wedstrijd” wordt tot nu toe verloren. Deze trainer “vermoord “ de spelers door een verkeerde tactiek en door spelers op een plaats te zetten waar ze van geen waarde zijn en wat uiteraard tot een daling van zelfvertrouwen en spelvreugde zal leiden. Dat heeft ook op zeker invloed op de rest
+3/-0

El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
Dommer dan Alvarez ga je ze niet vinden in het hedendaagse voetbal.
Woensdag winnen en we staan weer 1e.....dus.
Fijne avond.
+2/-2

 
Lax (geschorst)
12 maanden geleden
Alvarez, één van de betere vandaag.
+2/-1

 
El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
Maar neemt niet weg dat die dom is.
+2/-0

12 maanden geleden
waarom nou kudus eruit en waarom conceisao er niet in ????
+2/-1

 
Lax (geschorst)
12 maanden geleden
Kudus eruit omdat hij voornamelijk als een blinde over het veld raast en nog blinder ballen op goal probeert te rammen.
+2/-4

12 maanden geleden (gewijzigd)
Schreuder er uit, is te licht, punt.
+5/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Zouden de mensen die al sinds begin van het seizoen kritiek hebben op het beleid en de trainer toch nog gelijk hebben? Hoelang moet het nog duren? Moet Ajax eerst buiten de top 3 komen voordat er wordt ingegrepen?

Je verliest hier van een ploeg die met 3-0 op de kloten kreeg van Cambuur(!), dus excuses mogen mensen ergens steken waar de zon niet schijnt.
+4/-0

12 maanden geleden
2x PSV, 2x Liverpool, 2x Napoli, AZ, 7 grote wedstrijden en 7 nederlagen. Wanneer is enough enough?
+6/-0

12 maanden geleden
AZ, Liverpool (2x), Napoli (2x), PSV. Alle topwedstrijden heeft Schreuder nu verloren. Geen enkel punt van de mogelijke 18. Hoe lang mag deze vent nog aan blijven kloten? Je had vandaag 7 punten los kunnen komen van PSV. In plaats daarvan hijgen er nog drie clubs in je nek. Maar virtueel hebben we nog de minste verliespunten, dus we moeten vast allemaal niet zo verdrijven. En ondertussen sta je voor de 7e keer dit seizoen compleet voor schut.
+6/-0

 
12 maanden geleden
Nu nog een titel "Ajax boekt vooruitgang en gaat draaglijk ten onder tegen PSV."
+2/-0

Lax (geschorst)
12 maanden geleden
Gewoon totale onmacht en Ajax onwaardig.
+3/-1

12 maanden geleden (gewijzigd)
Wat is er toch met Ajax aan de hand, zoveel agressie… behalve op de juiste manier. Schreuder tot ziens.
+3/-0

12 maanden geleden
Hoe kan je nou van zo'n matige kut tegenstander verliezen?
Schreuder rot op!
+5/-0

 
12 maanden geleden
Door met een nog matigere kut opstelling aan te komen.
+3/-0

 
Lax (geschorst)
12 maanden geleden
Ik denk dat je de matige tegenstander met slim, uitgekookt en doeltreffend verward. Als er een team matig was dan was dat Ajax, zoals sinds het vertrek van Ten Hag en nogal wat dragende spelers het geval is.
+1/-1

12 maanden geleden
We wisten allemaal dat we gingen verliezen dus wat dat betreft kunnen we spreken over een degelijk resultaat. Feit dat we bij Ajax zeker weten dat we gaan verliezen geeft echter wel aan hoe de vlag momenteel hangt. Geloof niet dat ik dit eerder heb meegemaakt.
+5/-0

12 maanden geleden
En nu exit met de clown Schreuder en de bezem door Ajax. Het is nu redden wat er nog te redden valt.
+6/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Deze trainer “ vermoord “ ( bij wijze van spreken ) de spelers, door ze op plaatsen te zetten waar ze totaal geen waarde hebben en door een verkeerde tactiek Dit gaat gegarandeerd ten koste van het zelfvertrouwen en de spelvreugde. Dit heeft uiteraard invloed op de rest van de spelers. En inderdaad nog geen een “grote wedstrijd “ gewonnen. Het is absoluut geen toptrainer
+5/-0

En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Hoe verzin je het in godsnaam om Tadic en Bergwijn van plaats te laten wisselen? Wat doet Bergwijn überhaupt bij Ajax?

Schreuder EXIT!!!
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Zo was het ooit een 5-0 veegwedstrijd. Ook in de Johan Cruijff ArenA trouwens.

Had vandaag ook zeker weten gekund met de kwaliteit die wij hebben. Dat voorop gesteld.

5-0. Oja toen hadden we een trainer die wel wist hoe het neergezet moest worden en hoe er gespeeld moest worden.

Dat lijkt, zoals altijd, wel een eeuwigheid geleden.

Tsja.

Echt joh. Wat speelden we een ontzettend slechte wedstrijd. Schoppen, slaan en onnodige irritatie. En dat nog wel in eigen huis. Kan het nog schrijnender?

Nou nou nou Alfred, petje af hoor voor zo'n ongelooflijk lelijke topper.

En ja hoor! Het is ook deze wedstrijd weer raak! Meesterknutselaar Schreuder gaat weer fanatiek knutselen.

Wat is er zo slecht aan deze wedstrijd?

Nou. Gebrek aan bluf, branie, tempo, werklust, beweging, idee, killersmentaliteit, concentratie, overtuiging, enthousiasme en ook zeker passie.

Het is toch volslagen idioot (dankzij Schreuder) hoe laag en vrijblijvend het tempo is. Hallo? Wil je winnen van PSV en straks kampioen worden of niet?

Tikkie hier, tikkie daar en het befaamde tikkie breed.

Waar is het dominante, dwingende en directe voetbal?
Dwing dan met een goed idee en hoog tempo de kansen af godverdomme nog aan toe!

Hoe moeilijk kan het zijn Alfred, om de jongens goed voor te bereiden? Godsamme nog aan toe. Dit is je reinste gepruts man, maak er eens werk van!

Hoe slordig de passing van tijd tot tijd is, is om gek van te worden.

Het is te belachelijk voor woorden dat Brobbey nauwelijks een kans heeft gehad om te kunnen afronden.
Joh. Zo jaag je Brobbey wel weer weg ja. Complete waanzin. En met hem anderen.

En als ik wat vergeet, ik zou zeggen gooi het er maar bij.

Wacht. Het is iedereen voor zich. Verander dat eens misschien?

Wel ja gaan we gewoon nog even verder. Waarom ook niet?
Tadic rechtsbuiten, Bergwijn rechtsbuiten, de ooit zo bijzonder nuttige Alvarez pakt alleen maar kaarten, geen Conceicao op rechtsbuiten, slappe hap verdedigen, slappe hap opbouw.. Nou nou nou zeg.

Ik heb het helemaal gehad!

Alfred moet nou echt als de wiedeweerga opsodemieteren! En snel of anders...
Mee met Sinterklaas naar Spanje en dan halverwege met het anker mee naar de bodem. Slap excuus voor een trainer. Godsamme nog aan toe zeg!
😠😡🤬😦
+6/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Laat Reiziger en Heitinga het maar proberen. Als dat goed gaat tegen Vitesse en Emmen, dan geef ze de rest van het seizoen maar de kans. Zijn in ieder geval echte Ajacieden. Het 'lek van Barneveld ' mag opkrassen. In niets een Ajax trainer.

P.s.: En als de sodemieter de door Schreuder weggestuurde Bogarde terughalen!
+6/-0

 
12 maanden geleden
Schreuder eruit ja. Heitinga en Reiziger? AUB niet. Het lijkt bij Jong Ajax toch ook nergens op? Gewoon een trainer neerzetten met een voetballende visie. Ow ja en iemand in de technische staf die verstand heeft van verdedigen.
+7/-0

12 maanden geleden
Wij hebben onder Schreuder geen topper gewonnen (2x verloren van PSV, 1x van AZ, 2x verloren van Napoli, 2x verloren van Liverpool. En nee, Rangers is geen topper (vergelijkbaar met niveau Twente). Kortom, de trainer van Ajax heeft nog geen punt gepakt tegen een tegenstander van formaat. Hoe bijzonder is het dat meneer Schreuder wel altijd een grote bek heeft wanneer ze winnen van een RKC, Volendam of Excelsior. Ik zie ook maar 1 oplossing: een nieuwe trainer. Een trainer die het team weer laat voetballen (lees combinatievoetbal), nu lopen ze echt als een kip zonder kop rond over het veld, zowel in balbezit als balverlies.
+7/-0

 
12 maanden geleden
Ik ben er zelden voor om een coach te ontslaan, maar er wijst inderdaad niets op dat dit beter gaat worden in de toekomst. Op deze manier liggen we meteen uit in de Europa League en verliezen we in de tweede seizoenshelft nog minstens 4 keer (Feyenoord, PSV, AZ). En dan hebben we Go Ahead nog niet eens gehad!
+4/-0

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Hahaha, ja Go Ahead uit, altijd lastig 🤣

Ik ben écht razend benieuwd wat we deze week voor opstelling te zien krijgen tegen Vitesse; Lucca linksback? Conceicao rechtsback? Klaassen in de spits?

Alsjeblieft Ajax, verlos ons van Schreuder!!!
+2/-0

 
12 maanden geleden
Sterker nog, we verloren niet alleen die wedstrijden maar we waren iedere keer ook totaal kansloos en zwaar de onderliggende partij. AZ had wel met 5-1 kunnen winnen.
Rangers niveau Twente? ik denk dat dat een compliment is voor Rangers, ik schat Twente hoger in.
+1/-0

12 maanden geleden
Dit begint een gevalletje Keizer te worden; we zijn beter af zonder Schreuder dan met hem. Ik heb het gouden ei ook niet en weet niet welke trainer hem kan vervangen, maar daarom ben ik ook geen goed betaald Technisch Team...
+3/-0

 
piranha (geschorst)
12 maanden geleden
Helemaal mee eens, het aankoop beleid is dramatisch geweest. Het was best makkelijk de lijn Overmars door te zetten, alleen waren de spelers die vorige winter nodig waren, deze zomer niet nodig. Bergwijn is eigenlijk nergens goed. Dat ene trucje om vanaf links naar binnen te komen heeft iedereen nou wel door. Eigenlijk kan Ajax hem alleen in de spits zetten. En Brobbel was veel te duur waardoor je een serie B spits als alternatief moet gaan halen. Dan heb je dus drie spitsen die er alledrie niet staan.
Het grootste probleem blijft dat er niet genoeg voetbal inzit. Slechts Berghuis, Tadic en Blind hebben de gogme een aanval op te bouwen of in te zetten. De rest gaat er blind in. Schreuder valt opzicht niet veel te verwijten, vorig jaar was er ook al veel mis, de groepsfase CL verbloemde veel. Maar er was in ieder geval een redelijke spits, hierarchie en duidelijkheid hoe er gespeeld ging worden, en dat laatste is Schreuder wel aan te rekenen. Je kunt nog zo'n onuitgebalanceerde selectie hebben, je moet wel wat neerzetten en daarop doorborduren. Met de waarde van de selectie moet je dan alsnog een winnend team kunnen neerzetten voor de ED.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Toch te triest voor woorden weer. Er zit geen spelvreugde in en er zijn geen tandems links en rechts, Rensch begrijpt Tadic niet en Sanchez Bergwijn (en andersom) niet en dat liep ook voor geen meter, je kon waarnemen dat ook bij een aantal spelers de frustratie er van af druipt.(zie de reacties tijdens en na de wedstrijd..en dan met banden one love en respect lopen..pff) Alvarez mag zijn agressie best wel eens op een andere manier uitten zo ook Bergwijn. Enfin geen enkele speler een voldoende en de trainer ..tsja een zeer dikke onvoldoende.

Iemand nog tips?
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Mijn tip: Iedereen die verantwoordelijk is voor dit wanbeleid met pek en veren het stadion uitjagen, want vanuit de club grijpt niemand in.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Yep 't lijkt een beetje op de verdoofde Nederlandse bevolking die Rutte en Co niks in de weg leggen terwijl die het land compleet kapot maken...
+3/-1

El Nico (geschorst)
12 maanden geleden
Schreuder was het eens met de kritiek van de supporters. "De afgelopen wedstrijden hebben wij het prima gedaan", zei hij daarover. "Vandaag waren we gewoon niet goed genoeg aan de bal. Die tweede goal valt volledig uit de lucht, maar die eerste goal moeten we ook gewoon beter verdedigen."

HAHA HAHA
+3/-0

 
12 maanden geleden
Volgens hem hadden we een offday. Wel raar dat we tegen iedere tegenstander van formaat een offday hebben.
+2/-0

 
En un momento dado (geschorst)
12 maanden geleden
Naar welke wedstrijd heeft die joker zitten kijken? Naar Volendam-Feyenoord? Het begint zo langzamerhand zielig te worden, hij leeft in een soort parallel universum waar hij Ajax steeds beter ziet voetballen.

Wordt wakker Schreuder! Het wordt steeds slechter!!!
+3/-0

 
12 maanden geleden
Ach je kan zijn fantasie gedachten niet bekritiseren anders wordt ie weer boos.

Zoals reeds aangegeven in een reactie hier, hij leeft in een ander Universum alwaar Ajax de sterren van de hemel speelt echter bij een beetje tegenstand zijn ze niet goed genoeg..

Is er nou NIEMAND binnen Ajax die nou eens een knuppel in het hoenderhok gooit? Kom op Rafael vanavond in Studio voetbal...
+3/-0

12 maanden geleden
Wanneer wordt ontslag Schreuder bekend gemaakt? Iedereen ziet toch dat het zo niet langer kan!
+2/-1

 
12 maanden geleden
Gaat niet gebeuren. Het enige dat ik hooguit voor mogelijk acht, is dat ze in de winterstop besluiten om 'in goed overleg' uit elkaar te gaan. Maar dat zal Ajax alleen doen als de opvolger al klaar staat.
+2/-0

12 maanden geleden
Terechte uitslag en van twee kanten een bedroevende wedstrijd. Over de opstootjes ga ik het maar niet eens hebben, beschamend. Nu zorgen dat je 6 punten pakt tegen het zwalkende Vitesse en laagvlieger Emmen en dan ga je als winterkampioen de WK-stop in. Mogelijk morst PSV nog wat punten tegen AZ, al gingen die kansloos ten onder tegen RKC. Waarvan nog gezegd werd dat zij er niks van kunnen, toen wij er met 1-4 van wonnen. Wat zegt dat dan over AZ?

Van Schreuder werd gezegd dat hij wijzigingen moest aanbrengen in zijn elftal. Blind moest op de bank = done , Kudus moest spelen en op het middenveld staan = done , Brobbey moest spelen = done. Nu wordt hem weer verweten dat hij wisselingen had toegepast. Had hij dat niet gedaan, zou hem verweten zijn steeds met dezelfde spelers te spelen. Kortom, de man kan geen goed doen en men roept maar wat om tegen hem te zijn. Met deze spelersgroep zit er op dit moment niet meer in en ja, dat komt even hard aan na de verwennerij van de afgelopen seizoen, maar bewijst maar dat je niet zomaar even een half elftal kan verkopen en dan denken dat je dat 1-op-1 kan vervangen. Aankopen zoals Bassey en Sanchez hebben tijd nodig. Bij vlagen zie je waarom ze gehaald zijn, maar beiden zijn nog jong en onervaren om in de topwedstrijden mee te kunnen en als een ervaren speler als Tadic dan ook zijn vorm niet heeft, dan gaat het lastig worden. Ik vond Berghuis, Kudus, Alvarez goed spelen. Brobbey werd vakkundig uit de wedstrijd gehouden door heel veel kleine en grotere overtredingen, waardoor het bijsluiten van het middenveld niet of nauwelijks mogelijk was.

Op naar woensdag.
+2/-4

 
12 maanden geleden
Maar je kunt Schreuder wel verwijten dat hij veel te veel heeft geschoven en ook veel te veel schuift tijdens de wedstrijden. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat nu vrijwel alle spelers onzeker ogen op hun positie. Wat aan het begin luxeproblemen waren, zijn nu echte problemen. Waar PSV in het seizoen is gegroeid, zijn wij alleen maar meer onzeker geworden. Gelukkig komt de winterstop vroeg en daarna begint iedereen weer soort van opnieuw. Tweede kans om een team te smeden.
+5/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
En de mensen die om wijzingen vroegen, vroegen zeker ook dat er spelers voor in de plaats moesten komen die niet op die posities horen? Slap gelul.

Een ding heb je wel gelijk, hij kan niets goed doen, omdat hij gewoon een hele slechte trainer is. Je kan meer uit deze groep halen dan wat we zien als je de spelers op hun juiste positie neerzet. Kom niet vertellen dat Ajax van AZ en dit PSV hoort te verliezen met het beschikbare materiaal.
+3/-1

 
12 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

En de mensen die om wijzingen vroegen, vroegen zeker ook dat er spelers voor in de plaats moesten komen die niet op die posities horen? Slap gelul.

Een ding heb je wel gelijk, hij kan niets goed doen, omdat hij gewoon een hele slechte trainer is. Je kan meer uit deze groep halen dan wat we zien als je de spelers op hun juiste positie neerzet. Kom niet vertellen dat Ajax van AZ en dit PSV hoort te verliezen met het beschikbare materiaal.Wie speelde er niet op zijn positie dan? En dan heb ik het over de opstelling aan het begin van de wedstrijd. Rensch kan zowel links als rechts uit de voeten, dus een logische vervanger van Blind. Kudus wilde men graag samen met Brobbey zien spelen, waarbij Kudus op het middenveld zou worden opgesteld en dat is ook gebeurd. Enige wat echt niet zou moeten is Bergwijn op rechts, maar je hebt geen andere plek voor hem. Op 10 stond Kudus al en Tadic op links is de eerste die op het wedstrijdformulier gaat vanwege al zijn verdiensten voor Ajax en om het feit dat hij je aanvoerder is. Bergwijn is veel te duur om op de bank te zetten en daarnaast zou het me niet verbazen als Van Gaal zoveel mogelijk spelers wil zien spelen in verband met het naderende WK.

Je hebt gelijk dat er meer mogelijk is met deze groep, maar niet op dit moment. Teveel spelers moeten wennen (Bassey, Sanchez) of hebben de vorm niet (Tadic, Bergwijn inmiddels na een raketstart, Pasveer is ook niet top meer, Timber is minder dan vorig seizoen, Alvarez heeft goede en slechte momenten). Berghuis is de laatste weken de uitzondering en is samen met Brobbey en Kudus wel in vorm, maar met 3 spelers kan je geen wedstrijden winnen.

Tegen ploegen als AZ en PSV kan je verliezen, waarbij de vorm van de dag dit seizoen voor zo'n beetje alle clubs het verschil maakt tussen winnen of punten morsen. Het zal dan ook zaak zijn om geen punten te morsen tegen de echt mindere tegenstanders. Tot op heden is ons dat alleen gebeurd tegen GAE, waar anderen al veel meer steken hebben laten vallen.
+1/-4

 
12 maanden geleden
Het is uiteindelijk van ondergeschikt belang of een speler te duur is of uit vorm , met veel of nog maar weinig verdiensten . De besten moeten spelen. Er zit echter weinig logica in het opstellen van Bergwijn of Tadic op rechts. Beide zijn daar van nul waarde en in feite speel je dan met 10 man. Je hebt een rechterspits gekocht , nou laat die zich dan daar eens bewijzen. Verder wat heeft van Gaal met Ajax te maken ? De trainer van Ajax moet die spelers opstellen die een elftal vormen met de winst als resultaat, niet de spelers die van Gaal wil zien spelen
+6/-0

 
12 maanden geleden
Conceicao is nog jong en kennelijk nog niet klaar om in de basis te starten. Dan kan je zeggen, geef die jongen een kans, maar als hij zou spelen en hij bakt er weinig of niks van, dan komt de schreeuwende minderheid in de lucht dat het wéér een miskoop is van Ajax en blablabla. Net iets wat zo'n jonge speler niet kan gebruiken. Het zelfde is al gebeurd met Bassey en Sanchez die op zijn zachtst gezegd ook een wiebelige start doormaken in Amsterdam. Zulke jonge spelers hebben tijd nodig om bij Ajax te wennen. Het tempo, wat er tactisch van ze gevraagd wordt. Bassey speelde vorig jaar bij Rangers en we hebben allemaal kunnen zien dat zij geen hoogvliegers zijn. Logisch dus dat hij moet wennen en dat zal voor Sanchez en Conceicao niet anders zijn. Wanneer je ze echter laat wennen voor het oog van iedereen, dan komen de meningen meteen los en is iemand al zowat afgeschreven als het niet meteen lekker loopt. Mogelijk acht Schreuder hem daar nog niet klaar voor.

Natuurlijk heeft Ajax vooral belang bij Ajax, maar het zou me verbazen als de bondscoach niet een vinger in de pap heeft aangaande (potentiële) internationals. Die wil hij aan het werk zien, minuten zien maken, alvorens tot een uiteindelijke selectie te komen. Dus ja, ik denk dat het naderende WK ook meespeelt.
+1/-4

12 maanden geleden
Nog geen witte rook? Schreuder en Hamstra nog niet ontslagen? Waar wachten ze op?
+1/-1

12 maanden geleden
Beste Schreuder, je bent overschat,
Bent misschien een fijne man en trainer ergens
Maar niet bij ons aller Ajax,
Jij voelt de exit, zal niet lang duren,
Maar ons leven verzuren,
Kan niet
Daarom exit
Groetjes de keizer
+2/-1

12 maanden geleden
Wie grijpt er in? De hele club gaat naar de verdommenis. Cruijff is er helaas niet meer. Op je knieën Overmars bidden terug te komen.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/machtsvacuum-bij-ajax-wie-is-nu-daadwerkelijk-de-baas-bij-dolende-landskampioen~a6d56cd3/link
+1/-2